Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

šport 10:30

Košarkarski majici Jordana in Obame na dražbi prodani za rekordni vsoti

Majici, ki sta ju nosila legendarni košarkarski zvezdnik Michael Jordan in nekdanji ameriški predsednik Barack Obama za srednješolsko košarkarsko ekipo, sta bili na dražbi na Beverly Hillsu v ZDA prodani za rekordni vsoti, prva za 320.000, druga pa za 192.000 ameriških dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 10:25

Na Hrvaškem prijava zoper trenerja fitnesa zaradi vadbe v cerkvi

Zagrebška policija je sporočila, da je sodniku za prekrške prijavila dva trenerja fitnesa zaradi vznemirjanja državljanov ter kaljenja javnega reda in miru. Trenerja sta v ponedeljek v eni od zagrebških cerkva posnela kratek video, na katerem telovadita. S tem sta želela opozoriti na nedoslednosti epidemioloških ukrepov v državi.

Slovenija zanimivosti 10:25

Zasijalo bo okoli 50.000 lučk na posestvu Tonija Štrigla na Koroškem

Vse od začetka novembra sta Toni Štrigl in njegova žena Renata na svojem posestvu na Koroškem, v kraju Selovec, nameščala praznične lučke, tako da so te pripravljene, da drevi, na Miklavževo, zasijejo. Letos jih je še okoli 10.000 več kot lani, skupno dobrih 50.000, je za STA povedal Toni Štrigl.

zanimivosti 4.12.2020 13:22

Michel zbirko svojih govorov primerjal z Obamovo avtobiografijo

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je danes zbirko svojih govorov v prvem letu svojega mandata primerjal z avtobiografijo bivšega ameriškega predsednika Baracka Obame. Njuna skupna točka je po njegovih besedah to, da naj bi prvemu delu sledil tudi drugi.

svet kultura 4.12.2020 12:53

Pištolo iz prvega filma o Jamesu Bondu prodali za več kot 250.000 dolarjev

Pištolo iz prvega filma v franšizi James Bond so na četrtkovi dražbi prodali za 256.000 dolarjev. S pištolo Walther PP je kot britanski tajni agent James Bond v filmu Dr. No (1962) rokoval nedavno preminuli škotski igralec Sean Connery. Anonimni ameriški kupec si je po navedbah avkcijske hiše Julien's ogledal vse filme v franšizi.

zanimivosti 4.12.2020 10:46

Štorklja namesto na jugu zimo čaka na parkirišču na Hrvaškem

Štorklja v decembru na Hrvaškem ni ravno nekaj običajnega. Ena od njih se je namesto za odhod v tople južne kraje odločila ostati na parkirišču nakupovalnega centra v Požegi v Slavoniji. Prebivalci hranijo štorkljo z mesom, a so tudi zaskrbljeni, da je morda poškodovana ali bolna. Pristojni menijo, da je s ptico vse v redu.

zanimivosti 3.12.2020 14:59

Kip lesenega penisa spet na vrhu bavarske gore

Potem ko je prejšnji konec tedna z vrha gore na jugu Bavarske izginil dva metra visok lesen kip penisa, se je na vrhu pojavil nov, še večji kip. Nova pridobitev je podžgala nova vprašanja, saj podobno kot s prvim tudi snovalec druge skulpture ni znan, poroča nemška tiskovna agencija dpa.