Preklicana evakuacija Koroške Bele

Jesenice, 7. avgusta - Sirena je ob 7. uri zjutraj naznanila konec obvezne evakuacije za prebivalce Koroške Bele, ki je bila za prebivalce zaradi plazu obvezna od nedelje od 20. ure. Ob 12. uri se bo znova sestal štab Civilne zaščite Jesenice z vsemi podpornimi službami, ki bo ocenil razmere in sprejel odločitev, kako naprej, so za STA povedali na Občini Jesenice.

Koroška Bela.
Aktivnost policistov med evakuacijo občanov Koroške Bele.
Foto: PU Kranj
Arhiv STA

Zaradi aktivnega plazu so bili prebivalci Koroške Bele že drugo noč evakuirani s svojih domov.

Kot so v nedeljo sporočili z jeseniške občine, je bila evakuacija minulo noč predvidena za prebivalce ki stanujejo na Gorski poti, Koroški cesti, Novi ulici, Partizanski poti, Prosvetni cesti, Stranski poti, Ulici Karla Prežlja, Cesti Viktorja Svetina, Cesti talcev, Na Lehah, Cesti Ivana Cankarja in na Potoški poti.

Namestitev prebivalcev v nočnem času je bila organizirana v telovadnici Osnovne šole (OŠ) Prežihovega Voranca na Jesenicah. Občani so lahko v OŠ Prežihovega Voranca prišli že od 17. ure dalje, s seboj so lahko pripeljali tudi hišne ljubljenčke.

Za osebe, ki potrebujejo posebno in zdravstveno nego, je bila namestitev organizirana v Domu Franceta Bergelja na Jesenicah.

Pri evakuaciji so sodelovali tudi policisti, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Policisti so aktivno sodelovali v operativnem štabu, zavarovanju vstopnih točk zaprtega območja in nudenju pomoči prebivalcem pri zapuščanju svojih domov. Čez noči so opravljali kontrolo območja in objektov, ki so bili prazni, zaradi varnosti premoženja in preprečevanja morebitnih vlomov ali drugih kaznivih ravnanj.

da/mo
© STA, 2023