Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 0:30

Na Brezjah in v drugih svetiščih bodo obeležili praznik Marijinega vnebovzetja

Ob prazniku Marijinega vnebovzetja bodo danes marsikje po državi potekale praznične maše. V najbolj obiskanem slovenskem romarskem središču na Brezjah bo osrednjo mašo vodil kardinal Franc Rode ob somaševanju ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta. Zaradi epidemiološke situacije pa je letošnje praznovanje podvrženo več ukrepom.

Slovenija 0:30

Pred nami eden prometno najbolj obremenjenih vikendov tega poletja

Pred nami je eden prometno najbolj obremenjenih vikendov tega poletja. Povečan promet je zaradi praznika Marijinega vnebovzetja pričakovati predvsem na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško, opozarjajo na Darsu in Prometno-informacijskem centru. Dodatne zastoje bi lahko povzročil tudi poziv Avstrije, naj se državljani nujno vrnejo iz Hrvaške.

Slovenija 14.8.2020 22:07

Policija prijela osumljenega napada na partnerko pri Grosuplju

Policisti so nocoj okoli 22. ure v Mali Račni v Občini Grosuplje prijeli 47-letnega Martina Zavirška, ki so ga od srede iskali v povezavi s poškodbami njegove 44-letne partnerke. Zaradi suma kaznivega dejanja so mu odvzeli prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil v povezavi z dogodkom, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Slovenija 14.8.2020 20:22

Po popoldanskih prometnih nesrečah spet prevozne vse avtoceste

Po popoldanskih prometnih nesrečah so spet prevozne štajerska, gorenjska in primorska avtocesta. Kilometrski zastoji sicer še nastajajo na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri. Zaradi podrtega drevja pri Bukovici pa je zaprta cesta Most na Soči-Dolenja Trebuša, še sporočajo s prometno-informacijskega centra.

Slovenija 14.8.2020 20:22

Tokratni protesti proti vojaškim nakupom, za Tonina je bilo zanemarjanja vojske dovolj

Petkovi protivladni protesti so v Ljubljani v središče postavili nasprotovanja načrtovanim nakupom vojaške opreme, saj da bi bilo predvidena sredstva za ta namen bolj smiselno uporabiti za druge namene. Minister za obrambo Matej Tonin poudarja, da je Slovenska vojska zagotovilo suverenosti države in da je bilo zanemarjanja vojske dovolj.

Slovenija 14.8.2020 19:17

Gantar: Po statutu lahko svet stranke med kongresoma odloča tudi o razrešitvi predsednice

Predsednik sveta DeSUS Tomaž Gantar meni, da ima svet stranke po statutu v obdobju med kongresoma pristojnost odločanja tudi o razrešitvi predsednice stranke. Tako bo v četrtek odločal o predsednici Aleksandri Pivec, razen če bo pravno mnenje, ki ga bo pridobil tudi Gantar, narekovalo drugače. Vse odločitve so sicer v rokah članov sveta.