Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 5.12.2019 22:39

Newyorške borze končale z dobički

Newyorške borze so današnje trgovanje zaključile z dobički. Vlagatelji so nekoliko bolj optimistični glede reševanja ameriško-kitajskega trgovinskega spora. Pogajalci naj bi pripravljali osnutek sporazuma. Ta bi lahko tudi odpravil carine, ki naj bi začele veljati ta mesec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 5.12.2019 21:52

Smučišče Kanin v petek ostaja zaprto

Smučišče Kanin bo v petek ostalo zaprto zaradi tehničnih razlogov, so sporočili iz Sončnega Kanina. Sprva so namreč napovedali, da bo prvo smučanje mogoče že v petek. Kot so zapisali, se "po najboljših močeh trudijo za zagon naprav na smučišču v soboto in nedeljo z dostopom z italijanske strani". Več informacij bodo sporočili v petek.

gospodarstvo 5.12.2019 19:28

Obrtnik leta Aleksander Gorečan, podjetnik leta Peter Podlunšek

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je priznanje obrtnik leta 2019 podelila Aleksandru Gorečanu, ki vodi podjetje Penzel iz Šenčurja. Podjetnik leta 2019 pa je postal Peter Podlunšek, lastnik družbe Medicop, ki se ukvarja z medicinsko opremo in reševalnimi vozili.

gospodarstvo 5.12.2019 18:13

Evropske borze nekoliko navzdol; dražja nafta, krepkejši evro

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma nekoliko znižali. Vlagatelji so še naprej pozorni na ameriško-kitajsko trgovinski spor, kjer ostaja stanje nespremenjeno, kar po besedah analitikov razumejo kot slabo novico. Deloma je k pocenitvi delnic prispevala tudi rast tečaja evra. Podražila se je tudi nafta.

gospodarstvo 5.12.2019 17:55

Ameriške tovarne oktobra dobile malce več naročil kot septembra

Naročila v ameriških tovarnah so oktobra v primerjavi s septembrom prvič po treh mesecih padcev narasla za 0,3 odstotka, ministrstvo za trgovino ZDA pa je obenem poročilo za september popravilo navzdol z 0,6-odstotnega na 0,8-odstotni padec v primerjavi z avgustom.

gospodarstvo 5.12.2019 17:52

Počivalšek po sestanku s Sberbank: Dogovor z dobavitelji Mercatorja do konca leta

Fortenova si bo skupaj z Mercatorjem prizadevala najti ustrezno vsebino sporazuma in ga skleniti s slovenskimi dobavitelji do konca leta, so se dogovorili na današnjem sestanku med gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom in predstavniki ruske banke Sberbank, ki je največja lastnica Fortenove, so sporočili z ministrstva.

gospodarstvo 5.12.2019 17:34

Zunanjetrgovinski primanjkljaj ZDA oktobra najnižji od maja lani

Zunanjetrgovinski primanjkljaj ZDA je oktobra v primerjavi s septembrom padel za 7,6 odstotka na 47,2 milijarde dolarjev, kar je najmanj od maja 2018. Ministrstvo za trgovino ZDA je podatke za september popravilo navzdol z 52,5 na 51,1 milijarde dolarjev primanjkljaja.