Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Šport

šport 11:30

Uefa bo v Ljubljani določila gostitelje velikih tekem in tekmovanj

Ljubljana bo v torek gostila zasedanje izvršnega odbora Evropske nogometne zveze (Uefa). Člani IO na čelu s predsednikom Uefe Aleksandrom Čeferinom bodo v hotelu Intercontinental dodeljevali organizacijo nekaterih velikih tekem oziroma tekmovanj, hkrati pa bodo z nogometnim festivalom zagnali projekt nogometa v šolah.

šport 11:13

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman na vrhu sezone 2019

Mednarodna kajakaška zveza (ICF) je izdala lestvico tekmovalcev v sprintu na mirnih vodah za sezono 2019, na kateri sta se slovenski sprinterki Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman zavihteli povsem na vrh med ženskimi kajakaškimi dvojci. ICF pri razporejanju na lestvici za točkovanje upošteva svetovne pokale in svetovno prvenstvo.

šport 10:01

Bole in Novak na memorialu Marca Pantanija

V soboto bo v Italiji 16. kolesarska dirka v spomin na slovitega italijanskega kolesarja Marca Pantanija, iz ekipe Bahrain Merida pa so sporočili, da bosta ob domačih junakih Vincenzu Nibaliju in Sonnyju Colbrelliju na njej dirkala tudi Slovenca Grega Bole in Domen Novak.

šport 9:48

Luka Dončić dobil novega soigralca

Japonski košarkar Yudai Baba je nova okrepitev severnoameriškega košarkarskega moštva Dallas Mavericks, katerega prvi zvezdnik je po odhodu Dirka Nowitzkega slovenski reprezentant Luka Dončić, novinec leta v NBA. Baba je nove delodajalce prepričal v poletni ligi v Las Vegasu, kjer je dosegal po 4 točke in 2,3 skoka v 12 minutah na tekmo.

šport 9:26

Celjani sproščeno pričakujejo dvoboj v kultni Blaugrani

Rokometaši iz Celja so pred slabim tednom na svoji uvodni domači tekmi v elitni skupini A v ligi prvakov po srčni predstavi ostali brez točk proti nemškemu velikanu iz Flensburga, v soboto pa jih čaka nova zahtevna preizkušnja v katalonski prestolnici. Tekma Barcelona - Celje Pivovarna Laško se bo pričela ob 20. uri.

šport 8:42

Guusu Hiddinku na Kitajskem pokazali vrata

Sloviti nizozemski trener Guus Hiddink, ki je lani postal selektor mlade kitajske reprezentance z glavno nalogo, da nogometaše pripravi na olimpijske igre 2020 v Tokiu, je dobil nogo. Po slabih rezultatih pod taktirko Hiddinka so iz kitajske zveze sporočili, da bo vodenje olimpijske ekipe prevzel nekdanji trener ženske vrste Hao Wei.

Slovenija šport 7:29

Po Sloveniji teklo rekordnih 22.000 otrok

Atletska zveza Slovenije (AZS) je tudi letos izvedla množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi osveščati o pomenu zdravega načina življenja. Na teku, ki je potekal pod motom Začni mlad, tekmuj pošteno, je sodelovalo skoraj 200 vrtcev, osnovnih šol ter šol s prilagojenim programom, skupno več kot 22.000 otrok.