Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija gospodarstvo 10:58

Južnokorejski Nexon za Bitstamp ponuja 350 milijonov dolarjev

Ena bolj znanih evropskih menjalnic kriptovalut Bistamp, ki sta jo ustanovila Slovenca Nejc Kodrič in Damijan Merlak, bo očitno dobila novega lastnika. Južnokorejski razvijalec računalniških iger Nexon naj bi zanjo ponujal 350 milijonov dolarjev, poroča spletni portal Business Insider. Uradne potrditve pogovorov o sklenitvi posla sicer ni.

Slovenija 10:54

Slovenija se s praznikom spominja ustanovitve OF

Slovenija se z dnevom upora proti okupatorju, ki ga bomo praznovali v petek, spominja ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda (OF), osrednje odporniške organizacije Slovencev v drugi svetovni vojni. Državna proslava ob letošnji 77. obletnici nastanka OF bo na predvečer praznika v športni dvorani v Kočevju.

Slovenija 10:41

Po besedah inštruktorja je Kolenc pred nesrečo balona veliko letel

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je danes nadaljevalo sojenje balonarju Miru Kolencu, ki mu tožilstvo očita odgovornost za balonarsko nesrečo leta 2012, v kateri je umrlo šest oseb. Zaslišali so Ratka Petroviča, pod vodstvom katerega je Kolenc leta 2011 naredil izpit za pilota. Povedal je, da je Kolenc pred usodno nesrečo veliko letel.

Slovenija 10:39

Podtaknil požar v hlevu za konje v Borovcih

V lesenem hlevu za konje v Borovcih je v ponedeljek malo po 22. uri izbruhnil požar. Po ugotovitvah policistov je bil podtaknjen. Ogenj je povzročil za okoli 25.000 evrov gmotne škode, zgorelo je tudi več živali.

Slovenija kultura 10:37

Na Ljubljanskem gradu razstava o zmajih, skrivnostnih mitoloških bitjih

Zmaji so zvesti spremljevalci civilizacij sveta, polna zgodb o zmajih je tudi Slovenija, kjer je zmaj eden od simbolov Ljubljane. Vpogled v zgodovino Ljubljanskega zmaja, zmajev na Slovenskem in zmajev sveta, ter v pomene zmajev za človeštvo, bo ponudila razstava, ki jo bodo zvečer odprli na Ljubljanskem gradu. Na ogled bo do 18. novembra.

Slovenija 10:00

Lekovi zaposleni z različnimi aktivnostmi tudi letos vračajo družbi

Zaposleni švicarskega farmacevtskega koncerna Novartis v Sloveniji že 14. leto zapored v okviru projekta Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo vračajo družbi in okolju. 650 Lekovih zaposlenih tako že od sredine aprila sodeluje v 26 dejavnostih in projektih. Gre sicer za del globalne Novartisove pobude na področju družbene odgovornosti.

Slovenija 9:46

V Brestanici odprtje prenovljene cestne in komunalne infrastrukture

V Brestanici bodo danes uradno odprli tamkajšnjo prenovljeno cestno in komunalno infrastrukturo, zgrajeno med predlanskim novembrom in lanskim decembrom. Krška občina je za naložbo odštela nekaj več kot 1,54 milijona evrov, naložba je med drugim obsegala gradnjo krožišča, povezovalnih cest, parkirišč in kanalizacijskega omrežja Jetrno selo.