Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

STApodkast

Slovenija

Slovenija svet 15.6.2021 21:41

Poklukar: Epidemija se zaključuje, a grožnje koronavirusa še ni konec

V Sloveniji se bo danes zaključila epidemija covida-19, a grožnje novega koronavirusa še ni konec, je opozoril minister za zdravje Janez Poklukar. Ključni ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa še naprej ostajajo cepljenje proti covidu-19 ter nadaljnje izvajanje epidemioloških ukrepov oziroma njihovo postopno sproščanje teh.

Slovenija 15.6.2021 20:13

Dikaučič za zdaj namerava ohraniti obstoječo ekipo na ministrstvu

Novi pravosodni minister Marjan Dikaučič se je v izjavi za medije po imenovanju na položaj zahvalil vsem poslankam in poslancem, ki so mu izrazili podporo. Razmere na ministrstvu so po njegovi oceni urejene, ekipa pa dobra, zato jo namerava ohraniti. Obenem je Dikaučič ponovno zavrnil opozicijske očitke o povezavah s slamnatimi podjetji.

Slovenija 15.6.2021 19:19

Na javnem posvetu o cepljenju proti covidu-19 nosečnicam svetovali cepljenje

Strokovnjaki so danes na spletnem javnem posvetu, ki ga je pripravila Zdravniška zbornica Slovenije, govorili o cepljenju proti covidu-19 v povezavi z otroki, nosečnicami in doječimi materami. Cepljenje so nosečnicam priporočili. V Sloveniji pa je s prvim odmerkom trenutno cepljenih 3000 otrok do 17. leta starosti, z drugim pa 600.

Slovenija 15.6.2021 19:10

Marjan Dikaučič - novi minister za pravosodje, ki stavi na svežino in neobremenjenost

Novi minister za pravosodje, 39-letni Marjan Dikaučič, je nov obraz na političnem parketu. Prav to je kot prednost izpostavil tudi vodja poslancev SMC Gregor Perič, češ da zaradi tega ni obremenjen in da ne sodi v nobeno od pravniških ali drugih omrežij. Tudi Dikaučič obljublja svež in neobremenjen pristop k opravljanju funkcije.