Lokalne volitve

Ptuj

Slovenija 26.11.2018 12:55

Lokalne volitve na Ptuju: Gajškova in Čelan za sodelovanje vseh list

V drugem krogu županskih volitev na Ptuju se bosta pomerila nekdanji župan Štefan Čelan in kandidatka SD Nuška Gajšek. Kot kažejo njuni odgovori na vprašanja STA, se oba zavzemata za čim širše sodelovanje vseh list pri razvoju mesta, brez formalne koalicije, razlikujeta pa se v nekaterih pogledih glede načina priprave in vodenja investicij.

Slovenija 26.11.2018 12:55

Lokalne volitve na Ptuju: Pred drugim krogom odprte vse možnosti

Volivci v ptujski mestni občini so pred nedeljskim drugim krogom pred odločitvijo o tem, ali bodo po štirih letih na mesto župana znova izbrali Štefana Čelana, ki kandidira s podpisi občanov, ali pa bo vodenje mestne hiše prvič prevzela županja. Po prvem krogu je bila kar nekoliko presenetljivo v rahli prednosti kandidatka SD Nuška Gajšek.

Slovenija 28.10.2018 8:00

Lokalne volitve: Ptujski županski kandidati za izboljšanje infrastrukture

Deveterica kandidatov za župana Ptuja med prednostnimi nalogami izpostavlja izboljšanje mestne infrastrukture in skladen razvoj vseh mestnih četrti. Poleg vprašanja o prvih treh nalogah v primeru izvolitve jih je STA vprašala tudi, ali bi pri prenovi mestne tržnice karkoli spremenili in ali nameravajo bolj podpreti umetniške festivale.