Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

svet kultura 21.7.2018 16:36

Maruši Majer zlata arena na filmskem festivalu v Pulju

Celovečerec Mali režiserja Antonija Nuića je najboljši hrvaški film na letošnjem 65. Pula Film Festivalu, ki ga bodo sklenili zvečer s podelitvijo nagrad. Med nagrajenci je tudi slovenska igralka Maruša Majer, ki bo prejela zlato areno za glavno žensko vlogo v kategoriji koprodukcij za vlogo Mare v filmu Ivan režiserja Janeza Burgerja.

kultura 21.7.2018 13:15

Kot možno lokacijo za Mariborsko knjižnico se spet omenja Centrum

V igri za novo lokacijo osrednje enote Mariborske knjižnice sta še vedno dve možnosti. Možnost s selitvijo v stavbo zavarovalnice na Cankarjevi ulici je že dlje časa znana, o drugi občina uradno molči. Po poročanju Radia Maribor gre tu za selitev v nedokončani poslovno - stanovanjski objekt Centrum nedaleč od Trga Leona Štuklja.

svet kultura 21.7.2018 11:10

Italijanska policija našla ukradeni sliki Rubensa in Renoirja

Italijanski policisti so na severu Italije našla dragoceni umetnini Rubensa in Renoirja, ki ju je lani aprila lažni rabin z diplomatsko imuniteto v Monzi ukradel dvema lastnikoma galerij, so potrdili na nedavni novinarski konferenci. Med osumljenimi je po pisanju hrvaške tiskovne agencije Hina tudi Hrvat.

kultura 21.7.2018 10:00

Na novogoriški Poletni sceni začetek Letnega kina Silvana Furlana

Na Poletni sceni v Novi Gorici se z nocojšnjo projekcijo finskega filma Druga stran upanja Akija Kaurismäkija začenja Letni kino Silvana Furlana. Že šesto sezono zapored bo do 1. avgusta obiskovalcem ponujal izbor sodobnih filmov tuje in domače produkcije.

kultura 21.7.2018 8:00

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

V zbirki Nostalgija založbe Modrijan je izšel roman Nine Berberove Knjiga o sreči, KUD Sodobnost International je izdal Kratke zgodbe Kestutisa Kasparavičiusa, v Knjižnici Mestnega gledališča ljubljanskega pa so bogatejši za knjigo Nenada Jelesijevića Performans - kritika s podnaslovom Zasuk v odpravo umetnosti.