Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 18.7.2019 13:07

Singapur nad umazanijo kar z roboti

V visokotehnološko razvitem Singapurju so se čiščenja umazanije lotili kar z roboti. Roboti z ovalno oblikovalnimi glavami in lučmi namesto oči bodo po novem skrbeli za čiščenje singapurskih hotelov, trgovskih centrov in vladnih uradov.

gospodarstvo 18.7.2019 12:04

Instagram skril "všečke" še več uporabnikom

Ameriško spletno družbeno omrežje Instagram nadaljuje s skrivanjem "všečkov" pred uporabniki. Danes so izraze občudovanja skrili na svoji platformi v Avstraliji, Braziliji, Italiji in na še več velikih trgih. S skrivanjem "všečkov" želi omrežje zmanjšati pritisk na uporabnike, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 18.7.2019 11:28

Avstralca zavračala plačevanje davkov, ker niso v skladu z božjo voljo

Bratu in sestri iz Avstralije, ki leta nista plačevala davkov, ker da je to proti božji volji, je vrhovno sodišče Tasmanije v Hobartu odredilo plačilo več kot 2,3 milijona avstralskih dolarjev (1,4 milijona evrov) davčni upravi. Sodnik je izpostavil, da v Svetem pismu ne piše, da davkov ni treba plačevati.

zanimivosti 18.7.2019 10:05

Nestle trdi, da je odkril naravni način sladkanja čokolade

Prehranski gigant Nestle je ta teden obelodanil novico, ki bo verjetno navdušila vse ljubitelje čokolade, ki skrbijo za uravnotežen vnos sladkorja v telo. Multinacionalka s sedežem v Švici trdi, da je odkrila nov način slajenja čokolade, in sicer z uporabo pulpe in semena sadeža kakavovca.

svet kultura 18.7.2019 9:51

Tablica čokolade Wonka in zlata vstopnica prodani za slabih 16.000 funtov

Tablica čokolade Wonka in zlata vstopnica iz filma Willy Wonka in tovarna čokolade (1971) v režiji Mela Stuarta sta bili na dražbi avkcijske hiše Catherine Southon Auctioneers & Valuers prodani za 15.808 britanskih funtov. Čokolada, ki je pravzaprav iz kartona, je bila sprva last igralke Julie Dawn Cole, ki je v filmu nastopila v vlogi Veruce Salt.

šport 18.7.2019 8:45

V Tokiu bodo ponujali nastanitve na ladjah za križarjenje

Tokio, ki bo prihodnje poletje gostil olimpijske igre, se sooča s pomanjkanjem nastanitev za navijače, zato mestne oblasti iščejo alternativne možnosti. Ena je, da bi olimpijski navdušenci spali na ladjah za križarjenje, zasidranih blizu obale.

svet 17.7.2019 11:37

Na splitskem letališču policisti z orožjem proti dronom

Splitsko letališče Resnik je bilo v torek približno 40 minut zaprto za letalski promet zaradi brezpilotnega letalnika. To je bil že drugi tovrstni primer na splitskem letališču v treh tednih, zato se je hrvaška policija odločila, da bodo za varnost letališča poskrbeli tudi s posebno anti-dron puško, poročajo danes hrvaški mediji.