Svet

svet 6:52

Biden zavrnil napotitev lovskih letal F-16 v Ukrajino

Po nedavni odločitvi Washingtona, da Ukrajini zagotovijo tanke abrams, je ameriški predsednik Joe Biden v ponedeljek zavrnil možnost, da bi ZDA Ukrajini poslale lovska letala F-16. Podobno je to v nedeljo izključil tudi nemški kancler Olaf Scholz, medtem ko francoski predsednik Emmanuel Macron dobave bojnih letal načeloma ne izključuje.

svet kultura 6:00

Angleški pop zvezdnik Harry Styles bo pel na letošnji podelitvi grammyjev

Britanski pop zvezdnik Harry Styles bo to nedeljo nastopil na podelitvi grammyjev. Kot so sporočili organizatorji, bodo poleg 28-letnega pevca na podelitvi laskavih glasbenih nagrad na odru nastopili še Bad Bunny, Mary J. Blige in Lizzo. Gala prireditev v Los Angelesu bo vodil 38-letni komik Trevor Noah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet kultura 5:00

Berlinale bo počastil direktorico fotografije Caroline Champetier

Filmski festival v Berlinu bo počastil francosko direktorico fotografije Caroline Champetier, so sporočili z Berlinala. Na letošnji izdaji, ki se bo začela 16. februarja, bo prejela festivalsko kamero, s katero se poklonijo osebnostim in institucijam, ki so zaslužne za edinstven prispevek k filmu in so povezane s tem festivalom.

svet 0:30

Papež začenja preloženi obisk v DR Kongo in Južnem Sudanu

Papež Frančišek danes začenja obisk v Demokratični republiki Kongo in Južnem Sudanu. Med petim obiskom v Afriki želi posredovati sporočilo miru in sprave, saj državi pestijo nepravičnost, revščina in etnični spopadi. Poglavar katoliške cerkve obisk začenja v Kinšasi, kjer bo ostal tri dni, od tam pa se bo odpravil v Jubo.