Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Zanimivosti

šport 23.9.2017 18:42

Ameriški predsednik ne bo povabil na obisk bojevnikov

Dolge razprave o tem, ali se bodo zmagovalci zadnje sezone lige NBA, košarkarji Golden State Warriors, udeležili tradicionalnega sprejema za zmagovalce pri ameriškem predsedniku ali ne, je končal kar sam predsednik. Donald Trump je namreč prek Twitterja odpovedal sprejem za košarkarje.

zanimivosti 23.9.2017 16:08

Na spomeniku Kalašnikovu v Moskvi tudi nemška puška

Potem ko so v Moskvi v torek odkrili spomenik Mihailu Kalašnikovu, izumitelju legendarne avtomatske puške AK-47, so morali odstraniti del spomenika, ker se je na njem znašla tudi nemška avtomatska puška Sturmgewehr 44.

šport 23.9.2017 15:09

Trump pozval lastnike, da naj odpustijo nogometaše, ki protestirajo

Ameriški predsednik Donald Trump je na zborovanju republikancev v Alabami pozval lastnike ekip ameriškega nogometa, naj odpustijo igralce, ki med ameriško himno v znak protesta pokleknejo ali dvignejo pesti. To se je začelo lani, ko podajalec Colin Kaepernick ni želel vstati med himno zaradi rasnih krivic in policijskega terorja nad temnopoltimi.

svet kultura 23.9.2017 11:45

Igralec Colin Firth dobil italijansko državljanstvo

Britanski igralec Colin Firth, poznan po filmih, kot so Kraljev govor, Dnevnik Bridget Jones in Mamma Mia, je po poročanju tujih tiskovnih agencij v petek dobil italijansko državljanstvo. Firth, ki odkrito nasprotuje odločitvi Velike Britanije, da izstopi iz Evropske unije, je že maja napovedal, da bo zaprosil zanj.

zanimivosti 23.9.2017 10:00

Melania Trump vrtnarila ob Beli hiši

Ameriška prva dama Melania Trump si je v petek nadela par rdečih vrtnarskih rokavic in se lotila opravil na zelenjavnem vrtu Bele hiše. Tako je nadaljevala tradicijo, ki jo je začela njena predhodnica Michelle Obama, ko je začela z vrtnarjenjem v Beli hiši, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

šport zanimivosti 22.9.2017 20:29

Dunking Devils posneli video za ligo NFL

Slovenska akrobatska skupina Dunking Devils je sporočila, da je za svoj zadnji dosežek združila kreativnost in akrobatske veščine z ligo ameriškega nogometa NFL in spletnim velikanom Yahoo. Ustvarili so video, del katerega so posneli tudi na Velenjskem jezeru. Spot bodo uporabili za promocijo tekme lige NFL v Londonu konec tedna.