Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

kultura 11:48

Obnovljenemu gradu v Štanjelu našli primerne vsebine

Grad v Štanjelu Občina Komen obnavlja že več let, v kratkem pa bo vse pripravljeno, da vanj umestijo prva dva programa. "Prvi je mednarodni program Agrotur 2, drugi pa ureditev vstopne informacijske točke v Naturo 2000," je za STA povedal župan Občine Komen Marko Bandelli. Za vsebine obnovljenega gradu bo denar primaknila država.

kultura 10:18

Nova predsednica združenja dramskih umetnikov Saša Pavček

Strokovno in stanovsko Združenje dramskih umetnikov Slovenije ima novo vodstvo. Poklicne dramske ustvarjalce bo vodila Saša Pavček, ki je bila soglasno izvoljena za predsednico na sobotnem občnem zboru društva v Ljubljani, so sporočili iz združenja.

kultura 9:00

Pri Mladinski knjigi štiri nove ilustrirane knjige

Pri Mladinski knjigi so izšle štiri nove ilustrirane knjige - Drobtine iz mišje doline avtorice Anje Štefan in ilustratorke Alenke Sottler, jubilejni Butalci Frana Milčinskega s podobami Petra Škerla, brezčasna Medena pravljica Svetlane Makarovič in ilustratorke Suzi Bricelj ter klasika A.A. Milneja in E. H. Sheparda Šest let imam.

kultura 8:00

V CD božični koncert z Nuško Drašček in Jacquesom Houdekom

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma (CD) bo nocoj tradicionalni božični koncert Simfonikov in Big banda RTV Slovenija. Vodil jih bo Patrik Greblo, kot solista pa bosta nastopila Nuška Drašček in Jacques Houdek. Občinstvo bo lahko prisluhnilo priljubljenim pesmim in duetom iz pop, soul in filmske glasbe, manjkale pa ne bodo niti božične pesmi.

svet kultura 6:00

Tolminski muzej z razstavo o Keltih gostuje v Sarajevu

V Sarajevu je na ogled razstava Topot keltskih konj. Najdišče Bizjakova hiša v Kobaridu (Slovenija) in Kamenjača v Brezi (BiH), ki jo je Tolminski muzej pripravil v sodelovanju z Narodnim muzejem Bosne in Hercegovine. Arheološka razstava, ki so jo prvič predstavili leta 2012, je gostovala v več domačih muzejih, v Italiji in na Hrvaškem.

svet kultura 5:30

Quincy Jones zagnal jazzovski Netflix

Ameriški producent Quincy Jones je zagnal platformo Qwest TV, nekakšen jazzovski Netflix, ki uporabnikom omogoča pretakanje videospotov in filmov o tej glasbeni zvrsti. Trenutno je na voljo okoli 400 naslovov, vključno z doslej nepredvajanim dokumentarcem o pokojnem švedskem pianistu Esbjornu Svenssonu.