Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 5.12.2019 15:15

V Avstriji je beseda leta postala Ibiza

Ibiza je v Avstriji beseda leta 2019. Na spletnem glasovanju je največ podpore dobilo ravno ime otoka, na katerem je bil tajno posnet video, ki je z vseh položajev odnesel bivšega predsednika svobodnjakov (FPÖ) Heinz-Christiana Stracheja. Afera Ibiza pa je zaznamovala tudi druge besedne kategorije Družbe za avstrijsko nemščino.

zanimivosti 5.12.2019 12:15

Na razpis za nove prebivalce italijanske dežele več kot 600 prijav

Južnoitalijanska dežela Molize, ki se v zadnjih letih sooča z upadanjem prebivalstva, skuša demografsko sliko popraviti s priseljevanjem, za kar ponuja privlačne finančne spodbude. Kot kaže, je ta pristop uspešen, saj je do izteka roka 30. novembra svoje projekte na razpis prijavilo več kot 600 ljudi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 4.12.2019 16:08

Voditelje Nata zasačili, ko so se norčevali iz Trumpa

Voditelje Velike Britanije, Kanade, Francije in Nizozemske so zasačili s kamero, ko so se v torek na sprejemu v okviru vrha Nata v Buckinghamski palači norčevali iz dolge novinarske konference predsednika ZDA Donalda Trumpa. Ta je kanadskega premierja Justina Trudeauja označil za dvoličneža in sporočil, da po vrhu ne bo imel novinarske konference.

zanimivosti 4.12.2019 13:52

Hrvaška bo dobila Čokolindo

Hrvaški prehrambeni koncern Podravka bo v prihodnosti najverjetneje proizvajal Čokolindo. Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je namreč v torek v okviru kampanje pred predsedniškimi volitvami v Križevcih sporočila, da je Podravki dala soglasje za uporabo tega imena za enega od novih izdelkov, danes poročajo hrvaški mediji.

svet 4.12.2019 8:30

V javnost prišle nove fotografije severnokorejskega voditelja na konju

Severnokorejski mediji so danes objavili nove fotografije severnokorejskega voditelja Kim Jong-una, kako na belem konju jaha na zasneženi sveti gori Paektu. Strokovnjaki menijo, da gre za podobe, polne simbolizma, ki bi jim lahko sledilo pomembno politično sporočilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 4.12.2019 8:12

V Novi Gorici se začenja praznično dogajanje

Na Bevkovem trgu v Novi Gorici se bo danes z odprtjem drsališča in prižigom novoletnih lučk začel program letošnjih prazničnih dogodkov v mestu. Do 5. januarja 2020 se bo zvrstila vrsta različnih prireditev za vse generacije in okuse, napovedujejo na novogoriški občini.