Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 21.1.2021 14:39

Tujci brez mask morajo na Baliju delati sklece

Tuje turiste, ki jih na indonezijskem otoku Bali zalotijo brez zaščitne maske na obrazu, lahko doleti precej nenavadna kazen: izvajanje sklec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 21.1.2021 14:08

Pri Neaplju našli truplo velikega kita

Italijanska obalna straža je v bližini Neaplja odkrila truplo velikega kita, najverjetneje poginule samice, ki je pred tem skotila. Truplo okoli 70 ton težke in 20 metrov dolge živali, po ocenah obalne straže eno največjih, kar so jih našli v širši regiji, so v sredo odvlekli v pristanišče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

zanimivosti 21.1.2021 13:17

Arnold Schwarzenegger se je cepil proti covidu-19

Igralec in nekdanji republikanski guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger se je cepil proti covidu-19. Rojeni Avstrijec je v sredo na Twitterju objavil video, ki prikazuje, kako je prejel odmerek cepiva. Ob tem je cepljenje priporočil vsakemu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 20.1.2021 17:32

Trump ohranil tradicijo sporočila nasledniku

Donald Trump, ki na položaju predsednika ZDA ni spoštoval vrste ameriških tradicij, je ob odhodu iz Bele hiše svojemu nasledniku Joeju Bidnu vendarle pustil skrito sporočilo, katerega vsebina pa še ni znana.

svet 20.1.2021 10:41

Na Hrvaškem od zaplembe do obtožnice izginilo skoraj 15 kilogramov marihuane

Policija v Karlovcu je oktobra lani objavila, da so zaplenili največjo letno količino mamil, ko so na počivališču ob avtocesti v kombiju našli skoraj 200 kilogramov marihuane. Tožilstvo pa je letos v obtožnici za isti primer navedlo, da gre za manj kot 185 kilogramov mamil. Hrvaški mediji se sprašujejo, kam je izginilo skoraj 15 kilogramov mamila.