Trgovine predvsem na prizadetih območjih odprte tudi to nedeljo in oba praznična dneva

Ljubljana, 10. avgusta - V skladu s posebno odredbo za čas intervencije po poplavah bo več trgovin odprtih tudi to nedeljo. Večinoma gre za trgovine z živili na prizadetih območjih. Manj trgovcev se je odločilo za odprtje svojih poslovalnic na praznični ponedeljek, dan solidarnosti, nekatere bodo odprte tudi v torek, ko praznujemo Marijino vnebovzetje.

Ljubljana.
Trgovina, police, izdelki, nakupovanje, potrošniki, življenjske potrebščine, hrana.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Zaradi boljše oskrbe prebivalcev so se pri Mercatorju odločili, da bodo v nedeljo, 13. avgusta, na ogroženih območjih odprli 17 trgovin z živili. Njihov delovni čas bo od 8. do 13. ure. Seznam teh trgovin bo objavljen na spletni strani družbe. Istočasno bodo odprti tudi Mercatorjevi centri tehnike v Lenartu, Črnučah, Murski Soboti, na Prevaljah, Ptuju, v Žalcu in Železnikih, je razvidno s spletne strani Mercatorja.

V ponedeljek bodo od 8. do 15. ure odprti vsi Mercatorjevi hipermarketi in supermarketi ter trgovine na ogroženih območjih, skupaj 196 trgovin pretežno z živili. Za zagotovitev dostave pravnim osebam, ki bodo delovale (bencinski servisi, trgovci, javni naročniki ...), bodo od 8. do 12. ure odprte tudi vse enote Mercatorjeve veleprodaje C&C (13 lokacij).

Kot so še sporočili iz Mercatorja, bodo na praznični torek vse Mercatorjeve trgovine zaprte.

V nedeljo bo odprtih vseh 91 trgovin Hofer, in sicer med 8. in 15. uro. "Z odprtjem trgovin v nedeljo bomo preprečili, da bi bile živilske trgovine zaprte tri zaporedne dni, in tako kupcem omogočili, da jim ne bo treba vseh nakupov opraviti v soboto," so sporočili iz trgovca. Tako bodo razbremenili tudi svoje sodelavce, ki bodo delali v soboto.

V ponedeljek in torek, 14. in 15. avgusta, bodo vse trgovine Hofer zaprte. S tem želijo tako zaposlenim kot dobaviteljem omogočiti dva zaporedna prosta dneva za reševanje težav po poplavah oziroma za solidarno pomoč drugim.

Trgovine Spar bodo v nedeljo zaprte, odprti bosta le dve franšizni trgovini Spar partner Komenda in Spar partner Muta.

V ponedeljek bodo vse trgovine Spar in Interspar po Sloveniji odprte po skrajšanem delovniku od 8. do 13. ure. Izjema je trgovina Spar partner Nazarje, ki je bila v poplavah poškodovana in je do nadaljnjega zaprta.

Kot pravijo v družbi Spar Slovenija, bodo tako na eni strani omogočili ljudem, da opravijo potrebne nakupe, po drugi strani pa ponudili zaposlenim počitek ali možnost, da solidarnostno pomagajo na prizadetih območjih. "Pred odločitvijo smo se o tem tudi posvetovali s sindikatom," so dodali.

Da bi prebivalcem omogočili dostop do osnovnih živil in potrebščin, bodo izbrane Tuševe trgovine na ogroženih območjih poslovale tako v nedeljo kot tudi v ponedeljek in torek. Odprte bodo tudi nekatere franšizne poslovalnice. Zaprt medtem ostaja Tuš market v Mostah pri Komendi, ki je bil poplavljen.

V nedeljo bodo od 8. do 12. ure odprti Tuševi supermarketi Ravne na Koroškem, Prevalje, Dravograd in Mozirje ter marketi Metka v Kamniku, Rimske toplice, Laško in Debro v Laškem.

V ponedeljek bo od 8. do 12. ure mogoče nakupovati v Tuševih marketih Mežica in Bakovnik ter supermarketih Prevalje, Muta, Laško, Žalec in Mozirje. Slednji bo odprt do 14. ure. v torek pa bodo prav tako do poldneva odprti supermarketi Dravograd in Mozirje ter marketi Mežica, Ravne-Čečovje in Bakovnik.

Ob tem so v Tušu na svojih spletnih straneh opozorili, da lahko zaradi nedostopnosti določenih območij pride do težav pri dobavi izdelkov.

Lidl se je odločil, da bo v nedeljo med 8. in 13. uro odprtih 12 njihovih trgovin, in sicer v Kamniku, Škofji Loki, na Ravnah, v Celju na Mariborski, v Žalcu, Slovenj Gradcu, Litiji, v Ljubljani na Rudniku in v BTC, v Kranju na Koroški, v Domžalah in Velenju.

V ponedeljek in torek bodo Lidlove trgovine zaprte, so sporočili iz družbe.

Nekateri trgovci so medtem zagnali tudi akcije zbiranja pomoči za prizadete v poplavah.

uk/bg/mlu/jes
© STA, 2023