Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Svet

svet 25.6.2017 18:07

Policija v Istanbulu z gumijastimi naboji nad aktiviste parade ponosa

Turška policija je danes z gumijastimi naboji streljala na aktiviste parade ponosa v Istanbulu, da bi preprečila izvedbo parade, ki so jo lokalne oblasti v soboto prepovedale. Več ljudi, ki so vzklikali gesla v podporo istospolno usmerjenim, so prijeli, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 25.6.2017 14:24

ZN: Jemen se sooča z najhujšim izbruhom kolere

Jemen se sooča z najhujšim izbruhom kolere na svetu, opozarjajo Združeni narodi. Število sumov primerov okužbe s to nalezljivo boleznijo je v tej državi, ki jo pretresajo spopadi, preseglo 200.000, sta v izjavi zapisala Sklad ZN za otroke (Unicef) in Svetovna zdravstvena organizacija (WHO).

svet 25.6.2017 12:37

V Newcastlu z avtom v skupino pešcev, šest poškodovanih

V britanskem Newcastlu je danes avto pokosil skupino pešcev. Pri tem je bilo šest ljudi poškodovanih, med njimi dva otroka. Incident se je zgodil pred športnim centrom Westgate, kjer je potekalo praznovanje ob koncu ramazana. Policija domneva, da dogodek ni bil povezan s terorizmom.

svet 25.6.2017 11:55

Italijani v drugem krogu lokalnih volitev izbirajo župane

V Italiji danes poteka drugi krog lokalnih volitev, na katerih volivci v več kot sto občinah izbirajo župane. Volitve zlasti v večjih mestih so pomemben preizkus za politične stranke pred parlamentarnimi volitvami, ki naj bi potekale najkasneje prihodnjo pomlad.

svet 25.6.2017 11:24

Erdogan podprl Katar pri zavrnitvi zahtev arabskih držav

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je danes pozdravil odločitev Katarja, da zavrne seznam 13 zahtev, ki so jih postavile štiri arabske države za končanje diplomatske krize. Po njegovih besedah je ultimat v nasprotju z mednarodnim pravom.