Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Predsedniške volitve 2017

Soška fronta

Kultura

kultura 14:15

Šentjakobsko gledališče v novo sezono z Bogom masakra

V Šentjakobskem gledališču Ljubljana bodo danes premierno uprizorili predstavo Bog masakra, ustvarjeno po predlogi avtorice Yasmine Reza. Režiral jo je Boris Kobal, direktor in umetniški vodja Šentjakobskega gledališča, ki je za STA ob uvodu v sezono povedal, da bo repertoar uravnovešen in tak, ki bi lahko "zintrigiral vsakega človeka".

kultura 13:35

V ljubljanski Operi premierno o prezrti pesnici Adi Škerl

V SNG Opera in balet Ljubljana bodo prihodnji teden krstno uprizorili novo slovensko operno delo Ada, ki ga je na libreto pesnika Iva Svetine zložil skladatelj Tomaž Svete. Na oder so postavili življenjsko zgodbo prezrte slovenske pesnice Ade Škerl, ki je hkrati zgodba vseh umetnikov, ki iščejo svoj izraz. Premiera bo v torek, 24. oktobra.

kultura 13:15

Trendova nagrada za življenjsko delo letos Ulayju

Trendovo nagrado za življenjsko delo letos prejme pionir bodyarta, performansa in polaroidne umetnosti Ulay. Na področju industrijskega oblikovanja bo nagrajena Nika Zupanc, za ilustracijo Alenka Sottler, na področju modnega oblikovanja Peter Movrin, na področju umetnosti intermedijska umetnica Maja Smrekar. Podelitev bo drevi v Narodni galeriji.

svet kultura 9:45

Tarantino priznal, da je vedel za Weinsteinovo "neprimerno vedenje" do žensk

Ameriški režiser Quentin Tarantino je priznal, da je vedel za "neprimerno vedenje" producenta Harveya Weinsteina, ki ga več žensk obtožuje spolnih zlorab. V intervjuju, objavljenem v četrtek, je dodal, da ga je sram, ker zaradi tega ni prekinil sodelovanja s producentom. Losangeleška policija pa je začela preiskavo še enega očitka o posilstvu.

kultura 9:30

V Parku vojaške zgodovine na ogled najstarejše leseno kolo na svetu

V Parku vojaške zgodovine bodo danes odprli gostujočo razstavo Kolo 5200 let, ki bo v Pivki na ogled tri mesece. Doslej najstarejša znana najdba lesenega kolesa na svetu sodi tako po starosti kot tudi po tehnološki dovršenosti v sam vrh svetovne kulturne dediščine, zato je vsepovsod deležna velikega zanimanja.

kultura 8:15

V Pionirskem domu uvodno srečanje projekta Mlado gledališče

V Pionirskem domu se danes začenja uvodno srečanje partnerjev projekta Mlado gledališče, katerega nosilec je Pionirski dom. V projektu, katerega cilj je povečanje zanimanja za obiskovanje kulturnih prireditev med mladimi, sodelujejo še partnerji iz Romunije, Poljske in Srbije ter pridruženi partnerji iz Hrvaške, Makedonije in Slovaške.