Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 10:56

Bloomberg bo plačal po 2500 dolarjev na mesec za pohvale na družbenih omrežjih

Eden od demokratskih predsedniških kandidatov Michael Bloomberg, ustanovitelj tiskovne agencije Bloomberg, je napovedal, da bo več kot 500 Američanom plačal po 2500 dolarjev na mesec, da ga hvalijo na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Nekdanji župan New Yorka naj bi za to porabil več kot milijon dolarjev na mesec.

zanimivosti 5:00

Na dunajskem opernem plesu prvič istospolni par

V dunajski operi bodo danes pisali zgodovino. Na 64. opernem plesu, ki predstavlja vrhunec dunajske plesne sezone, se bo namreč prvič zavrtel tudi istospolni par. Med 144 debitantskimi pari iz 11 držav sta Nemki Sophie Grau in Iris Klopfer. Glavna gostja avstrijskega podjetnika Richarda Lugnerja pa bo tokrat italijanska igralka Ornella Muti.

zanimivosti 19.2.2020 13:05

Sardinija v boju proti množičnemu turizmu omejila obisk znamenite plaže

Sardinija bo uvedla ukrepe za boj proti množičnemu turizmu na svojih plažah. Poleti bo občina Stintino zaradi navala turistov omejila število ljudi in začela zaračunavati obisk znamenite plaže La Pelosa. Zbrana sredstva bodo namenili ohranitvi peščene plaže, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

zanimivosti 18.2.2020 16:16

Zaradi mile zime medvedki nista imeli dolgega zimskega spanca

Rjavi medvedki v živalskem vrtu v Helsinkih sta bili zaradi mile zime v zimskem spanju le dva meseca, so sporočili iz živalskega vrta. Medvedki sta tokratno sezono zadremali pozno, šele nekaj dni pred božičem in se prebudili danes, poroča finska radiotelevizija YLE.

zanimivosti 17.2.2020 16:41

Mladenka umrla na tekmovanju v goltanju tort

V ruski prestolnici je minuli konec tedna potekalo tekmovanje v goltanju tort. Triindvajsetletnica pa si je dala v usta naenkrat kar več kosov torte in se zadušila, je poročal ruski časnik Komsomolskaja pravda ob navajanju oblasti. Reševalci so ob prihodu na prizorišče lahko le še potrdili njeno smrt.