Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 18:32

Evropske borze z rastjo

Indeksi na pomembnejših evropskih borzah so se danes zvišali. Vlagatelji so po navedbah analitikov pozdravili dobre novice z ameriškega trga dela, novo zaostrovanje napetosti med ZDA in Kitajsko pa jim ni poslabšalo razpoloženja. Vrednost evra se znižuje, ceni se tudi nafta.

gospodarstvo 18:16

Trump znova uvedel 10-odstotne carine na kanadski aluminij

Ameriški predsednik Donald Trump je znova uvedel 10-odstotne uvozne carine na kanadski aluminij, ki bodo v veljavo stopile 16. avgusta. Prepričan je, da je ključna ameriška trgovinska partnerica preplavila njihov trg z aluminijem in pri tem izkoristila ZDA. Kanada je že napovedala povračilne ukrepe.

gospodarstvo 17:30

Na Ljubljanski borzi okoli štiri milijone tedenskega prometa

Borzni posredniki so ta teden na Ljubljanski borzi sklenili za nekaj več kot štiri milijone evrov prometa. Najbolj prometna je bila delnica družbe Krka, ki se je podražila za štiri odstotke. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je na tedenski ravni izgubil pol odstotka in se oblikoval pri 840,05 točke.

gospodarstvo 17:18

Bruselj odobril hrvaške načrte za izgradnjo avtocest v Istri

Evropska komisija je v skladu s pravili o državni pomoči odobrila hrvaški načrt za podaljšanje koncesije družbi Bina-Istra za mrežo avtocest v hrvaški Istri, ki je znana kot istrski epsilon. Podaljšanje pogodbe z upravljavcem epsilona bo omogočilo za 197 milijonov evrov naložb, ki bodo usmerjene v izgradnjo druge cevi predora Učka.

gospodarstvo 16:57

Japonska dokončno odpravila omejitve pri uvozu francoske govedine

Francija in Japonska sta dosegli dogovor o odpravi še zadnjih omejitev pri uvozu francoske govedine, ki jih je Tokio uvedel pred 20 leti ob pojavu bolezni norih krav, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila francoska vlada. Francija je največja evropska proizvajalka govedine.