Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

kultura 5.12.2019 15:51

Na AnimatekiPRO tudi o izboljšanju pogojev za ustvarjanje animiranih serij

V sklopu 16. Animateke bo v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana do sobote potekal program strokovnih predavanj in pogovorov z avtorji AnimatekaPRO. Danes bodo naznanili zmagovalca tekmovanja projektov v razvoju iz držav nekdanje Jugoslavije AnimatekaPRO Pitch 2019, okrogla miza pa bo posvečena temu, kako ustvarjati animirane serije.

kultura 5.12.2019 14:04

Postavitev novih orgel koprske stolnice vstopa v izvedbeno fazo

Postavitev novih, 16-tonskih orgel v koprsko stolnico vstopa v izvedbeno fazo. Kot je pojasnil vodja Orglarske delavnice Maribor Andrej Dvoršak, bo pri tem glavni izziv sama prerazporeditev instrumenta, ki bo sicer vizualno ostal enak. Ob pripravljalnih delih so na prostoru cerkvenega kora našli tudi kamnito ploščo iz 6. stoletja.

kultura 5.12.2019 12:43

V Mariboru konferenca o spominu na veliko zmago

Mednarodni raziskovalni center druge svetovne vojne (MRC) v Mariboru danes gosti konferenco z naslovom Spomin na veliko zmago, ki jo prireja rusko ministrstvo za kulturo ob prihajajoči obletnici konca druge svetovne vojne. Razprave so po besedah direktorja tega centra Janeza Ujčiča namenjene ohranjanju zgodovinske resnice.

kultura 5.12.2019 12:38

Na Svetem Joštu nad Kranjem razstava o mitskih bitjih krivopetnicah

Na Svetem Joštu nad Kranjem je na ogled fotografsko-oblikovalska razstava Kdo pravi, da so pravljice samo za otroke?, ki je tokrat posvečena mitskim gorskim bitjem - krivopetnicam. Postavitev, nastalo v okviru projekta V pravljicah.si, sestavljajo fotografije Davida Boleta, ilustracije Maruše Pintar in objekti v srebru Tare Jovanović.

kultura 5.12.2019 11:23

Vlada sprejela strategijo kulturne dediščine 2020-2023

Vlada je na današnji seji sprejela strategijo kulturne dediščine za obdobje 2020-2023. Strategija temelji na načelu ohranjanja dediščine kot temelja nacionalne identitete, kulturne raznolikosti, privlačnosti države za življenje državljanov, izobraževanja, razvoja in umetniškega ustvarjanja.