Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

V živo

Novinarska konferenca s predstavitvijo prihajajočih dogodkov Ljubljana festivala

Arhiv dogodkov

Svet

svet 12:25

ZDA ustavile izdajanje vizumov v Rusiji

ZDA so v Rusiji začasno ustavile izdajanje vizumov za nepriseljence, so danes sporočili z ameriškega veleposlaništva v Moskvi. Kot razlog so navedli odločitev ruske vlade o zmanjšanju števila ameriškega diplomatskega osebja.

svet 11:37

Finsko sodišče razkrilo identiteto napadalca v Turkuju

Finsko sodišče je danes razkrilo identiteto napadalca, ki je minuli petek v Turkuju z nožem do smrti zabodel dva človeka, osem pa jih je ranil. Glede na dokumente, ki jih je objavilo sodišče, gre za 18-letnega Adberrahmana Mechkaha.

svet 10:39

Ameriška vojaška ladja blizu Singapurja trčila s tankerjem

Ameriški vojaški rušilec John S. McCain je zgodaj zjutraj vzhodno od Singapurja trčil s tankerjem, pri čemer se je poškodovalo pet ameriških mornarjev, deset pa jih pogrešajo. Na območju poteka obsežno iskanje in reševanje, pri čemer sodelujejo plovila in letala iz ZDA, Singapurja in Malezije.

svet 10:10

Požari pri Zadru ogrožajo hiše

Ob hrvaški obali je minulo noč izbruhnilo več kot deset požarov, najbolj nevarno pa je na območju Benkovca nedaleč od Zadra, kjer ogenj ogroža stanovanjske hiše, so poročali hrvaški mediji. Na pomoč gasilcem iz zadrske županije so poslali več gasilskih letal kot tudi približno 70 vojakov. Gašenje požarov ovira močna burja.

svet 9:00

Strokovnjaki svarijo pred nevarnostjo robotskega orožja

Vodilni strokovnjaki na področju robotike in umetne inteligence so pozvali Združene narode, naj preprečijo razvoj t. i. ubijalskih robotov. Posvarili so pred "tretjo revolucijo v vojskovanju", do katere bi lahko prišlo s smrtonosnim avtonomnim orožjem.

svet 8:07

Po terorističnih napadih policija z novo racijo v španskem Ripollu

Policija je v zgodnjih jutranjih urah preiskala še eno stanovanje v mestu Ripoll, severno od Barcelone, kjer je živelo več osumljencev za napada, ki sta minuli teden terjala 14 življenj. Katalonski policisti so med drugim zasegli škatlo z gradivom in dve torbi, poročanje španskih medijev povzema nemška tiskovna agencija dpa.