Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 8:01

Dobrodelna organizacija v Nemčiji začasno ne bo pomagala novim beguncem

Nemška podružnica humanitarne organizacije Tafel, ki je v mestu Essen na zahodu Nemčije doslej razdeljevala hrano vsem pomoči potrebnim, zaradi porasta beguncev med prejemniki pomoči v tem mestu začasno ne bo več pomagala novim iskalcem azila. Z ukrepom želi zagotoviti ravnotežje med begunci in nemškimi državljani.

svet 7:42

Na ruskem veleposlaništvu v Argentini našli 400 kilogramov kokaina

Na ruskem veleposlaništvu v argentinskem Buenos Airesu je policija zaplenila skoraj 400 kilogramov kokaina. Aretirali so več oseb, ki naj bi bili člani tolpe za tihotapljene mamil. V Argentini so aretirali dve osebi, v Rusiji pa tri. Ena od oseb, aretiranih v Argentini, naj bi bil pripadnik policijskih sil iz Buenos Airesa.

svet 7:25

V Nigeriji zanikali, da bi rešili ugrabljena dekleta

Vlada nigerijske zvezne države Yobe se je v četrtek opravičila, ker je predhodno sporočila, da so rešili dekleta, ki so jih nedavno ugrabili pripadniki teroristične skupina Boko Haram. Kot so pojasnili, so javnost o rešitvi deklet objavili na podlagi informacij, ki jih je posredovala ena od varnostnih agencij.

svet 6:46

Oboroženi varnostnik iz srednje šole v Parklandu pod preiskavo

Šerif okrožja Broward na Floridi Scott Israel je sporočil, da je oboroženi varnostnik s srednje šole v Parklandu, ki pretekli teden na valentinovo ni ukrepal proti množičnemu morilcu Nikolasu Cruzu, pod preiskavo. Predsednik ZDA Donald Trump se sicer z republikanci zavzema za oboroževanje učiteljev.

svet kultura 6:00

Faustov münchenski festival z okoli 500 dogodki

V Münchnu so v sredo odprli festival, ki se posveča enemu najslavnejših del nemške književnosti - Faustu Johanna Wolfganga von Goetheja. Vse do 29. julija se bodo vrstile razstave, branja, gledališke predstave, opere, filmi in seminarji. V znamenju zgodbe o učenjaku, ki svojo dušo zapiše hudiču, bo okoli 500 dogodkov.