Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 20:02

Na Zahodnem bregu nove napetosti med Palestinci in Izraelci

Palestinec je danes na eni od avtobusnih postaj na Zahodnem bregu ubil dva izraelska vojaka, zaradi česar je vojska v mestu Ramala izvedla racije in zaprla vse vhode vanj. Izraelski premier Benjamin Netanjahu pa je napovedal, da bo "legaliziral" več tisoč domov v izraelskih naselbinah na Zahodnem bregu.

svet 17:54

Umrla še ena žrtev napada v Strasbourgu, strelca še iščejo

Število smrtnih žrtev torkovega napada v francoskem Strasbourgu se je povzpelo na tri, potem ko je eden od ranjenih podlegel poškodbam, so danes sporočile lokalne oblasti. Napadalec je medtem še na begu, išče ga več kot 700 pripadnikov varnostnih sil. V zvezi z napadom je danes potekala policijska operacija v nemškem Kehlu nedaleč od Strasbourga.

zanimivosti 17:40

InSight posnel svoj prvi selfie

Sonda InSight je na Marsu s kamero na svoji robotski roki posnela svoj prvi selfie. Gre za fotografijo, sestavljeno iz 11 posamičnih posnetkov. Posnel je tudi fotografijo svoje delovne površine.

svet 17:34

Nato napovedal podporo ukrajinski mornarici

Zveza Nato je ob današnjem obisku ukrajinskega predsednika Petra Porošenka v Bruslju napovedala podporo ukrajinski mornarici, potem ko je ruska vojska v Azovskem morju zasegla tri ukrajinske vojaške ladje in njihove posadke. Ukrajinski vojski pa bodo zagotovili tudi opremo za varno komuniciranje. Porošenko je pozdravil podporo.

svet 17:16

V železniški nesreči v Ankari mrtvi in ranjeni

V Ankari se je davi zgodila huda železniška nesreča, v kateri je po najnovejših podatkih umrlo najmanj devet ljudi, skoraj 90 jih je bilo poškodovanih. Kot so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile tamkajšnje oblasti, je hitri vlak na postaji Marsandiz na zahodu turške prestolnice trčil v lokomotivo ter iztiril.