Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 13.12.2017 19:31

V Berlinu se je začelo prvo srečanje voditeljev CDU, CSU in SPD

V Berlinu se je zvečer začelo prvo srečanje vodstev konservativne unije CDU/CSU in socialdemokratov (SPD), potem ko so se slednji minuli teden izrekli za pogovore o morebitnem vnovičnem oblikovanju velike koalicije. Gre za prvi korak v nizu predvidenih srečanj, ki naj bi se intenzivneje nadaljevala šele januarja.

svet 13.12.2017 19:30

V Parizu pogovori z državami Sahelske Afrike o boju proti terorizmu

Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes na gradu La Celle-Saint-Cloud pri Parizu gostil predsednike petih držav Sahelske Afrike na pogovorih o boju proti terorizmu. Srečanja se med drugimi udeležuje tudi nemška kanclerka Angela Merkel. Francija je kot nekdanja kolonialna sila vodilna v boju proti terorizmu v Sahelski Afriki.

svet 13.12.2017 19:13

Roparja v Clevelandu streljala na slovenskega župnika Johna Kumseta

Župnik slovenske cerkve sv. Marije Vnebovzete v Clevelandu John Kumse je v ponedeljek zvečer zapiral cerkev in pogledal še, kako je s kokošmi, ki jih vzreja v župnišču, nakar sta ga napadla dva oborožena roparja in mu po poročanju lokalnih medijev skušala ukrasti jajca.

svet 13.12.2017 18:56

Tožilstvo zahteva revizijo sodbe Šešlju ali ponovno sojenje

Tožilec Mathias Marcussen je danes od prizivnega senata Mehanizma za mednarodna kazenska sodišča (MICT) v imenu tožilstva zahteval revizijo sodbe vodji srbskih radikalcev Vojislavu Šešlju, ki je bil lani oproščen. Pričakujejo, da bodo v reviziji sodbe ugotovili njegovo krivdo in ga obsodili na ustrezno kazen ali pa odredili ponovitev sojenja.

svet 13.12.2017 18:47

Bogovič pozdravil izid glasovanja o kebabu, Šoltes razočaran

Slovenska poslanca v Evropskem parlamentu Franc Bogovič (EPP/SLS) in Igor Šoltes (Zeleni) sta se različno odzvala na današnje glasovanje, s katerim so parlamentarci Evropski komisiji dali zeleno luč za odobritev uporabe fosfatov v zamrznjenem mesu za kebab. Bogovič je izid pozdravil, Šoltes je razočaran.

svet 13.12.2017 18:22

Norveška kot prva na svetu ugasnila analogni radio

Norveška je danes zaključila prehod na digitalni radio in s tem postala prva država na svetu, ki je na nacionalni ravni ugasnila oddajanje valov FM. Ob prehodu so se pojavljale tehnične težave, nezadovoljni pa so tudi uporabniki, saj bodo morali kupiti nove radijske sprejemnike. Večina lokalnih radijev bo medtem nadaljevala z oddajanjem prek FM.