Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 19:48

Vodja armenske opozicije pripravljen voditi državo

Armenski opozicijski vodja Nikola Pačinjan je danes sporočil, da je pripravljen voditi državo, potem ko je s položaja premierja po 11 dnevih protestov odstopil dolgoletni predsednik države Serž Sarkisjan. "Če mi bo ljudstvo podelilo to odgovornost, jo bom prevzel," navaja Pačinjana francoska tiskovna agencija AFP.

svet 19:10

V Italiji Demokratska stranka pripravljena razmisliti o vladnih pogajanjih

Poraženka parlamentarnih volitev v Italiji Demokratska stranka (PD) je danes storila korak proti končanju pat položaja v italijanski politiki po volitvah. Prvi mož PD Maurizio Martina je namreč dejal, da bi razmislili o pogajanjih o oblikovanju vlade z Gibanjem pet zvezd, če bi to potrdilo, da so prekinili pogovore s skrajno desno Ligo.

svet 19:05

Izrael začasno ustavil izgone afriških migrantov

Izrael je začasno ustavil načrte za izgon okoli 40.000 afriških migrantov. Vlada je namreč danes sporočila, da ne bo izdajala novih pozivov o izgonu, tiste, ki so jih že poslali, pa so razveljavili. Trenutno namreč ni možno deportirati migrantov v tretje države proti njihovi volji, piše nemška tiskovna agencija dpa.

svet 18:30

Macron začel državniški obisk v ZDA s sprejemom pred Belo hišo

Francoski predsednik Emmanuel Macron je začel državniški obisk v ZDA pri predsedniku Donaldu Trumpu s slovesnim sprejemom pred Belo hišo in kratkima izjavama. Nato sta se z delegacijama umaknila na pogovor za zaprtimi vrati, kjer bo Macron med drugim skušal prepričati Trumpa, naj ne odstopi od iranskega jedrskega sporazuma.

svet 18:22

V Italiji v avtomobilu s švicarskimi registrskimi tablicami odkrili več orožja

Italijanski karabinjerji so v Gorici v avtomobilu državljana BiH s švicarskimi registrskimi tablicami odkrili več kosov orožja. 52-letnik je v Gorico prišel iz Slovenije. Na avtocesti A34 v bližini Gorice so ga ustavili v četrtek v okviru kontrole prometa, poročanje italijanskih medijev danes povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

svet 16:55

Tusk za začetek pristopnih pogajanj z Albanijo

Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk se je danes zavzel za začetek pristopnih pogajanj z Albanijo. Na obisku v Tirani je dejal, da to ni le priporočilo Evropske komisije, temveč tudi njegovo osebno mnenje. Ob tem je priznal, da bo izziv o tem prepričati tudi vse članice Evropske unije na junijskem vrhu.

svet 16:16

Na Hrvaškem razbili verigo tihotapcev ljudi iz BiH

Hrvaška policija je sprožila operacijo proti enajstim hrvaškim državljanom in državljanu BiH zaradi združevanja v kriminalno združbo, ki naj bi od konca lanskega leta iz BiH na Hrvaško pretihotapila najmanj 150 oseb, so danes potrdili na hrvaškem notranjem ministrstvu.