Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 8:30

V Mozirskem gaju pričakujejo vsaj dve buči s prek 700 kilogrami

V Mozirskem gaju bo danes potekalo 10. tekmovanje za najtežjo bučo. Letos pričakujejo okoli 15 tekmovalcev in vsaj dve buči s prek 700 kilogrami. S tem pričakujejo nov rekord Mozirskega gaja, kjer je doslej najtežja buča tehtala 697 kilogramov. Leta 2016 jo je pridelal Janko Lovše, ki je tudi lastnik državnega rekorda z bučo, težko 794,5 kilograma.

zanimivosti 25.9.2020 15:52

Hrvaški glasbeniki Dragojević, Dvornik in Bebić na poštnih znamkah

Priljubljeni hrvaški glasbeniki Oliver Dragojević, Dino Dvornik in Toma Bebić bodo dobili svoje poštne znamke, je napovedala hrvaška pošta. Kot so sporočili, bodo od naslednjega ponedeljka na voljo priložnostne poštne znamke, na katerih bodo podobe treh pevcev, ki so bile na ovitkih njihovih najbolj znanih gramofonskih plošč.

zanimivosti 25.9.2020 14:49

Jezero na Kosovu naj bi poimenovali po predsedniku ZDA Trumpu

Na Kosovu so navdušeni nad idejo posebnega odposlanca ameriškega predsednika ZDA Donalda Trumpa za Kosovo in Srbijo, Richarda Grenella, da naj bi jezero Ujman/Gazivoda preimenovali po Trumpu. Kosovski premier Avdullah Hoti je Grenellov predlog že pozdravil in ocenil, da gre za dober predlog, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

zanimivosti 25.9.2020 11:36

Priljubljena Sanaderjeva jahta gre v najem

Nekoč najbolj znano hrvaško jahto Malo vitra, na kateri je rad počival nekdanji predsednik hrvaške vlade in HDZ Ivo Sanader, bo od naslednje pomladi mogoče najeti, je napovedal novi lastnik Ivo Bilić iz podjetja za najem plovil iz kraja Solin. Pripravil je tudi slogan za oddajanje v najem 18,5 metrskega plovila - Zaplujte kot hrvaški premier.