Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Slovenija

Slovenija 12:19

V Novi KBM opozarjajo na nove poskuse spletnih prevar

V Novi KBM opozarjajo, da spletni goljufi pošiljajo lažna sporočila v njihovem imenu, zato svetujejo dodatno previdnost pri spletnem ali mobilnem poslovanju. Prevara se začne s pošiljanjem elektronske pošte ali SMS-sporočila pod pretvezo Nove KBM z vsebino, da je račun ogrožen in da je bil zaklenjen ali da je treba vnesti novo SMS-kodo.

Slovenija 12:16

Carotta: Število vdorov okužb s koronavirusom v necovidne oddelke skokovito raste

Delež bolniških staležev v bolnišnicah strmo raste in že resno ogroža normalno delovanje, je povedal koordinator za covidne bolniške postelje Robert Carotta. Kot jim sporočajo iz nekaterih bolnišnic, ob tem je Carotta omenil šempetrsko, so zato že ustavili ves elektivni program. Skokovito pa raste tudi število vdorov okužb v necovidne oddelke.

Slovenija 12:12

Komunikator znanosti 2021 je Alojz Ihan

Naziv Komunikator znanosti za leto 2021, ki ga podeljuje Slovenska znanstvena fundacija (SZF), je pripadel kliničnemu mikrobiologu in imunologu Alojzu Ihanu. Ta se je odlikoval v obsežnem seznanjanju javnosti o razvoju epidemije covida-19 s pomočjo objav v tisku, izhaja iz utemeljitve nagrade.

Slovenija gospodarstvo 12:01

Turizem Bled z novim svetom zavoda in v. d. direktorice

Javni zavod Turizem Bled, ki je bil skoraj en mesec brez uradnega zastopnika, je po sredini konstitutivni seji novega sveta zavoda vendarle dobil vodstvo. Zavod, ki je za Bled izjemnega pomena, bo kot vršilka dolžnosti direktorice začasno prevzela predstavnica zaposlenih Romana Purkart, svet zavoda pa bo izvedel razpis za direktorja.

Slovenija 11:50

V Sloveniji potrdili prvi primer nove podrazličice omikrona

V Sloveniji smo potrdili prvi primer nove podrazličice omikrona BA.2, je na novinarski konferenci potrdila direktorica NLZOH Tjaša Žohar Čretnik. Podrazličico so potrdili pri osebi, ki prihaja iz območja Podravja. Po besedah Žohar Čretnikove še ni znano, če je nova podrazličica bolj kužna od prvotne koronavirusne različice omikron.

Slovenija 11:30

V preventivni akciji Varno brez telefona ugotovili več kot 2600 kršitev

Policisti so v času nacionalne preventivne akcije Varno brez telefona med 10. in 23. januarjem ugotovili 2658 kršitev, od tega so v 340 primerih izrekli zgolj opozorilo. Agencija za varnost prometa je v tem času v okviru akcije osveščanja na nevarnost uporabe telefonov in drugih naprav v prometu razdelila 15.000 letakov in 900 plakatov.