Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Soška fronta

Slovenija

Slovenija gospodarstvo 12:36

Ob pomoči arhitektov do novega mostu na Mostu na Soči

Potem ko so prebivalci Mosta na Soči dosegli zaustavitev vseh aktivnosti za gradnjo novega mostu čez Sočo in je kazalo, da do naložbe ne bo prišlo še nekaj let, je prišlo do premika. Direkcija RS za infrastrukturo je namreč pozvala Občino Tolmin, naj s pomočjo krajanov poiščejo arhitekturni biro, ki bo pripravil novo idejno zasnovo mostu.

Slovenija 12:11

Na posvetu izpostavili pomen ustrezne prehrane za otroka z dieto

Sodelujoči na današnjem posvetu o pomenu prehrane otrok z medicinsko predpisanimi dietami, ki ga je v državnem svetu pripravila Civilna iniciativa za enakopravno prehrano otrok z medicinsko predpisanimi dietami, so pozvali k sistemski ureditvi dostopnosti do takšne prehrane. V nekaterih vrtcih in šolah je namreč ne omogočajo.

Slovenija 11:53

Prihodnost izolskega Gaviolija še nejasna

Usoda izolske Ambasade Gavioli, ki je pred časom dobila novega lastnika, ostaja nejasna. Najemna pogodba za dejavnost diskoteke se izteče konec leta, novi lastnik - celjsko podjetje Elektro Turnšek nepremičnine, pa bo šele po prevzemu objekta določil njegovo namembnost.

Slovenija 11:07

Grad: DS plod političnega kompromisa, v naših razmerah koristen

Ob vsakih volitvah v državni svet se pojavijo razprave o njegovi vlogi. Uvedba DS v ustavo je bila plod političnega kompromisa, pravi profesor z ljubljanske pravne fakultete Franc Grad, eden od treh članov strokovne skupine, ki je leta 1992 na podlagi ustave pripravila osnutek zakona o DS. Sam ocenjuje, da je DS v naših razmerah koristen.

Slovenija 9:48

Odbor za obrambo v podporo zahtevam poklicnih gasilcev

Odbor za obrambo je na današnji seji podprl zahteve Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije za odpravo plačnih anomalij v njihovi dejavnosti. Da naj v celoti sprejme njihove zahteve, je odbor pozval tudi vlado. Sogovorniki so izrazili upanje, da bo k temu pripomogel ponedeljkov dogovor glede aneksa h kolektivni pogodbi za javni sektor.