Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 0:30

Trs na konvenciji o programu nove stranke, v katero se želi združiti z IDS

Stranka Trs, ki je v DZ del Združene levice, se bo v Domžalah danes sestala na delovni konvenciji. Člani stranke bodo obravnavali osnutek statuta in programa nove stranke, v katero se nameravajo združiti z IDS, je pojasnila predsednica Trsa in poslanka Violeta Tomić, ki verjame v pozitiven razplet pri odločanjih o združitvi.

Slovenija kultura 24.2.2017 22:22

Slovenijo bo na Evroviziji zastopal Omar Naber s pesmijo On my way

Slovenijo bo na Evroviziji, ki bo maja v Ukrajini, zastopal Omar Naber s pesmijo On my way. To bo že njegov drugi nastop na tem velikem mednarodnem tekmovanju po letu 2005, ko je prav tako nastopil v Ukrajini. Zmagovalec letošnje Eme je postal s kombinacijo glasov strokovnih regijskih žirij in gledalcev.

Slovenija 24.2.2017 21:03

Žurnal24: Čebašek-Travnikova pisala članom zbornice

Nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) Zdenka Čebašek-Travnik je po tem, ko je odpovedala današnjo novinarsko konferenco, po poročanju spletnega portala Žurnal24 poslala vsem članom zbornice pismo. V njem je med drugim zapisala, da ne ve kaj bo z njeno plačo in se s tem ne bo obremenjevala.

Slovenija 24.2.2017 20:55

Ponoči in v soboto sunki burje do 100 kilometrov na uro

Agencija za okolje je izdala opozorilo pred močno burjo, ki bo ponoči in v soboto dopoldne na območju Vipavske doline v sunkih dosegala hitrost od 90 do 100 kilometrov na uro. V soboto popoldne bo burja slabela.

Slovenija 24.2.2017 18:19

Opozorila o nepopolni odpravi vseh oblik diskriminacije istospolnih parov

Ob začetku uporabe zakona o partnerski zvezi, ki istospolnim parom prinaša enakopravnost na večini pravnih področij, v strankah in nevladnih organizacijah opozarjajo, da to še ne pomeni odprave vseh oblik diskriminacije istospolnih parov. Njihov položaj je zdaj urejen bolj enakopravno, a prostor za izboljšave ostaja, so poudarili v Legebitri.

Slovenija 24.2.2017 17:41

Bohinc umaknil soglasje h kandidaturi za ustavnega sodnika

Rado Bohinc je v četrtek umaknil soglasje h kandidaturi za ustavnega sodnika. Kot je zapisal, so več kot trimesečna dosedanja politična usklajevanja na najvišjih ravneh ter medijsko spremljanje v ospredje izbire ustavnih sodnikov izpostavila kriterije za izbor, ki zanj pomenijo tveganja diskreditacije, ki se jim ne želi ponovno izpostavljati.