Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Zanimivosti

gospodarstvo 8:12

Prva digitalna smeška na dražbi prodana za več kot 200.000 dolarjev

Čustveni simboli, emotikoni oz. smeški predstavljajo nepogrešljiv del pisne digitalne komunikacije. Kako zelo so cenjeni, je pokazala tudi nedavna spletna dražba. Na njej so prva simbola - nasmejanega in žalostnega računalniškega emotikona - prodali za 237.500 dolarjev (202.670 evrov).

zanimivosti 24.9.2021 14:48

Vodja avstrijskih svobodnjakov se otepa "obtožb", da je bil cepljen

Vodja avstrijskih svobodnjakov FPÖ Herbert Kickl, ki je eden glasnih nasprotnikov obveznega cepljenja v Avstriji, se brani pred "obtožbami", da se je v resnici na skrivaj že cepil proti covidu-19. Danes je na televiziji celo predstavil test, ki dokazuje, da nima protiteles. A za vladno ljudsko stranko (ÖVP) to ni dovolj.

zanimivosti 24.9.2021 8:13

Pošta Slovenije z novimi motivi znamk

Pošta Slovenije je julija uvedla prednostni prenos pisemskih pošiljk v notranjem prometu. Za lažje označevanje plačane poštnine bosta tako v sklopu septembrskega izida danes izšli dve redni znamki na samolepilnem papirju. Prva za standardno pismo, druga pa za prednostno navadno pismo prvega masnega razreda v domačem prometu ter dopisnico.

gospodarstvo 22.9.2021 12:25

Na Hrvaškem bo pri zamenjavi kun z evri pomagala tudi vojska

Hrvaška centralna banka (HNB) je potrdila, da v sodelovanju s hrvaškim ministrstvom za obrambo iščejo ustrezen prostor, v katerem bodo lahko shranili in varovali kovance kun, ko jih bodo zamenjali z evri. Gre za približno 1,1 milijarde kovancev kun, za njihovo hrambo pa bo potreben prostor za 120 zagrebških tramvajev, ocenjujejo v HNB.

zanimivosti 20.9.2021 17:16

Britanska princesa Beatrice se je razveselila prvorojenke

Britanska princesa Beatrice in njen soprog Edoardo Mapelli Mozzi sta se razveselila rojstva hčerke, so danes sporočili iz Buckinghamske palače. Vnukinja kraljice Elizabete II. je hčerko rodila v soboto v londonski bolnišnici Chelsea in Westminster, poročajo tuje tiskovne agencije.

zanimivosti 19.9.2021 16:10

Francoski vrvohodec prečkal Seno

Francoski vrvohodec je ta konec tedna v Parizu prečkal Seno, a ne tako kot to počnejo ostali, temveč je razdaljo več kot 600 metrov premagal na višini 70 metrov. Osupljiv podvig si je v živo ogledala navdušena množica, ki se je zbrala na Eifflovem stolpu in bregovih Sene.