Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 21.8.2018 22:47

Newyorške borze končale v zelenem

Newyorške borze so današnje trgovanje sklenile v zelenih številkah. Borzni analitiki po poročanju francoske tiskovne agencije AFP ocenjujejo, da je vlagatelje z optimizmom navdala izjava ameriškega trgovinskega ministra Wilburja Rossa, da bi sam počakal z odločitvijo o uvedbi carin na uvoz avtomobilov, dokler trgovinski pogovori ne bodo zaključeni.

gospodarstvo 21.8.2018 18:36

Večina evropskih borz z rastjo; nafta dražja, evro navzgor

Evropske borze so današnje trgovanje končale nad gladino, v rdeče se je obarval le indeks borze v Londonu FTSE 100. Tuje tiskovne agencije poročajo, da vlagatelji z optimizmom pričakujejo sredine pogovore med Washingtonom in Pekingom. Največji svetovni gospodarstvi bosta namreč poskušali otopliti zaostrene trgovinske odnose.

gospodarstvo 21.8.2018 17:47

Trumpova administracija še dodatno zrahljala podnebne predpise

Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa je vnovič zrahljala podnebne predpise, s čimer se je Trump še dodatno oddaljil od poti, ki jo je začrtal njegov predhodnik Barack Obama. Novo pravilo, ki ga je predstavila Bela hiša, zveznim državam omogoča večjo prožnost pri določanju okoljskih standardov, ki jim morajo doseči premogovniki.

gospodarstvo 21.8.2018 17:00

Na kratko iz gospodarstva

STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

gospodarstvo 21.8.2018 16:14

Newyorške borze uvodoma z rastjo

Indeksi na newyorških borzah so uvodoma obarvane zeleno. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so vlagatelji pozdravili izjave ameriškega trgovinskega ministra Wilburja Rossa, da bi sam počakal z odločitvijo o uvedbi carin na uvoz avtomobilov, dokler tečejo trgovinski pogovori z Mehiko, Kanado in EU.

gospodarstvo 21.8.2018 16:04

ZDA še brez odločitve o carinah na avtomobile

ZDA še niso blizu odločitvi o tem, ali naj uvedejo carine na uvoz avtomobilov. Zamuda pri pripravi poročila je nastala zaradi nadaljevanja trgovinskih pogovorov z Mehiko, Kanado in EU, je dejal ameriški trgovinski minister Wilbur Ross. Ob tem je ministrstvo zbralo več kot 2000 pisnih pripomb industrije in prebivalstva, skozi katere se še prebija.