Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

svet kultura 5.6.2020 5:00

Nastal dokumentarec ob 40-letnici filma Rocky

Ameriški akcijski film Rocky, v katerem Sylvester Stallone ob končni zmagi goreče kliče svojo Adrian, je že pred leti praznoval 40-letnico nastanka. Ob jubileju pa se je režiserju in scenaristu Dereku Waynu Johnsonu porodila ideja, da bi se kultnemu filmu poklonil z dokumentarcem 40 Years of Rocky: The Birth of a Classic.

zanimivosti 4.6.2020 12:52

Avstralskega premiera med novinarsko konferenco pregnali s sveže zasajene trate

Avstralski premier Scott Morrison je ob nedavnem obisku predmestja Canberre Googong doživel hladen tuš. Sredi premierove novinarske konference se je namreč prikazal jezen lastnik zemljišča, na katerem je potekala konferenca, in zahteval, da se vsi nemudoma umaknejo, saj je tam ravno posejal svežo travo. Video posnetek dogodka je pravi spletni hit.

zanimivosti 4.6.2020 12:51

V Bangkoku pri preprečevanju širjenja pandemije pomaga tudi robotski pes

Obiskovalce priljubljenega nakupovalnega centra v tajski prestolnici Bangkok v zadnjem času pozdravlja robotski pes, ki jim deli razkužilo za roke. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP gre za enega od številnih ukrepov, ki so jih na Tajskem uvedli za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

zanimivosti 4.6.2020 11:16

Najbolj znani hrvaški par štorkelj vendarle skupaj tudi letos

Hrvaška štorklja Malena na strehi hiše v vasi Brodska Varoš v Slavoniji je tudi letos končno dočakala svojega dolgoletnega partnerja, samca Klepetana. V gnezdu na hiši v vasi blizu Slavonskega Broda že skrbi za dve jajci, ki ju je znesla po vrnitvi svojega dolgoletnega partnerja.

zanimivosti 4.6.2020 7:35

Trump pravi, da je bil v bunkerju Bele hiše na inšpekciji

Ameriški predsednik Donald Trump je v sredo za radio Fox prvič doslej priznal medijska poročila, da je bil v petek ob izbruhu protestov proti policijskemu nasilju pred Belo hišo za nekaj časa v podzemnem bunkerju Bele hiše. Vendar pa naj bi bil tam le za trenutek in še to zato, da je opravil inšpekcijo.

zanimivosti 3.6.2020 17:53

V Italiji še pred zagonom razburja nova sledilna aplikacija

Nova aplikacija za mobilne telefone Immuni, ki bo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa v Italiji omogočila sledenje stikov okuženih s koronavirusom, je še pred zagonom vzbudila polemike zaradi stereotipov o spolih.