Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Svet

svet 11:21

Covax se pripravlja na nov spopad s pandemijo v letu 2022

Mednarodna pobuda za pravično razdelitev cepiva Covax se želi v letošnjem letu uspešneje spopasti s pandemijo covida-19, tako da bo zagotovila stalno oskrbo s cepivi za najrevnejše države sveta. Zagotoviti želi zanesljivo dostavo cepiva v okviru dobavnih verig in hkrati tudi učinkovito razdelitev odmerkov v državah, kjer cepivo potrebujejo.

svet 10:03

ZDA zavrnile vstopni vizum ruskemu kozmonavtu

Pristojne oblasti v ZDA so ruskemu kozmonavtu Nikolaju Čubu zavrnile vstopni vizum, poročanje ruske vesoljske agencije Roskozmos povzema nemška tiskovna agencija dpa. Vodja Roskozmosa Dmitrij Rogozin je v odzivu dejal, da gre za nevaren presedan v sodelovanju obeh držav na Mednarodni vesoljski postaji (ISS).

svet 8:51

Peru zaradi razlitja nafte razglasil izredne okoljske razmere

Peru je v soboto za obalno območje razglasil izredne okoljske razmere zaradi razlitja nafte, ki so ga povzročili valovi po vulkanskem izbruha na jugu Tihega oceana. Razlitje nafte v bližini perujske prestolnice Lima je povzročilo onesnaženje plaž, pogin ptic ter prizadelo ribiško in turistično industrijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet kultura 6:00

Adele preložila celotno rezidenco v Las Vegasu

Angleška pevka Adele je le dan pred začetkom preložila celotno rezidenco v Las Vegasu. Kot razlog je na Instagramu navedla, da njeni nastopi niso pripravljeni, ker je polovica ekipe zbolela. Prvi koncert v gledališki dvorani Kolosej v Caesars Palace je imela napovedan v petek.

svet kultura 5:00

Bong Joon Ho bo režiral film z Robertom Pattinsonom

Z oskarjem nagrajeni južnokorejski režiser Bong Joon Ho se bo lotil režije filma pod okriljem studia Warner Bros. Znanstveno-fantastični film bo temeljil na še neizdanem romanu ameriškega avtorja Edwarda Ashtona, v njem pa bo po poročanju filmske revije Variety zaigral Robert Pattinson, ki velja za enega najvidnejših hollywoodskih zvezdnikov.

svet 22.1.2022 19:13

Ukrajina kritična do Nemčije, ker ji ne želi poslati orožja

Ukrajinski zunanji minister Dmitrij Kuleba je bil danes kritičen do Nemčije, ki je danes dala jasno vedeti, da Ukrajini v nasprotju z več drugimi državami ne namerava pošiljati orožja. Kuleba je pozval Berlin, naj v luči bojazni pred rusko invazijo ne "spokopava enotnosti" in ne "spodbuja Vladimirja Putina".

svet 22.1.2022 18:55

V več evropskih državah protesti proti omejitvenim ukrepom

V največjih dveh švedskih mesetih Stockholmu in Göteborgu se je danes zbralo več tisoč protestnikov proti uporabi potrdil o cepljenju proti covidu-19, ki so obvezni za nekatere dogodke. O več tisoč udeležencih shodov proti ukrepom za omejitev širjenja novega koronavirusa poročajo tudi iz Nemčije in Avstrije.