Pregled - lokalne volitve 2022, 13. 11. (nedelja)

Ljubljana, 13. novembra - Pregled dogodkov, povezanih z lokalnimi volitvami, v nedeljo, 13. novembra.

LJUBLJANA - Predvolilna kampanja pred lokalnimi volitvami za zdaj po mnenju analitikov mineva brez večjih afer in spopadov. Relativno mirno je celo v tradicionalno vročem Mariboru. Vseeno bodo tudi te volitve po oceni strokovnjakinje Simone Kukovič pomembne za vse stranke. Na njih namreč izmerijo, koliko so notranje konsolidirane in kako močno in razvejano mrežo imajo, je prepričana.

LJUBLJANA - Eden od pokazateljev razvitosti občine je povprečna mesečna neto plača. Ta je bila po zadnjih znanih podatkih najvišja v občini Podlehnik, sledita Ljubljana in Novo mesto. Najnižjo povprečno neto plačo so imeli v Gornjih Petrovcih. K razvitosti občine prispeva tudi delovna aktivnost. Ta je bila najvišja v Kranjski Gori, najnižja v Kuzmi.

KAMNIK - V Kamniku se bodo za županski stolček spopadli trije kandidati. Aktualnega župana Mateja Slaparja, ki bo kandidiral drugič, in sicer s svojo Listo Mateja Slaparja, bosta izzvala Maja Aleksovska Lesjak iz stranke SD in zdajšnji podžupan Sandi Uršič, ki se je s podporo svoje liste za mesto župana potegoval že pred štirimi leti.

bst/bst
© STA, 2022