Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 18:15

V Afganistanu več mesecev po predsedniških volitvah objavili končne rezultate

V Afganistanu so danes objavili končne rezultate predsedniških volitev, ki so bile 28. septembra lani. Slavil je dosedanji predsednik Ašraf Gani, ki je prejel 50,64 odstotka glasov, je sporočila vodja volilne komisije Hava Alam Nuristani. Ganijev glavni tekmec Abdulah Abdulah je rezultate zavrnil in napovedal, da bo oblikoval lastno vlado.

Slovenija svet 17:45

Končuje se karantena na ladji Diamond Princess, slovenski potniki doma do konca tedna

Na ladji za križarjenje Diamond Princess, kjer so okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 542 ljudeh, naj bi v prihodnjih dneh končali karanteno. S tem naj bi se domov začelo vračati več tisoč ljudi z ladje, ki je zasidrana na Japonskem. Med njimi tudi šest slovenskih potnikov, ki se počutijo dobro. Predvidoma naj bi se vrnili do konca tedna.

svet 16:34

V Grčiji zaradi stavke zastal promet

Grčija je danes v znamenju 24-urne stavke proti pokojninski reformi. Ta med drugim predvideva povišanje starostne meje za upokojitev. Stavka je ohromila javni potniški promet v Atenah, primestni železniški promet ter trajektni promet. Stavki so se pridružili tudi javni uslužbenci. Novinarji proti pokojninski reformi nasprotujejo s triurno stavko.

svet 16:14

Začetek sodnega procesa proti Netanjahuju 17. marca

Sodni proces proti izraelskemu premierju Benjaminu Netanjahuju, ki je obtožen korupcije, se bo začel 17. marca, poročajo tuje tiskovne agencije. Tožilstvo je obtožnice proti Netanjahuju formalno vložilo 28. januarja, ko je Netanjahu umaknil zahtevo za imuniteto. V zgodovini Izraela je prvič, da so obtožnico vložili proti aktualnemu premierju.

svet 16:02

Nemčija želi kljub sankcijam okrepiti gospodarsko sodelovanje z Rusijo

Nemčija namerava kljub sankcijam Evropske unije proti Rusiji okrepiti gospodarsko sodelovanje z Rusijo, je danes v Berlinu nakazal gospodarski minister Peter Altmaier. Dejal je, da so po več letih spet optimistični tudi glede rešitve političnih vprašanj, ki so vezana na Rusijo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 15:55

Parlament v Banjaluki podprl blokado dela državnih organov

Parlament Republike srbske je v ponedeljek podprl predlog srbskega člana predsedstva BiH Milorada Dodika in predsednice te srbske entitete v BiH Željke Cvijanović o blokadi dela državnih organov Bosne in Hercegovine, dokler ne bo sprejet nov zakon o ustavnem sodišču BiH.