Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Slovenija

Slovenija 9:56

V UKC Ljubljana zaradi znižanja cen koronarnih opornic letno 187.000 evrov prihranka

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so se pohvalili, da so uspeli v pogajanjih z dobavitelji znižati ceni dveh koronarnih opornic, ki predstavljata pretežni del nabav opornic v bolnišnici. Glede na nabave v lanskem letu ocenjujejo, da so na letni ravni prihranili okoli 187.000 evrov, do konca letošnjega leta pa okoli 110.000 evrov.

Slovenija 9:55

Preklic iskanja Mirana Šoštariča iz Maribora

Policisti so preklicali iskanje 57-letnega Mirana Šoštariča iz Maribora. Pogrešanega so našli živega v Mariboru in ni bil žrtev kaznivega dejanja ali prekrška, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Slovenija 9:19

Planinec se je pri padcu 20 metrov globoko huje poškodoval

Na Jezerskem se je v nedeljo dopoldan med vzpenjanjem po zavarovani plezalni smeri poškodoval tuj planinec. Pri preprijemanju in pripenjanju je storil napako in padel okoli 20 metrov v globino. Pri tem je utrpel več zlomov in drugih poškodb, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Slovenija 8:58

Minuli teden na slovenskih cestah dva mrtva

V preteklem tednu sta se na slovenskih cestah zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom, v katerih sta umrli dve osebi. Slovenske ceste so letos terjale 48 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 52 smrtnih žrtev, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Slovenija 8:58

Anketa Dela: Neustrezen nadzor in družba Kemis odgovorna za nesrečo

Neustrezen nadzor, podjetje Kemis in vsi po malem so odgovorni za ekološko katastrofo na Vrhniki, kjer je zgorelo več ton nevarnih snovi, menijo anketiranci časnika Dela. Več kot 60 odstotkov anketiranih je zaradi te nesreče zaskrbljenih. Glede obsodbe Igorja Bavčarja so anketirani večinsko izrazili prepričanje, da se bo izognil zaporu.

Slovenija 7:30

Pogrešajo 57-letnega Mirana Šoštariča iz Maribora

Policija prosi za pomoč pri iskanju pogrešanega 57-letnega Mirana Šoštariča iz Maribora, ki je bil nazadnje viden v nedeljo med 13. in 14. uro. Vse, ki bi ga opazili ali kar koli vedeli, prosijo, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080-1200.

Slovenija 6:46

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 75 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, ena je bila poškodovana huje, v 22 nesrečah pa so se lažje poškodovali. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 42 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.