Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 7:52

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 120 prometnih nesreč, od tega 15 nesreč z lahkimi poškodbami in nobene s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 48 kršitev javnega reda in miru ter 104 kaznivih dejanj.

Slovenija 7:00

Prvo vlogo za letne pravice je še vedno treba oddati

Vsi, ki prvič vlagajo vlogo za otroški dodatek, znižano plačilo vrtca, državno štipendijo in subvencijo malice in kosila, morajo še vedno oddati vlogo. Tistim, ki se jim katera od teh pravic izteče decembra in pozneje, pa za podaljšanje ni treba več vložiti vloge, ker bo o podaljšanju odločil center za socialno delo po uradni dolžnosti.

Slovenija 5:00

V Kočevski Reki se bodo spomnili prvega postroja enote Teritorialne obrambe

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve in Društvo MORiS Kočevska Reka bosta v Kočevski Reki danes obeležila obletnico prvega postroja enote Teritorialne obrambe RS. Slovesnosti se bo udeležil tudi predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor, slavnostni govornik pa bo evropski poslanec Lojze Peterle.

Slovenija 14.12.2018 19:47

NSi tudi v drugi ni uspelo s predlogom za spodbujanje financiranja športnih društev

Poslanci so s 25 glasovi za in 49 proti prižgali rdečo luč predlogu NSi o dopolnitvi zakona o davku od dohodkov pravnih oseb. S predlaganimi spremembami so želeli spodbujati financiranje športnih društev, ki delujejo v javnem interesu, saj bi tistim zavezancem, ki bi namenili donacijo športnim društvom, znižali davčno osnovo.

Slovenija 14.12.2018 19:44

Predlog SDS o dopolnitvi gradbenega zakona končal pot v DZ

Poslanci so danes z 48 proti in 26 za odrekli podporo predlogu dopolnitve gradbenega zakona, s katerim je želela SDS enostanovanjske stavbe izvzeti iz postopkov pridobivanja uporabnega dovoljenja. V SDS so prepričani, da je zdajšnja ureditev neživljenjska, prikimali pa so jim še v NSi in SNS. Koalicija se je zavzela za celovito spremembo zakona.

Slovenija 14.12.2018 19:43

DZ sprejel novelo zakona o revidiranju

DZ je danes z 48 glasovi za in 25 proti sprejel novelo zakona o revidiranju, s katero bo Slovenija kot zadnja članica EU prenesla določila področne evropske direktive, zaradi zamude ji grozi tudi finančna kazen.

Slovenija 14.12.2018 19:35

DZ podprl novo podaljšanje zaprtja RTH

DZ je danes s 53 glasovi za in šestimi proti sprejel novelo zakona o postopnem zapiranju Rudnika Trbovlje-Hrastnik (RTH) in razvojnem prestrukturiranju regije, po kateri naj bi rudnik namesto konec letošnjega leta zaprli konec leta 2020.