Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 20:10

Obama presenetil Earnesta z obiskom novinarske konference

Ameriški predsednik Barack Obama je presenetil zbrane v Beli hiši na današnji redni novinarski konferenci, katere se je udeležil, da je pohvalil svojega tiskovnega predstavnika Josha Earnesta. Novinarji in Earnest so bili ob Obamovem vstopu v sobo vidno presenečeni.

zanimivosti 18:26

Kenijska poslanka za večjo volilno udeležbo poziva k bojkotu spolnih odnosov

Kenijska opozicijska poslanka Mishi Mboko je rojakinje pozvala k bojkotu spolnih odnosov, dokler se njihovi moški ne registrirajo za splošne volitve, ki bodo avgusta. Vozniki tradicionalnih kenijskih motorjev taksijev v mestu Kisumu pa ne bodo vozili potnikov, ki nimajo volilne izkaznice, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija zanimivosti 13:25

Po traktor za pluženje kar na pokopališče

Neznani storilec je v nedeljo ali ponedeljek vlomil v leseno lopo na pokopališču v Kamnici pri Mariboru ter iz nje odtujil mini traktor za pluženje in škarje za obrezovanje žive meje. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, je s tem povzročil materialno škodo v višini okoli 12.000 evrov.

zanimivosti 12:17

Slovenski pisatelj Mate Dolenc sodeluje pri oživljanju dalmatinskega otoka Biševo

Skupina hrvaških, italijanskih in slovenskih avtorjev, med katerimi je tudi pisatelj Mate Dolenc, je pripravila projekt iOtok, s katerim želijo ohraniti življenje na dalmatinskem otoku Biševo nedaleč od Visa. Prek interaktivnega projekta na spletu bodo predstavili zimske zgodbe preostalih 13 prebivalcev otoka, ki je znan po Modri špilji.

zanimivosti 7:47

Dopisniki iz Bele hiše se upirajo predlagani selitvi iz Zahodnega krila

Prihodnja administracija republikanskega predsednika Donalda Trumpa razmišlja, da bi sobo za novinarske konference skupaj z dopisniki iz Bele hiše preselila iz Zahodnega krila v neposredni bližini Ovalne pisarne v večje prostore v poslopje Stare izvršne zgradbe ob Vzhodnem krilu Bele hiše. Dopisniki pa se temu upirajo.

zanimivosti 7:39

Motoristi za Trumpa napovedujejo zid proti protestnikom

Organizacija Motoristi za Trumpa je ena od ducata skupin, ki so dobile dovoljenje za demonstracije v Washingtonu v petek, ko bo Donald Trump prisegel kot 45. predsednik ZDA. Večina jih bo protestirala proti Trumpu, motoristi pa nameravajo prihodnjega predsednika braniti, če to ne bo uspelo več tisoč policistom in vojakom.

zanimivosti 16.1.2017 16:22

Policija posredovala zaradi vinjenih kolegov

Trije vinjeni policisti so v belgijski prestolnici sprožili posredovanje svojih kolegov. Trojica je v soboto zvečer, oborožena in v uniformah, popivala v neki kavarni v četrti Schaerbeek. Preostali gostje pa so se počutili ogrožene in so zato poklicali na številko za klic v sili. Ob prihodu kolegov jo je trojica skušala popihati, a ji ni uspelo.