Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Gospodarstvo

gospodarstvo 22.6.2017 22:40

Newyorške borze končale neenotno

Newyorške borze so današnje trgovanje zaključile neenotno. Glavni indeksi se niso veliko spremenili. Rast vrednosti delnic družb v zdravstvenem sektorju, po tem ko so republikanci v senatu predstavili nov predlog za odpravo in nadomestitev zdravstvene reforme nekdanjega predsednika Baracka Obame, se je izravnala s padci drugod.

gospodarstvo 22.6.2017 22:19

Vrh EU potrdil odločno podporo pariškemu podnebnemu dogovoru

Voditelji članic EU so danes v Bruslju potrdili odločno podporo pariškemu podnebnemu dogovoru, ki kljub odstopu ZDA "ostaja temelj globalnih prizadevanj za učinkovito soočanje s podnebnimi spremembami". Ponovili so tudi stališče, da se o sporazumu ni mogoče vnovič pogajati.

Slovenija gospodarstvo 22.6.2017 21:32

Mediji: Kriminalisti s preiskavami v povezavi z lastniškim prevzemom Perutnine Ptuj

Kriminalisti NPU so danes po poročanju Dnevnika in POP TV opravili več hišnih preiskav v povezavi s posli, povezanimi z lastniškim prevzemom Perutnine Ptuj. Obiskali so Perutnino Ptuj in nekdanji sedež Probanke, zdaj pripojene DUTB, preiskave pa pa naj bi opravili tudi pri več osebah, med njimi pri nekdanjem prvem možu Perutnine Romanu Glaserju.

gospodarstvo 22.6.2017 18:30

Ljubljanska borza: SBI TOP z rastjo

Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je današnje trgovanje na Ljubljanski borzi zaključil pri 791,80 točke, kar je 2,84 točke oziroma 0,36 odstotka nad izhodiščem. Tečaji so sicer končali neenotno - najbolj so se podražile delnice Telekoma Slovenije, največ pa so izgubile delnice Luke Koper.

gospodarstvo 22.6.2017 18:03

Evropske borze neenotno; dražja nafta in cenejši evro

Indeksi na osrednjih evropskih borzah danes niso imeli enotne smeri. Kljub temu da so se cene nafte danes zvišale, pa med vlagatelji še vedno vlada pesimizem iz preteklih dni. Na borzi v Frankfurtu se je evro pocenil.

gospodarstvo 22.6.2017 17:15

Izvoznice nafte črpajo manj črnega zlata od določene meje

Skupina 24 držav izvoznic nafte, vključno s članicami kartela Opec, po lastnih navedbah črpa še manj nafte, kot so si zadali v odločitvi o omejitvi proizvodnje. Maja so namreč odločitev upoštevali 106-odstotno, je na Dunaju po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočil Opec.

Slovenija 22.6.2017 17:13

Pahor in Seehofer potrdila trdno prijateljstvo med Slovenijo in Bavarsko

Predsednik republike Borut Pahor in ministrski predsednik bavarske deželne vlade Horst Seehofer sta danes v Ljubljani potrdila trdno vsestransko prijateljstvo med Slovenijo in Bavarsko. Na novinarski konferenci po njunem srečanju sta se zavzela, da bi tako ostalo tudi v prihodnje. To je bil prvi obisk Seehoferja kot bavarskega premirja v Ljubljani.