Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

kultura 11:37

Občina Rogaška Slatina z novo monografijo

Ob 25-letnici samostojne občine je po 11 letih izšla nova monografija Rogaške Slatine, ki jo je izdala in založila občina sama. Sodoben utrip mondenega zdraviliškega mesta z mednarodnim slovesom in častitljivo tradicijo je v monografiji predstavljen na 136 straneh v slovenskem in angleškem jeziku. Monografija je izšla v nakladi 1000 izvodov.

kultura 10:00

Na TV Slovenija dokumetarec o zgodovini slovenskega standupa

Na TV Slovenija si bo zvečer mogoče ogledati dokumentarni film o zgodovini standup komedije v Sloveniji z naslovom Sam pred vsemi. Film, ki je nastal lansko jesen v režiji Bojana Krajnca, prikazuje začetke razvoja te zvrsti komedije v Sloveniji in najpomembnejše mejnike. Obenem so predstavljeni komiki, ki so pustili sled na področju standupa.

kultura 9:00

Preko spleta iz Kina Šiška balans na dom

Konec minulega leta je postpankovska zasedba balans izdala šesti studijski album z naslovom "sam pravm". V spletnem prenosu preko platforme DICE iz CUK Kina Šiška bo mogoče novim skladbam zasedbe prisluhniti nocoj ob 21. uri. "Vklopite naprave ter se potopite v njihovo igrivo lo-fi intimo," vabijo iz šišenskega centra urbane kulture.

kultura 8:00

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Pri Beletrini so izdali prozni prvenec Simone Škrabec z naslovom Vračam se iz gozda z obarvanimi rokami, pri Mladinski knjigi pa prve tri dele pentalogije britanskega pisatelja Edwarda St. Aubyna z naslovom Patrick Melrose. Pri Sodobnosti je izšla slikanica estonske avtorice Piret Raud z naslovom Uho.

svet kultura 6:00

Organizatorji želijo, da bi kancone v San Remu odmevale marca

V italijanskem obmorskem mestu San Remo že nekaj časa iščejo najprimernejši način, kako izpeljati letošnji znameniti festival italijanske kanone. Umetniški direktor in voditelj Sanrema Amadeus je pred dnevi za italijanski radio Rtl razkril, da so vse moči organizatorjev uprte v to, da bi Sanremo potekal med 2. in 6. marcem.

svet kultura 5:00

Baumbach bo ustvaril film po DeLillovem Belem šumu

Ameriški filmski režiser in scenarist Noah Baumbach, znan tudi kot mojster realističnih dialogov, bo podpisal filmsko priredbo priljubljenega družbenokritičnega romana Beli šum, ki ga podpisuje prav tako ameriški avtor Don DeLillo. V filmu bosta igrala Adam Driver in Greta Gerwig, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

kultura 15.1.2021 22:03

Pod okriljem ljubljanske Drame žalna seja za človeka teatra v najčistejši obliki

V ljubljanski Drami se je nocoj gledališki svet poslovil od Dušana Jovanovića. Na spominskem večeru, ki je bil na ogled tudi na YouTube, so spregovorili njegovi sodobniki in prijatelji. Več jih je omenilo, da se ga bodo spominjali kot velikega učitelja ter človeka nepredvidljivega, a senzibilnega in duhovitega duha, ki je ljubil teater.