Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 20:26

Traktorist umrl pod traktorjem

V Št. Janžu nad Radljami ob Dravi se je popoldne na traktorista prevrnil traktor. Traktorist je na kraju nesreče podlegel poškodbam, na spletni strani navaja Uprava RS za zaščito in reševanje.

Slovenija 19:27

Na tribuni o argumentih za notifikacijo nasledstva ADP

Na javni tribuni v Ljubljani so danes podporniki notifikacije nasledstva Avstrijske državne pogodbe (ADP) med drugim spregovorili o predlogu priporočila vladi za notifikacijo in predstavili svoje argumente zanjo. Obenem so politike pozvali, naj se pri notifikaciji ne bojijo Avstrije.

Slovenija 19:24

Namestnica strokovnega direktorja na pediatrični kliniki ocenjuje odnose kot dobre

Namestnica strokovnega direktorja pediatrične klinike Anamarija Meglič ob domnevnih vzrokih za predlog krivdne razrešitve strokovnega direktorja klinike Rajka Kende odnose na pediatrični kliniki ocenjuje kot dobre. Po njenih besedah imajo čiste odnose, tudi s starši. S sodelavci vprašanj staršev o varnosti ne dobiva.

Slovenija 18:22

Kopač Mrakova: Reorganizacija centrov za socialno delo prepomembna za politično kupčkanje

Ministrica Anja Kopač Mrak po neuspešnem koalicijskem usklajevanju predloga reorganizacije centrov za socialno delo meni, da je nasprotovanje politično, saj ga stroka podpira. Ministrica sporoča, da na kompromise brez stroke na tako občutljivem področju ni pripravljena, reorganizacija pa da je prepomembna, da bi z njo kupčkali za politične glasove.

Slovenija 18:11

DZ Čuša pozval k dopolnitvi zakona o drugem tiru, vladni predlog bo obravnavan prvi

DZ je poslanca Andreja Čuša pozval k dopolnitvi predloga zakona o drugem tiru, ker ne vključuje ocene finančnih posledic na druga javna finančna sredstva. Vložen vladni predlog zakona pa po oceni pristojnih izpolnjuje pogoje, je že pri poslancih in bo obravnavan prvi. Čuš predsedniku DZ Milanu Brglezu v protestnem pismu očita izkoriščanje položaja.

Slovenija 17:50

V Vrtu spominov na Petanjcih posadili drevesi Antona Vratuše

Akademik in častni član Šiftarjeve fundacije Anton Vratuša Vran bi moral danes na Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih zasaditi vrbo žalujko in hrast v spomin na svoj izjemen ustvarjalni prispevek pri ohranjanju Vrta in izjemno vlogo pri delovanju fundacije, vendar sta zaradi njegove bolezni to storili vnukinja in žena pokojnega brata.

Slovenija 17:31

Policija poziva očividca sredine nesreče kolesarja pri naselju Veliko Trebeljevo

Policija prosi za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče, ki se je zgodila v sredo na regionalni cesti Šmartno pri Litiji-Ljubljana v bližini naselja Veliko Trebeljevo. V nesreči se je hudo poškodoval kolesar, ki je pri vožnji po klancu navzdol s Trebeljevega proti Zgornji Besnici padel po vozišču.