Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
Soška fronta

12 soških bitk

Legenda: Čedad (Cividale del Friuli), Devin (Duino), Devin-Nabrežina (Duino-Aurisina), Gorica (Gorizia), Gradež (Grado), Gradišče (Gradisca d'Isonzo), Milje (Muggia), Tolmeč (Tolmezzo), Trbiž (Tarvisio), Tržič (Monfalcone), Videm (Udine), Krmin (Cormons), Beljak (Villach), Borovlje (Ferlach), Celovec (Klagenfurt), Dobrla vas (Ebendorf), Lipnica (Leibnitz), Podklošter (Arnoldstein), Trst (Trieste)

Video

Foto

Soška fronta

Slovenija 13.11.2018 14:26

Slovenija bogatejša za skupno bazo vojaških žrtev prve svetovne vojne

V Ljubljani je bila danes javna predstavitev baze vojaških žrtev prve svetovne vojne na Slovenskem. Projekt je nastajal od pomladi 2015 in ga je koordiniral Inštitut za novejšo zgodovino, v njem pa je sodelovalo 16 organizacij in posameznikov iz celotne Slovenije. V bazi, ki se sproti posodablja, so trenutno podatki za 26.224 vojaških žrtev.

Slovenija 11.11.2018 19:04

V Drežnici s Koncertom miru obeležili 100-letnico konca 1. svetovne vojne

V cerkvi Srca Jezusovega v Drežnici so danes s Koncertom miru obeležili 100-letnico konca prve svetovne vojne. Program koncerta, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja, je bil sestavljen iz vokalno-instrumentalnih del pretežno primorskih skladateljev mlajše generacije.

Slovenija svet 11.11.2018 0:30

V Parizu danes osrednja slovesnost ob stoti obletnici konca prve svetovne vojne

V Parizu bo danes osrednja slovesnost ob stoti obletnici konca prve svetovne vojne, ki se je bodo na povabilo francoskega predsednika Emmanuela Macrona udeležili premierji in predsedniki 84 držav ter predstavniki osrednjih mednarodnih organizacij, med njimi predsednik republike Borut Pahor.

Slovenija 10.11.2018 19:00

Predsednik Pahor v Parizu na slovesnosti ob koncu prve svetovne vojne

Predsednik republike Borut Pahor, ki se v Parizu na povabilo francoskega predsednika Emmanuela Macrona udeležuje slovesnosti, ki jih prireja Francija ob stoti obletnici konca prve svetovne vojne, je danes v francoski prestolnici sprejel Slovence in Slovenke, ki živijo in delajo v Franciji.