Nekatere bančne poslovalnice zaradi poplav zaprte

Ljubljana, 4. avgusta - Zaradi močnega deževja in poplav so po državi zaprte nekatere bančne poslovalnice, nekateri bankomati pa so nedostopni. V bankah in hranilnicah si prizadevajo, da bi v čim krajšem možnem času znova zagotovili polno delovanje, so sporočili iz Združenja bank Slovenije.

Banke in hranilnice o morebitnih spremembah v poslovanju svoje komitente obveščajo preko običajnih poti in na svojih spletnih straneh. Do polnega delovanja poslovalnic in bankomatov komitentom svetujejo, da za opravljanje bančnih storitev uporabijo digitalne kanale in plačilne kartice, so navedli.

V NLB so na spletni strani navedli, da ne delujejo poslovalnice Duplica in Glavni trg v Kamniku, Medvode, Mengeš, Brod, Šoštanj, Radlje ob Dravi, Mozirje, Dravograd, Mežica, Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Celje, Žalec, Bratovševa ploščad, Vir, Domžale, Litija, Hrastnik, Kočevje, Vič in Polje.

V Novi KBM so zapisali, da so danes zaprte poslovalnice Ravne, Laško, Domžale, Idrija, Hoče, Žalec, Šmarje ter v Celju na Krekovem trgu in na Aškerčevi ulici. Poslovalnica Slovenj Gradec posluje v omejenem obsegu in izvaja samo negotovinsko poslovanje.

Zaprte so tudi poslovalnice SKB banke Kamnik, Domžale, Trzin, Škofja Loka, Celje, Velenje, Žalec, Mozirje, Litija, Slovenj Gradec, Maribor I, Maribor II in Kranj Primskovo.

Podobno velja za ostale banke, ki imajo na območjih po državi, kjer zaradi ujme veljajo izredne razmere, svoje poslovalnice.

bdo/bg
© STA, 2023