Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

svet kultura 6:00

V Londonu razstava Gauguin in impresionisti

V prostorih londonske Kraljeve akademije je od danes na ogled razstava Gauguin in impresionisti - mojstrovine iz zbirke Ordrupgaard. Razstava, katere odprtje se je zaradi covida-19 zamaknilo za štiri mesece, združuje 60 del iz ene najboljših severnoevropskih zbirk. Približno polovico del si bo imela britanska javnost priložnost ogledati prvič.

kultura 5:00

S koncertom slovaške zasedbe se začenja 38. Festival Radovljica

S koncertom slovaške zasedbe Solamente naturali in programom Musica Globus se bo drevi ob 20. uri v radovljiški cerkvi začel 38. Festival Radovljica. Do 23. avgusta se bo zvrstilo osem sporedov z repertoarjem od najzgodnejšega zapisanega večglasja iz 11. stoletja do Chopina in Liszta.

svet kultura 5:00

V britanskih kinematografih razočarani nad selitvijo filma Mulan na splet

Britansko združenje kinematografov (UK Cinema Association) je ostro kritiziralo Disneyjevo odločitev, da igrani filma Mulan brez premiere v kinematografih ponudi na platformi pretočnih vsebin Disney Plus. Film bo v ZDA dostopen od 4. septembra, naročniki pa bodo morali zanj odšteti dodatnih 29,99 dolarja (25,36 evrov).

Slovenija 6.8.2020 16:15

Kobariški muzej in Fundacija Poti miru obeležujeta okrogla jubileja

Kobariški muzej letos praznuje 30. in Fundacija Poti miru 20. obletnico delovanja. Jubileja so nameravali v Kobaridu obeležiti z veliko slovesnostjo in več manjšimi dogodki, a bo obeleževanje obletnic zaradi epidemije koronavirusa nekoliko okrnjeno. Obeležili ju bodo z nekaterimi tradicionalnimi pa tudi posebnimi dogodki.

kultura 6.8.2020 15:15

Knjižnice ob upoštevanju omejitev bralcem naproti

Slovenske splošne knjižnice so se prilagodile razmeram, ki jih je povzročil koronavirus. Izposojeno gradivo mora ob vrnitvi v karanteni odležati tri dni ali pa ga očistijo in dajo v 24-urno karanteno. Čitalnice ostajajo zaprte, a ponekod periodični tisk izposojajo na dom. Ob upoštevanju omejitev NIJZ knjižnice ponujajo tudi druge storitve.

kultura 6.8.2020 14:14

Tretji festival Poletje na platnu in med platnicami posvečen kriminalki

V Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi Metelkova bo med 11. in 16. avgustom zaživel festival Poletje na platnu in med platnicami. Festival bo v tretji izdaji s podnaslovom Morilci, tatovi, knjige in filmi obarvan žanrsko. Uvedel ga bo film mojstra suspenza Alfreda Hitchcocka Psiho, ki se začne kot kriminalka, konča pa kot horor.

svet kultura 6.8.2020 9:41

Sarajevski filmski festival zaradi novega koronavirusa v celoti na spletu

Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije v Sarajevu se je vodstvo sarajevskega filmskega festivala (SFF) v sredo odločilo, da bo letošnji festival potekal v celoti na spletu in brez občinstva. V 26. izdaji se bo za nagrade srce Sarajeva v štirih kategorijah - celovečernih, dokumentarnih, kratkih in študentskih filmov - potegovalo 49 filmov.