Zanimivosti

svet 13:29

Črna gora napovedala vesoljski program

Črna gora bo začela svoj vesoljski program, je po poročanju črnogorske tiskovne agencije Mina napovedal premier Dritan Abazović. Pojasnil je, da so že začeli razvijati satelit Luča, in izrazil prepričanje, da bo kmalu v orbiti. Svoja satelita ima v orbiti od začetka leta tudi Albanija.

gospodarstvo 26.1.2023 14:25

Del hrvaškega otoka v obliki srca na prodaj za deset milijonov evrov

Del znamenitega hrvaškega otoka v obliki srca Galešnjak, ki leži med Turnjem in otokom Pašman, je na prodaj za deset milijonov evrov, je poročala hrvaška nacionalna televizija HRT. Zasebni lastniki prodajajo približno tri hektarje površine oziroma četrtino otoka, stroka pa dvomi, da se bo hitro našel kupec, saj je gradnja na otoku prepovedana.

zanimivosti 26.1.2023 12:31

Richarda Lugnerja bo na opernem plesu spremljala Jane Fonda

Dunajskega podjetnika in enega najbolj znanih obiskovalcev dunajskega opernega plesa Richarda Lugnerja bo na letošnji prireditvi, ki bo potekala 16. februarja, spremljala ameriška igralka, podnebna aktivistka in ikona fitnesa Jane Fonda. "Je odlična ženska, ki je v svojem življenju veliko dosegla," je o 85-letni oskarjevki dejal 90-letnik.

svet 26.1.2023 7:10

Trump se bo lahko vrnil na Facebook in Instagram

Facebookova matična družba Meta je v sredo sporočila, da bo v prihodnjih tednih obnovila osebni račun nekdanjega predsednika Donalda Trumpa in tako končala dveletni suspenz, ki ga je uvedla po napadu njegovih privržencev na zvezni kongres 6. januarja 2021. Trump se bo tako lahko vrnil na družbeni omrežji Facebook in Instagram.

zanimivosti 25.1.2023 10:12

Ameriška srednja šola bo lahko po letu in pol končno ugasnila luči

Srednja šola Minnechaug v Wilbrahamu v Massachusettsu, ki je bila zaradi računalniške napake leto in pol prisiljena imeti dan in noč prižgane luči, naj bi jih prihodnji mesec lahko končno spet ugasnila. Težava je ostala nerešena tako dolgo zato, ker je imela šola težave tudi pri dogovarjanju za popravilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 24.1.2023 8:46

Trump se je fotografiral z mafijcem

Bivši predsednik ZDA Donald Trump se je v začetku meseca na svojem igrišču za golf v West Palm Beachu na Floridi fotografiral z mafijcem Josephom Merlinom, znanim kot Suhi Joe, poroča ameriški časnik Philadelphia Inquirer, ki je objavil fotografijo.