Gospodarstvo

gospodarstvo 20.2.2024 22:44

Newyorške borze končale v rdečem

Indeksi na newyorških borzah so trgovanje sklenili v rdečem. Ameriške delnice so danes na začetku skrajšanega trgovalnega tedna zaradi praznika padle. Navzdol jih je potegnila družba Nvidia, ki je pred prihajajočimi poslovnimi rezultati nazadovala, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 20.2.2024 19:38

Slovenija gostila prvi regijski forum odločevalcev industrije srečanj

V organizaciji Kongresnega urada Slovenije ter ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je v Ljubljani danes potekal forum odločevalcev regijske industrije srečanj. Udeležilo se ga je 37 udeležencev, med katerimi so bili predstavniki 10 vodilnih regijskih destinacij.

gospodarstvo 20.2.2024 19:04

V Črni gori predstavitev zaposlitvenih možnosti v Sloveniji

Zavod za zaposlovanje je s slovenskim veleposlaništvom danes v Podgorici pripravil prvi zaposlitveni dogodek v Črni gori. V sredo ga bodo izvedli še v Nikšiću, oba pa sta namenjena predstavitvi aktualnih potreb slovenskih delodajalcev po kadrih, predvsem za izvedbo sanacijskih del po lanskih katastrofalnih poplavah.

gospodarstvo 20.2.2024 19:01

Nastaja načrt celovitih ukrepov urejanja slovenskih vodotokov

Državna sekretarka na ministrstvu za naravne vire in prostor Lidija Kegljevič Zagorc si je danes skupaj s predstavniki Direkcije RS za vode ogledala Pesnico in akumulacije, vezane na ta levi pritok Drave. Nato se je srečala z župani tega območja. Za STA je povedala, da bodo na tej podlagi lahko naredili dober načrt za urejanje vodotokov.

gospodarstvo 20.2.2024 18:39

Indeks vodilnih gospodarskih kazalnikov ZDA nazadoval tudi januarja

Indeks vodilnih gospodarskih kazalnikov ZDA je januarja nazadoval za 0,4 točke na 102,7 točke, potem ko je že decembra nazadoval za 0,2 odstotka, so danes sporočili iz newyorške organizacije Conference Board, ki je zdaj ne glede na poslabšanje kazalnika prenehala napovedovati recesijo.

Slovenija gospodarstvo 20.2.2024 18:35

Gnojnica iz zbiralnika v Studencu pri Postojni napreduje po reki Nanoščici

Onesnaženje zaradi izlitja gnojnice, do katerega je prišlo na kmetijskem obratu v Studencu pri Postojni, se počasi pomika proti reki Pivki in Postojnski jami. Kot je za STA povedal predsednik Ribiške družine Postojna Martin Miklavec, je poleg v celoti onesnaženega potoka Koretan onesnažena še struga reke Nanoščice v dolžini štiri kilometre.

gospodarstvo 20.2.2024 18:16

Evropske borze pod izhodiščem, nafta navzdol, evro navzgor

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma znižali. Vlagatelji spremljajo poslovne rezultate podjetij in čakajo na poročilo z zadnjega zasedanja ameriške centralne banke Federal Reserve, v katerem bodo iskali namige o nadaljnji denarni politiki banke. Nafta se je pocenila, tečaj evra se je zvišal.