Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

svet 11:35

Na Kubi obeležili 500-letnico Havane

Na Kubi so v soboto s slovesnostjo obeležili 500. obletnico ustanovitve njene današnje prestolnice Havana. Kubanski predsednik Miguel Diaz-Canel je ob ognjemetu na slavnostnem večeru sprejel številne tuje goste, tudi nekdanjega francoskega predsednika Francoisa Hollanda, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

šport 16.11.2019 12:35

Sodišče odločilo, da je Cruyffovo biografijo treba popraviti

V petek je izšla biografija nizozemskega nogometnega velikana Johana Cruyffa, a se je njen avtor Auke Kok takoj znašel v težavah. Sodišče je namreč odločilo, da mora Kok iz knjige odstraniti navedbe, da je legendarni Nizozemec od dobrodelne organizacije, ki nosi njegovo ime, prejel več milijonov evrov za uporabo njegovega imena.

zanimivosti 16.11.2019 9:24

Trump mlajši užaljen zaradi dejstev o prodaji njegove knjige

Ameriški predsednik Donald Trump se je pred dnevi pohvalil, da se knjiga njegovega sina Donalda Trumpa mlajšega z naslovom "Triggered" najbolje prodaja po lestvici časopisa New York Times, ki ga sicer redno označuje za lažni medij. To bo moral spet storiti, saj je prišlo na dan, da knjigo kupuje predvsem njegova predsedniška kampanja.

zanimivosti 15.11.2019 15:46

Harry in Meghan za božič ne bosta s kraljevo družino

Britanski princ Harry in njegova žena Meghan božičnih praznikov letos ne bosta preživela z drugimi člani kraljeve družine, ampak z materjo vojvodinje sussekške Dorio Ragland, so sporočili iz kraljeve palače.

zanimivosti 15.11.2019 14:42

Krave med orkanom priplavale na varno

Tri krave, ki jih je septembra med divjanjem orkana Dorian na vzhodni obali ZDA odneslo v morje, so našli žive na peščenem otoku nekaj kilometrov stran od njihovega doma, so poročali ameriški mediji.