Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 20:38

Sputnik po navedbah razvijalcev ne povzroča krvnih strdkov

Razvijalci ruskega cepiva proti covidu-19 Sputnik V so zagotovili, da njihovo cepivo ne povzroča motenj strjevanja krvi. Sputnik V je sicer podobno cepivoma podjetij AstraZeneca ter Johnson & Johnson, po cepljenju s katerima beležijo krvne strdke.

svet 20:17

Gani: Afganistan sposoben samostojno zagotavljati varnost

Afganistanski predsednik Ašraf Gani je spričo napovedi o umiku ameriških in zavezniških vojakov iz države izrazil prepričanje, da je Afganistan povsem sposoben zagotavljati lastno varnost v državi. Sporočil je tudi, da se je o teh načrtih pogovarjal tudi z ameriškim predsednikom Josephom Bidnom, ki bo sicer podrobnosti načrta sporočil v kratkem.

svet 20:05

EU lani znatno okrepila razvojno pomoč

EU je skupaj s 27 državami članicami v letu 2020 znatno povečala uradno razvojno pomoč za partnerske države na 66,8 milijarde evrov. Po predhodnih podatkih, ki jih je v torek objavil Odbor za razvojno pomoč Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD-DAC), je bilo nominalno povečanje v primerjavi z letom 2019 15-odstotno.

svet 19:50

Bruselj z novo strategijo boja proti organiziranemu kriminalu in trgovini z ljudmi

Evropska komisija je danes predstavila novo petletno strategijo boja proti organiziranem kriminalu, v okviru katere nameravajo okrepiti sodelovanje v Evropski uniji in izboljšati uporabo digitalnih orodij pri preiskovanju. Poleg tega so predstavili še novo strategijo boja proti trgovini z ljudmi, katere cilj je preprečevanje tovrstnih dejanj.

svet 19:01

Grlić Radman v Sarajevu tudi o "fantomskem non paperju Slovenije"

Hrvaški zunanji minister Gordan Grlić Radman je po današnjem delovnem srečanju s kolegico iz BiH Bisero Turković novinarjem dejal, da ni nobenih dokazov o obstoju "fantomskega" non paperja Slovenije, ki naj bi govoril o razdružitvi BiH. Izrazil je brezpogojno podporo Hrvaške stabilnosti in ozemeljski celovitosti BiH.