Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 22:41

V Slovenijo poslej tudi s cepivoma Sputnik V in Johnson & Johnson

Vlada je danes znova spremenila odlok o pogojih vstopa v Slovenijo in na seznam izjem dodala cepljene z ruskim cepivom Sputnik V in cepivom ameriškega proizvajalca Johnson & Johnson. Spremenjeno je tudi nekaj drugih določil glede izjem, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Slovenija 22:30

Vlada zagotovila pravno podlago za samotestiranje

Vlada je danes dopolnila uredbo o presejalnih programih za zgodnje odkrivanje okužb z novim koronavirusom in tako zagotovila pravno podlago za uvedbo samotestiranja za posebne skupine prebivalstva. V prvi fazi bo torej testiranje potekalo v šolstvu. Vlada je sicer podaljšala večino koronskih omejitev.

Slovenija 22:27

Komisija DZ za peticije o položaju brezdomcev v času epidemije

Komisija DZ za peticije se je na nujni seji, sklicani na zahtevo Levice, seznanila s položajem brezdomcev v času epidemije. Sprejela je sklep, s katerim predlaga vladi, da do konca leta 2021 pripravi resolucijo nacionalnega programa na področju socialnega varstva, v okviru katere bo posebej naslovila brezdomstvo. Zavrnila je sklepe predlagatelja.

Slovenija 21:26

Simoniti s komisarko Sveta Evrope Mijatovićevo o svobodi medijev in STA

Minister za kulturo Vasko Simoniti je danes s komisarko Sveta Evrope za človekove pravice Dunjo Mijatović prek videokonference razpravljal o svobodi medijev in pravici do svobodnega izražanja, so sporočili z ministrstva za kulturo. Med drugim sta govorila Slovenski tiskovni agenciji (STA) in predlogu medijske zakonodaje.

Slovenija 19:53

Državni svet za rešitev problematike kreditov v frankih z valutno kapico

Državni svet (DS) je na današnji seji podprl pobudo pristojne komisije za sprejem predloga zakona o omejitvi in porazdelitvi valutnega tveganja med kreditodajalci in kreditojemalci kreditov v švicarskih frankih. Gre za začetek novega poskusa, da bi problematiko uredili sistemsko, tokrat s predlogom uvedbe valutne kapice.

Slovenija 19:38

Pogrešana 15-letnica se je vrnila domov

Pogrešana 15-letnica iz okolice Zagorja ob Savi, ki so jo svojci pogrešali od torka, se je danes vrnila domov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Dodali so, da je z najstnico vse v redu.