Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 18:30

Ljubljanska borza: SBI TOP nad izhodiščem

Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je današnje trgovanje sklenil pri 732,98 točke, kar je 0,66 točke oz. 0,09 odstotka nad izhodiščem. Med delnicami prve kotacije so največ pridobile delnice Intereurope, ki so se podražile za 3,56 odstotka, največ pa so izgubile delnice Zavarovalnice Triglav, ki so se pocenile za več kot odstotek.

gospodarstvo 18:20

Evropske borze s padci; evro držaji

Evropske borze so današnje trgovanje sklenile s padci indeksov. Med vlagatelji je danes odmeval predvsem govor britanske premierke Therese May, ki je predstavila stališča o brexitu. Vrednost funta se je po njenem govoru zvišala, osrednji indeks londonske borze pa je padel. Cene nafte nimajo enotne smeri, evro se je v Frankfurtu podražil.

gospodarstvo 17:48

Evropska komisija v splošnem potrdila španski proračun

Evropska komisija je danes sporočila, da je španski proračun za letošnje leto "na splošno" v skladu s pravili EU glede primanjkljaja, a mora biti vlada pripravljena na dodatne popravljalne ukrepe, če bi bili ti potrebni. Primanjkljaj naj bi znašal 3,3 odstotka BDP, za lansko leto pa 4,6 odstotka.

gospodarstvo 17:25

Morgan Stanley v zadnjem četrtletju podvojil dobiček

Ameriška investicijska banka Morgan Stanley je v zadnjem četrtletju lani ustvarila 1,5 milijarde dolarjev dobička, kar je dvakrat več kot v enakem obdobju 2015. Prihodki so medtem zrasli za 17 odstotkov na devet milijard dolarjev. Rezultati so močno presegli pričakovanja analitikov.

gospodarstvo 17:07

Walmart z napovedjo večmilijardne naložbe v odprtje 10.000 novih delovnih mest

Ameriška trgovska veriga Walmart je napovedala, da bo v ZDA vložila 8,6 milijarde dolarjev za odprtje 10.000 novih delovnih mest. Napovedano naložbo v odprtje oz. prenovo 59 trgovin, ki naj bi v gradbeništvu pripomogla k odprtju še 24.000 delovnih mest, je že pozdravil novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump, ki si je pripisal del zaslug za to.

gospodarstvo 16:40

Podjetniki z velikim zanimanjem za povezovanje z znanostjo

Člani Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so obiskali Institut Jožef Stefan in se seznanili z možnostmi prenosa novih tehnologij in inovacij v svoja podjetja. Veliko zanimanje podjetnikov in obrtnikov za obisk instituta kaže, da je v malem gospodarstvu velik interes za sodelovanje z znanstveno raziskovalno sfero, so sporočili z OZS.