Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 8:59

Melania Trump odprla prenovljeni Washingtonov spomenik v prestolnici ZDA

Prva dama ZDA Melania Trump je v četrtek skupaj z osnovnošolci slovesno odprla prenovljeni Washingtonov spomenik, to je 169 metrov visok kamniti obelisk sredi travnika National Mall, ki je bil od avgusta 2016 zaprt zaradi prenove. Prva dama ZDA se je tudi popeljala z novim dvigalom do vrha spomenika v čast prvemu predsedniku ZDA.

zanimivosti 19.9.2019 15:00

V Zagrebu bodo postavili spomenik Gandhiju

Indijsko veleposlaništvo v Zagrebu bo Hrvaški podarilo doprsni kip indijskega voditelja Mahatme Gandhija, ki je postal svetovna ikona miru in nenasilja. Zagrebška mestna skupščina je danes odločila, da bodo 2,3 metra visoki spomenik postavili v parku ob jezeru Bundek v južnem delu hrvaške prestolnice.

zanimivosti 19.9.2019 11:47

Slovenija med 40 najlepšimi državami na svetu

Priznan svetovni potovalni magazin Conde Nast Traveller je na svojo listo 40 najlepših držav na svetu uvrstil tudi tri balkanske države: Slovenijo, Hrvaško in Črno goro. O Sloveniji je zapisal, da ponuja vse po malem, posebej pa je izpostavil slovenske Alpe, smaragdno zeleno Blejsko jezero in gozdove.

zanimivosti 19.9.2019 8:43

Melania Trump bo v ponedeljek odprla borzno trgovanje na Wall Streetu

Ameriška prva dama Melania Trump, ki bo prihodnji teden skupaj s soprogom, predsednikom Donaldom Trumpom v New Yorku na začetku zasedanja 74. Generalne skupščine ZN, bo v ponedeljek s trkanjem na zvon uradno odprla borzno trgovanje na newyorški borzi. S seboj namerava vzeti šolarje mednarodne šole Združenih narodov (Unis).

zanimivosti 18.9.2019 14:14

Potencialni predsedniški kandidat za ustavno zaščito korupcije

Avtor hrvaških dokumentarnih filmov Milan Bandić, ki je nekoč bil Dario Juričan, je danes napovedal kandidaturo na prihajajočih hrvaških predsedniških volitvah. Objavil je tudi program, v katerem je med drugim navedel, da namerava zaščititi korupcijo na Hrvaškem z ustavo ter razglasiti celotno državo za zaščiteni korupcijski pas.

zanimivosti 18.9.2019 13:58

Psi obilnejših lastnikov bodo verjetno tudi sami bolj okrogli

Pri ljudeh s prekomerno telesno težo obstaja večja verjetnost, da bodo tudi njihovi psi imeli prekomerno telesno težo. Deloma zato, ker bodo ti štirinožci verjetno deležni več posladkov, kaže danes objavljena raziskava, ki so jo opravili na Danskem.

kultura 18.9.2019 7:33

Trboveljski virtualni muzej rudarstva omogoča pobeg iz jame

Trboveljski virtualni muzej rudarstva je od danes bogatejši za nov projekt Pobeg iz rudnika, ki bo s pomočjo moderne tehnologije ohranil spomin na rudarsko dediščino Trbovelj. Javnosti ga bodo predstavili ob 19. uri. Projekt je podprla tudi trboveljska občina, so sporočili iz Delavskega doma Trbovlje.