Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 20.2.2017 18:31

V Avstriji pred pustom veliko povpraševanje po lasuljah a la Trump

V Avstriji je pred letošnjim pustom največji hit lasulja po vzoru ameriškega predsednika Donalda Trumpa. V eni od avstrijskih izposojevalnic pustnih kostumov je lasulja z razmršenimi zlatorumenimi kodri celo razprodana. V času pustnih norčij so namreč dovoljene tudi šale na račun vpadljive pričeske ameriškega predsednika.

svet 20.2.2017 18:14

Ameriški igralec Jamie Foxx v Dubrovniku tarča rasističnih žaljivk

Hollywoodskega igralca Jamieja Foxxa sta v nedeljo zvečer v dubrovniški restavraciji z rasističnimi žaljivkami napadla vinjena gosta, poročajo hrvaški mediji. Hujšega incidenta ni bilo, saj je osebje restavracije vinjena gosta takoj odpeljalo iz restavracije. Foxx je pred dnevi prispel v Dubrovnik, kjer bo snemal film o Robinu Hoodu.

svet 20.2.2017 17:56

Zaradi strahu pred nasiljem več brazilskih mest odpovedalo karneval

Zaradi strahu pred izbruhom nasilja je 16 mest v brazilski zvezni državi Espirito Santo odpovedalo prireditve ob tradicionalnem karnevalu. Kot razlog so po poročanju brazilskega časnika O Globo navedli krizo javne varnosti. Med nedavno stavko policistov zaradi neizplačevanja plač je namreč prišlo do več izbruhov nasilja na ulicah te zvezne države.

zanimivosti 20.2.2017 15:31

Iransko zavarovalniško podjetje v pridobivanje strank s Trumpom

Iransko zavarovalniško podjetje Asia se je s podobo ameriškega predsednika Donalda Trumpa lotilo pridobivanja novih klientov. V kampanji pridobivanja strank za zavarovanja nesreč je ustvarila poster s Trumpovo podobo ter napisom "katastrofe ne poznajo časa ali prostora".

zanimivosti 20.2.2017 10:51

Hitlerjev telefon na dražbi prodali za 243.000 dolarjev

Osebni telefon Adolfa Hitlerja, ki ga je nacistični diktator uporabljal za posredovanje večine svojih ukazov v zadnjih dveh letih druge svetovne vojne, so na nedeljski dražbi avkcijske hiše Alexander Historical Auctions prodali za 243.000 ameriških dolarjev. Kupec je Hitlerjev telefon kupil prek telefona.

zanimivosti 20.2.2017 9:24

Američanka v rekordnih 18 mesecih obiskala vse države sveta

Sedemindvajsetletna Američanka Cassie De Pecol je v 18 mesecih in 26 dneh obiskala vseh 196 držav sveta in se bo s tem vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov. Porušila je prejšnji rekord Američana Yilija Liuja, ki je za obisk vseh držav sveta potreboval tri leta in tri mesece, hkrati pa je postala prva ženska s tovrstnim dosežkom.

zanimivosti 19.2.2017 17:45

Trumpove izjave na Švedskem poskrbele za zmedo

Izjave ameriškega predsednika Donalda Trumpa na sobotnem zborovanju na Floridi, ko je svojim privržencem obljubljal strožjo priseljensko politiko, so na Švedskem povzročile veliko začudenja in zmede. Trumpove besede so namreč nakazovale, da je bila Švedska nedavno cilj terorističnega napada.