Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Svet

Slovenija svet 15.6.2021 21:41

Poklukar: Epidemija se zaključuje, a grožnje koronavirusa še ni konec

V Sloveniji se bo danes zaključila epidemija covida-19, a grožnje novega koronavirusa še ni konec, je opozoril minister za zdravje Janez Poklukar. Ključni ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa še naprej ostajajo cepljenje proti covidu-19 ter nadaljnje izvajanje epidemioloških ukrepov oziroma njihovo postopno sproščanje teh.

15.6.2021 20:37

Evropska komisija predlaga uvedbo evropskega glavnega epidemiologa

Evropska komisija je danes predstavila sporočilo o prvih spoznanjih, pridobljenih med pandemijo covida-19, za boljšo pripravljenost EU na spopadanje s prihodnjimi pandemijami. Gre za seznam desetih naukov, med katerimi komisija predlaga imenovanje evropskega glavnega epidemiologa in vzpostavitev okvira za aktiviranje izrednih razmer v EU.

svet 15.6.2021 19:40

Švica in ZDA želijo okrepiti humanitarno pomoč Iranu

Švicarski predsednik Guy Parmelin je danes po srečanju z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom sporočil, da si želita državi okrepiti sodelovanje na področju razvoja. Tema pogovorov z ameriško delegacijo pa je bil tudi Iran, saj Švica v Teheranu zastopa interese ZDA, in načinih, kako bi okrepili humanitarno pomoč, piše nemška tiskovna agencija dpa.

svet 15.6.2021 19:26

Newyorški guverner odpravil večino omejitev zaradi pandemije koronavirusa

Guverner ameriške zvezne države New York Andrew Cuomo je odpravil večino omejitev, uvedenih zaradi pandemije koronavirusa, potem ko je naznanil, da je 70 odstotkov odraslih prebivalcev države z okrog 20 milijoni prebivalcev dobilo vsaj en odmerek cepiva proti covidu-19. Povsem cepljenih je okrog 60 odstotkov odraslih.

15.6.2021 18:27

Ministri za zdravje EU o krepitvi vloge Eme in grožnji nove različice delta

Ministri za zdravje EU so danes v Luxembourgu dosegli dogovor o osnutku pravil za okrepitev vloge Evropske agencije za zdravila (Ema), kar je tudi prioriteta slovenskega predsedovanja EU. Izpostavili so tudi grožnjo zaradi širjenja nove različice virusa delta in se zavzeli za pospešitev cepljenja, je povedal minister za zdravje Janez Poklukar.

svet 15.6.2021 18:09

Slovaško sodišče razveljavilo oprostilno sodbo domnevnemu naročniku umora Kuciaka

Slovaško vrhovno sodišče je v primeru umora novinarja Jana Kuciaka danes sledilo pritožbi tožilstva in razveljavilo oprostilno sodbo glavnemu osumljenemu, poslovnežu Marianu Kočnerju in domnevni sostorilki Aleni Zsuzsovi. Za razveljavitev so se odločili po pojavu novih dokazov in napak sodišča, poroča nemška tiskovna agencija dpa.