Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V živo

15:30 - Izjava za javnost po srečanju predsednika vlade Janeza Janše in predsednika hrvaške vlade Andreja Plenkovića, na katerem bosta med drugim govorila o bolj usklajenem boju proti koronavirusu in zajezitvi njegove širitve

Arhiv dogodkov

Gospodarstvo

gospodarstvo 15:50

Ljubljanska borza teden sklenila z rastjo

Indeks SBI TOP je danes na ljubljanski borzi pridobil 0,19 odstotka in trgovanje sklenil pri 861,1 točke. V prvi kotaciji so se najbolj okrepile Petrolove delnice, največ pa so izgubile delnice Telekoma Slovenije. Vlagatelji so skupno opravili za skoraj 1,75 milijona evrov prometa, največ tudi danes s Krkinimi delnicami.

gospodarstvo 15:43

Brazilski amazonski pragozd še naprej hitro izginja

V prvem letošnjem polletju je izginilo 3069 kvadratnih kilometrov brazilskega amazonskega pragozda, kar je 25 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in največ od začetka zbiranja podatkov leta 2015, so pokazali podatki brazilskega nacionalnega inštituta za raziskave vesolje. Samo junija je bilo uničenih 1034 kvadratnih kilometrov gozda.

gospodarstvo 15:31

Projektni svet za drugi tir: Stanje projekta ne omogoča nadaljnjih zamud

Projekt drugi tir je na tako občutljivi točki, da ne omogoča nobenih nadaljnjih zamud, je danes poudaril predsednik projektnega sveta za civilni nadzor nad projektom Jadran Bajec. Pristojne je pozval k dopolnitvi državnega lokacijskega načrta za drugi železniški tir Divača-Koper, ki bi omogočila izvedbo določenih gradbenih del že v tej fazi.

gospodarstvo 15:10

Država bo sofinancirala ureditev ceste v Sodražici

Državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu Aleš Mihelič in župan Sodražice Blaž Milavec sta danes podpisala sporazum o sofinanciranju ureditve ceste v območju naselja Žimarice. Vrednost projekta je ocenjena na 3,57 milijona evrov, od tega bo ministrstvo prispevalo 3,05 milijona evrov.

gospodarstvo 14:59

V Franciji odkrili množično prevaro z vlogami za nadomestilo plač

Francoske oblasti preiskujejo množično prevaro z vlogami za nadomestilo plač. Številni Francozi so lažno navajali, da so ostali brez dela, da bi prejeli nadomestilo, namenjeno odpuščenim med karanteno zaradi pandemije novega koronavirusa. Državo so oškodovali za 1,7 milijona evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 14:36

Družba Elektro Primorska se bo dokapitalizirala

Delničarji Elektra Primorske so na današnji skupščini soglašali s povečanjem osnovnega kapitala, tako da se v osnovni kapital preoblikujejo druge rezerve iz dobička v znesku dobrih 32 milijonov evrov in bo sedaj znašal 110 milijonov evrov, so sporočili iz Elektra Primorske.