Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 7:57

Del zidu varšavskega geta naj bi postal zgodovinski spomenik

Del ohranjenega zidu, ki je med drugo svetovno vojno ograjeval varšavski geto, bi moral biti uvrščen na seznam zgodovinskih spomenikov. Zid, ki ima neprecenljiv pomen za Jude in Poljake, bi s tem namreč pridobil pravno zaščito in se ohranil za prihodnje generacije, je ocenil eden od lokalnih konservatorjev.

zanimivosti 21.2.2018 17:11

Turškemu taksistu grozi zapor zaradi namerne predolge vožnje

Turško tožilstvo je danes za taksista, ki je po nepotrebnem naokoli po Istanbulu peljal dva turista, ki sta nato zamudila let, zahtevalo do 10 let zapora. Taksista so namreč obtožili, da je namenoma peljal turista iz Savdske Arabije iz azijskega dela mesta v evropskega ter nazaj, namesto da bi ju peljal direktno na letališče.

zanimivosti 21.2.2018 14:32

V Orbanovi Madžarski cveti politični humor

"Madžari! Ta svet je zelo nevaren kraj, ne hodite tja!" preko megafona, pritrjenega na streho avtomobila, ki vozi po ulicah Budimpešte, vzklika mož z velikimi brki - mlad komik Tibor Bodocs oziroma karakter iz njegovih videov na YouTubeu.

zanimivosti 20.2.2018 14:24

O nemški koaliciji bi lahko glasovala tudi psička

Nemški časnik Bild je preizkusil, ali je možna manipulacija glasovanja članov socialdemokratov (SPD) o vstopu v vlado in še pravočasno v stranko včlanil psičko Limo. Njeno prijavo je podružnica SPD v Berlinu sprejela in se ji zahvalila za članstvo, kmalu za tem pa je psička dobila tudi vso potrebno dokumentacijo za glasovanje.

zanimivosti 20.2.2018 12:20

V morju nedaleč od Dubrovnika ulovili 6,5-kilogramskega lignja

Hrvaškemu ribiču Vedranu Žanetiću se te dni smeji do ušes, saj je v zalivčku v Cavtatu nedaleč od Dubrovnika ulovil kapitalnega lignja, težkega približno 6,5 kilograma, je poročal novičarski portal dubrovacki.slobodnadalmcija.hr. Kot dodaja, se je "pošast iz globine" upirala, a jo je Žanetić uspel premagati.

20.2.2018 9:05

Američanka z nastopom v snežnem žlebu razjezila Madžare

Smučarka prostega sloga Elizabeth Swaney je z današnjim nastopom v snežnem žlebu vzbudila pozornost. Američanka, ki tekmuje za Madžarsko, je tekmo odpeljala, ne da bi izvedla en sam trik. S tem je sprožila pravo razburjenje na družbenih medijih. A 33-letnica je dosegla svoj cilj, da nastopi na olimpijskih igrah.