Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 8:04

Demokratski senatorji zahtevajo etično preiskavo zaradi ugovorov na izid volitev

Skupina demokratskih senatorjev je v četrtek proti republikanskima senatorjema Joshu Hawleyju in Tedu Cruzu vložila pritožbo pri odboru za etična vprašanja, in sicer zaradi njunih ugovorov na izid novembrskih predsedniških volitev, pri katerih sta vztrajala tudi potem, ko so privrženci bivšega predsednika Donalda Trumpa 6. januarja napadli kongres.

svet 7:48

Skupina Islamska država prevzela odgovornost za napad v Bagdadu

Skrajna sunitska skupina Islamska država (IS) je prevzela odgovornost za četrtkov dvojni samomorilski napad na tržnici v središču iraške prestolnice Bagdad, v katerem je bilo po podatkih iraškega ministrstva za zdravje ubitih najmanj 32 ljudi, 110 pa ranjenih.

svet 7:29

Republikanci za odložitev začetka ustavne obtožbe Trumpa na februar

Vodja senatne manjšine Mitch McConnell je v četrtek predlagal, da bi obravnavo ustavne obtožbe bivšega ameriškega predsednika Donalda Trumpa odložili za dva tedna in bi se začela februarja, da bi se Trump lahko pripravil na obrambo. Trump pa je za zastopanje med ustavno obtožbo v zveznem senatu najel odvetnika iz Južne Karoline Butcha Bowersa.

svet 6:54

Fauci izrazil olajšanje zaradi nastopa nove ameriške vlade

Direktor ameriškega inštituta za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za zdravje Anthony Fauci je v četrtek na novinarski konferenci Bele hiše izrazil olajšanje, ker nova ameriška vlada ne skuša utišati znanosti v spopadu s pandemijo covida-19 in se tako lahko osredotoči na znanost brez strahu pred posledicami.

svet kultura 6:00

Po koncu serije Birminghamske tolpe še film

Ustvarjalec priljubljene BBC-jeve kriminalno-dramske serije Birminghamske tolpe Steven Knight je pred časom potrdil, da se bo serija zaključila s šesto sezono, hkrati pa je namignil, da bo zgodba dobila nadaljevanje v drugi obliki. Za portal Deadline je nato dejal, da si je že od začetka želel Birminghamske tolpe skleniti s filmom.