Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Kultura

kultura 15.6.2021 17:46

Sklenila se je 20. dobrodelna akcija Podarimo knjige

V Mestnem muzeju je dopoldne potekal sklepni dogodek akcije Podarimo knjige, ki predstavlja izraz povezanosti med Avstrijo in Slovenijo. Udeležila se ga je tudi avstrijska veleposlanica Elisabeth Ellison-Kramer in izrazila upanje, da bo čim več ljudi s to donacijo knjig "lahko uživalo v čudežu branja in poglabljanja v nove ideje in misli".

Slovenija 15.6.2021 16:18

Na Goriškem s prireditvami v dolgo in vroče poletje

V novogoriški občini tudi v letošnjem letu pripravljajo niz prireditev v poletnem času, strnili so jih pod naslovom Goriško poletje. Začenjajo se v četrtek, letos jih bodo pripravili na različnih prizoriščih vse do 30. avgusta, s septembrom pa se bodo tradicionalno nadaljevale prireditve ob občinskem prazniku.

kultura 15.6.2021 14:15

Nika Autor v filmskem obzorniku preko izkušnje gastarbajterke o novodobnem begunstvu

V Kinodvoru so pred večerno premiero, ki bo ob 21.30 na Kinodvorišču, predvajali film Filmski obzornik 80 - Metka, Meki avtorice Nike Autor. V njem je predstavila danes 81-letno Mariborčanko, ki je bila leta 1968 med številnimi Jugoslovani, ki so odšli v Nemčijo v upanju na boljšo prihodnost, zdaj pa svoj prostor deli z mladimi begunci iz Azije.

kultura 15.6.2021 12:58

Letošnji Dnevi komedije v nekoliko okrnjeni obliki

V Gledališču Celje se bodo 22. junija začeli 29. dnevi komedije, ki bi morali potekati marca, a so jih zaradi epidemioloških razmer premaknili v bolj ugoden čas. Na ogled bodo predstave po izboru selektorice Alje Predan, izbrane za lansko izvedbo festivala, ki je zaradi epidemije odpadel. Namesto predvidenih osmih predstav jih bo na sporedu le pet.

kultura 15.6.2021 10:40

Knjižnica v Semeniški palači več kot 300 let star kulturni spomenik

Mineva 320 let od ustanovitve Semeniške knjižnice v Ljubljani, prve javne znanstvene knjižnice na Slovenskem. Njen strop krasi 300 let stara umetnina italijanskega slikarja Giulia Quaglia, freska, ki po predstavitvi različnih znanosti in umetnosti v svojem središču predstavlja Resnico.

kultura 15.6.2021 10:11

Gorišek in Lazar v solu in duu v Cankarjevih torkih

Cankarjev dom (CD) bo sezono cikla Cankarjevi torki nocoj sklenil s pianistoma Bojanom Goriškom in Milkom Lazarjem. Priznana pianista sodobne glasbe sta pripravila izborni program, ki ga bosta izvedla v solu in duu. To bo prvi Cankarjev torek v živo za občinstvo od lanskega oktobra, so sporočili iz CD. Koncert bo v Gallusovi dvorani.