Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predsedniške volitve 2017

Raziskave javnega mnenja o podpori predsedniškim kandidatom (opredeljeni volivci)

STA v preglednici navaja naročnika, izvajalca, datum izvedbe in vzorec posamezne raziskave javnega mnenja, ki je bila predhodno javno objavljena s strani naročnika raziskave. Praviloma se bodo podatki osveževali dnevno okoli 12. ure.

STA soočenja

Slovenija 15.10.2017 8:00

Predsedniške volitve: Kandidati o sodelovanju z drugimi vejami oblasti (tema)

Kandidati, ki se bodo pomerili na volitvah predsednika republike, so za STA odgovarjali na vprašanja, kako pomembno se jim zdi sodelovanje z drugimi vejami oblasti in parlamentarnimi strankami ter ali bodo opravljanju funkcije ravnali nadstrankarsko. Pojasnili so tudi, pri katerih vprašanjih se jim zdi nujno sprejemati kompromise.

Slovenija 14.10.2017 8:00

Predsedniške volitve: Kandidati o obrambno-varnostnem sistemu (tema)

Kandidati, ki se bodo pomerili na volitvah predsednika republike, so za STA odgovarjali na vprašanje, v katero smer bi moral po njihovem mnenju iti razvoj obrambno-varnostnega sistema v Sloveniji in kateri njegov del bi morali najbolj razvijati. Pojasnjevali so tudi, kako vidijo svojo vlogo pri tem.

Slovenija 13.10.2017 8:00

Predsedniške volitve: Kandidati o socialni pravičnosti (tema)

Kandidati, ki se bodo pomerili na volitvah predsednika republike, so za STA odgovarjali na vprašanje, ali je Slovenija po njihovem mnenju socialna država in kako bi lahko z izvolitvijo na funkcijo pripomogli k večji socialni pravičnosti.

Slovenija 11.10.2017 8:00

Predsedniške volitve: Kandidati o prihodnosti EU (tema)

Kandidati, ki se bodo pomerili na volitvah predsednika republike, so za STA odgovarjali na vprašanje, kakšna naj bo po njihovem mnenju Evropska unija v prihodnje in kakšno naj bo mesto Slovenije v njej.

Slovenija 10.10.2017 8:00

Predsedniške volitve: Kandidati o vlogi Slovenije v mednarodni skupnosti (tema)

Kandidati, ki se bodo pomerili na volitvah predsednika republike, so za STA odgovarjali na vprašanje, kako vidijo vlogo Slovenije v mednarodni skupnosti, še posebej v luči izzivov, kot so množične migracije in terorizem. Vprašali smo jih tudi, s kom od svetovnih voditeljev bi se želeli srečati najprej po morebitnem prevzemu predsedniške funkcije.