Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Zanimivosti

zanimivosti 11:47

Melania Trump je morala svoj klobuk na dražbi prodati pod izklicno ceno

Nekdanja ameriška prva dama Melania Trump je morala svoj klobuk na spletni dražbi prodati pod izklicno ceno, predvsem zaradi krepkega padanja vrednosti kriptovalut v zadnjih tednih, so poročali ameriški mediji. Klobuk in še dva predmeta so dali na dražbo za 250.000 dolarjev, v promet pa so šli za okrog 170.000.

zanimivosti 23.1.2022 10:53

Novozelandska premierka zaradi pandemije preložila poroko

Novozelandska premierka Jacinda Ardern je danes sporočila, da bo zaradi novih protikoronskih ukrepov, ki jih je država sprejela zaradi prvih primerov okužb z različico novega koronavirusa omikron, preložila načrtovano poroko. Prav danes naj bi v državi začele veljati nove omejitve glede števila ljudi na skupnih zbiranjih.

svet 22.1.2022 11:42

V Braziliji zaradi porasta okužb s koronavirusom prestavili karneval

Brazilski mesti Rio de Janeiro in Sao Paulo bosta zaradi porasta okužb z novim koronavirusom prestavili tradicionalne karnevalske povorke, so v petek sporočile mestne oblasti. Ulična praznovanja bodo medtem že drugo leto zapored odpovedana, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 20.1.2022 13:16

Pri Tahitiju odkrili orjaški koralni greben

Znanstveniki so ob obali Tahitija odkrili enega največjih koralnih grebenov na svetu. Iz organizacije ZN za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) so danes sporočili, da gre za obsežno območje nedotaknjenih koral v obliki vrtnic globoko pod vodo, ki ga podnebne spremembe niso prizadele.

zanimivosti 19.1.2022 15:10

Po prisilnem neskončnem zmenku zaroka kitajskega para

Kitajski par, ki se je zaradi stroge omejitve gibanja v okviru ukrepov za preprečitve širjenja novega koronavirusa, neprostovoljno znašel na "neskončnem zmenku", se je sedaj odločil za zaroko, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 19.1.2022 12:25

V Hongkongu množične usmrtitve hrčkov in malih hišnih ljubljenčkov

Hongkonška vlada je sklenila usmrtiti na tisoče malih hišnih ljubljenčkov, potem ko so bili testi v trgovini z živalmi pozitivni na koronavirus. Tako kot Kitajska tudi Hongkong izvaja politiko "nič covida", pri čemer z množičnim testiranjem, karantenami in socialno distanco izkoreninja najmanjše sledi virusa. Ukrep je sicer sprožil ogorčenje.