Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 16:55

Pariški akvarij nudi zatočišče nezaželenim zlatim ribicam

Največji pariški akvarij je ustvaril zatočišče za zlate ribice in tako omogočil drugo možnost za življenje nezaželenim hišnim ljubljenčkom, ki bi jih sicer splaknili v odtok. Število uporabnikov storitve naraste ravno v poletnih mesecih, ko se mnogi odpravijo na dopuste, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 16:39

V ZDA odprli prvo trgovino Kwik-e-mart iz Simpsonovih

Ljubitelji risanke Simpsonovi lahko sedaj tudi v resničnem življenju nakupujejo v najljubši trgovini rumene animirane družine. V kraju Myrtle Beach v Južni Karolini so namreč konec prejšnjega tedna odprli prvi Kwik-e-mart, ki so ga založili z različnimi spominki iz risanke, poroča ameriški CNN.

zanimivosti 13:38

Komik Jon Stewart s tirov podzemne železnice v New Yorku rešil kozi

Promet newyorške podzemne železnice sta v ponedeljek zmotili požrešni kozi, ki sta si privoščili malico na tirih linije N. Kozji par sta med drugim pomagala rešiti ameriški komik Jon Stewart in njegova žena Tracey, ki sta živali prepeljala v bližnje zavetišče, poroča britanski BBC.

svet 12:33

Bavarska SPD nagovarja z volilnim sloganom CSU

Na Bavarskem se že resno pripravljajo na jesenske deželne volitve. Krščansko-socialna unija (CSU) na plakatih volivce nagovarja s sedanjim ministrskim predsednikom dežele Markusom Söderjem in sloganom "Söder naredi", a kaj, ko stranka ni zakupila tudi istoimenske spletne strani. To so namreč naredili večni tekmeci socialdemokrati (SPD).

zanimivosti 12:09

Oprah Winfrey na počitnicah v Dubrovniku

Ena najvplivnejših žensk na svetu Oprah Winfrey se je med križarjenjem z jahto ustavila pri Dubrovniku. Kot poročajo hrvaški mediji, ameriška televizijska voditeljica, igralka in producentka še ni stopila z luksuzne jahte, na kateri se zabava s prijatelji, med katerimi je tudi soustanovitelj modne hiše Valentino, Giancarlo Giacommetti.

gospodarstvo 11:54

Nova najvišja stolpnica evropske celine je Lakhta Center

Rusija in z njo obenem tudi evropska celina sta dobila novo najvišjo stolpnico. V Sankt Peterburgu, ki se geografsko nahaja v evropskem delu Rusije, namreč dokončujejo 462 metrov visoko stolpnico Lakhta Center. Stolpnica že stoji v polni višini, zdaj dokončujejo njeno notranjost, prve pisarne naj bi bile na voljo do konca leta.

šport 10:01

Williamsova na US Open v novi opravi

Onstran Atlantika se bo prihodnji teden začel zadnji teniški turnir za grand slam v sezoni. Lanski kroni zmagovalcev odprtega prvenstva ZDA v New Yorku bosta branila Španec Rafael Nadal in Američanka Sloane Stephens. Veliko medijske pozornosti je deležna Serena Williams, ki bo na igriščih OP ZDA plenila poglede z novo črno-belo opravo.