Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 19.6.2018 16:36

Nemška policija reševala pijana ježa

Zaskrbljena Nemka je nedavno v jutranjih urah poklicala na pomoč policijo v Erfurtu, ko je ob igrišču zagledala dva ježa v slabem stanju. Ob prihodu policije sta ježa nepremično ležala na tleh, poleg njiju pa je bila steklenica jajčnega likerja. Ker sta policista domnevala, da sta ježa pijana, sta ju prepeljala v bližnji živalski vrt na treznjenje.

Slovenija 19.6.2018 14:11

Gradu Strmol naziv Evropski unikatni grad leta 2018

Grad Strmol, ki je s prenovo postal luksuzni butični hotel, je prejel prestižno nagrado Unikatni grad leta 2018, ki ga podeljuje specializirana turistična revija Travel & Hospitality iz Londona. To je še eno v vrsti priznanj, ki jih je za turistični razvoj prejel Javni gospodarski zavod Protokolarne storitve RS (JGZ Brdo).

zanimivosti 19.6.2018 11:12

Španska vlada bi Francove ostanke preselila iz mavzoleja

Nova španska socialistična vlada namerava posmrtne ostanke nekdanjega diktatorja Francisca Franca odstraniti iz mavzoleja blizu Madrida, ki bi ga spremenili v kraj sprave, poročajo tuje tiskovne agencije.

šport 19.6.2018 9:17

Paul McCartney vesel darila za rojstni dan

Napadalec angleške nogometne reprezentance Harry Kane je sinoči na svetovnem prvenstvu z golom v zadnji minuti tekme proti Tuniziji (2:1) poskrbel za veliko slavje angleških navijačev, med katerimi je očitno tudi član legendarne skupine The Beatles, Paul McCartney. Sir Paul, ki je v ponedeljek praznoval 76. rojstni dan, je bil "darila" zelo vesel.

svet 19.6.2018 7:30

Muha se hladi z napihovanjem mehurčkov

Ljudje se potimo, psi molijo jezik iz gobčka, mačke si ližejo kožuh. To je le nekaj načinov, ki jih narava ponuja za uravnavanje telesne temperature. Nedavno pa so znanstveniki razkrili še enega: muha z latinskim imenom Chrysomya megacephala se hladi tako, da z usti napihuje mehurčke, ki jih nato znova posesa vase.

zanimivosti 18.6.2018 16:45

Pohodniki za mir prispeli v afganistansko prestolnico

Več deset afganistanskih protestnikov, ki so se maja odpravili na pohod miru, je danes prispelo v prestolnico Kabul. Pohodniki zahtevajo konec skoraj 17 let trajajočega konflikta v državi. V nedeljo zvečer se je sicer iztekla prekinitev ognja v Afganistanu, talibani pa so že nadaljevali svoje operacije.

šport 18.6.2018 13:04

Rurik Gislason nova zvezda Instagrama

Islandski nogometni reprezentant Rurik Gislason je skorajda čez noč postal nova zvezda na družbenem omrežju Instagram. Tridesetletni nogometaš je namreč v uvodnih dnevih svetovnega prvenstva v Rusiji zbral več kot 300.000 sledilcev; trenutno je že pri številki 365.000.