Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Zanimivosti

zanimivosti 20.11.2017 17:38

Slovenska akrobata v finalu hrvaškega Supertalenta

Slovenska akrobata Timotej Nuč in Luka Avguštin, ki nastopata pod umetniškim imenom Flipping Art, sta se uvrstila v zaključni del televizijske oddaje Supertalent, ki jo predvaja hrvaška komercialna televizija Nova TV. S svojim nastopom v nedeljskem polfinalu sta navdušila žirijo in občinstvo.

zanimivosti 20.11.2017 9:57

Bled med top 10 zimskimi Instagram destinacijami

Svetovni popotniki navdih za potovanja vse bolj iščejo tudi na spletnih družbenih omrežjih. Pri družbi Lonely Planet, ki izdaja priljubljene turistične vodnike, so na spletu objavili seznam destinacij, ki v zimskem času kraljujejo na Instagramu. Med top 10 je tudi slovenski biser Bled.

zanimivosti 19.11.2017 18:11

Velika Britanija želi do leta 2021 uvesti avtonomna vozila

Britansko finančno ministrstvo je danes sporočilo, da želi Velika Britanija do leta 2021 na britanskih cestah uvesti avtonomna vozila. Finančni minister Philip Hammond bo tako še ta teden predlagal proračunske ukrepe, s katerimi bi to omogočili, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

zanimivosti 19.11.2017 12:22

Ruska upokojenka na lotu zadela rekordni znesek

V Rusiji je 63-letna upokojenka na državni loteriji zadela pol milijarde rubljev (7,2 milijona evrov), kar je največji izplačan loterijski znesek v ruski zgodovini. Del denarja naj bi dobitnica darovala dobrodelnim organizacijam, poročanje ruske tiskovne agencije Tass povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Slovenija zanimivosti 19.11.2017 11:16

Kralj in kraljica kristalne palače Novak in Windischeva

Tek po stopnicah Kristalne palače v Ljubljani, najvišje stavbe v Sloveniji, je v soboto v ljubljanski BTC privabil več kot 600 tekačev. V prestižni kategoriji trikratni vzpon sta bila najboljša Simon Novak in Avstrijka Veronika Windisch. Tekmovanje ima tudi dobrodelno plat.

zanimivosti 19.11.2017 10:33

Z božičnim drevesom pustošil po mestu

V majhnem mestu Kandern na jugu Nemčije je moški v soboto napačno ocenil velikost božičnega drevesa, ki ga je prevažal, in povzročil gmotno škodo ter ogrozil ostale udeležence v prometu. Eden izmed njih je o nenavadnem incidentu obvestil policijo, ki je moškega izsledila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

zanimivosti 19.11.2017 8:26

Britanska kraljica in princ Philip v zakonskem stanu že 70 let

Britanska kraljica Elizabeta II. in njen soprog princ Philip bosta v ponedeljek praznovala že 70. obletnico poroke, s čimer bosta postavila nov rekord v zgodovini britanske kraljeve družine. Par, ki se je v dolgoletnem zakonu izognil škandalom, bo dogodek obeležil v krogu družine na gradu Windsor.