Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 11:57

V Novi Gorici odpirajo vrata v Mesto mladih

V sklopu festivala Mesto mladih, ki odpira vrata danes in bo potekal do 22. septembra na različnih lokacijah v Novi Gorici in okolici, se bo zvrstilo veliko prireditev. Njegov namen je druženje vseh generacij Novogoričanov ob različnih kulturnih, športnih in glasbenih prireditvah, so sporočili iz Kluba goriških študentov, ki organizira festival.

Slovenija 11:13

V kombiju prevažala kar 31 tujcev

Policisti so v četrtek zvečer v naselju Morava v občini Kočevje ustavili kombi italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da sta državljana Nigerije v vozilu prevažala 31 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Nigerije so odvzeli prostost, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Slovenija 8:49

Policija išče pobeglega voznika

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica obravnavajo prometno nesrečo s telesnimi poškodbami in pobegom. Da bi izsledili neznanega voznika in udeleženca v prometni nesreči ter razjasnili okoliščin, policija poziva morebitne očividce, da se zglasijo na policijski postaji, so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Slovenija 8:47

V četrtek popoldne množičen pretep v soboški bolnišnici

V četrtek ob 14.40 sta se v splošni bolnišnici Murska Sobota stepli dve skupini moških, pri tem je bilo več lažje ranjenih, med njimi tudi varnostnik, nekdo pa je odvrgel tudi dve pločevinki dražilnega plina. Motiv pretepa ni znan.

Slovenija 8:21

Pahor skupaj s 30 voditelji za bolj ambiciozen boj proti podnebnim spremembam

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je zagnal globalni poziv k bolj ambicioznemu boju proti podnebnim spremembam, ki se mu je, kot je sporočil, pridružilo že 32 voditeljev držav iz štirih kontinentov. Med prvimi je bil tudi slovenski predsednik Borut Pahor, so sporočili iz njegovega urada.

Slovenija šport 7:29

Po Sloveniji teklo rekordnih 22.000 otrok

Atletska zveza Slovenije (AZS) je tudi letos izvedla množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi osveščati o pomenu zdravega načina življenja. Na teku, ki je potekal pod motom Začni mlad, tekmuj pošteno, je sodelovalo skoraj 200 vrtcev, osnovnih šol ter šol s prilagojenim programom, skupno več kot 22.000 otrok.