Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 21.6.2018 22:51

Newyorške borze trgovanje zaključile s padci

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje zaključili s padci, indeks Dow Jones pa je padec beležil že osmi dan zapored. Na to so po ocenah borznih analitikov vplivale skrbi vlagateljev pred možnimi posledicami zaostrovanja napetosti med ZDA in njenimi glavnimi trgovinskimi partnerji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 21.6.2018 22:31

Cimos Kinematika po prenosu dela dejavnosti na matično družbo v likvidacijo

V koprskem Cimosu, ki je lani pristal v rokah italijanske družbe TCH Cogeme oz. sklada Palladio Finanziaria, so se odločili, da bodo del proizvodnih programov hčerinske družbe Cimos Kinematika prenesli na matično podjetje ter prezaposlili okoli dve tretjini od 150 zaposlenih. Preostale dejavnosti Cimosa Kinematike bodo likvidirane.

Slovenija gospodarstvo 21.6.2018 21:19

Maribor v spremembo odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča

Mariborski mestni svetniki so danes v prvem branju potrdili predlog novega odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ), ki naj bi zagotovil pravičnejšo porazdelitev plačevanja tega prispevka. Soglašali so z razbremenitvijo doslej prekomerno obremenjenih gospodarskih subjektov, manj naklonjeni so višanju nadomestil za stanovanja.

gospodarstvo 21.6.2018 19:19

Na kratko iz gospodarstva

STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

gospodarstvo 21.6.2018 18:39

Jamnik: Slovenske hotele tare kadrovska problematika

V časih izjemne konjunkture, rekordnih finančnih rezultatov, ki jih beležijo slovenski hoteli, vse večjo težavo predstavlja vprašanje pridobivanja in zadrževanja kakovostnih kadrov. To je za hotele največji in povečini pereč problem, je ob odprtju konference v Portorožu izpostavil predsednik Združenja hotelirjev Slovenije Gregor Jamnik.

gospodarstvo 21.6.2018 18:39

Evropske borze in nafta navzdol, evro navzgor

Pomembnejše borze v Evropi so današnje trgovanje sklenile s padci. Med vlagatelji se krepi zaskrbljenost zaradi trgovinske vojne med ZDA in ostalimi večjimi gospodarstvi, ki postaja realnost, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nafta se je pocenila, evro pa okrepil.