Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 0:30

Premier Janša danes v Bruslju pri EU in zvezi Nato

Premier Janez Janša bo danes v Bruslju na delovnem obisku pri voditeljih osrednjih institucij EU in zveze Nato. To bo njegov prvi obisk v tujini po prevzemu položaja. Sestal se bo s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom in generalnim sekretarjem zveze Nato Jensom Stoltenbergom.

Slovenija 8.7.2020 23:05

Vlada omejila zbiranje na največ 10 oseb; 50 v primeru vodenja evidence

Vlada je na današnji seji spremenila odlok o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi. Ta začasno prepoveduje zbiranje več kot 10 ljudi, je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. Zbiranje do 50 oseb pa bo dovoljeno, če bo organizator vodil evidenco udeležencev.

Slovenija 8.7.2020 23:01

Odbor: Vlada naj ponovno predlaga aktivacijo 37.a člena zakona o obrambi

Odbor DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je nocoj ob obravnavi poročila policije o nezakonitih prehodih slovensko-hrvaške meje vladi priporočil, naj ponovno predlaga aktivacijo 37. a člena zakona o obrambi, s čimer bi vojski podelili policijska pooblastila za varovanje meje.

Slovenija 8.7.2020 22:48

Gantar: Upam, da Pivčeva ne podcenjuje razmer v stranki; te so resne

Predsednik sveta DeSUS Tomaž Gantar po očitkih pokrajinske organizacije Ljubljana, ki je izrekla nezaupnico predsednici Aleksandri Pivec, ocenjuje, da gre za resne razmere. Upa, da Pivčeva razmer v stranki ne podcenjuje. Pogovoriti se morajo, kako naprej, je danes dejal Gantar in pojasnil, da so odprte vse možnosti, tudi kongres.

Slovenija 8.7.2020 19:05

Vlada predlagala spremembo pravne podlage delovanja sodišč med izrednimi dogodki

Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele zakona o sodiščih. Predvidena je prilagoditev delovanja sodišč v primeru izrednega dogodka in postopnost v sprejemanju ukrepov. Obenem predlog predvideva čimbolj redno izvajanje sodne oblasti tudi v poletnem času, ko bi sodišča odločala o nujnih zadevah, so sporočili po seji vlade.

Slovenija 8.7.2020 18:57

Šarec zdaj pod nekaj pogoji pripravljen podpreti prehodno vlado

Prvak LMŠ Marjan Šarec, ki se je po odstopu s premierskega položaja zavzemal za predčasne volitve in idejo nekaterih v opoziciji za konstruktivno nezaupnico vladi še v nedeljo označil za pomanjkljivo, je sporočil, da so v LMŠ pripravljeni podpreti prehodno vlado pod nekaj pogoji. Najprej poudarja, da mandatar ne bi bil član nobene politične opcije.