Pregled dogodkov, povezanih s predsedniškimi volitvami

Ljubljana, 9. novembra - Pregled dogodkov, povezanih s predsedniškimi volitvami v Sloveniji v sredo, 9. novembra.

LJUBLJANA - Prvi dan predčasnega glasovanja v drugem krogu predsedniških volitev, ki je potekal v torek, je po podatkih okrajnih volilnih komisij svoj glas oddalo 24.760 volivcev oz. 1,56 odstotka vseh volilnih upravičencev, so sporočili iz Državne volilne komisije (DVK). Predčasno je možno pred nedeljskim glasovanjem glas oddati še danes in v četrtek.

LJUBLJANA - Pred nedeljskim drugim krogom predsedniških volitev se je iztekel rok, v katerem je bilo možno oddati zahteve za nekatere posebne oblike glasovanja, kot sta glasovanje izven okraja stalnega prebivališča in glasovanje na domu zaradi bolezni.

LJUBLJANA - Kandidata za predsednika republike Anže Logar in Nataša Pirc Musar napovedujeta, da bosta, če bosta izvoljena, namenila veliko pozornosti vprašanjem Zahodnega Balkana, ki, kot menita, sodi v evropsko družino. Logar napoveduje nadaljevanje prizadevanj s svoje nekdanje ministrske funkcije, Pirc Musarjeva pa nadgradnjo pobude Brdo-Brioni.

LJUBLJANA - Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je ob oddaji glasu na predčasnem glasovanju za volitve predsednika republike dejala, da je prepričana, da bo tokrat zmagala ženska. Od nje pričakuje tvorno sodelovanje in dobre odnose. Sicer pravi, da bo sodelovala z vsakim, ki želi dobro za državo. Volivce je pozvala, da se udeležijo glasovanja.

LJUBLJANA - V ZZB NOB Slovenije so pred drugim krogom predsedniških volitev podprli Natašo Pirc Musar. V njej vidijo "zaupanja vredno kandidatko, ki se bo kot predsednica republike postavila v bran vladavine prava, človekovih pravic in demokracije, ki se bo zgledovala po svetlih plateh naše zgodovine ter se zavzemala za blagostanje posameznikov in skupnosti".

mkm/mkm
© STA, 2022