Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 10:55

Kranjski policisti ob več nesrečah kolesarjev pozivajo, da ostanejo doma

Kranjski policisti so ta konec tedna obravnavali več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji. Med drugim je v soboto umrl kolesar, v katerega je trčil tovornjak. Zato na kranjski policijski upravi državljane pozivajo, da ostanejo doma in tako prispevajo k varnosti tako svojega in javnega zdravja kot tudi k varnosti prometa.

Slovenija 10:48

Rdeči križ zbira pomoč za prizadete v potresu v Zagrebu

Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z Zvezo hrvaških društev v Sloveniji poziva k pomoči za prizadete ob potresu v Zagrebu. Rdeči križ Slovenije je iz sklada solidarnosti že nakazal 5000 evrov na račun Rdečega križa Hrvaške za pomoč prizadetim ob potresu, ki je hrvaško prestolnico stresel pred tednom dni.

Slovenija 10:10

Danes postopno zmanjševanje onesnaženosti zraka s puščavskim prahom

Agencija RS za okolje (Arso) danes pričakuje postopno zmanjševanje onesnaženosti zraka s puščavskim prahom v celotni Sloveniji. Kljub temu bo v prvi polovici dneva ponekod povprečna dnevna raven delcev PM10 še vedno visoka. V večjem delu Slovenije bo sicer onesnaženost zraka zmerna.

Slovenija 9:51

Pouk na daljavo, dokler ne pojenja epidemija koronavirusa

Pouk na daljavo se za vse ravni izobraževanja nadaljuje tudi v prihodnje, in sicer vse do takrat, dokler ne pojenja epidemija koronavirusa, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Kdaj bo to, pa bo po pojasnilih ministrstva odločila zdravstvena stroka.

Slovenija 9:15

Mariborska socialna kuhinja nahrani dnevno več kot 500 ljudi

V mariborski socialni kuhinji razdelijo dnevno okoli 530 kosil. Za socialno najšibkejše v Mariboru je zdaj, ko je zaprta javna kuhinja karitas, to edina možnost toplega obroka. Tudi tu trenutno vladajo strogi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, zato ljudi spodbujajo, da si obrok odnesejo in ga pojedo doma.

Slovenija 8:44

Prenova strehe na novogoriški občini poteka brez prekinitve

V Novi Gorici so v začetku leta začeli prenavljati streho na stavbi mestne hiše, ki je puščala in od vselitve v stavbo leta 1953 še ni bila obnovljena. Zamenjali tudi stavbno pohištvo in prenovili dele fasade mestne hiše, kjer je odpadal omet. Kljub omejitvam zaradi epidemije dela tudi te dni potekajo in bodo zaključena sredi maja.