Pregled - referendumi 2022, 9. 11. (sreda)

Ljubljana, 9. novembra - Pregled dogodkov, povezanih z referendumi o zakonih o vladi, dolgotrajni oskrbi in RTVS, v sredo, 9. november.

BRDO PRI KRANJU - Premier Robert Golob je v izjavi po koalicijskem vrhu glede referendumov pozval ljudi, naj gredo na volišče in obkrožijo trikrat za, za dostojno in varno prihodnost starejših, za učinkovito in javno Radiotelevizijo Slovenija in za učinkovito in razvojno orientirano vlado. Volivce je pozval tudi k udeležbi na predsedniških in lokalnih volitvah. "Res je pomembno, da se volivke in volivci v čim večjem številu udeležite vseh glasovanj. Zato, da jasno pokažemo, da večina Slovenk in Slovencev želi gledati v prihodnost, da bo ta vlada lahko normalno delala, da bo lahko uresničila cilje, ki smo jih napovedali že pred volitvami, in da bomo končno dobili prostor, da bomo lahko svoje delo normalno opravljali brez blokad v parlamentu s strani opozicije," je dodal premier.

LJUBLJANA - Kriza medijev je globalni trend, ki je dosegel tudi Slovenijo, so ocenili sodelujoči na spletni novinarski konferenci Inštituta 8. marec. Hanna Libakova iz Belorusije je dejala, da so v njeni domovini novinarji z neprebojnimi jopiči in napisom novinar postali tarča napadov. Luka Tripković iz Srbije je povedal, da je vse tamkajšnje medije prevzela ena sama politična stranka. Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je zato volivce pozvala, naj na referendumu o zakonu o RTV izkoristijo volilno pravico in glasujejo za zakon.

apo/apo
© STA, 2022