Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Slovenija

Slovenija 10:13

Socialna skrb: Tehnologija lahko tudi starejšim olajša vsakdan in polepša življenje

Starejši imajo pred tehnološkimi napravami pogosto zadržke, a z nekaj volje se jih mnogi naučijo uporabljati in si tako olajšajo nakupe, plačevanje položnic ali spremljanje sladkorne bolezni. S širokimi možnostmi komuniciranja in fotografiranja si tudi polepšajo življenje, svojci pa so zaradi sistemov senzorjev bolj mirni v skrbi za dementne.

Slovenija 9:57

Lani povprečno na dan 56 rojenih, 54 smrti, 18 porok in sedem razvez

Naravni in selitveni prirast sta bila v lanskem letu pozitivna. Rodilo se je 20.345 otrok, umrlo 19.689 ljudi. Sklenjenih je bilo 6667 zakonskih zvez, kar je za 3,4 odstotka več kot leto poprej. Ločilo se je 2531 parov, kar je za 4,1 več kot v letu 2015. V državo se je preselilo 1051 več ljudi, kot se je od nje izselilo, kar je največ po letu 2011.

Slovenija 8:59

Novo telovadnico ob I. gimnaziji Celje bodo odprli septembra

Nova telovadnica, za katero so si na I. gimnaziji Celje prizadevali več kot 30 let, je že dokončno zgrajena. Kot je povedal ravnatelj gimnazije Anton Šepetavc, bodo v torek opravili tehnični pregled objeta. Nato bodo odpravili morebitne pomanjkljivosti, 1. septembra pa se bo v telovadnici že začela telovadba.

Slovenija gospodarstvo 8:36

V Brežicah prenavljajo Dobovsko cesto, hkrati gradijo pločnik in kolesarsko stezo

Ob Dobovski cesti na južnem obrobju Brežic, na cestnem odseku od krožišča Trnje do brežiškega gradu, so te dni začeli graditi dvosmerno kolesarsko stezo in pločnik. Na omenjenem odseku hkrati prenavljajo med gradnjo bližnje brežiške hidroelektrarne poškodovano cestišče. Vsa gradbena dela nameravajo končati predvidoma do konca septembra.

Slovenija 8:21

V Dolenjskih Toplicah poletno srečanje družin Aninega sklada

Na gozdni jasi v Dolenjskih Toplicah se bo danes ob 10. uri začelo 19. tradicionalno poletno srečanje družin Aninega sklada. Dan bodo namenili srečevanju, športu, kulturi in medsebojnemu spoznavanju, na srečanju, ki bo potekalo pod geslom Ljubezen lahko v vsakem domu ustvari košček nebes, pa pričakujejo do 400 udeležencev iz približno 60 družin.

Slovenija 7:40

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 95 prometnih nesreč, od tega 16 nesreč z lahkimi poškodbami, pet s hudimi, v eni prometni nesreči pa je ena oseba umrla. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 112 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.