Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenija

Slovenija 19.7.2019 18:33

V Novi Gorici policisti v kombiju odkrili 15 ilegalnih migrantov

Novogoriški policisti so v četrtek zvečer ustavili 58-letnega Italijana, ki je v tovornem delu kombija peljal 15 tujcev. Tujci, gre za 12 moških, dva otroka in žensko, so v Slovenijo vstopili nezakonito. Voznik je tujce peljal proti Italiji. V Sloveniji so tujci zaprosili za azil, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Slovenija 19.7.2019 17:33

Zastoji proti Ljubljani in Dolenjski

Na slovenskih cestah je že danes, pred pričakovano sobotno gnečo, gost promet z zastoji. Prometnoinformacijski center poroča o zastojih na južni ljubljanski obvoznici od razcepa Kozarje proti Dolenjski, kjer se potovalni čas podaljša za več kot eno uro, ter na primorski avtocesti, na posameznih odsekih med Uncem in Brezovico proti Ljubljani.

Slovenija 19.7.2019 16:58

Zagorelo v zbirnem centru za embalažo v Dragonji

Popoldne je zagorelo v zbirnem centru za embalažo v Dragonji. Kot je za STA povedal direktor družbe Okolje Piran Gašpar Gašpar Mišič, se gasilci trudijo požar omejiti, prebivalce okoliških krajev, proti katerim se vali črn dim, pa so že obvestili, naj zaprejo okna.

Slovenija 19.7.2019 16:44

Vlada soglaša z razrešitvijo Poklukarja s čela jeseniške bolnišnice

Vlada je na današnji dopisni seji dala soglasje k razrešitvi direktorja javnega zdravstvenega zavoda Splošna bolnišnica Jesenice Janeza Poklukarja. S tem je odprta pot ministru za zdravje Alešu Šabedru, da poda soglasje k imenovanju Poklukarja na čelo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Slovenija 19.7.2019 16:27

Motorist trčil v avtodom in umrl na kraju nesreče

V prometni nesreči, ki se je danes zgodila na avtocestnem priključku na Hrušici, je umrl motorist. Nesreča se je zgodila, ko je v ovinku trčil v avtodom. Umrl na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Slovenija 19.7.2019 15:41

Lenarčič: Slovenija si zasluži primeren resor, zelo zanimiva okolje in raziskave

Slovenski kandidat za evropskega komisarja, veleposlanik pri EU Janez Lenarčič je prepričan, da izpolnjuje vsa merila za ta položaj, in upa na enotno podporo iz domovine. Prepričan je tudi, da si Slovenija zasluži primeren resor, tudi zaradi neuravnoteženosti svežnja o vodilnih položajih. Med zanimivimi portfelji izpostavlja okolje in raziskave.

Slovenija 19.7.2019 15:30

Zpiz v odzivu na varuhova opozorila: Ne kršimo načel upravnega postopka

Na pokojninskem zavodu po četrtkovem srečanju z varuhom človekovih pravic, ki pri postopkih za ugotavljanje pravic iz invalidnost ugotavlja več kršitev načel upravnega postopka, zavračajo varuhov očitek. Pravila, ki jih določa zakon o splošnem upravnem postopku, v upravnih postopkih uporabljamo dosledno, so zapisali.