Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 10:24

Princ Harry in njegova Meghan spomladi pričakujeta naraščaj

Soproga britanskega princa Harryja Meghan je noseča, rodila bo spomladi, so danes sporočili iz Kensingtonske palače, njune rezidence. Otrok vojvodinje sussekške, kot je uradni naziv nekdanje ameriške televizijske zvezdnice, bo sedmi v vrsti za prestol.

zanimivosti 14.10.2018 10:47

Študija: Ljudje prepoznajo 5000 obrazov na dan

Ljudje v enem dnevu povprečno prepoznajo kar 5000 različnih obrazov, pri čemer gre za poznane in nepoznane ljudi, pa tudi slavne, so ugotovili britanski znanstveniki. Ugotovitve bi lahko uporabili za razvoj naprav za prepoznavanje obrazov, ki se med drugim uporabljajo na letališčih.

svet 13.10.2018 15:28

Ameriško veleposlaništvo v Ankari bo stalo na ulici Malcolma X

Turčija je ulico, kjer bo stalo novo veleposlaništvo ZDA, poimenovalo po nekdanjem temnopoltem ameriškem aktivistu za pravice muslimanov Malcolmu X. Po napovedih izvajalcev bo nova stavba predvidoma končana leta 2020, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 12.10.2018 18:55

Melania Trump ne verjame moževemu zanikanju razmerja s Stormy Daniels

Prva dama ZDA Melania Trump je v pogovoru za ameriško televizijo ABC zanikala, da verjame svojemu možu, predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ko je ta preko odvetnika Rudyja Giulianija zanikal spolno razmerje s pornografsko zvezdo Stormy Daniels. Intervju s prvo damo ZDA bo v celoti prikazan v noči na soboto.

gospodarstvo 12.10.2018 14:42

Prvi let na najdaljši komercialni letalski liniji minil brez težav

Singapurski letalski prevoznik Singapore Airlines je znova vzpostavil najdaljšo neposredno komercialno letalsko povezavo na svetu, ki povezuje singapursko letališče Changi z newyorškim letališčem Newark. Prvi let je trajal 17 ur in 52 minut, dobro uro manj, kot so napovedovali, poroča spletna stran BBC.