Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 17:02

Neurje Gloria v Španiji terjalo nova življenja

Neurje Gloria, ki ga spremljajo močan veter, sneženje in deževje, je v Španiji terjalo že najmanj devet življenj. Iz dveh regij danes poročajo o še petih mrtvih, štirje so umrli že prejšnje dni. Reševalci medtem iščejo še štiri ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 16:34

V Bruslju toplo sprejeli Guaidoja

V Bruslju so danes toplo sprejeli vodjo venezuelske opozicije Juana Guaidoja, ki si prizadeva pridobiti mednarodno podporo za volitve, s katerimi bi z oblasti v Venezueli odstranili predsednika Nicolasa Madura.

svet 15:02

Haftarjeve sile napadle letališče v Tripoliju

Sile libijskega odpadniškega generala Kalife Haftarja so danes napadle edino delujoče letališče v Tripoliju, s čimer so prekršile krhko prekinitev ognja z mednarodno priznano libijsko vlado. Po navedbah predstavnika vlade je na letališče Mitiga v osrednjem delu Tripolija priletelo šest raket.

svet 15:00

Bruselj obljublja oprijemljive rezultate konference o prihodnosti Evrope

Evropska komisija je danes razgrnila svoje zamisli za pripravo konference o prihodnosti Evrope, ki naj bi se začela 9. maja. Poudarja, da v razpravi ne bo tabujev. Ne izključuje niti spremembe pogodbe EU in zagotavlja, da bo prisluhnila tudi kritikom. Obljublja oprijemljive rezultate, tako da to ne bo zgolj še eno posvetovanje.

svet 14:24

Von der Leynova v Davosu: EU potrebuje kredibilne vojaške zmogljivosti

Evropska unija potrebuje kredibilne vojaške zmogljivosti, da bi se lahko odzivala na krize, je danes v Davosu dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. V govoru na Svetovnem gospodarskem forumu je poudarila, da je povezava že postavila temelje evropske obrambne unije.

svet 13:22

Zagrebški župan zavrača obtožnico o spornih poslih z odpadki

Zagrebški župan Milan Bandić je danes na županijskem sodišču v Zagrebu zavrnil očitke iz obtožnice za domnevne malverzacije pri poslih s kosovnimi odpadki in se izrekel za nedolžnega. Gre za obtožnico, ki so jo priključili sedmim točkam obtožnice proti njemu v primeru, ki je v hrvaški javnosti znan kot afera Agram.