Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti

zanimivosti 15.12.2018 16:49

Nemci, ki podpirajo skrajne stranke, bolj nagnjeni k narcisizmu

Študija, ki so jo opravili strokovnjaki z Univerze v Leipzigu, je pokazala, da so Nemci, ki podpirajo skrajno desne ali skrajno leve politične stranke, bolj nagnjeni k narcisizmu kot ostali. Za najbolj narcisoidne so se izkazali podporniki skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD), tik za petami jim sledijo privrženci skrajno leve Levice.

zanimivosti 15.12.2018 15:49

V Egiptu odkrili 4400 let staro grobnico

Egiptovski arheologi so v kraju Sakara južno od prestolnice Kairo odkrili zasebno grobnico, staro več kot 4400 let. Kot je danes sporočil egiptovski minister za starine Haled al Anani, gre za grobnico pomembnega duhovnika iz časa Pete dinastije kralja Neferirkareja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 14.12.2018 20:08

Juncker očital Orbanu, da širi lažne novice

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je danes na vrhu EU v Bruslju očital madžarskemu premierju Viktorju Orbanu, da širi lažne novice. Evropski voditelji so sicer ravno sklenili razpravo o akcijskem načrtu o dezinformacijah, ko je Juncker imensko izpostavil enega kršitelja, premierja Orbana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

zanimivosti 14.12.2018 12:45

Hrvate letos na spletu najbolj zanimala nogomet in glasba

Hrvaški uporabniki spletnega brskalnika Google so letos, kot je bilo pričakovano, največkrat vtipkali svetovno nogometno prvenstvo v Rusiji, na katerem je hrvaška reprezentanca osvojila drugo mesto. Med osebami je bil najbolj iskan priljubljeni pevec Oliver Dragojević, ki je umrl poleti.

zanimivosti 14.12.2018 11:46

V ZDA na letalu pozabili človeško srce za presaditev

Letalo ameriške letalske družbe Southwest Airlines, ki je bilo na poti v Dallas, se je moralo vrniti v Seattle, ker so na krovu pozabili človeško srce, namenjeno presaditvi v eni od bolnišnic v Seattlu.

zanimivosti 14.12.2018 10:37

V Hamburgu pojoča čistilka skrbi za božično vzdušje na stranišču

Uspeva ji, kar le redkim: na stranišču blagovnice v nemškem Hamburgu ustvarja prav posebno praznično vzdušje. Stefanie Ansul-Weissner med čiščenjem stranišča in pobiranjem denarja zaigra tudi na kitaro. Trenutno z božičnimi pesmimi, zaradi česar se pogosto pred njenim straniščem vijejo vrste.

Slovenija zanimivosti 14.12.2018 8:52

Ponoči vrhunec meteorskega roja Geminidi

Meteorski roj Geminidi bo nocoj doživel svoj vrhunec, ko bo nebo preletelo tudi do 120 zvezdnih utrinkov na uro. Zanimivost decembrskega meteorskega roja je, da bodo utrinki sijali v rumenih in modrih odtenkih.