Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 11:35

Egipt poostril nadzor nad spletom

Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi je podpisal nov zakon, ki krepi nadzor nad spletom. V skladu z zakonom, ki je bil v soboto objavljen v egiptovskem uradnem listu, lahko oblasti blokirajo spletne strani, če ocenijo, da predstavljajo grožnjo državni varnosti ali gospodarstvu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 11:07

Ekvador zaostril pravila za vstop migrantov iz Venezuele

V Ekvadorju od sobote veljajo nova pravila, po katerih migranti iz Venezuele za vstop v državo potrebujejo potni list. Zaradi tega so številni Venezuelci, ki imajo le osebne izkaznice, obtičali v sosednji Kolumbiji, poroča britanski BBC. Kolumbijske oblasti so že posvarile pred posledicami zaostritve pravil v Ekvadorju.

svet 10:13

Poplave v Indiji zahtevale že več kot 350 smrtnih žrtev

Poplave v indijski zvezni državi Kerala so po podatkih tamkajšnjih oblasti zahtevale najmanj 357 življenj in povzročile za več kot tri milijarde dolarjev škode na infrastrukturi. Padavine so se sicer danes umirile, reševalci pa še vedno skušajo dostaviti pomoč več kot 100.000 ljudem, ujetim na poplavljenih območjih.

svet 8:39

Indonezijski otok Lombok stresel nov močan potres

Indonezijski otok Lombok, ki si še ni opomogel od tresenja tal v začetku avgusta, je danes stresel nov močan potres. Po podatkih ameriškega seizmološkega centra USGS je imel novi potres magnitudo 6,3, po podatkih indonezijskih oblasti pa 6,5. O morebitni škodi ali žrtvah za zdaj ne poročajo, opozorila pred cunamiji niso izdali.

svet kultura 6:00

Umetnine prerafaelitov iz Londona v Canberro

Londonski muzej Tate je Narodni galeriji Avstralije posodil 50 umetnin prerafaelitov, ki jih bodo v Canberri predstavili na razstavi Ljubezen + Poželenje: Prerafaelitske umetnine iz muzeja Tate. Postavitev je direktor Narodne galerije Avstralije Nick Mitzevich označil za eno najboljših razstav umetnin 19. stoletja v Avstraliji doslej.

svet kultura 5:30

Festival pod motom Kako je Bauhaus prišel v Weimar

V Weimarju do 2. septembra poteka festival z motom v obliki vprašanja Kako je Bauhaus prišel v Weimar. Obiskovalcem so na ogled dokumenti, redki predmeti in umetniška dela, ki pričajo o času in raznoterih spremembah po koncu prve svetovne vojne, ki so porajali Bauhaus.