Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kultura

Slovenija 21:26

Simoniti s komisarko Sveta Evrope Mijatovićevo o svobodi medijev in STA

Minister za kulturo Vasko Simoniti je danes s komisarko Sveta Evrope za človekove pravice Dunjo Mijatović prek videokonference razpravljal o svobodi medijev in pravici do svobodnega izražanja, so sporočili z ministrstva za kulturo. Med drugim sta govorila Slovenski tiskovni agenciji (STA) in predlogu medijske zakonodaje.

kultura 15:44

Ljubljanski grad bo konec maja gostil 14. Godibodi

Na Ljubljanskem gradu bo med 26. in 29. majem potekal 14. Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi. Program je tudi letos pripravil umetniški vodja festivala Janez Dovč. V štirih festivalskih dneh bosta vsak večer na sporedu dva koncerta. Koncerte načrtujejo v živo, pripravljen pa imajo tudi rezervni načrt virtualnih večerov.

svet kultura 13:10

Natalie Portman bo zaigrala v filmu po romanu Elene Ferrante

Pod okriljem televizijske mreže HBO nastaja film po drugem romanu italijanske avtorice s psevdonimom Elena Ferrante Dnevi zavrženosti, v katerem bo v glavni vlogi nastopila oskarjevka Natalie Portman. Roman je za scenarij priredila Maggie Betts, ki se podpisuje tudi pod režijo filma, piše Hollywood Reporter.

Slovenija 12:09

FF s pomočjo poezije opozarja na težek položaj študentk in študentov

Pred Filozofsko fakulteto (FF) Univerze v Ljubljani so razstavljene tri pesmi Borisa A. Novaka, s katerimi se na FF pridružujejo kritični javnosti, "ki opozarja na nedopustne kršitve človekovih pravic in nepotrebne zamejitve temeljnih svoboščin". Študentke in študenti v epidemiološki krizi ostajajo pozabljena družbena skupina, so zapisali v izjavi.

svet kultura 11:37

J. K. Rowling oktobra s knjigo za otroke o božičnem prašičku

Britanska avtorica knjig o Harryju Potterju J. K. Rowling bo 12. oktobra izdala novo knjigo za otroke z naslovom The Christmas Pig, so sporočili njeni založniki. Knjiga bo hkrati na voljo v 20 državah in v več jezikih, pripoveduje pa o fantku Jacku, ki bi storil vse, da najde svojega plišastega prašička, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

kultura 10:19

Predstava za otroke Reči reči o ekologiji prek doživljanja srečanj s predmeti

V Lutkovnemu gledališču Ljubljana (LGL) bodo v četrtek ob 18. uri s prenosom v živo prek spleta premierno uprizorili predstavo Jana Rozmana in Julie Keren Turbahn z naslovom Reči reči. Predstava za otroke nad šest let raziskuje, kako človek doživlja srečanja s predmeti, hkrati pa na inovativen in humoren način razpira problematiko ekologije.

Slovenija kultura 9:30

Stripovska slikanica Ajdovski zid spremlja smaragdno dogodivščino čez Zaplano

Pod okriljem zavoda Škrateljc je nedavno izšla stripovska slikanica Ajdovski zid Uroša Grilca, ki jo je narisal Jaka Vukotič. Knjiga prinaša zgodbo o štirih zvereh - volku, risu, lisici in medvedu, ki jih usoda združi v želji, da premagajo zid, in spremlja pravljično-doživljajsko pot Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu na Zaplano.