Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Gospodarstvo

Slovenija gospodarstvo 8:47

V Metliki odprtje komunalno preurejenega dela poslovne cone Pri pildu

V poslovni coni Pri pildu na metliškem zahodnem obrobju bodo danes odprli komunalno preurejeni del, ki bo mesto zagotovil dodatnim petim podjetjem. Naložba je skupaj z davkom stala skoraj pol milijona evrov, 85 odstotkov denarja je metliška občina dobila z javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v ekonomsko-poslovno infrastrukturo.

gospodarstvo 8:38

Cene nafte neenotne

Cene nafte so se danes v azijskem trgovanju gibale neenotno. Na ceno zahodnoteksaške nafte je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa vplivala potrditev nadaljevanja gradbenih del spornega naftovoda Keystone, prek katerega teče nafta iz Kanade v ZDA.

gospodarstvo 8:33

Azijske borze v zelenem

Tečaji delnic na borzah v Aziji so se danes večinoma zvišali, a je bila rast nekaterih indeksov šibka. Analitiki menijo, da so se vlagatelji otresli skrbi zaradi zapiskov zadnjega zasedanja ameriške centralne banke, razpoloženje pa je nekoliko pokvaril četrtkov padec osrednjega indeksa šanghajske borze, ki je izgubil 2,29 odstotka.

gospodarstvo 8:07

90 odstotkov potrošnikov slovensko hrano ocenjuje kot kakovostno

Na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so ta teden dobili nove rezultate pregleda mnenja slovenskih potrošnikov o lokalni hrani. 90 odstotkov slovenskih potrošnikov meni, da je slovenska hrana kakovostna, 86 odstotkov pa, da je ta hrana vredna zaupanja, je rezultate na žitni konferenci v Ljubljani v četrtek predstavil minister.

gospodarstvo 5:00

V smučarsko sezono se podajata tudi smučišči Krvavec in Kranjska Gora

Prvič v novi zimski sezoni bodo danes žičniške naprave zagnali v Kranjski Gori in na Krvavcu, že od začetka novembra pa smučarji lahko smučajo na Kaninu in Voglu. Smučišča obratovanje prilagajajo vremenskim razmeram, tako da ta konec tedna smučanje na Kaninu ne bo možno, saj zaradi slabše vremenske napovedi naprave ne bodo obratovale.

gospodarstvo 23.11.2017 22:01

Na konferenci Sempl glavna nagrada agenciji Grey Ljubljana

Na dvodnevni 19. konferenci medijskih trendov Sempl, ki se je danes začela v Portorožu, so podelili nagrade sempler za najboljše medijske strategije. Glavno nagrado, imenovano veliki sempler, je osvojila agencija Grey Ljubljana za akcijo Lahkonočnice, ki jo je zasnovala za družbo A1 Slovenija. Skupno so podelili 10 zlatih nagrad in veliko nagrado.

svet 23.11.2017 19:06

Avtorji jeznih ptičev razočarali vlagatelje

Družba Rovio, ki je razvila priljubljeno igrico za pametne telefone Angry Birds, je z objavo prvih poslovnih rezultatov, odkar se z njenimi delnicami trguje na borzi, močno razočarala vlagatelje. Ker so visoki izdatki za oglaševanje v prejšnjem četrtletju poskrbeli za rdeče številke, so se delnice Rovia danes pocenile za več kot petino.