Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 19:45

Nekateri politiki ob čestitkah Erjavcu s pričakovanjih do njegovih nadaljnjih potez

Nekateri politiki so ob čestitkah Karlu Erjavcu za vrnitev v vrh DeSUS izpostavili pričakovanja do njegovih nadaljnjih potez. Predsednik LMŠ Marjan Šarec je še pred razglasitvijo njegove zmage izpostavil pričakovanje opozicije, da bo DeSUS izpeljal iz vlade. Prvak SMC Zdravko Počivalšek pa se je z Erjavcem že dogovoril za čim hitrejše srečanje.

Slovenija 17:57

Aktivne okužbe z novim koronavirusom v vseh občinah

Okužbe z novim koronavirusom še naprej ostajajo razpršene po državi, aktivne okužbe so prav v vseh slovenskih občinah. Medtem ko sta v občinah Kostel in Osilnica samo po dve, jih je v Ljubljani skoraj 2000. Občina z največjim deležem okuženih prebivalcev, več kot 3,3 odstotka, pa je Kobilje.

Slovenija 17:05

Capris tudi letos z dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca

Ekipa Radia Capris iz Kopra tudi letos organizira dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca, v okviru katere zbira sredstva za družine v stiski z Obale. Trajala bo do 31. decembra, sodelovati pa je mogoče z darovanjem živil in drugih potrebščin ali z donacijo enega oz. pet evrov prek sporočila sms.

Slovenija 15:49

Boris A. Novak v protestni izjavi podprl STA

Pesnik in pisatelj ter podpredsednik Mednarodnega PEN Boris A. Novak se je s pisnim protestom odzval na zamrznitev tekočega financiranja javne službe STA. Kot je zapisal, odločno obsoja nevarne posege vlade v svobodo izražanja in pravico do obveščenosti. Obenem je pozval javnost, da zaščiti STA, svoj informacijski servis.

Slovenija 15:19

Miklavž je Murski Soboti prinesel kip sv. Nikolaja

Sveti Nikolaj oz. Miklavž goduje v nedeljo, od danes pa v krožišču pri katoliški cerkvi v Murski Soboti stoji njegov kip. Po besedah soboškega škofa Petra Štumpfa gre za "verski simbol, hkrati pa tudi simbol splošne dolžnosti, da smo si med seboj dobri", in del pomurske identitete, s katero se želimo predstaviti vsemu svetu.