Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 24.2.2017 22:51

Newyorške borze končale v zelenem, indeks Dow Jones z novim rekordom

Trije glavni indeksi na newyorških borzah so rast dosegli tik pred zaprtjem. Tako je indeks Dow Jones podaljšal niz dobičkov. Danes je končal z enajstim zaporednim rekordom. Po mnenju analitikov je upadanje v finančnem sektorju odtehtalo povečanje v javnih službah in na drugih varnejših področjih.

gospodarstvo 24.2.2017 19:42

Moody's spremenil obete Agrokorja v negativne

Bonitetna agencija Moody's je danes največji hrvaški družbi Agrokor potrdila bonitetno oceno B3, a pri tem spremenila obete s stabilnih v negativne. Kot razlog za to so navedli negotovosti zaradi zadolženosti. Moody's je sicer Agrokorju januarja znižal bonitetno oceno z B2 na B3 s stabilnimi obeti.

gospodarstvo 24.2.2017 18:30

Ljubljanska borza: Indeks izgubil tretjino odstotka

Na Ljubljanski borzi je indeks blue chipov SBI TOP današnje trgovanje končal pri vrednosti 774,52 točke, kar je 0,31 odstotka manj kot v četrtek. Najbolj so se pocenile delnice Telekoma Slovenije in Luke Koper, višje kot v četrtek pa so med delnicami v prvi kotaciji končale trgovanje le delnice Gorenja in Petrola.

gospodarstvo 24.2.2017 18:25

Evropske borze navzdol; cenejša nafta, šibkejši evro

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes znižali. Nafta se je pocenila, tečaj evra pa se je znižal. Analitiki ugotavljajo, da se je pripravljenost vlagateljev za bolj tvegane naložbe občutno zmanjšala. Od tega ima koristi zlato, ki se je prvič po lanskem novembru podražilo nad mejo 1250 dolarjev za 31,1-gramsko unčo.

gospodarstvo 24.2.2017 17:30

Rast Intereurope na Ljubljanski borzi se je ta teden ustavila

Tečaji na Ljubljanski borzi so se ta teden v povprečju zvišali za poldrugi odstotek. Podražila se je velika večina vrednostnih papirjev, med redkimi izjemami so delnice Intereurope, ki so prekinile večtedensko rast. Potem ko so se od začetka leta podražile za blizu 60 odstotkov, se jim je ta teden tečaj za več kot pet odstotkov znižal.

gospodarstvo 24.2.2017 17:19

Potrošniško razpoloženje v ZDA februarja prvič od volitev navzdol

Potrošniško razpoloženje glede gospodarskih razmer v ZDA se je februarja prvič po lanskih volitvah malce poslabšalo, razlog pa naj bi bila umiritev navdušenja nad pričakovanimi ukrepi nove vlade Donalda Trumpa, ugotavlja raziskava univerze Michigan.

gospodarstvo 24.2.2017 17:12

Prodaja novih stanovanjskih nepremičnin v ZDA januarja navzgor

Prodaja novih stanovanjskih nepremičnin v ZDA se je januarja v primerjavi z decembrom po ugotovitvah ministrstva za trgovino povečala za 3,7 odstotka na letno prilagojeno raven 555.000 enot. To je 5,5 odstotka več kot januarja 2016.