Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 25.3.2019 23:39

Britanski poslanci glasovali za večjo vlogo parlamenta v brexitu

Britanski parlament je danes izglasoval amandma, ki poslancem omogoča, da glasujejo o možnih alternativah ločitvenemu sporazumu, ki ga je z EU sklenila premierka Theresa May. Za amandma, ki parlamentu daje večjo vlogo pri brexitu, je glasovalo 329 poslancev, od tega 30 iz vrst vladajočih konservativcev, 302 sta bila proti.

svet 25.3.2019 22:25

Venezuelo znova prizadel električni mrk

Več pokrajin v Venezueli je danes znova doletel obsežen izpad elektrike, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Elektrike je zmanjkalo tudi v prestolnici Caracas. Zadnji večji električni mrk je državo doletel v začetku meseca, predsednik Nicolas Maduro pa ga je pripisal zaroti, skovani v ZDA.

svet 25.3.2019 21:03

Sodnik odredil izpustitev bivšega brazilskega predsednika Temerja

Brazilski sodnik je odredil takojšnjo izpustitev bivšega predsednika države Michela Temerja, ki so ga prejšnji torek aretirali, ker naj bi vodil "kriminalno organizacijo". Nadaljnji pripor 78-letnega Temerja ni utemeljen, je odločilo sodišče v Riu de Janeiru. Temer bo zdaj na sojenje lahko čakal na prostosti.

svet 25.3.2019 20:22

Obsežne poplave v Iranu zahtevale več življenj

Iran so prizadele obsežne poplave, ki so po dosedanjih podatkih zahtevale najmanj 19 življenj. Okoli sto ljudi je ranjenih. Prizadeta naj bi bila večina države. Sprožili so se številni zemeljski plazovi, veliko krajev je odrezanih od sveta.

svet 25.3.2019 19:51

Macron ob Xijevem obisku za močno partnerstvo Evrope in Kitajske

Francoski predsednik Emmanuel Macron se je po današnjem srečanju s kitajskim kolegom Xi Jinpingom zavzel za močno partnerstvo Evrope in Kitajske. Xi pa je poudaril, da Kitajska potrebuje enotno Evropo. Ob robu obiska je Kitajska s podjetjem Airbus sklenila tudi pogodbo o nakupu 300 letal.