Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gospodarstvo

Slovenija 12:25

Paviljon z milanskega Expa bo nosil ime Expano

Paviljon, v katerem se je Slovenija leta 2015 predstavljala na Expu v Milanu in ga je vlada predala v upravljanje Mestni občini Murska Sobota, bodo po izboru z javnega natečaja poimenovali Expano s sloganom Doživite Pomurje. Ime je predlagalo podjetje Francfranc.

gospodarstvo 12:04

Delo: Delavska hranilnica prodaja Pomurske mlekarne

Delavska hranilnica oz. njena družba DH-Storitve prodaja večinski delež v Pomurskih mlekarnah, poroča Delo. Za prodajo 60,62-odstotnega deleža so se odločili, ker ne gre za strateško naložbo hranilnice oz. ne sovpada z njihovo osnovno dejavnostjo. Prodajo naj bi sicer zahtevali tudi v Banki Slovenije.

gospodarstvo 11:44

Kleindienst ostal brez licence za vodenje NLB Montenegrobanke

Črnogorska centralna banka je šefu NLB Montenegrobanke Robertu Kleindienstu odvzela licenco za vodenje banke, odbor direktorjev banke pa ga je razrešil s funkcije, so v petek poročale spletne Finance. Brez licence je ostal zaradi za Črnogorce žaljivih izjav.

gospodarstvo 11:13

Počivalšek za Večer tudi o zakonu o spodbujanju investicij

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je v pogovoru za Večer ocenil, da je zakon o spodbujanju investicij dober, da pa bi bil deležen veliko večje podpore, če bi ga sprejemali na začetku mandata. Člen o razlastitvi je po njegovem spolitiziran, a strahovi so odveč, saj je prepričan, da tega določila tako kot v primeru Magne ne bo treba uporabiti.

gospodarstvo 10:51

Kostić povečal delež v Aerodromu Portorož

Srbski poslovnež Miodrag Kostić je še povečal delež v Aerodromu Portorož. Istrabenz je namreč v začetku tedna prodal svoj 15,2-odstotni delež v korist Kostićevega Hotela Palace in piranske občine, pri čemer je prvi dobil 7,8-odstotni delež, druga pa 7,4-odstotnega. Hotel Palace je tako svoj delež v letališču povečal s 30,5 na 38,2 odstotka.

gospodarstvo 10:00

Balogh za STA: Vse kaže na rekordno 2017 za DUTB

Preliminarni in nerevidirani podatki o poslovanju v 2017 kažejo na rekordno leto za Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), je za STA povedal njen glavni izvršni direktor Imre Balogh. Po njegovih besedah je imela DUTB od mnogih t. i. slabih bank najbolj kompleksne naloge, ki jih je ob nemalo različnih interesih do zdaj izpeljala uspešno.

gospodarstvo 9:53

Samovozeči avtomobil prvič tudi z upravljanjem s pametnim telefonom

Kitajski tehnološki velikan Huawei je predstavil prvi avtomobil na svetu, ki ga upravlja umetna inteligenca v pametnem telefonu. Vozilo, razvito v projektu z imenom Roadreader, ima po navedbah družbe tudi sposobnost razlikovanja med različnimi objekti v okolici, ob tem pa se uči primernih odzivov.