Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 9:20

Uprava za pomorstvo nadaljuje z odstranjevanjem nelegalnih sidrišč

Uprava za pomorstvo vse od leta 2018 ureja problematiko nelegalnih privezov v slovenskem morju, kjer so opredelili tri večja nelegalna sidrišča. Ta so problematična tako z okoljskega vidika kot z vidika varnosti plovbe. Z morskega dna so do zdaj odstranili 137 priveznih betonskih blokov, s temi aktivnostmi pa bodo nadaljevali tudi letos.

gospodarstvo 9:05

Graško letališče lani znova z rekordnim številom potnikov

Letališče v avstrijskem Gradcu je lani pozdravilo 1,04 milijona potnikov, kar je 0,6 odstotka več kot v letu prej in pomeni nov rekord. Število potnikov na rednih linijah je sicer rahlo upadlo, v čarterskem prometu pa se je povečalo za 5,5 odstotka, so ta teden sporočili z letališča.

gospodarstvo 8:23

Tovornjaki v tretjem četrtletju prepeljali več blaga

Tovorna motorna vozila, registrirana v Sloveniji, so v lanskem tretjem četrtletju prepeljala 23,3 milijona ton blaga oz. dober odstotek več kot lani. Po Sloveniji so prepeljala 13,5 milijona ton blaga ali za pet odstotkov manj, v mednarodnem prevozu pa 9,8 milijona ton blaga ali za 12 odstotkov več, je ta teden objavil statistični urad.

gospodarstvo 8:21

Sklad Blackrock za okoljsko čistejši portfelj

Ameriški investicijski sklad Blackrock bo do sredine letošnjega leta izstopil iz lastništva podjetij, ki več kot četrtino svojih prihodkov ustvarijo s proizvodnjo premoga za termoelektrarne, je v pismu strankam prejšnji teden napovedal glavni izvršni direktor Larry Fink.

gospodarstvo 8:03

V Šentjurju namesto hotela Žonta načrti za poslovno-stanovanjski objekt

Podjetje Voc Ekologija, ki je lastnik hotela Žonta v Šentjurju, želi objekt porušiti in zgraditi poslovno-stanovanjski objekt s hotelskimi zmogljivostmi, je za STA povedal lastnik družbe Roman Moškotevc. A občinski prostorski načrt za to območje ne predvideva gradnje stanovanj.