Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Svet

svet 11:33

Škotski parlament bo o referendumu glasoval v torek

Škotski parlament bo razpravo o novem referendumu o neodvisnosti nadaljeval v torek prihodnji teden, ko je predvideno tudi glasovanje. To bi moralo glede na prvotne načrte potekati že v sredo, a so sejo parlamenta zaradi terorističnega napada v Londonu, v katerem so umrli štirje ljudje, prekinili.

svet 11:31

Podhranjenih 41 odstotkov Severnokorejcev, opozarjajo ZN

Pomanjkanje hrane in podhranjenost sta v Severni Koreji pogost pojav, v poročilu opozarjajo Združeni narodi. Kot navajajo, je podhranjenih 41 odstotkov Severnokorejcev oz. 10,5 milijona, več kot 70 odstotkov pa jih je odvisnih od pomoči v hrani, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 10:59

Britanski parlament dan po napadu nadaljuje delo

Britanski parlament dan po terorističnem napadu v neposredni bližini Westminstrske palače nadaljuje delo. Poslanci so sejo začeli z minuto molka za tri žrtve napadalca, ki so ga ubili policisti. Spominu na ubitega policista pa so se z minuto molka poklonili kolegi pred sedežem metropolitanske policije.

svet 10:29

Kern kritičen do madžarskih groženj v primeru nižanja otroškega dodatka

Avstrijski kancler Christian Kern je danes označil madžarske grožnje in napovedi protiukrepov, če bo Avstrija sprejela predlog, po katerem bodo zaposleni iz drugih držav EU dobili v povprečju nižje otroške dodatke, za nesprejemljive. Izjav madžarskega ministra za socialne zadeve Zoltana Baloga pa ni želel komentirati.

svet 10:04

Poljska morda ne bo podpisala rimske izjave

Lahko se zgodi, da Poljska ne bo podpisala izjave po koncu vrha EU v Rimu ta konec tedna, če ne bo vsebovala točk, ki so za Varšavo bistvenega pomena, je danes dejala poljska premierka Beata Szydlo. Kot je v zadnjih dneh nakazovala Poljska, je zanjo sporna predvsem opredelitev glede Evrope več hitrosti.

svet kultura 10:02

V Schwäbisch Hallu odkrili ploščo v spomin Primožu Trubarju

V sklopu prireditev ob 500-letnici reformacije so v nemškem mestu Schwäbisch Hall odkrili spominsko ploščo, posvečeno nosilcu reformacije na Slovenskem Primožu Trubarju. Ob jubilejnem reformacijskem letu so pripravili tudi simpozij z naslovom Vidiki reformacije Johannesa Brenza (1499-1570), Primoža Trubarja (1508-1586) in nemški JZ prostor.