Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Kultura

kultura 9:00

V Trebnjem energetska prenova stavbe Centra za izobraževanje in kulturo

V Trebnjem so se lotili energetske sanacije zgradbe Centra za izobraževanje in kulturo, ki spada med večja poslopja v lasti tamkajšnje občine. Naložba bo skupaj z davkom terjala nekaj več kot 700.000 evrov. Dobrih 240.000 naložbenih evrov bo Občina Trebnje dobila iz Evropskega kohezijskega sklada, razliko v znesku 460.000 evrov bo pokrila sama.

svet kultura 6:00

Adele preložila celotno rezidenco v Las Vegasu

Angleška pevka Adele je le dan pred začetkom preložila celotno rezidenco v Las Vegasu. Kot razlog je na Instagramu navedla, da njeni nastopi niso pripravljeni, ker je polovica ekipe zbolela. Prvi koncert v gledališki dvorani Kolosej v Caesars Palace je imela napovedan v petek.

kultura 5:00

Pred 150 leti se je rodil arhitekt Jože Plečnik

Pred 150 leti se je rodil arhitekt Jože Plečnik, ki je s svojimi deli zaznamoval tri evropske prestolnice - Dunaj, Prago in Ljubljano. Ob jubileju je letošnje leto vlada razglasila za Plečnikovo leto. S številnimi dogodki in razstavami ga bodo obeležili po več slovenskih mestih. V Plečnikovi hiši v Ljubljani danes vabijo na dan odprtih vrat.

svet kultura 5:00

Bong Joon Ho bo režiral film z Robertom Pattinsonom

Z oskarjem nagrajeni južnokorejski režiser Bong Joon Ho se bo lotil režije filma pod okriljem studia Warner Bros. Znanstveno-fantastični film bo temeljil na še neizdanem romanu ameriškega avtorja Edwarda Ashtona, v njem pa bo po poročanju filmske revije Variety zaigral Robert Pattinson, ki velja za enega najvidnejših hollywoodskih zvezdnikov.

svet kultura 22.1.2022 15:20

Umrl je Aki Rahimovski, pevec skupine Parni valjak

Umrl je priljubljeni hrvaški glasbenik Aki Rahimovski, pevec skupine Parni valjak, je na svoji strani na Facebooku potrdila skupina. 66-letni pevec je po poročanju Jutranjega lista umrl v Novem mestu, potem ko mu je zjutraj postalo slabo.

kultura 22.1.2022 8:00

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Pri založbi Didakta je izšel nov roman nagrajenega finskega avtorja Maxa Seecka Lov na čarovnice, pri založbi Goga pa knjiga pesmi Sporočilo portugalskega pesnika in pisatelja Fernanda Pessoe. Mladinska knjiga je izdala priročnik Odrešitev Alana Gordona in Alona Ziva o zdravljenju kronične bolečine.

kultura 22.1.2022 7:00

Arhitektka, scenografka in režiserka Meta Hočevar praznuje 80 let

Arhitektka, scenografka in režiserka Meta Hočevar danes praznuje 80 let. Njene scenografije so vzbudile pozornost z umikom od tradicije in novim razumevanjem prostora. Pozneje se je posvetila še kostumografiji in režiji, vzporedno je ves čas delala kot arhitektka. Pri Mladinski knjigi je pravkar izšel njen leposlovni prvenec Drobnarije.