Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 19:27

Garažno hišo na Muzejskem trgu bodo nadgradili z mestnim parkom

Poleti 2021 bosta končno zunanjo podobo dobila dolga leta degradirana Muzejski trg in območje med ustjem Badaševice ter Žusterno. Projekt podzemne parkirne hiše pod Muzejskim trgom, ki ni imel ustrezne rešitve za končno zunanjo ureditev, bodo nadgradili z novim mestnim parkom, ki ga bodo začeli urejati še letos, so sporočili s koprske občine.

gospodarstvo 19:08

Tesla toži Trumpovo vlado zaradi carin na uvoz s Kitajske

Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je na sodišču za mednarodno trgovino s sedežem v New Yorku vložil tožbo proti vladi predsednika ZDA Donalda Trumpa zaradi carin, ki jih je Trump uvedel na uvoz s Kitajske. Tožba trdi, da so carine nezakonite.

gospodarstvo 18:24

Evropske borze sklenile v zelenem območju

Osrednji indeksi na evropskih borzah so se danes obarvali zeleno. Strah pred posledicami novega koronavirusa je nekoliko popustil. Evro je izgubil, cene nafte nimajo enotne smeri.

gospodarstvo 17:20

Svet za razvoj v kmetijstvu nadaljeval razpravo o krepitvi samooskrbe

Svet za razvoj v kmetijstvu, gozdarstvu in prehrani, ki je svetovalno telo kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, je na današnji četrti seji nadaljeval razpravo o vprašanju spodbujanja krepitve samooskrbe Slovenije. Člani so se seznanili z ugotovitvami delovnih skupin, ki so pripravile stališče in predloge o ključnih vidikih za boljšo samooskrbo.

gospodarstvo 16:37

Skei Gorenje zbira podpise v podporo stavki

Skei Gorenje zbira podpise v podporo stavki, ker se z delodajalcem niso uspeli dogovoriti o izplačilu enotnega dodatka k plači za uspešnost v izrednih razmerah za vse zaposlene za avgust, september, oktober in november v višini 0,75 evra bruto na uro, je povedal prvi mož sindikata Žan Zeba. V Gorenju pa so za izplačilo dodatka za delovno uspešnost.