Pregled - šport, 3. 6. (ponedeljek)

Ljubljana, 3. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 3. junija.

PARIZ - Slovenski kolesarski as Primož Roglič je drugo etapo 76. kriterija po Dofineji končal na drugem mestu. Natanko 142 km dolgo traso med Gannatom in vrhom prelaza Loge je bil najhitrejši Danec Magnus Cort Nielsen, ki je s tem prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

PARIZ - Srbski teniški as Novak Đoković se je uvrstil v četrtfinale odprtega teniškega prvenstva Francije. V osmini finala je po petih nizih premagal Argentinca Francisca Cerundola. Đoković je vpisal rekordno 370. zmago v dvobojih na turnirjih za grand slam, s čimer je prehitel Švicarja Rogerja Federerja. V četrtfinalu se bo v ponovitvi lanskega finala OP Francije pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom, ki je ugnal Američana Taylorja Fritza.

MADRID - Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe je tudi uradno postal novi član Reala iz Madrida. S kraljevim klubom je podpisal pogodbo do leta 2029. V Madridu mu bosta v napadu družbo delala tudi najboljši igralec letošnje lige prvakov Brazilec Vinicius Junior in Anglež Jude Bellingham.

LJUBLJANA - Člansko zasedbo slovenskega košarkarskega kluba Cedevita Olimpija bo v prihodnje s klopi vodil izkušeni črnogorski strokovnjak Zvezdan Mitrović, ki bo na mestu glavnega trenerja zamenjal Zorana Martića.

LJUBLJANA - Glavni trener slovenskih biatloncev je spet Janez Marič, ki je nasledil Nemca Ricca Grossa. Njegovo imenovanje je prejšnji teden potrdil zbor za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije. Marič se na krmilo reprezentance vrača po dveh letih. Prvič jo je prevzel leta 2021, ko je v tujino odšel Uroš Velepec.

PHILADELPHIA - Slovenska golfistka Pia Babnik je na odprtem prvenstvu ZDA v Lancastru osvojila 29. mesto. Dvajsetletna Ljubljančanka je v zvezni državi Pensilvaniji zadnji dan končala z zelo dobrimi 70 udarci in popravila svojo uvrstitev.

PRAGA - Filip Jakob Demšar je bil četrti na mitingu bronaste atletske serije v Pragi na 110 m ovire s svojim najboljšim časom sezone 13,64 sekunde. S tem je le za osem stotink zaostal za slovenskim rekordom, ki ga je Damjan Zlatnar dosegel 19. junija leta 2007 v Novem mestu.

LJUBLJANA - Slovenija bo leta 2026 gostila evropsko prvenstvo v gorskih in trail tekih. Osrednje prizorišče prvenstva bo v Kamniku, teki bodo potekali tudi na Veliko planino.

EDMONTON - Hokejisti Edmonton Oilers so v šesti tekmi konferenčnega finala zahodne konference severnoameriške lige NHL na domačem ledu premagali Dallas Stars z 2:1 in se s 4:2 v zmagah uvrstil v veliki finale. Tam se bodo Kanadčani merili z ekipo Florida Panthers. V velikem finalu bo Florida, ki je lani izgubila proti Vegas Golden Knights, lovila prvi naslov. Edmonton se bo potegoval za svojega šestega.

am/am
© STA, 2024