Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 9:03

Gospodarsko interesno združenje obžaluje odločitev o opuščanju avtomobilov na plin

Razvoj avtomobilov na stisnjen zemeljski plin bi se moral nadaljevati, saj takšna vozila k zmanjšanju izpustov prispevajo skoraj toliko kot električna, so prepričani v Gospodarskem interesnem združenju za distribucijo zemeljskega plina. K pozivu jih je spodbudila odločitev Volkswagna, da bo nehal razvijati avtomobile na stisnjen zemeljski plin.

Slovenija 8:44

Prenova strehe na novogoriški občini poteka brez prekinitve

V Novi Gorici so v začetku leta začeli prenavljati streho na stavbi mestne hiše, ki je puščala in od vselitve v stavbo leta 1953 še ni bila obnovljena. Zamenjali tudi stavbno pohištvo in prenovili dele fasade mestne hiše, kjer je odpadal omet. Kljub omejitvam zaradi epidemije dela tudi te dni potekajo in bodo zaključena sredi maja.

svet 8:35

Huawei P40 brez Googlovih aplikacij

Kitajski tehnološki velikan Huawei je ta teden predstavil svojo prvo serijo paradnih modelov pametnih telefonov, ki nimajo naloženih Googlovih aplikacij. Serija P40, ki jo bodo sestavljali štirje modeli, ima nameščen odprtokodni operacijski sistem Android, nadgrajen s Huaweijevim uporabniškim vmesnikom EMUI. Oba sta v najnovejši različici.

gospodarstvo 8:27

Kovintrade zgradil novo skladišče, odprtje po koncu epidemije

Celjski Kovintrade je v Štorah zgradil novo skladišče. Gradnja je stala več kot štiri milijone evrov, za april načrtovano odprtje pa so preložili na čas po koncu epidemije novega koronavirusa. Do zamika je prišlo pri dobavi tehnološke opreme, je za STA povedal predsednik uprave družbe Marko Staroveški.

gospodarstvo 8:19

Inšpektorat za delo od razglasitve epidemije prejel okoli 70 prijav

Inšpektorat za delo je v času od razglasitve epidemije novega koronavirusa 14. marca prejel okoli 70 prijav nepravilnosti, ki se nanašajo tako na varnost in zdravje pri delu kot na področje delovnih razmerij. Hkrati je zabeležil okoli 140 zaprosil za strokovno pomoč, ki jih je bilo denimo v celotnem lanskem letu 1790.

gospodarstvo 7:59

Irski BDP naj bi se letos skrčil za več kot sedem odstotkov

Irsko gospodarstvo bi se lahko letos zaradi posledic pandemije novega koronavirusa skrčilo za več kot sedem odstotkov, brezposelnost pa bi lahko poleti dosegla 18 odstotkov, so ta teden opozorili v irskem vladnem Inštitutu za ekonomske in socialne raziskave.