Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Parlamentarne volitve 2018

Kultura

kultura 9:50

Šestnajsti festival Rdeči revirji bo oživil ulice zasavskih mest

V Hrastniku se bo nocoj začel 16. mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti Rdeči revirji. Prva bo na sporedu predstava predstava Chorus. Festival bo do nedelje potekal v Hrastniku, potem pa se seli v Zagorje in Trbovlje. Več kot 70 brezplačnih prireditev bo namenjenih različnim generacijam, okusom in zanimanjem.

kultura 8:57

V Novi pošti premiera projekta Male kraje

V Novi pošti bo nocoj na sporedu premiera projekta Male kraje, ki je plod sodelovanja petih igralcev ter režiserja Sebastijana Horvata. V predstavi bo med drugim v ospredju vprašanje, kako velike so male kraje v današnjem "času restavracije", ki razglaša, "da revolucije niso mogoče in da so povrhu vsega tudi gnusne".

svet kultura 5:30

Na filmskem festivalu v Karlovyh Varyh kristalni globus za Barryja Levinsona

Na 53. filmskem festivalu v Karlovyh Varyh, ki bo potekal od 29. junija do 7. julija, bodo letos kristalni globus za izjemen umetniški doprinos k svetovni kinematografiji podelili producentu, scenaristu in režiserju Barryju Levinsonu. Ta se med drugim lahko pohvali z oskarjem za režijo filma Deževni človek z Dustinom Hoffmanom in Tomom Cruiseom.

svet kultura 5:00

Richard Gere se vrača na male zaslone

Ameriški filmski igralec se po skoraj 30 letih vrača na televizijske zaslone kot protagonist dramske serije MotherFatherSon v produkciji britanskega BBC Studios Drama London. Nastopil bo v vlogi ameriškega medijskega mogotca ob boku igralcev Helen McCrory in Billyja Howlea, navaja britanski BBC.

Slovenija kultura 5:00

Pahor bo z zlatim redom za zasluge odlikoval Borisa Cavazzo

Predsednik republike Borut Pahor bo danes z zlatim redom za zasluge odlikoval igralca Borisa Cavazzo za izjemen ustvarjalni opus. Vročil pa bo še tri medalje za zasluge: skladatelju Avgustu Ipavcu, predsedniku Kulturnega doma v Gorici Igorju Komelu ter Mihaelu in Jelici Horjak za promocijo Kočevskega.

svet kultura 23.5.2018 17:50

Peršak v Bruslju za bolj ambiciozno sodelovanje na področju kulture v EU

Minister za kulturo Anton Peršak, ki opravlja tekoče posle, je na zasedanju ministrov EU za kulturo, avdiovizualne vsebine in šport v Bruslju izpostavil, da si Slovenija želi bolj ambicioznega in poglobljenega sodelovanja na področju kulture v EU. Ob tem je pozdravil namero prenovljene evropske agende za kulturo, so sporočili z ministrstva.