Lokalne volitve

Maribor

Slovenija 27.11.2018 19:49

Arsenovič in Kangler ostajata zavezana odločitvi za vodenje Maribora

Kandidata za župana Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in Franc Kangler pred drugim krogom volitev ostajata zavezana odločitvi, da prevzameta vodenje drugega največjega slovenskega mesta. Na soočenju, ki ga je danes predvajala Televizija Maribor, sta oba zatrdila, da bo njuno delovanje v primeru izvolitve transparentno in le v dobro Maribora.

Slovenija 25.11.2018 11:55

Lokalne volitve v Mariboru: Napeta tekma za županski stolček

V bitki za položaj župana Mestne občine Maribor med letos rekordnimi 18 kandidati ostajata politično še neizkušeni podjetnik Saša Arsenovič in nekdanji župan Franc Kangler. Nekoliko boljše obete za zmago ima prvi, ki predstavlja nov, urbani obraz Maribora, medtem ko je Kangler že prekaljen maček v politiki in nagovarja predvsem obrobje.

Slovenija 14.11.2018 22:33

Favoriti za župana Maribora ostro drug proti drugemu

Na zadnjem soočenju časnika Večer pred nedeljskimi volitvami so nocoj v Narodnem domu Maribor svoje programe za Maribor, še bolj pa kritike drug drugega predstavili štirje od skupno 18 kandidatov za župana. Andrej Fištravec in Franc Kangler že imata izkušnje z županovanjem, podjetnik Saša Arsenovič in poslanka DZ Lidija Divjak Mirnik še ne.

Slovenija 11.11.2018 8:50

Volilna kampanja v Mariboru dodobra razgreta

Kampanja pred letošnjimi lokalnimi volitvami v Mestni občini Maribor je izjemna, ne le zaradi rekordnega števila kandidatov za župana in dejstva, da je eden od njih za zapahi, ampak tudi zaradi burnega dogajanja na družbenih omrežjih. Plakati in stojnice so zgolj formalnost, pravi boj se bije na spletu, tudi z napadi na medije.

Slovenija 8.11.2018 22:17

Kandidati za župana Maribora večinoma za knjižnico na Rotovžu

Na RTV Slovenija so deset dni pred prvim krogom lokalnih volitev soočili poglede kandidatov za župana Mestne občine Maribor. Nastopilo je 17 od skupno 18 tekmecev za ta položaj. Med drugim so spregovorili o reševanju prostorske stiske Mariborske knjižnice, pri čemer se jih večina nagiba k obnovi na sedanji lokaciji na Rotovškem trgu.

Slovenija 24.10.2018 22:33

Osem kandidatov za župana Maribora soočilo poglede

Osem kandidatov za župana Mestne občine Maribor je nocoj na dogodku v organizaciji časopisne hiše Večer soočilo svoje poglede. Najbolj so se kresale iskre med sedanjim županom Andrejem Fištravcem, Francem Kanglerjem in Sašo Arsenovičem. Sodelovali so še Lidija Divjak Mirnik, Alenka Iskra, Vlado Šega, Igor Domanjko in Melita Petelin.