Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Kultura

kultura 7:45

V Narodnem muzeju Slovenije razstava o jadranskem Titaniku, parniku Baron Gautsch

V Narodnem muzeju Slovenije na Metelkovi bodo odprli razstavo z naslovom Baron Gautsch (1914-2014) - prva žrtev prve svetovne vojne v Istri. Gostujoča razstava Zgodovinskega in pomorskega muzeja Istre iz Pulja predstavlja predmete, ki jih je mednarodna skupina potapljačev pobrala iz razbitine potniškega parnika Baron Gautsch pred obalo Rovinja.

svet kultura 6:00

V Berlinu od petka razstavljen rokopis Kafkovega romana Proces

V razstavišču Martin-Gropius-Bau bodo v petek odprli razstavo z naslovom Franz Kafka - celoten Proces. Na njej bo razstavljen originalen rokopis znamenitega, a nedokončanega romana Proces češko-avstrijskega pisatelja judovskega rodu Franza Kafke. Postavitev dopolnjujejo razlage in film Proces ameriškega režiserja Orsona Wellesa ter fotografije.

svet kultura 5:30

Po političnem trilerju francoskega premiera Philippea bodo posneli film

Po političnem trilerju Dans l'ombre (V senci), ki ga podpisujeta francoski premier Edouard Philippe in Gilles Boyer, bodo posneli film. Knjigo iz leta 2011, ki pripoveduje o francoskih predsedniških volitvah, bo za film priredil eden najbolj priljubljenih francoskih igralcev Guillaume Gallienne,

svet kultura 5:00

V Rimu razstavljene fotografije hollywoodskih zvezd

V rimskem razstavišču Palazzo delle Esposizioni je to poletje na ogled razstava fotografskih portretov zvezd hollywoodskega filma. Postavitev z naslovom Hollywoodske ikone - fotografije Fundacije John Kobal združuje 161 fotografij, posnetih od 20. do 60. let minulega stoletja. Predstavi od legend nemega pa do velikanov povojnega filma.

kultura 5:00

V Brdih se s poezijo in glasbo začenjajo Sanje v Medani

Vila Vipolže bo drevi postala prizorišče festivala Sanje v Medani, ki bo do 2. julija ponudil več dogodkov, obarvanih s poezijo, glasbo in filozofijo. Nocojšnji večer bodo zaznamovali nastopi istrskega kantavtorja Rudija Bučarja, Janija Kovačiča in Ane Pupedan ter pesnikov Glorjane Veber, letošnje vitezinje poezije, in Marka Tomaša iz Mostarja.

kultura 5:00

Svetlana Makarovič bo z gosti na Kongresnem trgu nosila rdečo zvezdo

Svetlana Makarovič bo na Kongresnem trgu predvidoma z več kot sto gosti izvedla koncert s simboliko rdeče zvezde. Naslovili so ga Nosil bom rdečo zvezdo. Glasbeniki se bodo po napovedih zvrstili ob pesmih o svobodi, uporu in strpnosti. Društvo Moris je zahtevalo prepoved koncerta, odločitev upravne enote bodo organizatorji prejeli danes.

kultura 5:00

V CD bo nocoj občinstvo s seboj popeljala mezzosporanistka Elina Garanča

V sklopu Ljubljana festivala bo nocoj nastopila latvijska mezzosporanistka Elina Garanča, ki se v Ljubljano ponovno vrača po letu 2014. Na koncertu opernih arij v Cankarjevem domu (CD) bo nastopila ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, dirigent bo Ion Marin. Po uspešnem prvem koncertu je nocojšnji zanjo še poseben izziv.