Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Zanimivosti

zanimivosti 15.6.2021 12:34

V hrvaški vasi prodajajo stare hiše za eno kuno

V občini Legrad na severozahodu Hrvaške za eno kuno (13,3 centa) prodajajo prazne in zapuščene hiše, da bi povečali število prebivalcev kraja, ki leži blizu sotočja Mure in Drave ob hrvaško-madžarski meji. Doslej so prodali 17 hiš, za nakup pa se zanimajo tudi posamezniki iz Rusije, Turčije, Kolumbije in še nekaterih držav.

šport 15.6.2021 12:31

Če bodo Nemci na euru uspešni, dobijo ribo in krompirček

Glavni kuhar nemške nogometne reprezentance Anton Schmaus je napovedal, da bo nemškim reprezentantom v primeru uvrstitve v finale evropskega prvenstva omilil dieto, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Schmaus je napovedal, da si bodo v primeru uspeha lahko privoščili znano angleško jed - ribo in krompirček.

zanimivosti 14.6.2021 20:14

New York julija pripravlja veliko parado za borce proti koronavirusu

Župan mesta New York Bill de Blasio je naznanil, da bodo 7. julija v tako imenovanem Kanjonu herojev na jugu Manhattna po aveniji Broadway pripravili veliko parado v čast zdravstvenim delavcem in drugim, ki so bili v prvih bojnih vrstah proti pandemiji koronavirusa.

zanimivosti 14.6.2021 11:43

V morju blizu Pulja opazili nevarno meduzo mesečinko

V morju pri polotoku Kamenjak blizu Pulja so potapljači okoljevarstvenega združenja Eko morje iz Medulina v nedeljo opazili meduzo mesečniko (Pelagia noctiluca). Opozarjajo, da je bližnje srečanje z mesečniko lahko zelo boleče, ker povzroča poškodbe, podobne opeklinam. Pojav mesečinke pa ni razlog, da bi se izogibali kopanju v morju, so dodali.

zanimivosti 14.6.2021 11:11

Preplah na hrvaškem otoku Susak zaradi prvega avtomobila

Majhen peščen kvarnerski otok Susak je v celoti območje za pešce, zato je med prebivalci pravi preplah povzročil prihod prvega avtomobila na otok. Prebivalci se sprašujejo kdo, zakaj in kako je pripeljal avtomobil na otok, do katerega ni trajektne povezave. Na otoku se ponašajo s tem, da nimajo ne cest ne avtomobilov.

zanimivosti 13.6.2021 10:12

Potovanje v vesolje z Jeffom Bezosom prodali za 28 milijonov dolarjev

Anonimni kupec je v soboto na dražbi ponudil 28 milijonov dolarjev za sedež poleg Jeffa Bezosa, ko bo ta s svojim podjetjem Blue Origin prihodnji mesec poletel v vesolje. To bo prva raketa s posadko, ki jo bo podjetje milijarderja poslalo v vesolje. Skupno bodo na krovu štirje ljudje.