Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 8:44

Nafta dražja

Cene nafte so danes pridobile nazaj nekaj izgubljenega v četrtek, ko so jih navzdol potisnile bojazni o zaostritvi trgovinskega spora med ZDA in Kitajsko, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 8:35

Azijske borze z rastjo

Delniški indeksi na azijskih borzah so se danes zvišali. S tem so sledili rasti v četrtek v ZDA, vlagatelje pa je spodbudila potrditev ameriške centralne banke Federal Reserve (Fed), da bo konec meseca znižala obrestne mere, poročajo tuje tiskovne agencije.

gospodarstvo 8:07

Sprejemanje energetskega koncepta se zamika

Sprejemanje Energetskega koncepta Slovenije, ki je v pripravi že več let, se znova zamika. Čeprav ga je infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek želela pripraviti do konca leta, je sedaj jasno, da se to najbrž ne bo uresničilo. Ministrstvo bo namreč najprej pripravilo nacionalni energetski in podnebni načrt, ki ga mora sprejeti do konca leta.

svet 7:21

Država New York sprejela najostrejši zakon proti podnebnim spremembam

Newyorški guverner Andrew Cuomo je v četrtek podpisal zakon, ki velja za najostrejšega v ZDA glede boja proti podnebnim spremembam in premika v prihodnost obnovljive vire energije. Zakon zahteva, da se v treh desetletjih za 85 odstotkov zmanjšajo izpusti toplogrednih plinov, pri tem pa upošteva raven iz leta 1990.

gospodarstvo 5:00

Mariborsko letališče znova odprto

Potem ko je državna družba DRI v četrtek pridobila dovoljenje za poskusno obratovanje Letališča Edvarda Rusjana Maribor, bo to danes po enodnevnem zaprtju ponovno obratovalo. Takšna rešitev naj bi bila v veljavi najkasneje do konca leta 2020, v vmesnem času pa naj bi ministrstvo za infrastrukturo poiskalo trajno rešitev.

gospodarstvo 5:00

V slovenski Istri ukrepi za zmanjšanje porabe vode

V štirih istrskih občinah danes začenjajo veljati posebni varčevalni ukrepi za zmanjšanje porabe pitne vode, ki jih bodo do preklica izvajala občinska komunalna podjetja. Namen ukrepov je ohranitev zmerne porabe vode, s čimer bi se tudi v primeru onesnaženja vodnega vira Rižane izognili morebitnim redukcijam.