Slovenija

Slovenija svet 20:46

Svet se je spominjal žrtev holokavsta

Svet se je danes spominjal žrtev holokavsta. Osrednja slovesnost je potekala na območju nekdanjega nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz-Birkenau, minila pa je v znamenju kritik Rusije zaradi vojne v Ukrajini. Žrtev holokavsta so se spomnili tudi v Sloveniji, kjer je glavna slovesnost potekala v ljubljanskem Mini teatru.

Slovenija 20:25

Klakočar Zupančič: Zavest o holokavstu mora v nas živeti vsak dan

Zavest, da se je holokavst zgodil, mora v nas živeti vsak dan, je danes na osrednji slovesnosti ob dnevu spomina na žrtve holokavsta v Mini teatru v Ljubljani poudarila slavnostna govornica, predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Človeška in civilizacijska dolžnost je, da storimo vse, da se kaj tako okrutnega ne bo zgodilo nikoli več, je dodala.

Slovenija 19:37

Koprski policisti preiskujejo sum ugrabitve v Izoli

Policisti so bili 20. januarja popoldne obveščeni, da so neznani storilci v Izoli v vozilo na silo dali občana z območja Izole, zaradi česar je prijavitelj menil, da je ugrabljen. Policisti in kriminalisti so še isti dan izsledili vozilo in tudi prijeli storilca omenjenega kaznivega dejanja, ki je zdaj v priporu, so danes sporočili s PU Koper.

Slovenija 17:55

DZ za zaščito prijaviteljev kršitev

DZ je danes z 52 glasovi za in 23 proti sprejel zakon o zaščiti prijaviteljev, ki ureja varstvo prijaviteljev kršitev pri predpisih, in sicer v delovnem okolju tako v javnem kot zasebnem sektorju. V slovenski pravni red se z njim prenaša evropska direktiva o zaščiti oseb, ki prijavijo kršitve prava EU.

Slovenija 17:28

Na štabni vaji za module civilne zaščite sodelovali udeleženci iz 12 držav

Na štabni vaji za module civilne zaščite na Brdu pri Kranju je sodelovalo 24 udeležencev iz 12 držav, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje. Usposabljali so enote za tehnično podporo in pomoč in ekipo za oceno stanja in koordinacijo EU. Štabna vaja ima pred terensko prednost v tem, da je manj stresna, a hkrati za udeležence bolj poučna.

Slovenija gospodarstvo 17:00

Za uvod v slovensko predsedovanje Alpski konvenciji srečanje z župani

Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan ter generalna sekretarka Alpske konvencije Alenka Smerkolj sta se danes v Bohinjski Bistrici srečala z župani slovenskih občin z območja Alpske konvencije. To je bil prvi večji dogodek dvoletnega slovenskega predsedovanja Alpski konvenciji, ki ji Slovenija sicer predseduje že četrtič.