Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 16:24

Zaev trdi, da je šlo v četrtek za poskus umora

Vodja makedonskih opozicijskih socialdemokratov (SDSM) Zoran Zaev je danes dejal, da je bilo četrtkovo nasilje v makedonskem parlamentu poskus umora, načrtovan v dogovoru s policijo. Napovedal je, da bodo po imenovanju Talata Xhaferija za predsednika parlamenta oblikovali makedonsko vlado, ki jo vsi težko pričakujejo.

svet 16:18

Francoski novinarji Nacionalni fronti očitajo omejevanje dostopa do Le Penove

Predstavniki novinarjev v več kot 30 francoskih medijih so podpisali peticijo, v kateri protestirajo, ker jim skrajna desničarska Nacionalna fronta omejuje dostop do skrajno desne predsedniške kandidatke Marine Le Pen. Slednja se je sicer pred drugim krogom volitev začasno odpovedala vodenju stranke, češ da bo kandidatka vseh Francozov.

svet 15:56

Na Balkanu zaskrbljeni nad dogajanjem v Makedoniji

Več držav na Balkanu je danes izrazilo zaskrbljenost nad dogajanjem v Makedoniji, kjer sta bila v četrtek v nasilju v parlamentu poškodovana 102 človeka. Kosovo je nasilje v sobranju obsodilo, mandatar za sestavo bolgarske vlade je pozval k miru in stabilnosti, predsednik albanskega parlamenta pa je menil, da gre za politični konflikt.

svet 15:39

Nemška in italijanska policija razkrinkali teroristično celico v Berlinu

Italijanska policija je danes sporočila, da je pomagala nemškim kolegom razkrinkati islamistično teroristično celico v Berlinu, ki je bila povezana z Anisom Amrijem, napadalcem, ki je na božičnem sejmu v Berlinu decembra lani zapeljal v množico in ubil 12 ljudi. Skupina naj bi iskala borce za boje v Siriji.

svet 15:08

Nemški socialdemokrati izgubljajo podporo

Nemški socialdemokrati (SPD) in njihov kanclerski kandidat Martin Schulz so ponovno izgubili nekaj odstotnih točk podpore, je razvidno iz javnomnenjske raziskave nemške televizije ZDF Politbarometer. SPD je od začetka aprila izgubila tri odstotne točke, na drugi strani pa so krščanski demokrati (CDU) pridobili dve odstotni točki.

svet 14:53

Novi predsednik sobranja Xhaferi prepričan, da se bodo zadeve umirile

Novi predsednik makedonskega parlamenta, makedonski Albanec Talat Xhaferi, po imenovanju katerega so v četrtek v sobranje vdrli privrženci stranke VMRO-DPMNE, je prepričan, da bo četrtkovo nasilje v parlamentu pustilo posledice, da pa se bodo razmere v Makedoniji naposled umirile, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.