Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Gospodarstvo

gospodarstvo 0:30

Na celjskem sodišču še en narok v zadevi Teš 6

Na celjskem okrožnem sodišču bo danes sodnica Mojca Turinek opravila še en predobravnavni narok zaradi domnevnih nepravilnosti pri gradnji šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš). Tokrat se bosta o morebitni krivdi izrekla zaposlena v Tešu Jože Dermol in Bojan Brešar.

gospodarstvo 15.6.2021 22:41

Newyorške borze končale v rdečem

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje sklenili v rdečem. Delnice so se v torek spustile z rekordnih ravni, saj so vlagatelji preučili vrsto novih gospodarskih podatkov, med katerimi so bili tudi podatki o potrošniški porabi med okrevanjem, ki so bili šibkejši od pričakovanih, je zapisano na portalu Yahoo Finance.

gospodarstvo 15.6.2021 22:03

AmChamov top potencial leta 2021 je Nina Klemenčič

Top potencial letošnjega leta med mladimi profesionalci je Nina Klemenčič, je danes razglasila Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenia). Klemenčičeva je bila izbrana med petimi superfinalisti, ki so najbolj prepričali v enajsti generaciji programa AmCham Young Professionals.

gospodarstvo 15.6.2021 20:12

Na kratko iz gospodarstva

STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

gospodarstvo 15.6.2021 19:33

EU s prvo zadolžitvijo za 20 milijard evrov za financiranje okrevanja po covidu-19

Evropska komisija je danes izdala desetletno obveznico za 20 milijard evrov in tako začela zadolževanje na finančnih trgih za financiranje gospodarskega okrevanja po covidu-19. Do konca leta se pričakuje zadolžitev za 100 milijard evrov, s čimer naj bi zagotovili vse v tem času načrtovane finančne potrebe članic EU.

gospodarstvo 15.6.2021 18:48

Vrh EU z Bidnom v znamenju preboja glede 17-letnega spora o Airbusu in Boeingu

Vrh EU in ZDA je danes zaznamoval preboj glede 17-letnega spora o državnih pomočeh za letalska proizvajalca Airbus in Boeing, ki naj bi v prihodnje olajšal njuno sodelovanje glede Kitajske. Čezatlantski partnerici sta sicer sprejeli daljnosežno skupno izjavo, so po srečanju z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom sporočili na strani EU.