Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 16.10.2019 12:52

Britanski Sky News uvaja kanal za vse, naveličane brexita

V ponudbi britanske televizije Sky News bo od danes tudi povsem nov kanal z novicami, med katerimi ne bo niti ene posvečene brexitu. Namenjen je vsem gledalcem, ki so po treh letih nenehnega poročanja o poteku pogajanj med EU in Združenim kraljestvom, naveličani s tem povezanih novic in so se zato celo začeli izogibati informativnim programom.

zanimivosti 15.10.2019 10:25

Kalifornija želi šolarjem omogočiti več jutranjega spanja

Guverner ameriške zvezne države Kalifornija Gavin Newsom je podpisal zakon, po katerem večina srednjih šol v državi od šolskega leta 2022/2023 ne bo smela začeti pouka pred 8. uro oz. 8.30. Zakon ima tako podpornike kot nasprotnike, saj je doslej večkrat propadel.

šport 14.10.2019 14:34

Papež pomotoma postal oboževalec nogometnih svetnikov

Papež Frančišek je v nedeljo zjutraj pomotoma postal oboževalec ekipe severnoameriškega nogometa NFL New Orleans Saints. A je šlo zgolj za pomoto njegovih sodelavcev z objavo na družbenem omrežju Twitter. Javnost je čivk hitro opazila in postal je spletna senzacija.

svet 14.10.2019 9:52

V Zagrebu prvi semafor za pešce in kolesarje, ki buljijo v mobilne telefone

V Zagrebu so minuli teden postavili prvi semafor, namenjen pešcem in kolesarjem, ki so pred prečkanjem ceste zatopljeni v svoje mobilne telefone. Semafor sveti na pločnik tik pred prehodom za pešce. Postavili soga v okviru kampanje Dan brez mobilnih telefonov v prometu, ki je namenjena izboljšanju prometne varnosti.

šport 12.10.2019 16:38

Kipchogeju pomagala tehnologija in obroki afriške polente

Eliud Kipchoge je danes postal prvi človek v dokumentirani zgodovini človeštva, ki je maratonsko razdaljo 42 kilometrov in 195 metrov premagal v manj kot dveh urah. Kenijskemu tekaču so med tekom pomagali "zajci", partnerji za trening, ki so mu na njemu povsem prilagojeni progi dajali ritem in mu nudili zavetrje, tehnologija in ... obroki polente.

zanimivosti 11.10.2019 13:27

Zelenski z 12-urno novinarsko konferenco podrl svetovni rekord

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v četrtek z maratonsko novinarsko konferenco, ki je trajala več kot 12 ur, podrl svetovni rekord - vsaj po trditvah lokalne agencije, ki meri rekorde. Kak mednarodni organ tega rekorda za zdaj ni potrdil.