Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

kultura 15:38

Direktor koprskega pokrajinskega muzeja Juri uživa zaupanje ministrstva za kulturo

Direktor koprskega pokrajinskega muzeja Luka Juri uživa naše zaupanje, je po več kot dvournem sestanku z vsemi deležniki za STA povedala državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Damjana Pečnik. Danes so sklenili, da bodo v muzeju poskušali delovati konstruktivno v smeri izpolnjevanja poslanstva zavoda. Konec leta bo sledil nov sestanek.

kultura 14:22

NSK želi sodelovati pri pripravi izhodišč za kulturno umetnostno vzgojo

Nacionalni svet za kulturo (NSK) se je danes posvetil izzivom kulturno umetnostne vzgoje. Ker so člani področje prepoznali kot izjemno pomembno in ker je v pripravi nov Nacionalni program za kulturo (NPK), je članica sveta Jadranka Plut predlagala ustanovitev delovne ekspertne skupine, ki bi pripravila ključna izhodišča za to področje.

kultura 12:25

V Slovenj Gradcu nova razstava iz projekta Zbirke v gibanju

Koroška galerija likovnih umetnosti (KGLU) ob 18. uri v Slovenj Gradcu odpira Razstavo brez priprav, na kateri bodo na ogled izbrana dela z mednarodnega slikarskega Ex tempora Piran iz zbirke Obalnih galerij Piran in izbrana dela koroških umetnikov iz zbirke KGLU. Razstava je nadaljevanje projekta Zbirke v gibanju.

Slovenija kultura 12:00

Opuščeni objekti: Novomeški Narodni dom desetletja čaka na boljše čase

Novomeški Narodni dom, katerega temeljni kamen so vzidali leta 1873 in je prva tovrstna stavba na Slovenskem, že več desetletij in brez pravega namena nezadržno propada. Več občinskih vodstev je obljubilo njegovo prenovo, območni zavod za varstvo kulturne dediščine je izdelal konservatorski program, lani je zastal poskus delne stavbne sanacije.

kultura 11:32

Znani so nominiranci za nagrado skupine OHO

Nominiranci nagrade skupine OHO 2017 so Simon Hudolin-Salči, Anja Jelovšek, Gregor Rozman in Nina Slejko Blom. Mednarodna strokovna žirija jih je izbrala izmed 27 prijavljenih na javni razpis. Žirija bo zmagovalca razglasila 26. maja v Mariboru, ko bo obenem v Studiu Umetnostne galerije Maribor odprla razstavo novih del vseh nominirancev.

kultura 9:54

V Mariboru mednarodni kulturni center v spomin na Smaila Festića

V Galeriji Festić na mariborski Židovski ulici nastaja Mednarodni kulturni center Smail Festić v spomin na tega galerista in ljubitelja vrhunske likovne umetnosti, ki je umrl februarja letos. Na današnji slovesnosti bodo predstavili vsebino in vizijo kulturnega centra, uradno pa ga bodo odprli v soboto.