Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 19:44

Kitajska umaknila prepoved uvoza brazilskega mesa

Kitajska je danes umaknila prepoved uvoza brazilskega mesa, za katero se se je odločila v torek zaradi navedb policije, da brazilski izvozniki prodajajo neustrezne izdelke. Ponovno odprtje trga za brazilsko meso sta naznanila tudi Egipt in Čile, medtem ko EU ter nekatere druge države omejitve za uvoz ohranjajo, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 13:22

Mesta in znamenitosti v okviru pobude Ura za Zemljo oviti v temo

Po svetu se danes številni pridružujejo pobudi, v okviru katere z ugašanjem luči opozarjajo na podnebne spremembe. V temo bodo med drugim ovite tudi številne svetovne znamenitosti. Med prvimi so to storili v Avstraliji, kjer sta bila za eno uro v temo ovita tudi znamenita sydneyjska opera in pristaniški most.

Slovenija 11:13

V Sloveniji že 2,4 milijona uporabnikov mobilnega omrežja

Ob koncu lanskega leta je bilo v Sloveniji že skoraj 2,4 milijona uporabnikov mobilnega omrežja, kar je za odstotek več kot leto pred tem. Med njimi je bilo 77 odstotkov naročnikov, ostali pa so bili predplačniki, kažejo pred dnevi objavljeni podatki državnega statističnega urada.

gospodarstvo 11:00

Inšpektorji letos poostreno nad gradbenike, trgovce in napotene delavce

Inšpektorat RS za delo bo letos na področju delovne zakonodaje med drugim posebej pozoren na časovno obremenitev delavcev in prekarne oblike dela, na področju varnosti in zdravja pri delu pa na ukrepe za zmanjšanje tveganj. Posebne akcije napoveduje v gradbeništvu, dejavnosti čiščenja, prometu, trgovini, fitnesih in podjetjih z napotenimi delavci.

gospodarstvo 10:32

Newyorške borze ta teden z največjimi padci v več mesecih

Za vlagatelji na newyorških borzah je nemiren in negotov teden, v katerem so osrednji indeksi zabeležili največje padce v več mesecih. Industrijski indeks Dow Jones je izgubil 1,5 odstotka, kar je največ po septembru, širši indeks S&P 500 je z 1,4-odstotnim padec izgubil največ letos, tehnološki indeks Nasdaq pa je zdrsnil za 1,2 odstotka.

gospodarstvo 10:09

Pivovarna Laško bo s ponedeljkom začela polniti pivo heineken

Pivovarna Laško bo s ponedeljkom začela polniti pivo heineken, proizvodnjo piva pa bodo predvidoma začeli konec tega leta, je za STA povedal direktor korporativnih odnosov Jernej Smisl iz Pivovarne Laško Union. Dodal je, da je Union že prejšnji teden začel polniti heinekenov cider.