Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 11:05

Tonin: Odlična udeležba na kongresu NSi najboljši odgovor skeptikom

V Mariboru se je danes na kongresu sešlo okoli 500 delegatov NSi in še med 100 in 200 drugih članov in simpatizerjev stranke. Na kongresu bodo sprejemali prenovljeni program, s katerim se NSi umešča v politično sredino. Predsednik NSi Matej Tonin je poudaril, da je odlična udeležba najboljši odgovor tistim, ki so bili skeptični do njihovih potez.

Slovenija 10:45

Otroci bi konvencijo o otrokovih pravicah spreminjali, ministrstvo za delo ne

Trideset let po sprejetju konvencije o otrokovih pravicah bi si otroci v Sloveniji želeli biti bolj slišani. Predsednik Otroškega parlamenta Jure Šimonka si tako želi dopolnitve konvencije, ki bi pristojne zavezala k upoštevanju mnenja otrok. Ministrstvo za delo zagotavlja, da pri pripravi novega programa za otroke upošteva njihove predloge.

Slovenija 10:45

Svetovni dan otroka bo v znamenju 30-letnice konvencije o otrokovih pravicah

Svetovni dan otroka, 20. november, bo v znamenju 30-letnice konvencije o otrokovih pravicah, ki je prvi mednarodni pravno zavezujoč dokument o varovanju otrokovih pravic. Poudarja, da so otroci osebnosti z vsemi pravicami človeka, in zajema najširši razpon človekovih pravic, vključno s civilnimi, kulturnimi, ekonomskimi, političnimi in socialnimi.

Slovenija 10:33

Velenjska občina v nadgradnjo sistema Bicy

Velenjska občina bo predvidoma do prvega marca prihodnje leto nadgradila sistem za izposojo mestnih koles Bicy, ki od četrtka ne bo obratuje več. Z nadgradnjo celotnega sistema bodo zastarelo informacijsko tehnologijo in opremo zamenjali s sodobno, ki bo omogočala izboljšano uporabniško izkušnjo in nadzor, so sporočili z velenjske občine.

Slovenija 10:28

Zaradi napovedanih močnih nalivov povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov

Geološki zavod Slovenije obvešča, da je danes zaradi napovedanih močnih nalivov in padavin povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov na celotnem ozemlju Slovenije. Verjetnost se bo povečevala sorazmerno s količino padavin. Po opozorilu Arsa bodo sredi dneva in popoldne v zahodni polovici Slovenije nastajali močnejši krajevni nalivi.

Slovenija 10:00

Prihodnji teden na sodiščih: Ponovljeno sojenje za uboj na Dravi

Prihodnji teden na sodiščih po Sloveniji prinaša več odmevnih obravnav na sodiščih. Napovedan je začetek ponovljenega sojenja zoper Petra Vravnika zaradi obtožb o uboju na Dravi, stekla pa bo tudi glavna obravnava v sojenju obtoženemu napada na novinarsko ekipo Televizije Slovenija na Trgu Evropa v Novi Gorici.

Slovenija 10:00

Prihodnji teden v parlamentu: Novembrsko zasedanje v znamenju proračunskih dokumentov

DZ se bo prihodnji teden sestal na rednem novembrskem zasedanju, na katerem bodo poslanke in poslanci odločali o proračunu za prihodnji dve leti ter po vetu državnega sveta ponovno glasovali o treh zakonskih besedilih. V petek pa jih čaka še izredna seja, ki so jo na temo zaščite pitne vode na območju ljubljanskega vodonosnika zahtevali v SDS.