Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 29.10.2020 22:29

Newyorške borze po sredinih globokih padcih danes končale z rastjo

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje sklenili z rastjo in si pri tem deloma povrnili sredine visoke izgube. Za rast, ki so jo vodile predvsem delnice tehnoloških podjetij, je poskrbela novica o rekordni rasti ameriškega gospodarstva, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 29.10.2020 19:43

Vlada o gospodarskih temah

Vlada je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga novele zakona o gospodarskih družbah, ki med drugim delniškim družbam prinaša možnost identifikacije vseh delničarjev. Izdala je tudi odlok, na podlagi katerega kmetom ter malim in srednjim podjetjem ponuja finančno nadomestilo izpada prihodkov zaradi covida-19.

gospodarstvo 29.10.2020 19:07

Vlada z novelo zakona o gospodarskih družbah

Vlada je na današnji dopisni seji določila besedilo predloga novele zakona o gospodarskih družbah in ga pošilja v državni zbor. Med drugim zakonodajne spremembe delniškim družbam prinašajo možnost identifikacije vseh delničarjev, delničarji pa bodo soodločali o politiki prejemkov vodilnih v družbi.

Slovenija gospodarstvo 29.10.2020 18:15

Cesta Solkan-Plave ponovno popolnoma odprta

Danes so ponovno odprli odsek glavne ceste med Solkanom in Plavami, ki je bil polovično zaprt zaradi odstranjevanja kamnitega podora. Delavci Kolektorja CPG so padlo skalo odstranili in očistili brežino, danes pa so tudi zavarovali pobočje z zaščitnimi mrežami, je za STA povedal vodja vzdrževanja v družbi Vanči Premrl.

gospodarstvo 29.10.2020 18:12

Evropske borze s padci; evro in nafta krepko navzdol

Trgovalni dan na evropskih borzah se je večinoma iztekel s padci, a so najpomembnejši indeksi ostali dokaj blizu izhodišč. Vlagateljev ni presenetila ECB z nespremenjeno monetarno politiko, je pa predsednica ECB Christine Lagarde jasno nakazala spremembe v decembru. Evro je posledično močno upadel, pocenila se je tudi nafta.

gospodarstvo 29.10.2020 17:24

Skupina Adris v devetih mesecih z nižjim dobičkom in prihodki

Hrvaška Adris Grupa, ki je med drugim lastnica petine Pozavarovalnice Sava, je v prvih devetih mesecih ustvarila 3,88 milijarde kun (517 milijonov evrov) prihodkov, kar je 19 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je zmanjšal za skoraj 78 odstotkov na 141 milijonov kun (19 milijonov evrov).