Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 15:07

Francoz začasno postal človeška kura in vali jajca v muzeju

Francoski umetnik Abraham Poincheval, ki je nedavno preživel en teden znotraj kamna, je v sredo začel z novim, še bolj bizarnim projektom - vali namreč kokošja jajca. Želi postati človeška kura, tako da bo sedel na več ducat jajcih in jih izvalil v stekleni vitrini v pariškem muzeju moderne umetnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 13:09

V Španiji kazen za šale na Twitterju o atentatu v času Francove diktature

Špansko sodišče je 21-letnico zaradi šal na račun atentata visoke osebnosti v času Francove diktature, ki jih je objavila na Twitterju, obsodilo na leto dni zapora. Sodišče je v sredo razsodilo, da je Cassanadra Vera kriva poveličevanja terorizma in osramotitve žrtev terorizma, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 12:57

S spletno peticijo proti visokim stroškom varovanja Melanie Trump

Na internetni strani change.org je na voljo peticija, ki zahteva, naj se prva dama ZDA Melania Trump preseli v Belo hišo ali pa plača stroške varovanja stolpnice Trump Tower v New Yorku, kjer trenutno živi v razkošnem stanovanju skupaj s sinom Baronom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 10:22

Na dražbi prodali nekatera osebna pisma Jackie Kennedy

Na dražbi v Londonu so v sredo prodali osebna pisma bivše prve dame ZDA Jackie Kennedy, ki jih je pisala britanskemu diplomatu in v njih med drugim leta po atentatu na svojega soproga Johna F. Kennedeya zavrnila diplomatovo snubitev. Pisma so bila del večje zbirke diplomatovih dokumentov, ki so jih prodali za 116.000 evrov.

zanimivosti 10:16

V velikanskem pitonu našli mrtvega Indonezijca

V želodcu velikanskega pitona so odkrili indonezijskega kmeta, ki ga je kača napadla in požrla med žetjem pridelkov. Truplo 25-letnika so našli v sedemmetrski kači, ki so jo ujeli blizu njegovega polja v vasi Salubiro na otoku Sulawesi.

gospodarstvo 29.3.2017 10:30

V žepih Britancev odslej tudi dvanajstkotni kovanci

V Veliki Britaniji so v torek, dan preden naj bi premierka Theresa May uradno sprožila postopek ločitve države od EU, v obtok poslali nov kovanec za en funt. Ta je precej drugačen od predhodnikov - ne le zaradi izboljšanih varnostnih elementov, pač pa tudi zato, ker ni okrogel, ampak dvanajstkoten, poročajo tuje tiskovne agencije.

zanimivosti 28.3.2017 12:35

Stevardesa uspešno zamenjala kopilota, ki mu je postalo slabo

Ena od stevardes je med čarterskim poletom družbe TuiFly uspešno zamenjala kopilota, ko mu je postalo slabo, je danes v Hannovru sporočil predstavnik te letalske družbe Jan Hillrichs. To se je zgodilo 11. oktobra lani v francoskem zračnem prostoru na krovu letala tipa boeing 737-800, danes poroča nemška tiskovna agencija dpa.