Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Slovenija

Slovenija 23.9.2017 19:34

Anketa 24ur: Pahorja bi volila slaba polovica vprašanih

Če bi bile predsedniške volitve jutri, bi prepričljivo slavil Borut Pahor, kaže javnomnenjska anketa, ki jo je za 24ur opravila agencija Mediana. Aktualnega predsednika republike bi namreč volila slaba polovica vprašanih, točneje 44,7 odstotka, kar pa ne bi bilo nujno dovolj za zmago že v prvem krogu.

Slovenija 23.9.2017 18:12

Katičeva na Cerju: Sovraštva se ne sme tolerirati

Ministrica za obrambo Andreja Katič je danes na vseslovenskem zborovanju za mir ob mednarodnem dnevu miru ob pomniku braniteljem slovenske zemlje na Cerju opozorila na pojave nacionalizma in ekstremizma, ki so usmerjeni k iskanju novih sovražnikov. Kot je opozorila, se sovraštva - niti njegovih najmanjših zametkov - ne sme tolerirati.

Slovenija 23.9.2017 10:59

Slovenija za ohranitev iranskega jedrskega sporazuma

Zunanji minister Karl Erjavec je dejal, da je zelo pomembno, da se jedrski sporazum med Iranom in svetovnimi silami ohrani. Ob koncu obiska v New Yorku je slovenskim novinarjem tudi pojasnil, da Slovenija ni podpisala pogodbe o prepovedi jedrskega orožja, ker meni, da ni popolna in je v nasprotju s Pogodbo o neširjenju jedrskega orožja (NPT).

Slovenija gospodarstvo 23.9.2017 10:52

Začela se je gradnja kolesarske poti med Celjem in Laškim

Gradbeno podjetje Adrijaplan iz Sežane je v teh dneh začelo graditi kolesarsko pot med Celjem in Laškim. Gre za del celovitega projekta izgradnje regionalnih in državnih kolesarskih povezav. Izgradnja kolesarske poti Celje - Laško bo stala 3,8 milijona evrov, financirala pa jo bo Direkcija RS za infrastrukturo, so sporočili s celjske občine.

Slovenija 23.9.2017 10:44

V koroško štipendijsko shemo v 12 letih vključenih prek 660 mladih

Zanimanje za možnost sofinanciranja kadrovskih štipendij za novo šolsko oz. študijsko leto je v Koroški regiji veliko, so STA povedali na Regionalni razvojni agenciji (RRA) Koroška, ki je ena od 12 izvajalcev instrumenta regijska štipendijska shema z javnim pooblastilom v Sloveniji. Na Koroškem so v shemo v 12 letih vključili prek 660 mladih.

Slovenija gospodarstvo 23.9.2017 10:31

V Brežicah nov odsek kolesarske steze in pločnika ob Dobovski cesti

V Brežicah so pred nekaj dnevi uradno odprli nov odsek dvosmerne kolesarske steze in pločnika ob Dobovski cesti. Naložba je bila vredna nekaj manj kot 390.000 evrov, ob gradnji so uredili tudi javno razsvetljavo in odvodnjavanje. Omenjena dela so potekala hkrati s sanacijo cestišča po gradnji hidroelektrarne (HE) Brežice.