Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 16.11.2019 19:17

V nesreči manjšega letala na Češkem umrl pilot

V nesreči ultra lahkega letala na Češkem je danes umrl pilot. Pri mestu Litomerice je strmoglavil v reko Labo, vzrok nesreče pa še ni znan, je poročala češka tiskovna agencija ČTK.

svet 16.11.2019 16:30

V nasilju v Boliviji ubitih pet ljudi

V Boliviji je v petek zvečer prišlo do obsežnih spopadov med varnostnimi silami in privrženci odstopljenega predsednika Eva Moralesa. Pri tem je bilo ubitih najmanj pet ljudi, še 34 pa jih je bilo ranjenih. Policija je prijela 169 ljudi. Skupno je bilo v nasilju po spornih volitvah ubitih že 15 ljudi, več kot 400 pa je bilo ranjenih.

svet 16.11.2019 16:30

Sneg in dež težave še naprej povzročata tudi v Avstriji

Na vzhodu avstrijske dežele Tirolska in severozahodu avstrijske Koroške sneg in deževje še naprej povzročata težave, zaradi česar so prekinjene prometne povezave, ljudje pa so brez elektrike. Obilno sneženje in deževje napovedujejo tudi za danes in nedeljo. Na poplave se pripravljajo tudi v kraju Labot ob meji s Slovenijo.

svet 16.11.2019 16:26

Kitajski vojaki na ulicah Hongkonga čistijo po protestih

Kitajski vojaki v Hongkongu so danes zapustili svojo vojašnico in bližnje območje očistili ostankov protestov, ki so tam potekali več kot teden dni. Mestne oblasti so sporočile, da se je vojska za ta korak odločila na lastno pest in da se z njimi niso posvetovali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 16.11.2019 15:40

Volitve v Šrilanki minile razmeroma mirno

V Šrilanki so se danes odvile predsedniške volitve, na katerih se pričakujejo tesni izidi boja med sedanjim ministrom za stanovanja in kulturo Sajithom Premadaso in kontroverznim bivšim obrambnim ministrom Gotabhayem Rajapakso. Volitve so minile v znamenju visoke volilne udeležbe, ponekod pa je izbruhnilo tudi nasilje.

svet 16.11.2019 15:13

V Iranu protesti zaradi zvišanja cen goriva

Iranska vlada se je v petek odločila za drastično zvišanje cen pogonskih goriv in tudi za omejitev prodaje goriva. To pa je nato sprožilo spontane proteste v več iranskih mestih, ki so zahtevali eno smrtno žrtev, poročajo iranske tiskovne agencije. Protesti se danes nadaljujejo.