Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Kultura

kultura 14:53

Noči v stari Ljubljani v znamenju slovanske glasbe pred vrati

Ljubljana bo konec tedna priča največjemu pouličnemu festivalu, tradicionalnim Nočem v stari Ljubljani, s katerimi organizator, nevladna Ustanova Imago Sloveniae - Podobe Slovenije med širše občinstvo širi kakovostne kulturne vsebine. Pretežno v znamenju slovanske glasbe z več kot 300 umetniki iz 15 držav bo prežetih 14 prizorišč mestnega jedra.

kultura 14:38

Nova Gorica gosti 6. mednarodni mladinski filmski tabor

Na 6. mednarodnem mladinskem filmskem taboru, ki ga do konca tedna gosti Ustanova Silvana Furlana v Novi Gorici, letos sodeluje 28 mladih iz Slovenije, Italije in Poljske ter šest mentorjev. Skupno želijo ustvariti pet krajših filmov, ki jih bodo predstavili na zaključnem večeru ob koncu tabora.

svet kultura 14:08

Ruskega režiserja Kirila Serebrenikova pridržali zaradi domnevne goljufije

Ruski preiskovalni komite je sporočil, da je zaradi suma goljufije pridržal priznanega gledališkega in filmskega režiserja Kirila Serebrenikova. Komite preiskuje, če si je režiser med letoma 2011 in 2014 prilastil 68 milijonov rubljev (skoraj milijon evrov), ki jih je ruska vlada namenila za umetnost, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija kultura 13:02

Civilna družba koprski občini: Mala loža naj ostane javno dobro

V Gibanju Skupaj so začeli zbirati podpise k javnemu pozivu koprski občini in občinskim svetnikom, naj mala oz. stara loža kot del Pretorske palače ostane javno dobro. Loža pod levim krilom mestne palače bo šla konec meseca na dražbo. Na Mestni občini Koper (MOK) pravijo, da s prodajo kulturna in zgodovinska dediščina ne bosta ogroženi.

kultura 12:26

Svetovna premiera Cvitkovičeve Družinice bo v Montrealu

Na 41. mednarodnem filmskem festivalu v Montrealu bo v tekmovalnem programu svetovno premiero doživel celovečerni film Družinica režiserja in scenarista Jana Cvitkoviča. Festival A kategorije, ki vzpodbuja kulturno raznolikost in razumevanje med narodi, bo potekal od 24. avgusta do 4. septembra.

kultura 11:38

V Postojni se začenja festival Zmaj 'ma mlade

V Postojni se danes začenja 21. poletni kulturni festival Zmaj 'ma mlade, ki bo ponudil 13 dni kulturnega, športnega in zabavnega programa. Festival je kolaž različnih dogodkov za vse generacije. Danes bo nastopila skupina Demolition group.

svet kultura 11:26

Slovenija po številu obiskanosti kulturnih prireditev v samem vrhu

Po obiskanosti kulturnih prireditev, kot so koncerti ali gledališke in baletne predstave, je Slovenija v samem vrhu med 28 državami EU, kažejo podatki evropskega statističnega urada Eurostat. Za leto 2015 je 27,7 odstotka prebivalcev Slovenije trdilo, da se je tovrstnih prireditev udeležilo najmanj štirikrat. Sledijo Luksemburg, Finska in Avstrija.