Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 20:38

Švica ob naraščanju okužb zaostruje ukrepe za zajezitev virusa

Švica zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom zaostruje ukrepe za zajezitev epidemije. Med drugim zaostrujejo pravila glede nošenja zaščitnih mask in zbiranja ljudi. Ob tem pa so odpravili obvezno karanteno ob prihodu v državo za večino potnikov.

svet 19:46

V Nemčiji bodo v ponedeljek uvedli strožje ukrepe za zajezitev pandemije

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes sporočila, da se je z ministrskimi predsedniki zveznih dežel dogovorila, da bodo v ponedeljek uvedli strožje ukrepe za zajezitev pandemije covida-19. Med drugim bodo zaprli restavracije, gledališča in športne dvorane. Nemška vlada je ob tem napovedala dodatno pomoč podjetjem v višini 10 milijard evrov.

svet 18:57

V Italiji rekordnih skoraj 25.000 novih okužb

V Italiji so v zadnjem dnevu potrdili skoraj 25.000 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največ v enem dnevu doslej. Umrlo je še 205 bolnikov s covidom-19, kažejo podatki italijanskega ministrstva za zdravje. Premier Giuseppe Conte je medtem v parlamentu branil ukrepe za zajezitev virusa.

svet 18:42

Direktorji velikih spletnih podjetij na vročem virtualnem senatnem stolu

Odbor za trgovino ameriškega senata danes na daljavo zaslišuje direktorje Facebooka, Twitterja in Googla glede zakona, ki ureja njihovo delovanje in jim daje imuniteto pred objavami uporabnikov. Šef Facebooka Mark Zuckerberg je po uvodnih tehničnih težavah presenetljivo podprl reforme.

Slovenija svet 17:59

Okužbe z novim koronavirusom še vedno v porastu, Bruselj predlaga hitrejše testiranje

Novi koronavirus še vedno kaže zobe. Samo v torek so po svetu potrdili več kot pol milijona novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ doslej. Žarišče pandemije covida-19 ostaja Evropa. V Bruslju so predstavili sveženj dodatnih ukrepov za boj proti pandemiji, vključno s priporočilom za učinkovitejše in hitrejše testiranje.