Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Gospodarstvo

gospodarstvo 21.7.2017 22:35

Wall Street teden končal s padci

Današnje trgovanje na newyorškem Wall Streetu se je zaključilo z zmernimi padci indeksov. Slabše rezultate gre po ocenah borznih analitikov pripisati znižanju cen nafte in slabšim poslovnim rezultatom ameriškega koncerna General Electric (GE), katerega dobiček je v drugem letošnjem četrtletju upadel, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 21.7.2017 18:30

Ljubljanska borza: SBI TOP z rastjo

Poletno petkovo trgovanje na Ljubljanski borzi je zaznamoval relativno skromen promet. Indeks blue chipov SBI TOP se je sicer zvišal za 0,86 odstotka oz. 6,87 točke na 806,10 točke.

gospodarstvo 21.7.2017 18:08

Evropske borze zadnji trgovalni dan v tednu s padci

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma zvišali. Borze na stari celini je navzdol potiskalo slabo razpoloženje na newyorških borzah, kjer odmevajo neenotni poslovni rezultati, vlagatelji pa so si zadnji trgovalni dan v tednu vzeli čas za unovčevanje dobičkov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 21.7.2017 17:10

Exxon Mobil toži ameriško vlado zaradi kazni po kršenju ruskih sankcij

Naftna družba Exxon Mobil je skoraj nemudoma po izreku kazni s strani finančnega ministrstva ZDA zaradi kršenja sankcij proti Rusiji vložila tožbo proti zvezni vladi z utemeljitvijo, da je kazen neupravičena. Kazen je bila izrečena za dejanja podjetja v času, ko je Exxon Mobil vodil sedanji državni sekretar Rex Tillerson.

gospodarstvo 21.7.2017 16:31

Nigrad spet z novim direktorjem

Nadzorni svet mariborskega komunalnega podjetja Nigrad je v četrtek zvečer kljub nasprotovanju zaposlenih imenoval novega vršilca dolžnosti direktorja tega podjetja. Novi šef je po poročanju časnika Večer Matjaž Krevelj iz kabineta mariborskega župana Andreja Fištravca. Ima šestmesečni mandat, medtem pa naj bi ponovili razpis za direktorja.