Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

Slovenija gospodarstvo 15:05

V Novem mestu prenova drugega dela glavne šmihelske prometnice

V novomeškem Šmihelu bodo predvidoma v ponedeljek nadaljevali prenovo tamkajšnje glavne prometnice. Prenovili bodo približno 700-metrski odsek Šmihelske ceste od križišča s Šukljetovo ulico do odcepa za Regrške košenice. Naložba v prenovo tega dela državne ceste bo stala skoraj 860.000 evrov, glavni naložbenik je Direkcija RS za infrastrukturo.

gospodarstvo 14:50

Slovenski turizem z rekordnim številom sledilcev na družbenih omrežjih

Slovenska turistična organizacija (STO) je v lanskem letu nadaljevala promocijske aktivnosti na družbenih omrežjih in osrednjem turističnem portalu slovenia.info. Družbena omrežja, vključno s Facebookom, Instagramom in Twitterjem, pod imenom Feel Slovenia so v preteklem letu dosegla nove rekorde pri številu sledilcev, so sporočili iz organizacije.

gospodarstvo 14:33

Nemška centralna banka opozarja na vpliv koronavirusa na gospodarstvo

Novi koronavirus predstavlja tveganje za nemško konjunkturo. Padec povpraševanja na Kitajskem bi namreč lahko upočasnil nemško izvozno aktivnost, hkrati bi lahko varnostni ukrepi ustvarili ozka grla v dobavnih verigah posameznih sektorjev v Nemčiji, je danes opozorila nemška centralna banka Bundesbank.

gospodarstvo 14:22

Okoljevarstveniki: Stroški onesnaženega zraka osem milijard dolarjev dnevno

Onesnaženost zraka zaradi fosilnih goriv na globalni ravni dnevno povzroči za osem milijard dolarjev (7,38 milijarde evrov) stroškov, kar je primerljivo 3,3 odstotka svetovnega BDP, je pokazalo poročilo Centra za raziskave na področju energije in čistega zraka ter azijske veje organizacije Greenpeace.

gospodarstvo 13:43

BASF v gradnjo tovarne za dele baterij za električne avtomobile

Nemški kemični velikan BASF bo v kraju Schwarzheide na vzhodu Nemčije zgradil tovarno za izdelavo aktivnih katodnih materialov, ki se uporabljajo pri izdelavi baterij za električne avtomobile. Po prvotnih načrtih jih bodo letno proizvedli za 400.000 avtomobilov. Naložba je del evropskega projekta za razvoj baterij.