Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 15:46

Slovenski dedek postal modni vplivnež v Nemčiji

Slovencu Alojzu Abramu, ki živi v Nemčiji, je uspelo postati modna ikona v Nemčiji. Na Instagramu 75-letniku sledi okoli milijon oboževalcev, ki redno spremljajo njegove podvige v ulični modi, h kateri ga je spodbudil vnuk Jannik Diefenbach.

svet kultura 13:10

Natalie Portman bo zaigrala v filmu po romanu Elene Ferrante

Pod okriljem televizijske mreže HBO nastaja film po drugem romanu italijanske avtorice s psevdonimom Elena Ferrante Dnevi zavrženosti, v katerem bo v glavni vlogi nastopila oskarjevka Natalie Portman. Roman je za scenarij priredila Maggie Betts, ki se podpisuje tudi pod režijo filma, piše Hollywood Reporter.

svet kultura 11:37

J. K. Rowling oktobra s knjigo za otroke o božičnem prašičku

Britanska avtorica knjig o Harryju Potterju J. K. Rowling bo 12. oktobra izdala novo knjigo za otroke z naslovom The Christmas Pig, so sporočili njeni založniki. Knjiga bo hkrati na voljo v 20 državah in v več jezikih, pripoveduje pa o fantku Jacku, ki bi storil vse, da najde svojega plišastega prašička, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 13.4.2021 8:41

Bidnovega psa Majorja zaradi ugrizov dali na trening

Pes predsednika ZDA Josepha Bidna po imenu Major je v ponedeljek začel poseben trening, ki bo trajal nekaj tednov in po katerem upajo, da več ne bo grizel. Nemški ovčar je namreč na območju Bele hiše marca ogrizel pripadnika tajne službe in kasneje še eno osebo.

zanimivosti 12.4.2021 8:44

V Las Vegasu želijo prepovedati okrasno travo

Ameriško puščavsko mesto Las Vegas bo kmalu postalo prvo v ZDA s prepovedjo okrasne trave, ki zahteva preveč vode za zalivanje. Mesto, znano po igralnicah, sicer že 20 let prepričuje prebivalce, naj zamenjajo okrasno travo s puščavskimi rastlinami in nekaj uspeha je bilo. Državni kongres pa zdaj obravnava predlog za prepoved preostalih zelenic.

šport 8.4.2021 19:31

Haalandov podpis sodniku bo šel za dober namen

Pred dvema dnevoma je na evropski nogometni sceni kar nekaj prahu dvignila poteza romunskega sodnika, ki je po tekmi lige prvakov v Mancehstru prosil za podpis zvezdnika Borussie Dortmund Erlinga Haalanda. Zdaj je zgodba dobila nadaljevanje, saj bo Octavian Sovre zvezdniški podpis podaril v dobrodelne namene, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

zanimivosti 8.4.2021 9:52

V hrvaškem Jadranu ulovili velikanskega škampa

V bližini mostu na otok Pag so v hrvaškem Jadranu ulovili 43-centimetrskega škampa. Hrvaški mediji trdijo, da gre za največjega morskega škampa vrste Nephrops norvegicus, ki so ga doslej ulovili v Jadranu in najverjetneje tudi v svetovnih morjih, saj je povprečna dolžina tovrstnega škampa 25 centimetrov.