Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 23.4.2018 22:30

Newyorške borze končale neenotno

Newyorške borze so današnje trgovanje zaključile neenotno. Vlagatelji so bili danes pozorni predvsem na nova poročila o četrtletnem poslovanju večjih podjetij. Po mnenju analitikov pa je danes vlagatelje najbolj skrbelo, če bo ameriška centralna banka Federal Reserve dvignila obrestne mere.

gospodarstvo 23.4.2018 19:01

Prek gorenjske avtoceste pri Voklem nov jeklen most za kolesarje

Občina Šenčur je ob občinskem prazniku danes pri počivališču Voklo slavnostno odprla nov jeklen most čez gorenjsko avtocesto. Gre za edinstven primer enega redkih mostov za pešce in kolesarje nad avtocesto v Sloveniji. Investicijo v višini 605.000 evrov je v celoti pokrila občina.

gospodarstvo 23.4.2018 18:32

Na londonskem sodišču zelena luč za izročitev Todorića

Na Westiminstrskem sodišču v Londonu so danes objavili odločitev, da ne vidijo ovir za izročitev Hrvaški dolgoletnega predsednika uprave koncerna Agrokor Ivice Todorića, ki je osumljen finančnih malverzacij v največji hrvaški družbi. Todorića ne bodo izročili nemudoma, saj se lahko v sedmih dneh pritoži na prvostopenjsko odločitev.

gospodarstvo 23.4.2018 18:20

Evropske borze končale v zelenem

Indeksi na pomembnejših evropskih borzah so današnje trgovanje končali večinoma v zelenem. Na vlagatelje je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pozitivno vplivala omilitev geopolitičnih napetosti, čakajo pa tudi na nova poročila o četrtletnem poslovanju podjetij.

gospodarstvo 23.4.2018 18:12

Bruselj v preiskavo Applovega nakupa Shazama

Evropska komisija je danes sprožila poglobljeno preiskavo načrta ameriškega podjetja Apple za nakup vodilne aplikacije za prepoznavanje skladb Shazam. Bruselj skrbi, da bi sklenitev posla potrošnikom zmanjšala možnost izbire na področju storitev za pretočne glasbene vsebine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija gospodarstvo 23.4.2018 17:30

Finance: Viberate bo v Ljubljani gradil poslovno stolpnico

Slovenski startup Viberate, ki upravlja in razvija istoimensko platformo za najem glasbenikov, bo v Ljubljani s partnerji gradil 11-nadstropno poslovno stolpnico, poročajo spletne Finance. Kot so pojasnili, potrebujejo nove prostore, hkrati pa bo naložba namenjena diverzifikaciji poslovanja.

gospodarstvo 23.4.2018 17:01

Na kratko iz gospodarstva

STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.