Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

svet kultura 6:00

V dunajski Albertini jeseni razstava Rafaelovih del

V dunajskem muzeju Albertina za jesen napovedujejo razstavo del italijanskega renesančnega umetnika Rafaela. Rafael Santi (1483-1520) velja ob Leonardu da Vinciju in Michelangelu za enega najpomembnejših umetnikov v zgodovini umetnosti. Na prvi samostojni predstavitvi njegovega opusa v Avstriji bo na ogled približno 150 njegovih risb in 20 slik.

svet kultura 5:30

Paul McCartney napovedal novo koncertno turnejo po ZDA

Nekdanji Beatle Paul McCartney, ki je pri svojih 74 letih še vedno zelo dejaven, je na svoji spletni strani objavil datume koncertov turneje po ZDA, na katero se namerava odpraviti poleti. Prvi koncert bo izvedel 5. julija v Miamiju, sledilo bo še 13 nastopov, piše francoska tiskovna agencija AFP.

svet kultura 5:00

Na čelu jazzovskega festivala v Montrealu letos Bob Dylan

Bob Dylan bo letos na čelu mednarodnega jazzovskega festivala v kanadskem Montrealu, največjem jazzovskem festivalu na svetu po švicarskem Montreauxu. Ta običajno združi okrog 3000 izvajalcev, tako znanih kot obetavnih. Potekal bo od 28. junija do 8. julija, nastop Boba Dylana je napovedan 30. junija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

kultura 27.4.2017 10:00

V Narodni galeriji projekt participativne ulične umetnosti Gremo ven!

Narodna galerija se bo s projektom Gremo ven! Juliena de Casabiance posvetila participativni ulični umetnosti. Francoski umetnik s projektom, v katerem povečave del iz muzejev "nalepi" na stavbe v mestu, gostuje po vsem svetu. V galeriji bodo na ogled fotografije izvedenih projektov, s povečavo dela iz galerije bo umetnik okrasil Mahrovo hišo.

kultura 27.4.2017 8:00

V Moderni galeriji razstava o sarajevski documenti in družbeno-političnem ozadju

V Moderni galeriji je na ogled razstava, ki obuja spomin na zadnjo veliko razstavo pred razpadom Jugoslavije - Jugoslovanski dokumenti '89. Ljubljanska postavitev ni njena rekonstrukcija, temveč poudarja tisto, kar na razstavi ni bilo vidno. Dodane so naslovnice osrednjih dnevnikov iz vseh bivših republik, ki že nakazujejo na iztek socializma.

kultura 27.4.2017 7:00

Danes 90 let praznuje kipar Drago Tršar

Kipar Drago Tršar, eden najpomembnejših in najplodnejših predstavnikov modernizma na Slovenskem, je danes dopolnil 90. let. Njegov opus je tako po številu del kot tudi raznovrstnosti - obsega ne le kiparstvo, temveč še risbo, slikarstvo, scenografijo, grafiko, keramiko, tapiserijo in knjižno opremo - zelo obsežen.