Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predsedniške volitve 2017

Soška fronta

Svet

svet 19:19

Trump načrtuje prodajo vojaških lovcev Grčiji

Ameriški predsednik Donald Trump danes v Beli hiši gosti grškega premierja Alexisa Ciprasa, s katerim bosta imela tudi skupno novinarsko konferenco. Pred srečanjem je pohvalil napredek Grčije in obljubil ameriško pomoč, med drugim v obliki prodaje vojaških lovcev F-16.

svet 18:51

Ministri: EU naj začne notranje pogovore o prihodnjih odnosih z Britanijo

Ministri EU, pristojni za evropske zadeve, so se danes v Luksemburgu v razpravi o pogajanjih o brexitu strinjali, naj EU začne notranje pripravljalne pogovore o prihodnjih odnosih z Britanijo, kar pa nikakor ne pomeni začetka pogajanj o tem, je poudaril predstavnik estonskega predsedstva Maati Maasikas.

svet 18:50

Davis: EU želi s časovnim pritiskom izsiliti več denarja

Britanski minister za brexit David Davis je danes obtožil EU, da namenoma zavlačuje pogajanja o brexitu, da bi od Velike Britanije izsilila več denarja. Hkrati je pozval evropske voditelje, naj na vrhu konec tedna prepoznajo že dosežen napredek. Glavni pogajalec EU Michel Barnier je poudaril, da sta za pospešitev pogajanj potrebna dva.

svet 17:50

V Turčiji v bombnem napadu na policijo več ranjenih

V turškem pomorskem mestu Mersin je bilo danes v bombnem napadu na policijsko vozilo ranjenih najmanj 12 ljudi. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče. Lokalni mediji poročajo, da je bila bomba sprožena na daljavo.

svet 17:45

Vrh EU bo poskušal premakniti zastala pogajanja o brexitu (ozadje)

Voditelji članic EU bodo v četrtek in petek v Bruslju razpravljali o vrsti tem, a po pričakovanjih bo najbolj odmeval brexit. Pogajanja so trenutno v slepi ulici, voditelji sedemindvajseterice jih bodo poskušali premakniti in se približati britanskim stališčem ter tako omogočiti preboj v decembru.