Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 20:17

Mariborski mestni svet dal zeleno luč načrtom Marproma na Pohorju

Mariborski mestni svetniki so danes dali zeleno luč velikopoteznim načrtom javnega podjetja Marprom na Mariborskem Pohorju. V okviru vlaganj, ocenjenih na 25 milijonov evrov, nameravajo obnoviti žičniške naprave, odkupiti sektor Areh ter zgraditi vmesno postajo gondole, akumulacijsko jezero Videc in adrenalinski park na Stolpu.

Slovenija 19:32

V zadnjem desetletju povečanje revščine otrok v več kot polovici držav OECD

Revščina otrok se je od leta 2007 povečala v dveh tretjinah držav Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), vedno večji delež revnih otrok pa živi v enostarševskih družinah, kaže danes objavljeno poročilo organizacije. V Sloveniji v revščini živi sedem odstotkov otrok, medtem ko je povprečje OECD 13,4 odstotka.

Slovenija 18:48

Ivo Bajec za župana Kranja kandidira s podporo SDS, NSi in SLS

Za funkcijo župana Mestne občine Kranj se bo kot neodvisni kandidat potegoval tudi Ivo Bajec, ki ga pri kandidaturi podpirajo SDS, NSi in SLS. Kot je na današnji predstavitvi v Kranju povedal Bajec, se je za kandidaturo odločil, ker so v Kranju potrebne spremembe. Kranj je zaspal, postati pa mora gonilno mesto Gorenjske, je poudaril.

Slovenija 18:45

V Mariboru poslej pravičnejša odmera nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

Mariborski mestni svetniki so danes še v drugem branju potrdili nov odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ), ki naj bi zagotovil pravičnejšo porazdelitev plačevanja tega prispevka v Mestni občini Maribor. Znižuje obremenitev gospodarstva, odmera nadomestila za stanovanjske prostore pa po novem ostaja enaka kot doslej.

Slovenija 18:31

Knovs bo priporočila za prenovo obveščevalno-varnostnega sistema še konkretiziral

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je prvič obravnavala predlog priporočil za okrepitev obveščevalno-varnostnega sistema. K zadevi želijo pristopiti občutljivo in s čim širšim soglasjem, pravi predsednik komisije Matej Tonin in poudarja, da morata procesa krepitve pristojnosti služb in nadzora nad njimi potekati z roko v roki.

Slovenija 17:44

Erjavec napovedal disciplinski postopek zaradi ukradenega streliva

Obrambni minister Karl Erjavec je danes sporočil, da bo uveden disciplinski postopek zoper tri pripadnike Slovenske vojske, ki naj bi bili odgovorni za krajo streliva z vojaškega tovornjaka na poti v nemški Leipzig v začetku oktobra. O tem je danes razpravljala tudi parlamentarna komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (Knovs).

Slovenija 17:24

Pahor na sedežu Afriške unije poudaril pomen multilateralizma

Predsednik republike Borut Pahor, ki se mudi na uradnem obisku v Podsaharski Afriki, se je danes v Adis Abebi srečal s predsednikom Komisije Afriške unije Mousso Fakijem Mahamatom, nagovoril pa je tudi Odbor stalnih predstavnikov pri Afriški uniji.