Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 10:46

Rijad izraža sožalje Hašodžijevi družini in priznava, da je bil umorjen

Savdski zunanji minister Adel al Džubeir je v nedeljo izjavil, da je bila smrt novinarja Džamala Hašodžija grozna napaka, ki se je zgodila v "malopridni operaciji". V eni izmed doslej najbolj neposrednih izjav je Džubeir dejal tudi, da je bil novinar umorjen. Savdska kraljeva družina je medtem Hašodžijevi družini izrazila sožalje.

svet 9:16

Avstralija se je opravičila žrtvam pedofilov

Avstralski premier Scott Morrison se je danes v imenu države opravičil več tisoč žrtvam pedofilov. V čustvenem nagovoru pred parlamentom priznal, da država ni uspela ustaviti "podlih zločinov", ki so se dogajali več desetletij, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 8:30

Na Južnem Tirolskem poraz Južnotirolske ljudske stranke, uspeh Lige

Na nedeljskih deželnih volitvah na Južnem Tirolskem je sedaj vladajoča Južnotirolska ljudska stranka (SVP) utrpela zgodovinski poraz, a z 41,9 odstotka glasov ostaja najmočnejša stranka v eni najbogatejših italijanskih dežel. Po drugi strani je velik uspeh dosegla desna Liga, ki jo je podprlo 11,1 odstotka volivcev.

svet kultura 7:55

Tango zaščitni znak Argentine in magnet za turiste

Malo je držav, ki so znane po plesu. Nedvomno to velja za Argentino in njen tango. Ta se je zaradi svoje posebnosti znašel tudi na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine in v Buenos Aires privablja množico turistov.