Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
Soška fronta

12 soških bitk

Legenda: Čedad (Cividale del Friuli), Devin (Duino), Devin-Nabrežina (Duino-Aurisina), Gorica (Gorizia), Gradež (Grado), Gradišče (Gradisca d'Isonzo), Milje (Muggia), Tolmeč (Tolmezzo), Trbiž (Tarvisio), Tržič (Monfalcone), Videm (Udine), Krmin (Cormons), Beljak (Villach), Borovlje (Ferlach), Celovec (Klagenfurt), Dobrla vas (Ebendorf), Lipnica (Leibnitz), Podklošter (Arnoldstein), Trst (Trieste)

Video

Foto

Soška fronta

Slovenija 10.7.2018 10:07

Na Severnem Primorskem še veliko eksplozivnih teles

Na Severnem Primorskem so letos našli kar dve veliki najdišči neeksplodiranih ubojnih sredstev (NUS). Obe sta povezani z nekdanjimi bojnimi položaji med prvo svetovno vojno. Čeprav je od konca te vojne minilo že sto let, pa številne topovske granate, ročne bombe in mine še vedno ogrožajo varnost ljudi pri aktivnostih v naravi in gradbenih delih.

Slovenija 23.5.2018 15:34

Na Poljskem in v Ukrajini poslej spomenika Slovencem, padlim med prvo svetovno vojno

V poljskih Gorlicah in na vojaškem pokopališču Ličakiv v Lvovu v Ukrajini so danes slovesno odkrili spomenika Slovencem, padlim med prvo svetovno vojno. Z obema spomenikoma je Slovenija počastila spomin na več kot 10.000 Slovencev, ki so v krvavih bitkah prve svetovne vojne izgubili življenje na tem delu vzhodne fronte.

Slovenija 23.5.2018 14:52

Posebna številka revije SLO v znamenju prve svetovne vojne

Založba Družina je izdala posebno številko revije SLO, časi, kraji, ljudje, ki so jo naslovili 1914-1918 med vojno in spominom. Posebna številka prinaša vpogled v pretresljivo obdobje prve svetovne vojne, katere stoletnico konca zaznamujemo letos, je na novinarski konferenci ob predstavitvi posebne izdaje dejal urednik revije Jože Dežman.

Slovenija 23.5.2018 13:15

Galicija - bojišče z največ slovenskimi žrtvami prve svetovne vojne

Vzhodna fronta prve svetovne vojne v Galiciji ostaja bojišče z največjim številom žrtev slovenskih vojakov. Na območju današnje južne Poljske in zahodne Ukrajine naj bi po doslej zbranih podatkih obležal največji delež od 35.000 do 40.000 padlih slovenskih vojakov, oblečenih v avstro-ogrske uniforme.

Slovenija 22.3.2018 15:29

Na Sabotinu odkrili spomenik poljskim vojakom na soški fronti

Ob nekdanji vojaški karavli na Sabotinu nad Novo Gorico so danes odkrili spomenik poljskim vojakom, ki so se borili in mnogi tudi padli na soški fronti. Spominu so se poklonili na pobudo državnega sveta RS in senata republike Poljske, postavilo pa ga je veleposlaništvo Republike Poljske v Ljubljani ob stoti obletnici ponovne poljske samostojnosti.