Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

svet kultura 16:29

Tudi Slovensko stalno gledališče v Trstu svoje predstave seli na splet

V času, ko gledališča na spletu objavljajo posnetke svojih predstav, da bi vsaj na razdaljo ohranila stike s svojimi gledalci, se je za ta korak odločilo tudi Slovensko stalno gledališče (SSG) v Trstu. Kot so zapisali, bodo vsako nedeljo zvečer na Facebooku ponudili predstave iz letošnje, prejšnje in preteklih sezon.

kultura 13:27

SIGIC zagnal akcijo za pomoč samozaposlenim glasbenikom

Slovenski glasbenoinformacijski center (SIGIC) sproža akcijo za finančno pomoč 200 evrov glasbenikom, samozaposlenim v kulturi. V SIGIC opozarjajo, da je bilo zaradi epidemije koronavirusa samo v minulem tednu odpovedanih več kot 100 glasbenih dogodkov, glasbenikom je bila povzročena velika škoda, ki jo želijo z akcijo vsaj malo ublažiti.

kultura 10:11

Mestni muzej Ljubljana vabi k sodelovanju v sklopu Koronaprojekta

Mestni muzej Ljubljana vabi k sodelovanju v sklopu Koronaprojekta. "Kako bodo bodoče generacije vedele, kaj je pandemija korone pomenila za Ljubljano," so zapisali. Dodali so: "Bodite del zgodovinskega projekta in nam pošljite fotografije, vtise ali predmete, ki predstavljajo vaš novi vsakdan v času izolacije."

svet kultura 9:41

Filmski festival v Krakovu v 60. izdaji preko spleta

Filmski festival v Krakovu se bo v 60. izdaji preselil na splet, so sporočili organizatorji. Filmi bodo dostopni na spletni strani festivala, srečanja s filmski ustvarjalci pa bo mogoče spremljati tudi preko družbenih omrežij. Festival bo potekal od 31. maja do 7. junija, program pa bodo objavili sredi aprila, so še sporočili organizatorji.

kultura 9:17

Boris Pahor za Delo: Pozabite egoizem

Zamejski pisatelj Boris Pahor, ki beleži častitljivih 106 let, je za Delo spregovori o tem, kako preživlja karanteno v Prosku v času novega koronavirusa. Pisatelj Slovencem sporoča: ostanite doma, berite knjige, slovenske in svetovne klasike, pozabite na egoizem in sledite Kristusu, ki je rekel, da moramo skrbeti za drugega.