Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 24.2.2017 20:27

Trump izkoristil govor pred konservativnimi aktivisti za napad na medije

Ameriški predsednik Donald Trump je največ časa v današnjem govoru pred konservativnimi aktivisti v Marylandu namenil za sveže napade na medije, potem ko je v četrtek prišla na dan informacija, da je Bela hiša skušala prepričati FBI, naj zavrne poročila o stikih njegove kampanje z Rusi kot lažna.

svet 24.2.2017 19:50

V Moskvi bodo otroci lahko vadili zavzetje reichstaga, Nemčija kritična

V predmestju Moskve nameravajo v vojaškem parku zgraditi repliko nemškega parlamenta reichstag, ki ga bodo lahko otroci zavzeli, tako kot so sovjetski vojaki ob koncu druge svetovne vojne zavzeli reichstag v Berlinu. Nemška vlada je presenečena nad rusko namero, ki se jim zdi neprimerna, Rusija pa stoji za svojim načrtom.

svet 24.2.2017 18:35

IAEA: Iran ravna v skladu s sporazumom o svojem jedrskem programu

Iran izpolnjuje zgodovinski sporazum, ki ga je o svojem jedrskem programu z velesilami podpisal leta 2015, v danes objavljenem poročilu ugotavlja Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA). Med drugim ima več kot pol manj zalog obogatenega urana, kot je dovoljeno v sporazumu, navajajo tuje tiskovne agencije.

svet 24.2.2017 18:01

Erdogan nakazal možnost referenduma o ponovni uvedbi smrtne kazni

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes nakazal možnost izvedbe referenduma o ponovni uvedbi smrtne kazni. Erdogan je že večkrat omenil možnost ponovne uvedbe smrtne kazni, vendar je danes prvič omenil, da bi lahko o tej temi potekal referendum.

svet 24.2.2017 17:50

V Veliki Britaniji velik volilni uspeh za konservativce, poraz Ukipa

V Veliki Britaniji so morali laburisti na nadomestnih parlamentarnih volitvah konservativcem prepustiti eno od svojih utrdb Copeland, kažejo danes objavljeni rezultati volitev. Na drugi strani pa so premagali Ukip in obdržali premoč v Stoke on Trentu, ki velja za "prestolnico brexita", čeprav laburisti nasprotujejo izstopu Velike Britanije iz EU.