Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 22:55

Newyorške borze končale neenotno

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje sklenili neenotno. V zelenem je končal indeks Dow Jones, indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 in tehnološki indeks Nasdaq pa sta končala pod izhodiščem. Delnice so večinoma padale zaradi pomislekov pri vrednotenju, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 22:16

Vlada zagotovila solidarnostni dodatek za brezposelne

Vlada je zagotovila 1,51 milijona evrov za prvo izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka za brezposelne. Do njega je v višini 150 evrov upravičenih 10.052 oseb, ki so po 12. marcu lani ne po svoji krivdi izgubile zaposlitev in nove zaposlitve do uveljavitve zakona o dodatnih protikoronskih ukrepih še niso imele.

Slovenija 19:53

Državni svet za rešitev problematike kreditov v frankih z valutno kapico

Državni svet (DS) je na današnji seji podprl pobudo pristojne komisije za sprejem predloga zakona o omejitvi in porazdelitvi valutnega tveganja med kreditodajalci in kreditojemalci kreditov v švicarskih frankih. Gre za začetek novega poskusa, da bi problematiko uredili sistemsko, tokrat s predlogom uvedbe valutne kapice.

gospodarstvo 19:51

V Safilu pred zaprtjem obrata dogovor o višjih izplačilih delavcem

Družba Safilo je s sindikati in svetom delavcev dosegla sporazum, ki se nanaša na zaprtje proizvodnega obrata v Ormožu junija letos. Med drugim so se dogovorili o višjih odpravninah in regresu ter dodatnim izplačilom zaposlenih, so danes sporočili iz družbe.

gospodarstvo 19:20

Raščan o zavezanosti Slovenije zniževanju emisij toplogrednih plinov

Državni sekretar na zunanjem ministrstvu Stanislav Raščan se je udeležil virtualnega dogodka na visoki ravni med EU in Brazilijo o podnebnih spremembah, biotski raznovrstnosti in trajnostnem razvoju. Poudaril je zavezanost Slovenije zniževanju emisij toplogrednih plinov v okviru zavez EU za ogljično nevtralnost do 2050.

gospodarstvo 18:55

Evropske borze večinoma višje, nafta krepko dražja, evro navzgor

Osrednji indeksi na pomembnejših borzah v Evropi so se danes zvišali, le frankfurtski DAX in milanski FTSE MIB sta končala v rdečem. Nafta se je krepko podražila, za skoraj pet odstotkov. Tečaj evra glede na dolar se je zvišal na najvišjo raven v mesecu dni.

gospodarstvo 18:32

Skupina Kofola lani s 3,7 odstotka nižjimi prihodki

Češka Skupina Kofola, pod okrilje katere med drugim sodi Radenska, je lani ustvarila 38,96 milijona evrov ali 1,03 milijarde čeških kron bruto dobička iz poslovanja, kar je osem odstotkov manj kot predlani. Prihodki so se znižali za 3,7 odstotka na 233,38 milijona evrov.