Pregled - šport, 9. 11. (sreda)

Ljubljana, 9. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 9. novembra.

LJUBLJANA - Črna gora, Španija, Nemčija, Francija, Nizozemska in Romunija so si danes v skupinah C in D v Skopju in Podgorici priigrale nastop v drugem delu ženskega rokometnega evropskega prvenstva. V Skopju je bila tekma dneva na sporedu že ob 18. uri, ko je Romunija visoko z 31:21 premagala Severno Makedonijo in si priigrala napredovanje. Obračun olimpijskih prvakinj Francije in nekdanjih svetovnih prvakinj Nizozemske so dobile Francozinje s 26:24. V Podgorici so Črnogorke premagale Poljakinje s 26:23 in imajo prav tako še vedno poln izkupiček. Dramatično pa je bilo na večerni tekmi med Španijo in Nemčijo, zmaga 23:21 za Španke pa je obema ekipama zagotovila napredovanje.

LJUBLJANA - Evropska rokometna zveza (EHF) je za STA potrdila, da je od srbske reprezentance prejela pritožbo, da sta bila na ponedeljkovem treningu v dvorani v Laškem nastavljena telefon in tablica, ki naj bi posnela zadnji trening Srbkinj pred odločilno torkovo tekmo s Slovenijo v Celju. Na tej si je Slovenija z zmago 27:24 zagotovila napredovanje. "Od slovenske zveze smo takoj zahtevali jasne odgovore na račun tovrstnih obtožb," je pojasnil tiskovni predstavnik EHF Thomas Schöneich.

PERUGIA - Slovenski odbojkarski prvaki, ekipa ACH Volleyja, so v prvem krogu lige prvakov v gosteh pričakovano izgubili proti prvemu favoritu skupine E, Perugii. Eni največjih favoritov za končno zmago v ligi so pokazali, da imajo široko klop, z mešano postavo so Ljubljančane premagali s 3:0 (19, 16, 19).

KAMNIK - Odbojkarji Calcit Volleyja so na prvi tekmi prvega kroga pokala CEV doma premagali Lycurgus Groninegen s 3:0 (15, 19, 17). Povratna tekma bo prihodnji teden na Nizozemskem.

ROGAŠKA SLATINA - Slovenska moška futsalska reprezentanca je v Rogaški Slatini na prijateljski tekmi proti Belgiji zmagala 3:1. Za Slovenijo so zadeli Tine Šturm, Jeremy Bukovec in Žan Janež. Tekmeca sta se merila že v torek v Kidričevem, takrat so zmagali Belgijci s 3:1, edini gol za Slovenijo pa je dosegel kapetan Igor Osredkar.

SARAJEVO - Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede se je uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva v Sarajevu. Ekipa selektorja Simona Božiča je v četrtfinalu s 3:0 v nizih premagala Ruando.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL tokrat v domači dvorani crypto.com Arena tokrat gostili Minnesoto Wild. Tekma je minila brez zadetkov v uvodnih dveh tretjinah, v zadnji pa je gol za zmago po podajah Anžeta Kopitarja in Drewa Doughtyja dosegel Gabriel Vilardi. Domači vratar Jonathan Quick je za osmo zmago kraljev v sezoni zbral 21 obramb.

ag/ic/lr/jz/ad/gj/zza/jes/bg/am/ag
© STA, 2022