Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

kultura 8:00

Mini teater s predstavo Macbeth po Shakespearu ob 20-letnici delovanja

Ljubljanski Mini teater bo danes s predstavo Heinerja Müllerja Macbeth po Shakespearu v režiji Ivice Buljana obeležil 20-letnico delovanja. Z izvedbo bodo hkrati praznovali 10-letnico teatra na Križevniški ulici in enak jubilej predstave. Z njo so osvojili veliko Borštnikovo nagrado, prepotovali pol sveta in jo po teh letih še vedno uprizarjajo.

kultura 7:00

APZ Tone Tomšič z železnim repertoarjem v ljubljanski Drami

V ljubljanski Drami bo nocoj v okviru cikla Drama Akustika nastopil Akademski pevski zbor Tone Tomšič Univerze v Ljubljani. Koncert pod vodstvom Jerice Bukovec bo ponudil železni repertoar, "tisti del programa, ki ga zna vsak pevec zbora zapeti kadarkoli in kjerkoli, ob dveh popoldne ali ob dveh zjutraj", kot napovedujejo v Drami.

kultura 6:00

Pred dražbo razkrita dodatna kitica Baudelairejeve erotične pesmi

Po več kot stoletju in pol je objavljena skrivnostna kitica, ki jo je v eni od izdaj pesniške zbirke Rože zla francoski pesnik Charles Baudelaire na roke dopisal k erotični pesmi Dragulji. Prejšnji lastnik knjige vsebine kitice ni želel izdati, sedaj pa je pred dražbo knjige to storila dražbena hiše Drouot, poroča spletni The Guardian.

svet kultura 5:00

Igralec Danny DeVito praznuje 75 let

Ameriški igralec in režiser Danny DeVito praznuje 75. rojstni dan. Igralec, prepoznaven po nizki postavi, je nase opozoril v 80. letih z vlogo sarkastičnega telefonista v kultni seriji Taxi, pozneje pa zaslovel v filmih, kot sta Nori profesor in Lov za zelenim diamantom. Kot režiser se med drugim podpisuje pod filma Vrzi mamo z vlaka in Hoffa.

kultura 16.11.2019 12:00

Zaključuje se prenova stalne razstave v Prešernovi hiši v Vrbi

V rojstni hiši pesnika Franceta Prešerna v Vrbi poteka prenova stalne razstave, ki jo bodo po več kot dveh letih priprav odprli pred letošnjo, 219. obletnico pesnikovega rojstva. Po 20 letih prenovljena razstava prinaša vsebinsko in oblikovno posodobitev. Posveča pa se tudi temu, kako Prešeren še danes živi med nami.

kultura 16.11.2019 10:36

Liffe: Dvomljivec potrebuje potrditev dvoma

V sekciji Perspektive 30. Liffa je še v sredo v Ljubljani in prihodnjo soboto v Mariboru na ogled film Lara nemškega režiserja Jana Oleja Gersterja in scenarista Blaža Kutina. Film o neuresničenih ambicijah je psihološki portret Lare, mame pianista, ki je tik pred svojim velikim koncertom.