Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Gospodarstvo

Slovenija gospodarstvo 24.9.2017 22:17

Volivci na referendumu podprli zakon o drugem tiru

Volivci so po neuradnih delnih izidih na referendumu podprli zakon o drugem tiru. Zanj je ob nekaj nad 20-odstotni volilni udeležbi glasovalo skoraj 53,5 odstotka volilnih upravičencev, proti pa 46,5 odstotka. Pobudnik referenduma Vili Kovačič je že napovedal ustavno presojo zakona, vlada pa se pripravlja, da bodo novembra stekla dela na terenu.

Slovenija gospodarstvo 24.9.2017 21:57

Zakon o drugem tiru najprepričljivejšo podporo dobil v volilni enoti Ptuj

Zakon o drugem tiru je na današnjem referendumu podprla večina volivcev v skoraj vseh volilnih enotah, izjemi sta bili volilni enoti Ljubljana Center in Kranj. Najbolj prepričljivo so ga podprli v volilni enoti Ptuj. Tam se je sicer referenduma udeležilo najmanj volivcev, medtem ko je bila udeležba najvišja v volilni enoti Postojna.

Slovenija gospodarstvo 24.9.2017 21:48

Po Lahovem prepričanju pri drugem tiru še čas za alternativno različico

Poslanec NSi Zvonko Lah je po dosedanjih rezultatih referenduma o drugem tiru, ki kažejo podporo zakonu, ocenil, da je vladi očitno uspelo prepričati volivce, da so tudi proti drugemu tiru, če so proti zakonu, a ni tako. Meni, da je še čas za alternativno različico, saj bodo pripravljalna dela trajala dve leti, v tem času pa se bo vlada zamenjala.

Slovenija gospodarstvo 24.9.2017 21:42

Duhovnik: Kovačič bo nadaljeval bitko v pravih institucijah

Jože Duhovnik iz Strokovne skupine JD, ki se je pridružil pobudnikom referenduma o zakonu o drugem tiru, je dejal, da bo po njegovem pobudnik referenduma in vodja civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič nadaljeval bitko o poštenosti v tej državi. "Prenesel bo zadevo na prave institucije," je napovedal.

Slovenija gospodarstvo 24.9.2017 21:41

Kovačič: Če referendum pade, sledita ustavna pritožba in računsko sodišče

Pobudnik referenduma in vodja civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič je takoj po zaprtju volišč dejal, da zakon o drugem tiru, če danes ne pade, čakata pobuda za oceno ustavnosti in računsko sodišče. "Stroške za ta referendum pa bomo s položnicami naslovili na vse poslance, ki so glasovali za zakon," je dejal.

Slovenija gospodarstvo 24.9.2017 21:32

Zaposleni v Luki Koper po referendumu za pospešeno izgradnjo drugega tira

Predsednik sveta delavcev Luke Koper Mirko Slosar je po prvih neuradnih rezultatih referenduma o zakonu drugem tiru, ki kažejo, da bo zakon potrjen, v imenu zaposlenih pozval k temu, da se pospeši gradnjo drugega tira, saj Italija in Avstrija načrtujeta konkurenčno železniško povezavo. Opozoril je tudi na zavajanja in zmedo v zvezi z referendumom.