Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

svet kultura 16:34

V Hollywoodu bodo snemali dokumentarni film o Gini Lollobrigida

V Hollywoodu bodo posneli dokumentarni film o življenju italijanske filmske ikone Gine Lollobrigida. Film z naslovom Poslednja diva (The Last Diva) bo režiral Giulio Base. Po pisanju milanskega Corriere della Sera je producent filma Agnus Dei, ideja pa je, da končanega prodajo ponudniku televizijskih vsebin Netflixu.

kultura 12:26

Umrla je likovna umetnica Zdenka Golob Borčič

V 91. letu starosti je umrla Zdenka Golob Borčič, likovna umetnica, slikarka, grafičarka, ilustratorka in pedagoginja, ki je leta 1979 prejela nagrado Prešernovega sklada, poroča spletni portal MMC RTV Slovenija. Najbliže so ji bile tehnike jedkanice, akvatinte in suhe igle, sicer pa njen umetniški opus velja za izrazito samosvojega.

kultura 10:50

Na Ljubljanskem gradu razstava Eve Petrič

V Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu bodo drevi odprli razstavo umetnice Eve Petrič. Postavitev z naslovom TRANShomoPLANTATION je tesno povezana z dosedanjim umetničinim delom in večletnim proučevanjem človeka in družbe ter raziskovanjem okolja in sveta.

kultura 10:34

V Mali galeriji CD fotografske podobe Ljubljanice Bojana Velikonje

V Mali galeriji Cankarjevega doma (CD) bodo drevi odprli razstavo Bojana Velikonje. Izbor 30 fotografij, ki jih je izbral znani ljubljanski fotoreporter, se osredotoča na motiv reke Ljubljanice v njenem dvojnem pojavljanju - kot vodnega toka v naravnem okolju in kot neločljivega sestavnega elementa mesta, ki živi ob njem in z njim.

kultura 9:41

Poslovila se je umetnica Tinca Stegovec

V 92. letu starosti je v ponedeljek umrla slikarka in grafičarka Tinca Stegovec, poroča spletni portal MMC RTV Slovenija. Tinca Stegovec spada med najpomembnejše slovenske grafičarke, hkrati pa kot nekonformistična umetnica tudi med najbolj zapostavljene.

svet kultura 6:00

Film Sonje Prosenc Zgodovina ljubezni na Norveškem

Film Sonje Prosenc Zgodovina ljubezni bo danes prikazan na norveškem filmskem festivalu TIFF - Tromso International Film Festival. Projekcije se bodo, poleg režiserke, udeležili tudi norveški soustvarjalci filma, med njimi glavni igralec Kristoffer Joner.