Pregled - šport, 10. 11. (četrtek)

Ljubljana, 10. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 10. novembra.

LJUBLJANA - Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na prvi tekmi drugega dela evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji v Ljubljani premagala Hrvaško s 26:18 (13:12). Pred njimi sta v nadaljevanju glavnega dela tekmovanja v Ljubljani še dve zahtevni tekmi. V ponedeljek, 14. novembra, se bodo ob 18. uri pomerile z izjemno močnimi Norvežankami, dva dni kasneje pa jih ob 15.30 čaka še obračun z Madžarkami. V slovenski reprezentanci je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Ana Gros s sedmimi goli. Nataša Ljepoja je prispevala pet, Tamara Mavsar pa štiri zadetke.

LJUBLJANA - Na večerni tekmi drugega dela rokometnega evropskega prvenstva v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori, je Danska v skupini v Ljubljani Danska premagala Madžarsko z 29:27 (14:12) in se z drugo zmago na lestvici izenačila s Slovenijo. Štiri točke ima tudi Norveška, ki pa je odigrala tekmo manj. Madžarke so bile na tekmi na pragu presenečenja. Večji del so sicer zaostajale, nato pa v končnici prišle do prednosti s 25:23 in 26:24. V zadnjih minutah pa ritma niso zdržale in Danke so še enkrat obrnile potek ter osvojile obe točki.

SARAJEVO - Slovenska ženska reprezentanca je v polfinalu svetovnega prvenstva v odbojki sede danes v Sarajevu z 0:3 izgubila proti Kanadi. Ta se bo v petek z Brazilijo borila za zlato, Slovenijo pa čaka proti ZDA boj za bron.

GLASGOW - Teniške igralke Avstralije in Velike Britanije so si že zagotovile nastop v polfinalu letošnjega pokala Billie Jean King. Na finalnem turnirju v Glasgowu so Avstralke danes v skupini B s 3:0 premagale Belgijo, Velika Britanija pa je bila zvečer s 3:0 boljša od Španije.

ORLANDO - Košarkarji Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik v severnoameriški ligi NBA je Luka Dončić, so tokrat gostovali na Floridi pri Orlando Magic. Gostitelji so zmagali s 94:87, ključ do zmage pa je bila dobra obramba nad Slovencem. Dončić je tokrat v 35 minutah dosegel le 24 točk. Poraz v domači dvorani so doživeli Chicago Bulls, za katere je Goran Dragić prispeval 14 točk, 2 skoka in 6 podaj, izgubil pa je tudi dve žogi. New Orleans Pelicans so bike premagali s 115:111. Zato pa so zmagali Denver Nuggets, ki so s 122:119 premagali Indiana Pacers. Vendar brez slovenske pomoči, saj je trener Vlatka Čančarja celotno tekmo pustil na klopi.

KATMANDU - Slovenski alpinisti Matija Volontar, Žiga Oražem in Bor Levičnik so konec oktobra v Himalaji preplezali 1100 metrov dolgo prvenstveno smer na 6180 metrov visoko goro Pomlaca, ki se imenuje tudi Ngole East. Prvi cilj je bil sicer Tengi Ragi Tau, a so se plezalci med aklimatizacijo odločili za drugačen izziv.

ag/ic/ad/zza/nem/lr/ic
© STA, 2022