Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

svet 10:37

Turčija prepovedala oglaševanje Twitterju in Pinterestu

Turčija je danes prepovedala oglaševanje družbenim omrežjem Pinterest, Twitter in Periscope, potem ko v skladu z novim zakonom niso imenovali lokalnega predstavnika, ki bi skrbel za umike spornih objav. Več drugih omrežij, med njimi Facebook, je svoje delovanje kljub kritikam zagovornikov svobode govora prilagodilo novi zakonodaji.

gospodarstvo 10:06

Med epidemijo spremenjeni vzorci plačevanja potrošnikov

Potrošniki se pri uporabi gotovine in plačilnih kartic v drugem valu epidemije obnašajo podobno kot v prvem. Povečali so se zneski posamičnih dvigov na bankomatih, ki jih obiskujejo redkeje, uporaba plačilnih kartic se je ob zaprtju dela gospodarstva zmanjšala, povečal se je delež spletnih nakupov, v analizi ugotavlja Banka Slovenije.

gospodarstvo 9:58

Trajnostni paviljon Expa kmalu na ogled obiskovalcem

Paviljon Terra, ki bo na Expu 2020 v Dubaju predstavljal trajnost, bo v petek odprl vrata za obiskovalce. Ti bodo lahko tako še pred začetkom svetovne razstave pobliže spoznali, kaj ponuja eden od treh tematskih sklopov, v katerega je svojo predstavitev umestila tudi Slovenija.

gospodarstvo 9:56

Evropske borze uvodoma v zelenem

Indeksi na osrednjih evropskih borzah se v začetku današnjega trgovanja gibljejo nad izhodišči. Po poročanju tujih agencij se je optimizem na staro celino preselil iz Azije, kjer so indekse dvignili dobri poslovni rezultati nekaterih večjih družb.

gospodarstvo 9:42

Prodaja novih vozil v EU lani strmoglavila za 24 skoraj odstotkov

Prodaja novih vozil v EU se je lani po podatkih Evropskega združenja proizvajalcev avtomobilov (ACEA) zmanjšala za rekordnih 23,7 odstotka. Zaradi zaostrenih ukrepov v luči pandemije je bilo registriranih le 9,9 milijona novih vozil, so sporočili iz združenja. V Sloveniji je bil padec 26,6-odstoten.

gospodarstvo 9:00

Deset let po finančnem zlomu za vedno spremenjena podoba mariborske nadškofije

V četrtek bo minilo deset let, odkar je italijanski tednik L'Espresso objavil novico o finančnem zlomu mariborske nadškofije, ki je za vedno spremenil njeno podobo. Kmalu zatem je moral oditi nadškof Franc Kramberger, sanacija, ki še ni končana, pa je nadškofiji vzela skoraj vse premoženje, vključno s sakralnimi objekti.