Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 23.10.2019 23:08

Silovita neurja na jugu Francije in v Španiji

Neurje s silovitimi nalivi in močnim vetrom je na jugu Francije povzročilo veliko gmotno škodo in v veliki meri ohromilo promet, saj so morali predvsem ob obali zapreti številne ceste. Oblasti so za devet departmajev razglasile oranžni alarm. Neurje je divjalo tudi v Španiji, predvsem po Balearih in Kataloniji. Umrl je en človek, še dva pogrešajo.

svet 23.10.2019 22:26

Google uspešno preizkusil prelomno nadgradnjo superračunalnika

Ameriški tehnološki velikan Google je v danes objavljenem znanstvenem članku razkril, da mu je uspel t. i. kvantni preboj, za katerega si znanstveniki prizadevajo od 80. let prejšnjega stoletja. S kvantnim računalnikom, nadgradnjo superračunalnika, so uspeli v nekaj minutah izvesti operacijo, ki je sodobna tehnologija ne bi mogla v 10.000 letih.

svet 23.10.2019 20:41

Članice EU se strinjajo s preložitvijo brexita, Johnson razmišlja o volitvah

Članice Evropske unije so se danes strinjale o ponovni preložitvi britanskega izstopa iz EU, niso pa se še uskladile o tem, za koliko časa bodo brexit preložili, je sporočil vir pri EU. Britanski premier naj bi po navedbah vira v britanski vladi v primeru daljše preložitve pozval k predčasnim volitvam.

svet 23.10.2019 20:13

Izraelski predsednik mandat za sestavo vlade podelil Gancu

Izraelski predsednik Reuven Rivlin je danes mandat za sestavo vlade podelil predsedniku sredinske Modre in bele stranke Beniju Gancu. Ta ima zdaj 28 dni časa, da izpolni zahtevno nalogo in sestavi vlado ter Izrael izvleče iz najdaljše politične krize v njegovi zgodovini, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 23.10.2019 19:46

Po turško-ruskem dogovoru o Siriji ZDA umikajo sankcije proti Turčiji

Potem ko sta Turčija in Rusija v torek dosegli dogovor o vzpostavitvi varnega območja na severovzhodu Sirije, je danes ameriški predsednik Donald Trump naznanil umik sankcij, ki so jih ZDA proti Turčiji uvedle zaradi ofenzive v Siriji. Ruske sile so sicer že na poti na sirsko-turško mejo.

gospodarstvo 23.10.2019 19:30

Zuckerberg v kongresu zagovarjal idejo o kriptovaluti libra

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg danes v odboru za finance predstavniškega doma ameriškega kongresa zagovarja idejo o uvedbi nove kriptovalute libra. A se je zaslišanje hitro sprevrglo v prepir med demokrati in republikanci glede svobode govora.