Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Zanimivosti

zanimivosti 9:34

John Travolta avstralskemu muzeju podaril svoje letalo

Hollywoodski zvezdnik John Travolta je svoje ljubljeno letalo boeing 707 podaril avstralskemu muzeju letalstva. Tamkajšnji strokovnjaki bodo več kot 50 let staro letalo obnovili in ga znova usposobili za polet iz ZDA v Avstralijo, na katerem želi biti del posadke tudi igralec, ki ima izpit za pilota, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 28.5.2017 17:36

Španec v enem tednu dvakrat na vrhu Everesta

Španski alpinist Kilian Jornet je danes znova osvojil vrh najvišje gore na svetu Mount Everest, kar je že drugič v tednu dni, je sporočila njegova ekipa.

svet 28.5.2017 16:06

Za Macrona je bil stisk roke s Trumpom "trenutek resnice"

Novi francoski predsednik Emmanuel Macron je v pogovoru za francoski časnik Journal du Dimanche razkril, da njegov stisk roke z ameriškim kolegom Donaldom Trumpom med njunim nedavnim srečanjem v Bruslju "ni bil nedolžen" in da je šlo "za trenutek resnice". Jekleni stisk roke obeh voditeljev je bil v medijih deležen velike pozornosti in komentarjev.

šport 28.5.2017 14:40

Najprej videli poraz svojega kluba po avtogolu, nato se jim je pokvaril še vlak

Nogometaši francoskega Angersa so sinoči nesrečno izgubili finale francoskega pokala proti PSG po avtogolu Isse Cissokha v podaljšku drugega polčasa, da je bila slaba volja še večja, pa se je na poti domov pokvaril še njihov vlak. Zaradi tega je 800 navijačev Angersa štiri ure čakalo na nadaljevanje poti.

šport 28.5.2017 10:49

Avstrijska Koroška bo gostila nogometno EP avtohtonih narodnih skupnosti

Avstrijska Koroška bo leta 2020 gostila evropsko prvenstvo v nogometu avtohtonih narodnih skupnosti. Kandidaturo je pridobila Slovenska športna zveza (SŠZ) skupaj z Narodnim svetom koroških Slovencev (NSKS) v romunskem mestu Cluj na kongresu Federalistične unije evropskih narodnih skupnosti (FUENS), kjer so prepričali 136 od 172 predstavnikov.

zanimivosti 28.5.2017 10:40

Policija v nemškem Aachnu na lovu za golim moškim

V nemškem mestu Aachen je gol moški v soboto povzročil veliko dela policiji, ki je za njim uprizorila pravi lov. Zaskrbljeni meščani so namreč okoli devetih zvečer obvestili policijo, da se po cesti sprehaja moški v adamovem kostimu.

zanimivosti 27.5.2017 19:38

Trump ob Gentilonijevem govoru ni bil posebej pozoren

Ameriški predsednik Donald Trump se ob odprtju današnjega dela vrha skupine sedmih najrazvitejših držav sveta G7 ob uvodnem nagovoru italijanskega premierja Paola Gentilonija v Taormini na Siciliji ni zdel posebej pozoren na besede gostitelja. Vsi voditelji, ki ne razumejo italijansko, so si nadeli slušalke za prevod, razen Trumpa.