Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 18:11

Evropske borze navzdol; dražja nafta, krepkejši evro

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma znižali. Poleg politične negotovosti je vlagatelje presenetilo tudi nekaj neugodnih novic iz podjetij. Nafta se je podražila, tečaj evra pa se je nekoliko okrepil.

gospodarstvo 17:52

Daimler zaradi stroškov z dizelskimi vozili še drugič oklestil napoved

Nemški avtomobilski koncern Daimler je danes še drugič oklestil napoved celoletnega poslovanja, kot razlog pa so navedli stroške, povezane z dizelskimi vozili oz. njihovim onesnaževanjem okolja. Dobiček iz poslovanja naj bi bil po najnovejših napovedih tako malenkost nižji od lanskega, ko se je ustavil pri 14,3 milijarde evrov.

gospodarstvo 17:31

Zaradi del bo mesec in pol zaprt železniški odsek Pesnica - Šentilj - državna meja

V sklopu nadgrajevanja železniške infrastrukture bo od 26. oktobra do predvidoma 15. decembra zaprt odsek Pesnica - Šentilj - državna meja, so sporočili iz infrastrukturnega ministrstva. Ob nadgradnji 15,5 kilometra dolge proge teče tudi obnova nekaterih železniških postaj, ureditev križanj cest z železnico ter izgradnja novih povezovalnih cest.

gospodarstvo 17:30

SBI TOP ta teden izgubil poldrugi odstotek

Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je ta teden izgubil 1,43 odstotka in teden sklenil pri 812,28 točke. Vlagatelji so sklenili za 3,48 milijona evrov prometa, od tega z delnicami Krke za 1,47 milijona evrov. Med delnicami prve kotacije, ki sestavljajo indeks, so največ izgubile delnice Luke Koper, ki so zdrsnile za sedem odstotkov.

gospodarstvo 17:01

Air France po mesecih stavk s sindikati dosegel dogovor glede plač

Vodstvo francoskega letalskega prevoznika Air France je s sindikati doseglo dogovor glede zvišanja plač, s čimer so končali več mesečno obdobje stavk. Te so letalskega prevoznika po poročanju francoske tiskovne agencije AFP stale več sto milijonov evrov.

gospodarstvo 16:59

Prodaja rabljenih stanovanj in hiš v ZDA septembra navzdol

Prodaja rabljenih stanovanj in hiš je septembra v primerjavi z avgustom v ZDA nazadovala za 3,4 odstotka na letno prilagojeno raven 5,15 milijona enot, kar je najmanj od novembra 2015. Nacionalno združenje nepremičninskih posrednikov ZDA poroča, da je to že šesti zaporedni mesečni padec.