Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 14:35

Leben na Črnem Kalu: Pričakujem ponovno potrditev zakona o drugem tiru

Poteza državnih svetnikov, ki so v sredo izglasovali veto na zakon o drugem tiru, je državnega sekretarja na infrastrukturnem ministrstvu Jureta Lebna presenetila, a pričakuje, da bodo poslanci zakon ponovno potrdili. Leben si je sicer danes ogledal železnico na Črnem Kalu in dejal, da bodo že maja začeli graditi protihrupne in protipožarne zidove.

svet kultura 14:29

Evropski parlament potrdil evropsko leto kulturne dediščine 2018

Evropski parlament je v četrtek potrdil predlog Evropske komisije, da se leto 2018 razglasi za evropsko leto kulturne dediščine. Številni dogodki na lokalni, regionalni, nacionalni in evropski ravni bodo priložnost za krepitev občutka pripadnosti evropski družini ter opozarjanje na evropsko dediščino in vrednote ter njihovo ohranjanje.

Slovenija 14:24

Zbiranje zamaškov in papirja v dobrodelne namene bo še vedno mogoče

Ministrstvo za okolje in prostor bo predlog uredbe o zbiranju odpadkov, ki je v javni razpravi, preuredilo na način, da bo zbiranje odpadkov, kot so zamaški in papir, v dobrodelne namene še vedno mogoče, so danes zagotovili na ministrstvu. V zvezi prijateljev mladine so namreč pred dnevi opozorili, da to po predlagani uredbi ne bi bilo mogoče.

gospodarstvo 14:21

Thermana Laško lani z rastjo prihodkov in dobička

Thermana Laško je lani ustvarila 20,6 milijona evrov prihodkov, kar je štiri odstotke več kot leto prej. Dobiček je porasel za 25 odstotkov na skoraj 953.000 evrov. Lani je družba ustvarila 170.913 nočitev in s tem dosegla 66-odstotno zasedenost hotelskih zmogljivosti, so sporočili iz Thermane Laško.

gospodarstvo 14:17

Agrokor: Obstaja interes za novo financiranje koncerna

Izredni pooblaščenec hrvaške vlade za Agrokor Ante Ramljak je danes dejal, da se je stanje v regiji glede finančnih težav največje hrvaške družbe pomirilo, potem ko je obiskal BiH in Slovenijo. Svetovalec za prestrukturiranje Alastair Beveridge iz ameriške družbe AlixPartners pa je povedal, da obstaja interes za sveže financiranje Agrokorja.

svet 14:05

Madžarska končala gradnjo druge ograje na meji s Srbijo

Madžarska je danes zaključila z gradnjo druge ograje na južni meji s Srbijo, je v pogovoru za državni radio dejal madžarski premier Viktor Orban. Nova ograja stoji vzporedno s staro, njen namen pa je okrepiti prvo ograjo in "držati zunaj kakršnokoli večjo skupino ljudi," je dodal Orban.