Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

kultura 12:00

Delovati je začela Platforma za sodobno raziskovalno umetnost - KONS

Slovenija je dobila Platformo za sodobno raziskovalno umetnost - KONS. Namen platforme, ki združuje devet partnerjev, delujočih na področju intermedijske umetnosti, je vzpostavitev boljših pogojev in okoliščin za vzdrževanje in razvoj sodobne raziskovalne umetnosti v Sloveniji. Za delovanje je platforma pridobila evropska kohezijska sredstva.

kultura 9:16

Ruski muzej v Mariboru s stalno razstavo prihodnje leto

Mednarodni raziskovalni center druge svetovne vojne (MRC) s tem, ko mu je ruska vlada odobrila sofinanciranje, lažje načrtuje nadaljnje aktivnosti. Po besedah direktorja Janeza Ujčiča imajo namen v nekdanjem taborišču Stalag XVIII D v Mariboru prihodnje leto urediti osnovne pogoje za obiskovalce in postaviti stalno razstavo.

svet kultura 9:04

Ljubljanski lutkarji zmagovalci zagrebškega festivala PIF

Lutkovno gledališče Ljubljana je s predstavo za najmlajše občinstvo Nasvidenje avtorice in režiserke Jasne Vastl prejelo glavno nagrado Milan Čečuk na 52. mednarodnem festivalu lutkovnih gledališč (PIF) v Zagrebu. Ljubljanski lutkar Brane Vižintin je bil nagrajen za izvrstnost izvedbe v zmagovalni predstavi.

kultura 9:00

V Mini teatru premiera lutkovne predstave Obisk za medveda

V Mini teatru bo drevi premiera lutkovne predstave Obisk za medveda. Predstava, ki jo je režirala Ivana Djilas, pripoveduje o samotarskem medvedu, ki je prepričan, da ne mara obiskovalcev. Vse se spremeni, ko na vrata potrka majhna siva miš, ki se ne da kar tako odgnati.

svet kultura 8:59

Leonora Flis in Miriam Drev v New Yorku predstavili nove knjige

Pisateljici Leonora Flis in Miriam Drev sta v četrtek v dvorani newyorške slovenske cerkve Sv. Cirila pripravili literarni večer, na katerem sta predstavili nove knjige in obiskovalcem predstavili delovanje avtorjev v Sloveniji ter svojo življenjsko pot, ki ju je zanesla tudi v tujino.

kultura 8:36

Začenjajo se Gregorčičevi dnevi

Gregorčičeve dneve, ki bodo potekali danes in 26. septembra ter 12. oktobra, letos zaokrožuje misel Zdaj naj odmeva petja glas. Na prireditvah želijo organizatorji osvetliti pomen uglasbitev pesmi Simona Gregorčiča, saj je med bolj priljubljenimi avtorji.