Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Gospodarstvo

svet gospodarstvo 12:55

Potrošnja gospodinjstev v območju evra v tretjem četrtletju navzgor

Realna potrošnja gospodinjstev na prebivalca se je v območju z evrom v tretjem lanskem četrtletju povečala za 4,1 odstotka, potem ko je v trimesečju prej že napredovala za 3,6 odstotka, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat. Realni prihodek na prebivalca se je medtem v poletnih mesecih povečal le za 0,1 odstotka.

gospodarstvo 12:37

Španska brezposelnost pod predpandemično ravnjo

Stopnja brezposelnosti v Španiji je lani padla na 13,3 odstotka, potem ko je bila leta 2020 pri 16,13 odstotka. Po podatkih tamkajšnjih statistikov je bilo ob koncu lanskega leta brezposelnih 3,1 milijona ljudi, kar je 600.000 manj kot ob koncu leta 2020. Stopnja brezposelnosti je bila tudi nižja kot decembra 2019, preden je izbruhnila pandemija.

gospodarstvo 12:25

Svet za okolje GZS za izboljšave predloga zakona o varstvu okolja

Strateški svet za okolje pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je kritičen do predloga zakona o varstvu okolja, saj ta po njegovi oceni premalo upošteva potrebe gospodarstva pri industrijski preobrazbi v skladu s cilji podnebne nevtralnosti in krožnega gospodarstva. Med drugim svarijo pred "krožnimi postopki administriranja".

Slovenija gospodarstvo 12:01

Turizem Bled z novim svetom zavoda in v. d. direktorice

Javni zavod Turizem Bled, ki je bil skoraj en mesec brez uradnega zastopnika, je po sredini konstitutivni seji novega sveta zavoda vendarle dobil vodstvo. Zavod, ki je za Bled izjemnega pomena, bo kot vršilka dolžnosti direktorice začasno prevzela predstavnica zaposlenih Romana Purkart, svet zavoda pa bo izvedel razpis za direktorja.

gospodarstvo 11:40

Ljubljanska borza: SBI TOP dopoldne ob odstotek

Indeks SBI TOP na ljubljanski borzi je v dopoldanskem delu trgovanja padel za 0,94 odstotka. Vsi tečaji prve kotacije imajo negativen predznak, najgloblje v rdečem so delnice Telekoma Slovenije. Največ prometa so vlagatelji zaenkrat opravili s Krkinimi delnicami.