Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Svet

svet 25.9.2021 18:39

V Moskvi protest zaradi volilnih prevar

Več kot tisoč Rusov, med njimi vidnejši člani Komunistične partije, se je danes zbralo v središču Moskve, kjer so protestirali proti prevaram na volitvah, na katerih je po uradnih podatkih slavila vladajoča Enotna Rusija. Policija je pred tem aretirala več aktivistov.

svet 25.9.2021 18:35

Na severu Kosova nadaljevanje napetosti

Na severu Kosova se nadaljujejo napetosti po novih pravilih glede uporabe registrskih oznak za vozila, ki vstopajo na Kosovo s srbskimi registrskimi oznakami. V noči na danes je med drugim zagorelo v enem od centrov za registracijo vozil. Srbska radiotelevizija RTS pa je poročala, da so administrativni prehod Jarinje preleteli vojaški letali.

svet 25.9.2021 18:25

Tunizijsko glavno stranko zapustilo več kot 100 njenih vidnih predstavnikov

Tunizijsko vladajočo stranko Ennahdha je danes zaradi protesta proti voditelju stranke Rachedu Ghannouchiju zapustilo 113 vidnih članov stranke. Odstop članov stranke, med katerimi so poslanci in bivši ministri, je posledica vse večjih razkolov v največji politični skupini v državi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 25.9.2021 17:47

Sestra severnokorejskega voditelja o možnostih korejskega vrha

Vplivna sestra severnokorejskega voditelja Kim Jong-una, Kim Yo-yong je danes dejala, da bi lahko pripravili vrh obeh Korej, a je pogoj za njegovo pripravo zagotovljeno obojestransko spoštovanje in nepristranskost. To je že druga izjava Kimove sestre, ki je tudi ključna svetovalka severnokorejskega voditelja.

svet 25.9.2021 16:58

Ladja Ocean Viking na Sicilijo pripeljala več kot 120 migrantov

Reševalna ladja Ocean Viking s 122 migranti na krovu se je zasidrala v mestu Augusta na Siciliji. Potniki, med njimi tudi mladoletniki brez spremstva odraslih, so lahko danes po opravljenem negativnem testu na okužbo z novim koronavirusom ladjo že zapustili, je sporočila evropska humanitarna organizacija SOS Mediterranee.

svet 25.9.2021 15:21

V Trstu več tisoč ljudi na protestu proti pravilom PCT

V Trstu se je danes na protestu zbralo več tisoč ljudi, ki nasprotujejo načrtom italijanske vlade glede uvedbe pravila PCT za vse zaposlene. Protestniki so dopoldne na shodu po mestu vzklikali slogane proti obveznosti PCT, ki jo označujejo za izsiljevanje, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

svet 25.9.2021 11:40

V Hongkongu razpustitev vidne prodemokratične skupine

V Hongkongu se je danes razpustilo Hongkonško zavezništvo, prodemokratična skupina, ki je desetletja redno organizirala spominske slovesnosti ob obletnici pokola na Trgu nebeškega miru v Pekingu. Skupina je veljala za enega od vidnejših simbolov nekdanje politične pluralnosti v metropoli, razpustitev pa kaže na vse večji vpliv Pekinga v mestu.