Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 10:06

Zveza društev upokojencev poziva k ureditvi statusa negovalcev

Zveza društev upokojencev Slovenije je pozvala premiera Mira Cerarja k podpori direktive o ravnovesju med poklicnim in zasebnim življenjem staršev in negovalcev ter urejanju tega področja socialnih pravic v Evropski uniji (EU). Poudarili so, da imamo v Sloveniji nekatera vprašanja dobro rešena, vendar ostaja odprto vprašanje statusov negovalcev.

Slovenija gospodarstvo 9:29

Zaradi pomanjkanja sredstev ogrožen obstoj laboratorija inštituta za oljkarstvo

Laboratorij Inštituta za oljkarstvo zaradi pomanjkanja sredstev za opremo, uničeno v lanskem požaru v kampusu Livade, še vedno ne more izvajati vseh aktivnosti. Tako v Sloveniji trenutno ni uradnega laboratorija, ki bi lahko opravljal vse analize za potrebe uradnega nadzora na tem področju, ogrožen pa je obstoj laboratorija, opozarjajo v ZRS Koper.

Slovenija 9:00

Med zimskimi počitnicami na voljo mnogo snežnih radosti

V času zimskih počitnic se mnogi odpravijo na smučanje, sankanje ali drsat. Na led, smučišče ali zasneženi hrib pa se lahko podamo tudi s kolesom ali raftom. S kolesom se lahko spustimo samo organizirano, z raftom pa samo po hribih, ki imajo dolg iztek.

Slovenija 8:48

Sneženje povzroča težave v prometu

Ponekod po Sloveniji sneži, sneg se oprijemlje cestišč. Vozne razmere so slabše kot običajno, zato so daljši potovalni časi. Na pot se ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme, opozarja prometnoinformacijski center. Ob tem poroča o več nesrečah predvsem na štajerski avtocesti, ki ovirajo promet in povzročajo zastoje.

Slovenija 8:46

Objavljen razpis za strokovnega direktorja UKC Maribor

Strokovni direktorici Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Darji Arko konec aprila poteče mandat, tako je UKC Maribor danes v časnikih Večer in Delo objavil razpis za nadaljnjo zapolnitev tega mesta. Rok za prijavo je 12 dni, zato se pričakuje, da bo izbira opravljena do konca marca.

Slovenija 6:58

Starša Melanie Trump čakata na državljanstvo ZDA

Starša prve dame ZDA, 73-letni Viktor in 71-letna Amalija Knavs, imata po besedah njunega odvetnika dovoljenje za delo in bivanje v ZDA oziroma tako imenovano zeleno karto. Ameriški Washington Post je na podlagi drugih virov poročal, da sta v postopku za pridobitev državljanstva in čakata le še na prisego.