Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 8.7.2020 18:20

Britanske palače po pandemiji znova odpirajo svoja vrata

Nekatere posesti britanske kraljice Elizabete II., ki so bile zaradi pandemije covida-19 zaprte za obiskovalce, bodo ta mesec znova odprle svoja vrata. Zaprtje je bilo udarec za prihodke dobrodelne ustanove Royal Collection Trust, ki upravlja s posestmi, zato napovedujejo prostovoljna odpuščanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 8.7.2020 12:54

V prihodnosti med avtohtonimi izdelki s Paga poleg sira tudi konoplja

Zagrebški trgovec z izdelki iz konoplje namerava na otoku Pag gojiti industrijsko konopljo. Prejšnji mesec je na manjšem zemljišču posadil dovoljene vrste konoplje, da bi ugotovil, kako bo rastlina prenašala vremenske pogoje, predvsem znano paško burjo in sol. Prepričan je, da bo kmalu na seznamu avtohtonih paških izdelkov tudi konoplja.

zanimivosti 8.7.2020 9:53

Obetala naj bi se nova knjiga o prvi dami ZDA Melanii Trump

Nekdanja zaupnica prve dame ZDA Melanie Trump Stephanie Winston Wolkoff naj bi napisala spomine o 15-letnem prijateljstvu s prvo damo z naslovom Melania in jaz (Melania and Me). Knjigo namerava izdati 1. septembra, torej pred predsedniškimi volitvami v ZDA, ki bodo 3. novembra, je poročal ameriški medij Daily Beast.

zanimivosti 7.7.2020 15:25

V dunajskem živalskem vrtu mladiček morskega leva

V dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn so se minuli četrtek razveselili naraščaja, saj se je skotil mladiček morskega leva. Po skoraj enem letu brejosti je samica skotila samčka s črnim kožuhom.

zanimivosti 6.7.2020 15:45

Japonsko mesto prepovedalo uporabo mobilnega telefona med hojo

Mesto Yamoto na Japonskem je nedavno prepovedalo gledanje v telefon med hojo. S tem želijo oblasti opozoriti na nevarnosti, saj pešci med gledanjem v telefon ne vidijo dobro dogajanja v okolici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.