Slovenija

Slovenija 20.2.2024 21:23

Odbor DZ za pravosodje zavrnil predlog priporočil SDS o stanju na področju korupcije

Člani odbora DZ za pravosodje so po maratonski razpravi nocoj zavrnili vsa predlagana priporočila vladi v zvezi s stanjem na področju boja proti korupciji, ki so jih pripravili v opozicijski SDS. Za njihovo sprejetje je glasovalo pet članov, proti jih je bilo devet. DZ bo sicer o stanju na področju korupcije razpravljal na izredni seji v sredo.

Slovenija 20.2.2024 18:41

Na odboru za pravosodje živahna razprava o koruptivnih praksah in aferah

Na odboru DZ za pravosodje že več ur poteka živahna razprava o stanju na področju korupcije, ki jo je zahtevala stranka SDS. Medtem ko opozicija izpostavlja zlasti afero spornega nakupa stavbe na Litijski cesti, koalicija vrača žogico in izpostavlja, da so se številne sporne in koruptivne prakse dogajale tudi v času vlad Janeza Janše.

Slovenija 20.2.2024 18:35

Pogrešajo 38-letnega Roberta Božička iz Selc pri Železnikih

Svojci pogrešajo 38-letnega Roberta Božička iz Selc pri Železnikih. Na domačem naslovu je bil nazadnje viden v nedeljo popoldan. Od doma je odšel s tovornim vozilom znamke Peugeot, oblečen v črno trenirko in črno zimsko jakno. Policisti prosijo za kakršnekoli informacije o pogrešani osebi, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Slovenija gospodarstvo 20.2.2024 18:35

Gnojnica iz zbiralnika v Studencu pri Postojni napreduje po reki Nanoščici

Onesnaženje zaradi izlitja gnojnice, do katerega je prišlo na kmetijskem obratu v Studencu pri Postojni, se počasi pomika proti reki Pivki in Postojnski jami. Kot je za STA povedal predsednik Ribiške družine Postojna Martin Miklavec, je poleg v celoti onesnaženega potoka Koretan onesnažena še struga reke Nanoščice v dolžini štiri kilometre.

Slovenija 20.2.2024 17:54

Začel je teči prvi prijavni rok za vpis na fakultete in višje šole

Danes je začel teči prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe ter v višje strokovno izobraževanje za prihodnje študijsko leto. Univerze so skupaj razpisale 20.241 vpisnih mest za 1. letnik, višje strokovne šole pa 11.915. Kandidati se lahko prijavijo do 20. oziroma 15. marca.

Slovenija 20.2.2024 16:50

Predsednica DZ sprejela predstavnike Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je sprejela predstavnike Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije, so sporočili iz služba za odnose z javnostmi DZ. Predstavniki zveze so v pogovoru s predsednico DZ med drugim izpostavili, da so pravice slepih in slabovidnih pomanjkljivo urejene na področju osebne asistence in dolgotrajne oskrbe.