Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 8:34

Izbrani skupini za drugi krog soočenj demokratskih predsedniških kandidatov

Ameriška televizija CNN je izbrala dve skupini po deset demokratskih predsedniških kandidatov, ki se bodo pomerili na svojem drugem televizijskem soočenju 30. in 31. julija v Detroitu. V ospredju zanimanja bo najprej dvoboj med senatorjema Elizabeth Warren iz Massachusettsa in Berniejem Sandersom iz Vermonta.

svet 8:30

Lani v ZDA prvi padec števila smrti zaradi prevelikega odmerka mamil po letu 1990

Ameriški center za nadzor nad boleznimi iz Atlante (CDC) poroča, da uvodni izračuni za leto 2018 kažejo, da je prišlo lani do prvega padca števila smrtnih primerov zaradi prevelikega odmerka mamil oziroma zdravil v ZDA po letu 1990. Uvodne številke kažejo, da je lani zaradi tega umrlo 68.000 ljudi, kar je 2000 manj kot leta 2017.

svet 8:26

Na Tirolskem tri smrtne žrtve v strmoglavljenju manjšega letala

V strmoglavljenju manjšega letala v Tirolskih Alpah v bližini meje z Nemčijo so v četrtek umrle tri osebe, je davi za nemško tiskovno agencijo dpa potrdila avstrijska policija. Identiteta ponesrečenih še ni znana. Njihova trupla naj bi danes odpeljali s kraja nesreče.

svet 8:14

Parlamentarne volitve v Ukrajini obetajo novo zmago Zelenskega

V Ukrajini bodo v nedeljo potekale predčasne parlamentarne volitve, ki jih je sklical novi predsednik države, nekdanji komik Volodimir Zelenski. Kot kažejo javnomnenjske raziskave, bo 41-letni Zelenski v nedeljo zabeležil novo zmago. Prevladujoč položaj v vrhovni radi se namreč nasmiha njegovi stranki Služabnik naroda.

svet 8:05

V Braziliji zaplenili rekordnih 8,5 ton mamil

Med policijsko akcijo v brazilski metropoli Rio de Janeiro je policija zaplenila rekordnih 8,5 ton mamil in več kosov orožja. V četrtkovi akciji več posebnih enot brazilske policije na severu milijonskega mesta je bil ubit eden od kriminalcev, pet so jih aretirali, je sporočila tamkajšnja policija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 8:00

Turčija po smrti svojega diplomata napadla Kurdistan

Turčija je v četrtek sprožila letalski napad na iraški Kurdistan. Gre za odgovor na napad na uslužbence turškega konzulata v Erbilu v Kurdistanu, v katerem je bil med drugim ubit turški diplomat, je sporočilo turško obrambno ministrstvo.