Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Zanimivosti

zanimivosti 22.7.2017 17:11

V Švici pokopali par, ki je izginil pred tri četrt stoletja

V Švici so danes pokopali par, ki je izginil pred 75 leti, prejšnji teden pa so njuni povsem ohranjeni trupli našli na ledeniku. Pogreba v kraju Saviese sta se udeležili hčerki para, ki je imel sicer sedem otrok, a so vsi sinovi vmes že umrli. "To je najlepši dan v mojem življenju," je dejala ena od hčera Marceline Dumoulin.

zanimivosti 22.7.2017 14:51

Desetletnik zaradi slabega spričevala zbežal od doma

V Nemčiji se je 10-letni deček zaradi domnevno slabega spričevala ustrašil odziva svojih staršev in poskušal pobegniti v Švico. Med vožnjo z vlakom pa je sprevodnik opazil, da deček potuje sam, in je zato obvestil lokalno policijo v mestu Lörrach, ki leži blizu Basla na nemški strani meje, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

zanimivosti 22.7.2017 10:18

Ob četrtem rojstnem dnevu princa Georgea objavili njegov nov portret

Britanski princ William in njegova soproga Kate sta objavila nov portret svojega sina, princa Georgea, na katerem je mladi princ oblečen v belo-modro črtasto srajco brez ovratnika. Z njim je par obeležil začetek praznovanja četrtega rojstnega dneva princa, ki bo predvidoma potekalo v ožjem družinskem krogu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

zanimivosti 22.7.2017 8:52

V Dubrovniku do oktobra ura parkiranja kar deset evrov

Mestni svet v Dubrovniku je v petek zvišal sezonske cene parkiranja avtomobilov v neposredni bližini srednjeveškega mestnega jedra s 40 kun na 75 kun (s 5,35 evra na 10 evrov) za uro. Nove sezonske cene bodo veljale do 31. oktobra, zvišali pa so tudi "zimske cene" parkiranja, in sicer z 20 kun (2,70 evra) na 40 kun za uro.

zanimivosti 22.7.2017 8:22

Na gradu Rihemberk gnezdi kar devet vrst netopirjev

V času, ko je grad Rihemberk nad Branikom zapuščeno sameval, so ga za svoje domovanje v toplejšem delu leta izbrali netopirji. Sem prihajajo samice, tu kotijo mladiče in skrbijo zanje. Prvi podatki o veliki koloniji netopirjev v gradu so iz leta 2000, med devetimi različnimi vrstami pa so našteli največ velikih podkovnjakov in vejicatih netopirjev.

svet kultura 21.7.2017 17:01

Dalijevi brki še po smrti v brezhibnem stanju

Ob četrtkovem izkopu posmrtnih ostankov španskega slikarja Salvadorja Dalija so odkrili, da so njegovi znameniti brki ostali prav taki, kot so bili še za časa njegovega življenja. Še vedno imajo obliko urnih kazalcev - deset čez deset, pišejo tuje agencije in portali.

zanimivosti 21.7.2017 16:18

Na matematični olimpijadi v Braziliji tudi sin Bašarja al Asada

Eno leto po poletnih olimpijskih igrah brazilska metropola Rio de Janeiro gosti matematično olimpijado, na kateri se za odličje poteguje tudi 15-letni Hafis al Asad, sin sirskega voditelja Bašarja al Asada. S tamkajšnjimi mediji je spregovoril o svojem položaju v ekipi ter varnostni situaciji v Siriji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.