Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 0:30

Ustavno sodišče nadaljuje obravnavo ustavnosti preiskovalne komisije DZ v zadevi Kangler

Ustavno sodišče bo nadaljevalo obravnavo pobude vrhovnega državnega tožilstva za oceno ustavnosti ustanovitve preiskovalne komisije DZ v zadevi Kangler in zakona o parlamentarni preiskavi, ki takšno ustanovitev dopušča. Obravnavalo bo tudi podobno zahtevo Sodnega sveta, ki komisijo vidi kot vzpostavljanje političnega pritiska na delo sodnikov.

Slovenija 0:30

Poslanci danes o odmevnem predlogu ukinitve dodatka za delovno aktivnost

Eden od vrhuncev oktobrske seje DZ bo današnja obravnava vladne novele zakona o socialno varstvenih prejemkih, ki ukinja dodatek za delovno aktivnost. Temu izrazito oporeka Levica, kar je še zaostrilo odnose s koalicijo. Tako so 13-urno odločanje na odboru zaznamovale številne prekinitve in proceduralni predlogi Levice. Proti noveli je tudi SD.

Slovenija 0:30

Vlada o aneksu tri za skrajševanje čakalnih dob

Vlada bo na današnji seji odločala o aneksu tri k splošnemu dogovoru v zdravstvu, ki naj bi določal financiranje povečanega obsega dela za skrajševanje čakalnih dob. Aneks predvideva, da bo za bolnike na voljo več storitev, ker bodo programi, kjer so daljše čakalne dobe, bolje plačani. Plačilo bo zagotovil ZZZS v višini okoli 10 milijonov evrov.

Slovenija 23.10.2019 19:40

Pogrešajo 14-letnega Anela Sijarića iz Ljubljane

Svojci pogrešajo 14-letnega Anela Sijarića iz Ljubljane. Anel je visok 172 centimetrov, suhe postave, rjavih oči ter kratkih rjavih las. Nazadnje so ga videli v Ljubljani, ko je odšel od doma, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Slovenija gospodarstvo 23.10.2019 19:35

V Slovenj Gradcu začrtali vlaganja na področju trajnostne mobilnosti

V Slovenj Gradcu se v prihodnjih letih obeta ureditev ulic in trga v širšem mestnem središču ter nove kolesarske povezave. Gre za dva projekta s področja trajnostne mobilnosti, skupno ocenjena na 3,5 milijona evrov, za katera so mestni svetniki danes potrdili predinvesticijsko dokumentacijo. Medtem se začetek gradnje novega bazena zamika.

Slovenija 23.10.2019 16:57

V poklon prvemu predavatelju UL Franu Ramovšu odkrili njegov doprsni kip

Rektor Univerze v Ljubljani (UL) Igor Papič in dekan filozofske fakultete Roman Kuhar sta danes v Zbornični dvorani na rektoratu odkrila doprsni kip prvega predavatelja univerze Frana Ramovša. Letos UL praznuje 100 let delovanja, za njen rojstni dan pa velja 3. december, ko je imel Ramovš v Zbornični dvorani prvo predavanje v slovenskem jeziku.

Slovenija 23.10.2019 16:35

DZ razbremenil plače in bolj obdavčil kapital

DZ je danes sprejel spremembe štirih davčnih zakonov, s katerimi se razbremenjuje lestvica za odmero dohodnine, po drugi strani pa zvišuje obdavčitev kapitala in uvaja minimalna stopnja obdavčitve podjetij. V proračun se bo zato steklo manj denarja, a naj bi izpad nadomestili z bolj učinkovitim pobiranjem davkov in strožjim nadzorom.