Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet kultura 5:00

Jude Law bo prevzel vlogo kapitana Kljuke v filmu Peter Pan & Wendy

Jude Law bo prevzel vlogo zlobnega kapitana Kljuke v novem Disneyjevem igranem filmu Peter Pan & Wendy, ki bo temeljil na animiranem fantazijskem filmu Peter Pan iz leta 1953. Film bo režiral ameriški filmski ustvarjalec David Lowery, ki je skupaj s Tobyjem Halbrooksom napisal tudi scenarij, piše spletni portal Hollywood Reporter.

svet 8.7.2020 21:56

Umrl premier Slonokoščene obale

V starosti 61 let je danes umrl premier Slonokoščene obale Amadou Gon Coulibaly, so sporočili iz predsedniške palače v Abidjanu. Coulibaly je bil sicer kandidat vladajoče stranke na predsedniških volitvah, ki bodo oktobra.

svet 8.7.2020 21:01

Vrhovno sodišče ZDA dovolilo več izjem pri zakonski zahtevi glede kontracepcije

Ameriško vrhovno sodišče je podprlo vlado predsednika ZDA Donalda Trumpa glede dostopa žensk do brezplačne kontracepcije v okviru zdravstvenega zavarovanja obamacare in dovolilo še nekaj več izjem za organizacije, ki tega nočejo plačevati. Trumpova stran razglaša veliko zmago, progresivna Amerika je ogorčena.

svet 8.7.2020 20:19

Sanchez in Conte skupaj v iskanje podpore instrumentu za okrevanje EU

Premierja Španije Pedro Sanchez in Italije Giuseppe Conte sta po današnjem srečanju v Madridu napovedala, da bosta skušala skupaj prepričati varčno četverico držav EU v podporo instrumentu za okrevanje Evrope po pandemiji covida-19. Zavzela sta se za čimprejšnji dogovor o tem instrumentu.

svet 8.7.2020 19:04

Vučić: Cilj protestov je oslabitev Srbije

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je danes dejal, da je bil cilj torkovih protivladnih protestov v Beogradu oslabiti Srbijo. Dejal je, da so vanje vpleteni tudi regionalni in tuji dejavniki. Protesti v Beogradu so izbruhnili po Vučićevi napovedi strožjih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa.

svet 8.7.2020 17:44

Nemška vlada sprejela prvo strategijo o enakopravnosti spolov

Enakopravnost moških in žensk bo v prihodnje v Nemčiji v vseh zakonih in vladnih programih bolj upoštevana. Nemška vlada je namreč danes potrdila prvo nadresorno strategijo o enakopravnosti spolov, s katero želijo tudi res uveljaviti enakopravnost, kot to piše v nemški ustavi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.