Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 22:16

Novi predsednik Evropskega parlamenta po maratonskih volitvah postal Antonio Tajani

Evropski parlament je danes v Strasbourgu po maratonskem glasovanju za svojega novega predsednika izvolil Italijana Antonia Tajanija. Šele drugič v zgodovini parlamenta je odločitev o novem predsedniku padla v četrtem, zadnjem krogu. Tajani obljublja, da bo deloval za vse Evropejce ter se osredotočil na varnost, migracije in delovna mesta.

svet 22:01

ZDA uvedle sankcije proti Dodiku

ZDA so uvedle finančne sankcije proti predsedniku Republike srbske Miloradu Dodiku zaradi, kot piše v sporočilu ameriškega finančnega ministrstva, oviranja daytonskega sporazuma, s katerim je bila leta 1995 končana vojna v BiH.

svet 21:37

Letalo nigerijske vojske pomotoma bombardiralo begunsko taborišče

Nigerijsko vojaško letalo je danes v zračnem napadu na begunsko taborišče v Nigeriji ubilo najmanj 52 ljudi, 120 ljudi pa ranilo, je sporočila nevladna organizacija Zdravniki brez meja (MSF). Nigerijski predsednik Muhamadu Buhari je potrdil, da je letalo bombo na taborišče odvrglo po pomoti, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 20:24

Pittella pred odločilnim krogom volitev pozval poslance k odgovornosti

Kandidat S&D za predsednika Evropskega parlamenta Gianni Pittella je pred četrtim, zadnjim krogom glasovanja pozval poslance, naj prevzamejo politično odgovornost in podprejo njegovo kandidaturo. "Potrebujemo predsednika, ki se bo sposoben spoprijeti z izzivi in bo znal ustrezno ukrepati v času gospodarske in politične krize," je zapisal Pittella.

svet 19:54

Gambijski predsednik pred predajo oblasti razglasil izredne razmere

Gambijski predsednik Yahya Jammeh, ki naj bi čez dva dni položaj predal svojemu nasledniku Adami Barrowu, je danes v državi razglasil 90-dnevne izredne razmere. Kot razlog je navedel vmešavanje tujine v decembrske predsedniške volitve in notranje zadeve Gambije, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 19:46

ESČP ruski zakon o posvojitvah označil za diskriminacijskega

Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je danes razsodilo, da je ruski zakon, ki državljanom ZDA prepoveduje posvojitev ruskih otrok, diskriminacijski. Moskva je že sporočila, da se bo na odločitev pritožila. Sodišče je Rusiji naložilo plačilo odškodnine 45 ameriškim tožnikom, ki so skušali posvojiti 27 otrok med letoma 2010 in 2012.