Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
Soška fronta

12 soških bitk

Legenda: Čedad (Cividale del Friuli), Devin (Duino), Devin-Nabrežina (Duino-Aurisina), Gorica (Gorizia), Gradež (Grado), Gradišče (Gradisca d'Isonzo), Milje (Muggia), Tolmeč (Tolmezzo), Trbiž (Tarvisio), Tržič (Monfalcone), Videm (Udine), Krmin (Cormons), Beljak (Villach), Borovlje (Ferlach), Celovec (Klagenfurt), Dobrla vas (Ebendorf), Lipnica (Leibnitz), Podklošter (Arnoldstein), Trst (Trieste)

Video

Foto

Soška fronta

Slovenija 26.11.2019 16:19

Pot miru od Alp do Jadrana tudi priložnost za turistični razvoj

Doslej urejene točke in celotna Pot miru so zelo obiskani, večja prepoznavnost pa bi prinesla nove turistične priložnosti. Dolgoročen cilj pa je vpis Poti miru na seznam kulturne dediščine pri Unescu, za kar že potekajo aktivnosti, je ob robu današnje čezmejne konference (Za)kaj je pot miru? za STA povedala vodja Fundacije poti miru Maša Klavora.

svet 11.11.2019 13:51

Pred 101 letom se je končala prva svetovna vojna

Pred 101 letom se je s podpisom premirja končala prva svetovna vojna, ki je zahtevala na milijone življenj. Mirovna pogodba je bila podpisana pol leta kasneje, 28. junija 1919, v Versaillesu.

svet 8.9.2019 9:12

Mineva sto let od senžermenske mirovne pogodbe

Pred sto leti, 10. septembra 1919, so v prvi svetovi vojni poražena Avstrija in zmagovalne sile antante podpisale senžermensko mirovno pogodbo. Avstrija je s pogodbo potrdila razpad Avstro-Ogrske monarhije in priznala nove države Madžarsko, Češkoslovaško, Poljsko ter Kraljevino Srbov, Hrvatov in Slovencev.

Slovenija 12.7.2019 11:00

Klaudija Sedar: Leta 1919 se je v zgodovini Prekmurja obrnil nov list (intervju)

Skupni imenovalec Prekmurja je njegovo kulturno bogastvo, ki se je ohranilo do današnjih dni. Jezik, zavest in identiteta Prekmurcev so bili dovolj trdni temelji, da se je leta 1919 v zgodovini Prekmurja obrnil nov list, je ob 100. obletnici združitve Prekmurja z matično domovino v pogovoru za STA dejala latinistka in jezikoslovka Klaudija Sedar.

svet 27.6.2019 10:54

Sto let od pogodbe, ki je končala prvo svetovno vojno

Pred sto leti, 28. junija 1919, je bila v versajski palači podpisana mirovna pogodba med silami antante in Nemčijo, ki je pripomogla h koncu prve svetovne vojne in prinesla novo povojno ureditev Evrope. Podpisali so jo na vidovdan, natanko pet let po sarajevskem atentatu na avstrijskega prestolonaslednika Franca Ferdinanda.