Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 13:13

Slovenski skavti dobrodelno podelili 15.600 evrov zbranih sredstev

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je z akcijo Luč miru iz Betlehema 2019 že 30. leto zapored zbiralo sredstva za dobrodelni namen, tokrat s sloganom Ne boj se goreti. Decembra so zbrali 15.600 evrov, ki so jih danes podelili Društvu Žarek, Slovenski karitas in Hčeram Marije pomočnice Brazilija.

Slovenija 12:38

Na sojenju Abramovu zaslišali njegovo mamo in kriminalista

Na sojenju 30-letnemu Sabastienu Abramovu na žalskem okrajnem sodišču zaradi suma goljufije na račun staršev njegovega pokojnega dekleta Sare Veber sta bila danes zaslišana njegova mama Tinka Huskić Colarič in celjski kriminalist Aleš Škerlak. Huskić Colaričeva je dejala, da je njen sin obdolžen za nekaj, kar ni storil.

Slovenija 12:21

V Črnomlju poziv k čimprejšnji ureditvi prostorskega stanja v Osnovni šoli Loka

Predstavnici zavoda in staršev učencev Osnovne šole Loka v Črnomlju, katere stari del je načel čas, dodatno pa ga je poškodovala predlanska močna toča, sta pristojno ministrstvo danes pozvali k urgentni pospešitvi postopka za zagotovitev ustreznejših prostorov. Na črnomaljski občini sicer rušitev starega dela in gradnjo novega pričakujejo še letos.

Slovenija 11:42

NSKS pozdravlja oprostitev koroškega Slovenca za poškodovanje krajevne table

V Narodnem svetu koroških Slovencev (NSKS) so danes pozdravili oprostitev koroškega Slovenca, ki je bil obtožen poškodovanja družbene lastnine, ker je na krajevno tablo poleg avstrijskega napisa Sielach nalepil še napis v slovenščini Sele. Poudarili so, da oprostilna sodba še ne pomeni pravilne rešitve za to vas.

Slovenija svet 10:04

Deželni svet FJK potrdil zakon o spominu na fojbe

Deželni svet Furlanije-Julijske krajine je v sredo sprejel zakon, ki deželni upravi nalaga dodatne ukrepe za negovanje spomina na fojbe in eksodus Italijanov iz Dalmacije, Istre in Reke v času druge svetovne vojne, poroča Primorski dnevnik.

Slovenija 9:27

Letos na voljo 480 brezplačnih meritev radioaktivnega radona v gospodinjstvih

Zavod za varstvo pri delu (ZVD) že tretje leto zapored izvaja brezplačne meritve radona v zasebnih hišah in stanovanjih v tistih občinah, ki so na področjih z večjo koncentracijo tega radioaktivnega plina, zato gospodinjstva vabijo k prijavi na meritve. Poleg tega zagotavlja meritve v šolah in vrtcih po Sloveniji.