Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

kultura 11:00

Kranj in Vrba na Prešernovi dediščini gradita skupen turistični produkt

Občini Kranj in Žirovnica začenjata sodelovanje na področju kulturnega turizma, katerega rdeča nit je pesnik France Prešeren. Občini ter njuna zavoda za turizem in kulturo bodo tako pripravili poseben butični turistični produkt, ki bo popeljal turiste po krajih, kjer je pesnik naredil prve korake in kjer je zaključil svojo pot.

kultura 10:15

Ansambel Štirje kovači obeležuje 65-letnico delovanja

V Slovenj Gradcu bo nocoj koncert Kam le čas beži ob 65-letnici delovanja zasedbe Štirje kovači, najstarejšega neprekinjeno delujočega narodno-zabavnega ansambla v državi. Na njem bodo sodelovali simfonični orkester, ansambel Modrijani in družina Breznik. Zbrane bo nagovoril premier Marjan Šarec.

kultura 10:00

Koncertna poslovalnica Narodnega doma Maribor v novo sezono Brezčasja

Novi sezoni Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor, ki so jo poimenovali Brezčasje, bodo dajali ton zvoki kanoničnih del velikana klasične glasbe Ludwiga van Beethovna, čigar 250-letnica rojstva bo v letu 2020 zaznamovala ves glasbeni svet. Pozornosti bodo deležni tudi sodobni ustvarjalci, uvod pa bo ponovno Festival Maribor.

kultura 8:00

Letna predstava AFS France Marolt v CD posvečena delu in plesu

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma (CD) bo drevi 71. letna plesna predstava Akademske folklorne skupine France Marolt. Naslovili so jo Radosti in trpkosti pot, rdečo nit predstave pa poiskali v delu, obredih, povezanih z delom in svetu, kjer se stikata delo in ples. Predstavili bodo dela koreografov starejše in mlajše generacije.

kultura 7:00

Interpret besede Ivo Ban dopolnil 70 let

Eden najbolj znanih gledaliških in filmskih igralcev Ivo Ban danes praznuje 70. rojstni dan. Ustvaril je vrsto osrednjih vlog in bil eden od nosilcev repertoarja SNG Drama v Ljubljani, nekaj časa tudi njen ravnatelj. Prejel je številne igralske nagrade, leta 1996 tudi najvišjo, Borštnikov prstan.