Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 5.12.2019 19:25

Trojica držav Iran obtožuje razvoja raket z jedrsko zmogljivostjo

Velika Britanija, Francija in Nemčija so danes v pismu generalnemu sekretarju Združenih narodov Antoniu Guterresu obtožile Iran, da razvija raketne izstrelke, ki lahko nosijo jedrsko orožje, kar je v nasprotju z resolucijami Varnostnega sveta ZN. Iran je to v odzivu označil za laž iz obupa.

svet 5.12.2019 19:09

Po oceni WHO porast smrtnih primerov zaradi ošpic

Po ogromnih uspehih v boju proti hitro nalezljivim ošpicam, se te ponovno pojavljajo po celem svetu. Zaradi bolezni je po oceni Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) lani umrlo okoli 140.000 ljudi, med njimi večinoma otroci mlajši od pet let. V primerjavi z letom 2017 so tako zabeležili okoli 16.000 mrtvih več.

svet 5.12.2019 19:04

Ameriški filmski podjetji tožita vlado zaradi zahtev ob prošnji za vizum

Ameriški podjetji za dokumentarne filme Doc Society in Mednarodno združenje dokumentarcev sta vložili tožbo proti ameriški vladi, ki od maja letos od prosilcev za vizum za vstop v ZDA zahteva, da navedejo informacije o svojih računih na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter.

svet 5.12.2019 17:51

Na Slovaškem zaradi spodbujanja k sovraštvu ovadili nekdanjega premierja Fica

Slovaška policija je danes vodjo vladajoče stranke Smer-SD in nekdanjega premierja Roberta Fica ovadila spodbujanja k rasnemu sovraštvu in podpore zločinom. Grozi mu do pet let zapora. Ovadba je povezana z izjavami po obsodbi skrajno desnega poslanca Milana Mazurka zaradi rasističnih izjav o Romih, poroča slovaška tiskovna agencija Tasr.

svet 5.12.2019 17:20

ESČP: Mati ne more razpolagati z zamrznjenim semenom mrtvega sina

Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je danes razsodilo, da ženska ne more razpolagati z zamrznjenim semenom mrtvega sina, da bi izpolnila njegovo željo po starševstvu. Zavrnilo je tožbo Francozinje, ki je želela seme pokojnega sina odnesti na kliniko za umetno oploditev v Izrael.

svet 5.12.2019 16:49

V Avstriji letos skoraj 150 primerov ošpic, večina na Štajerskem

V Avstriji so od začetka leta zabeležili skoraj 150 primerov ošpic, od tega največ na avstrijskem Štajerskem. Tu so zabeležili tudi zadnji primer suma ošpic. Otrok, pri katerem sumijo bolezen, bi lahko okužil tudi 24 drugih otrok, s katerimi hodi v šolo, je poročal avstrijski časnik Krone.