Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 11:12

Sevniški grad pogosta izbira mladoporočencev

Od nekaj več kot 90 parov, ki so se lani poročili v Občini Sevnica, jih je tretjina v zakon stopila v poročni dvorani gradu Sevnica ali tamkajšnjem grajskem parku. Uradni poročni prostor je matični urad na sevniški upravni enoti, priljubljen izbor tamkajšnjih mladoporočencev pa je tudi Malkovec.

Slovenija 10:35

Na zemljišče okoli URI Soča kljub bližnji dražbi še ni zaznambe

Morebitni zainteresirani kupci za zemljišče okoli Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta (URI) Soča imajo še v ponedeljek možnost plačati varščino, medtem pa sodišče še ni vpisalo zaznambe na funkcionalno zemljišče okoli inštituta, saj še ni odločilo o pritožbi ljubljanske občine. Če bo kakšen interesent, bo dražba potekala v četrtek.

Slovenija 10:00

Prihodnji teden v parlamentu: Knovs pričakuje Šarca in Črnčeca

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb prihodnji teden od predsednika vlade Marjana Šarca in državnega sekretarja v njegovem kabinetu Damirja Črnčeca pričakuje pojasnila o zaposlovanju na Sovi. Veliko dela z zasliševanjem prič bodo imele tudi preiskovalne komisije, v prihodnjem tednu pa se bo sestal tudi državni svet.

Slovenija 9:50

Na novi ptujski tržnici potrebna še obnova opornega zidu pod cerkvijo

Pri za zdaj še vedno ne povsem dokončani prenovi sicer že uporabne ptujske mestne tržnice se je znova nekoliko zapletlo. Tokrat so morali prekiniti odstranjevanje starih tlakovcev na območju južno od cerkve Svetega Jurija, ki povezuje Slomškovo ulico in Mestni trg, saj je oporni zid pod cerkvenim dvoriščem v zelo slabem stanju in se lahko zruši.

Slovenija 9:27

Celjski občini za upravljanje mobilnosti skoraj pol milijona evrov

Skupščina Združenja mestnih občin Slovenije je v ponedeljek potrdila seznam izbranih operacij za projekte trajnostne mobilnosti, ki bodo sofinancirani z mehanizmom celostnih teritorialnih naložb. Na seznamu je tudi projekt upravljanje mobilnosti v celjski občini, vreden dober milijon evrov, sofinanciran pa bo v višini 432.000 evrov.