Pregled - referendumi 2022, 10. 11. (četrtek)

Ljubljana, 10. novembra - Pregled dogodkov, povezanih z referendumi o zakonih o vladi, dolgotrajni oskrbi in RTVS, v četrtek, 10. novembra.

LJUBLJANA - Koalicijske stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica so pred referendumi o zakonih o vladi, dolgotrajni oskrbi in Radioteleviziji Slovenija (RTVS) enotno stopile v kampanjo in danes vzpostavile spletno stran 3xZA z odgovori na ključna vprašanja o zakonih, so zapisali v skupnem sporočilu za javnost. V kampanjo se podajajo s pozivom 3x ZA, v njej pa se bodo borili za neodvisno javno RTVS, za dostojno starost in za učinkovito vlado. Volivce pozivajo k udeležbi na referendumih.

LJUBLJANA - Podpora noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) je prvi korak k depolitizaciji in stabilizaciji razmer v največjem javnem mediju, kjer zaposleni stavkajo že več mesecev, so na današnji novinarski konferenci poudarili v koaliciji nevladnih organizacij, ki je vstopila v skupno referendumsko kampanjo za potrditev sprememb zakona o RTVS. Vanjo so se vključili Društvo novinarjev Slovenije, Mirovni inštitut, PIC - Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja ter Zavod za kulturo raznolikosti Open.

apo/apo
© STA, 2022