Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 15:03

Vlagatelji na Wall Streetu v pričakovanju sklepov centralne banke

Tečaji vrednostnih papirjev na ameriških borzah se v začetku današnjega trgovanja obrnjeni rahlo navzdol. Vlagatelji čakajo na sklepe zasedanja ameriške centralne banke, ki utegnejo nakazati, da do konca leta zagotovo ne bo več nobene spremembe obrestnih mer. Pred tem ne želijo tvegati z oddajo naročil, pravijo analitiki.

gospodarstvo 14:45

Upravni odbor EIB potrdil 250-milijonsko posojilo za drugi tir

Upravni odbor Evropske investicijske banke (EIB) je po neuradnih informacijah STA potrdil 250 milijonov evrov vredno posojilo za projekt drugi tir med Divačo in Koprom. Zadnjo besedo bo imel sicer odbor direktorjev, ki bo po navedbah ministrstva za infrastrukturo zasedal 9. aprila.

gospodarstvo 14:10

O prodaji Abanke čakajoč na uradne informacije

Postopek prodaje Abanke, ki jo država privatizira na podlagi zavez, danih Evropski komisiji, po navedbah ministrstva za finance teče v skladu z načrti. "Danes se izteče rok za prejem zavezujočih ponudb, počakajmo na odločitve SDH, ki vodi postopek prodaje," je dejal finančni minister Andrej Bertoncelj.

gospodarstvo 13:46

Odpadki ne sodijo v kanalizacijo

Ena od akcij, ki jih ob svetovnem dnevu voda prirejajo v Mariboru, je osveščevalna kampanja, med katero želijo občane in občanke opozoriti, kaj ne sodi v straniščno školjko oziroma kanalizacijo. Opažajo namreč, da se v njej prepogosto pojavljajo različni odpadki, ki tja ne sodijo in zato povzročajo velike težave.

gospodarstvo 13:30

Na zgornjem Gorenjskem Semenjalnica za pridelavo ekoloških semen

Na zgornjem Gorenjskem je oktobra lani zaživel projekt Semenjalnice, katerega cilj je vzpostavitev pridelave ekoloških semen in ohranitev biotske raznovrstnosti. Projekt vseh sedmih zgornjegorenjskih občin je pridobil tudi evropska sredstva in bi lahko služil kot vzorčni projekt za povečanje samooskrbe Slovenije.

gospodarstvo 13:18

Toyota bo v Veliki Britaniji proizvajala hibridne avtomobile

Japonska Toyota, drugi največji avtomobilski proizvajalec na svetu, bo v Veliki Britaniji za znamko Suzuki izdelovala nov model hibridnega avtomobila, so sporočili iz družbe. Novica je sicer nekoliko presenetljiva, saj je družba večkrat opozorila na posledice morebitnega brexita brez dogovora in namignila tudi na krčenje proizvodnje na Otoku.

Slovenija 13:17

DZ po vetu ponovno potrdil novelo proračunskega zakona

DZ je danes vnovič potrdil novelo zakona o izvrševanju državnega proračuna. Ponovno odločanje je zahteval državni svet, ki se ne strinja s preskromno odmerjenimi sredstvi za občine. Zaradi veta so bili tokrat potrebni glasovi absolutne večine poslancev in te so poleg poslancev koalicijskih strank prispevali še v Levici in SNS.