Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

gospodarstvo 5.6.2020 22:32

Newyorške borze končale v zelenem

Glavni indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje po celodnevni rasti sklenili večinoma pozitivno. Dobra volja vlagateljev je bila posledica presenetljivo močnega poročila z ameriškega trga dela, ki je pokazalo, da ameriško gospodarstvo okreva, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Znižala se je le cena zlata.

gospodarstvo 5.6.2020 20:34

Černač: Odločitev o enem ali dveh operativnih programih do konca junija

Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo Zvonko Černač in državna sekretarka Monika Kirbiš Rojs sta se mudila v Podravju in Pomurju. Černač je ob obisku med drugim napovedal, da bo odločitev o tem, ali bo Slovenija kohezijsko politiko v naslednjem obdobju izvajala v okviru enega ali dveh operativnih programov, znana do konca junija.

gospodarstvo 5.6.2020 18:40

V EU se nadaljujejo prizadevanja za zagotovitev povezljivosti aplikacij za sledenje

V EU se nadaljujejo prizadevanja za zagotovitev povezljivosti aplikacij za sledenje stikom okuženih z novim koronavirusom, ki jih razvijajo nekatere članice unije, so sporočili iz tiskovne službe Sveta EU po videokonferenci ministrov unije za telekomunikacije. Podrobnosti niso znane, razprave o tem po neuradnih navedbah ni bilo.

gospodarstvo 5.6.2020 18:15

Evropske borze navzgor; dražja nafta, šibkejši evro

Nepričakovano ugodni podatki z ameriškega trga dela so danes dali zagon tečajem delnic na pomembnejših borzah v Evropi. Po podatkih ministrstva za delo se je stopnja brezposelnosti v ZDA maja znižala za 1,4 odstotne točke na 13,3 odstotka. V odzivu se je podražila tudi nafta, tečaj evra pa se je nekoliko znižal.

gospodarstvo 5.6.2020 17:47

Sindikat poklicnih gasilcev obsoja napovedano odpuščanje v Fraportu

Sindikat poklicnega gasilstva Aerodrom Ljubljana in Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije obsojata načrtovano odpuščanje v družbi Fraport Slovenija. V sindikatih so prepričani, da lahko družba kljub trenutnemu padcu prometa preživi brez takšnih drastičnih ukrepov, saj je v preteklih letih ustvarjala nadpovprečne poslovne rezultate.

gospodarstvo 5.6.2020 17:31

Kanadski Bombardier bo ukinil 2500 delovnih mest

Kanadski proizvajalec letal Bombardier je do konca leta napovedal ukinitev 2500 delovnih mest, kar predstavlja 10 odstotkov vseh zaposlenih. V podjetju so se za potezo odločili zaradi vpliva pandemije covida-19, ki je močno oklestila povpraševanje po njihovih letalih.