Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
Soška fronta

12 soških bitk

Legenda: Čedad (Cividale del Friuli), Devin (Duino), Devin-Nabrežina (Duino-Aurisina), Gorica (Gorizia), Gradež (Grado), Gradišče (Gradisca d'Isonzo), Milje (Muggia), Tolmeč (Tolmezzo), Trbiž (Tarvisio), Tržič (Monfalcone), Videm (Udine), Krmin (Cormons), Beljak (Villach), Borovlje (Ferlach), Celovec (Klagenfurt), Dobrla vas (Ebendorf), Lipnica (Leibnitz), Podklošter (Arnoldstein), Trst (Trieste)

Video

Foto

Soška fronta

Slovenija 22.3.2018 15:29

Na Sabotinu odkrili spomenik poljskim vojakom na soški fronti

Ob nekdanji vojaški karavli na Sabotinu nad Novo Gorico so danes odkrili spomenik poljskim vojakom, ki so se borili in mnogi tudi padli na soški fronti. Spominu so se poklonili na pobudo državnega sveta RS in senata republike Poljske, postavilo pa ga je veleposlaništvo Republike Poljske v Ljubljani ob stoti obletnici ponovne poljske samostojnosti.

Slovenija 12.11.2017 6:00

Na Goriškem pripravili tek v spomin na konec soške fronte

Ob 100-letnici konca bojev na goriških vrhovih so na Goriškem pripravili gorski tek "Tek treh vrhov - Corsa delle tre cime", na katerem pričakujejo mednarodno udeležbo. Tek bo povezal tri vrhove, Sabotin, Sveto Goro in Škabrijel, ter simbolno dve mesti, Novo Gorico in Gorico.

Slovenija 11.11.2017 8:00

Pohodniki danes na pot spomina na Krn

Letošnji Pohod spomina na Krn, ki ga pripravljajo že 18. zapored, bo imel še posebno zgodovinsko težo, saj bo organiziran ob obletnici konca soške fronte. Na pohodu in slovesnosti ob Krnskem jezeru pričakujejo okrog 1000 ljudi, je za STA povedal predsednik organizacijskega odbora Danijel Krivec.

Slovenija 29.10.2017 6:56

V Bovcu komemorativna slovesnost v spomin na žrtve plinskega napada

Ob spominu na grozote prve svetovne vojne letos mineva tudi 100 let od najhujše tragedije na soški fronti, ko so v Bovcu prvič uporabili bojni plin fosgen, ki je terjal na stotine žrtev. Ob stoletnici plinskega napada bosta Občina Bovec in Društvo 1313 danes ob 15. uri pripravila komemoracijo pri vhodu v rov ob cesti Bovec-Čezsoča.

Slovenija 24.10.2017 17:54

Tisočkilometrski tek madžarskih vojakov ob obletnici preboja pri Kobaridu

Ob celotni bojni črti nekdanje soške fronte se danes spominjajo preboja pri Kobaridu, ki je pomenil konec krvave morije na slovenskih tleh. V Kobaridu so pravkar sprejeli tekače, madžarske vojake, ki so pretekli celotno pot iz Budimpešte, na krajših postankih pa so se ob spominskih obeležjih poklonili mrtvim med prvo svetovno vojno.