Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet kultura 6:00

Med hollywoodskimi režiserji še vedno prevladujejo belopolti moški

Ameriško združenje režiserjev (Directors Guild of America) je opravilo raziskavo, ki je pokazala, da med hollywoodskimi režiserji še vedno ni zaznati raznovrstnosti. Med režiserji prevladajo belci, zgolj 10 odstotkov je pripadnikov drugih etničnih manjšin, zgolj 16 odstotkov filmov pa režirajo ženske, poroča britanski The Guardian.

svet kultura 5:00

V muzeju Whitney pripravljajo veliko Warholovo retrospektivo

V newyorškem muzeju Whitney bodo 12. novembra na ogled postavili veliko retrospektivo, posvečeno ikoni pop arta Andyju Warholu. Na razstavi Andy Warhol-From A to B and Back Again bo na ogled več kot 350 del, ki bodo zasedle skoraj celoten muzej in ponudile natančen vpogled v Warholovo 40-letno kariero.

svet 23.6.2018 18:31

Predsednik Zimbabveja preživel bombni napad

Predsednik Zimbabveja Emmerson Mnangagwa je danes preživel bombni napad v mestu Bulawayo. Na videoposnetku s stadiona, kjer je imel nagovor pred podporniki, je videti, kako je odjeknila eksplozija v njegovi bližini, ravno ko je odhajal z odra, poroča britanski BBC. Potrdil je, da je eksplozija odjeknila nekaj centimetrov daleč od njega.

svet 23.6.2018 18:11

Macron za finančne sankcije proti članicam EU, ki zavračajo begunce

Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes podprl evropski pristop pri vprašanju migracij, pri tem pa tudi finančne sankcije proti članicam EU, ki zavračajo sprejem beguncev. Po pogovorih v Parizu sta z novim španskim premierjem Pedrom Sanchezem podprla vzpostavitev zaprtih sprejemnih centrov za migrante na območju EU.

svet 23.6.2018 16:39

V eksploziji na zborovanju etiopskega premierja mrtvi in ranjeni

V eksploziji, ki je danes odjeknila med govorom etiopskega premierja Abiya Ahmeda na zborovanju v prestolnici, je bila po najnovejših podatkih oblasti ubita ena oseba, ranjenih je bilo več kot 150 ljudi. Premier je napad označil za "neuspešen poskus sil, ki ne želijo videti enotne Etiopije".

svet 23.6.2018 16:38

Malta ne bo prevzela odgovornosti za ladjo z migranti, ki jo je Italija zavrnila

Malteška vlada je v petek zvečer v odgovor Italiji sporočila, da ne bo prevzela odgovornosti za reševalno ladjo Lifeline, ki je z več kot 200 rešenimi migranti obtičala v Sredozemskem morju. Že drugič v dveh tednih Italija blokira vplutje ladje z rešenimi migranti, ki je sedaj obtičala sredi morja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.