V Ormožu zahtevajo vzpostavitev satelitskega urgentnega centra

Ormož, 14. marca - Občinski sveti občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi so na sredini skupni seji obravnavali tudi uredbo, s katero je vlada določila lokacije 15 satelitskih urgentnih centrov. Ker na vzhodu države niso predvideni, občine zahtevajo vzpostavitev satelitskega urgentnega centra v Ormožu. Na vlado bodo poslali tudi peticijo, zato zbirajo podpise.

Središče ob Dravi, kulturna dvorana Središča ob Dravi.
Na skupni seji treh občin so občinski svetniki Ormoža, Svetega Tomaža in Središča ob Dravi, soglasno zahtevali vzpostavitev satelitskega urgentnega centra v Ormožu.
Foto: Vida Toš/STA

Središče ob Dravi, kulturna dvorana Središča ob Dravi.
Skupno sejo treh občin - Ormoža, Svetega Tomaža in Središča ob Dravi - je vodil župan Ormoža Danijel Vrbnjak (tretji z leve), ob njem sta bila župana Središča ob Dravi Toni Jelovica (drugi z leve) in župan Svetega Tomaža Mirko Cvetko (tretji z desne). Soglasno so zahtevali vzpostavitev satelitskega urgentnega centra v Ormožu.
Foto: Vida Toš/STA

Ugotavljamo, da za vzhodni del Slovenije ni predviden noben satelitski urgentni center, so v gradivu za skupno sejo zapisale občine Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi. Zato zahtevajo spremembo uredbe.

Ob tem so svetnice in svetniki vseh treh občin sprejeli še skupni sklep, da začnejo zbirati podpise občanov za peticijo za vzpostavitev satelitskega urgentnega centra v Ormožu. Podpise bodo zbirali do ponedeljka na sedežih vseh treh občin.

vit/da/apo
© STA, 2024