Romski svetniki lahko do 1. februarja oddajo kandidaturo za člana Sveta romske skupnosti

Ljubljana, 17. januarja - Urad vlade za narodnosti obvešča romske svetnice in svetnike, da so upravičeni do kandidature za članico oziroma člana Sveta romske skupnosti. Kandidaturo je treba poslati uradu, rok pa se izteče 1. februarja ob 14. uri. Pravočasne bodo tudi kandidature, ki bodo na pošti oddane priporočeno 1. februarja, so zapisali v uradu vlade.

Kandidatura mora biti napisana čitljivo in lastnoročno podpisana, ob podpisu pa mora biti s tiskanimi črkami napisano ime in priimek kandidata. Urad bo za lastnoročno podpisano kandidaturo razumel, da je na ta način predloženo tudi pisno soglasje kandidata. Soglasje kandidata je nepreklicno.

Kandidatura mora biti oddana s priporočeno pošiljko po pošti ali osebno na naslov urada, ki je Vožarski pot 12, 1000 Ljubljana.

Urad je skladno z določbami zakona o romski skupnosti v Sloveniji že razpisal redne volitve predstavnikov romskih skupnosti v svetih samoupravnih lokalnih skupnosti v Svet romske skupnosti. Potekale bodo 14. februarja od 9. do 17. ure v prostorih urada.

Vsi izvoljeni predstavniki romskih skupnosti v občinskih svetih samoupravnih lokalnih skupnosti so bili že pisno obveščeni o poteku volitev in možnostih ter postopku vlaganja kandidatur ter rokih, do katerih je treba morebitno kandidaturo vložiti pri uradu vlade.

Vse podrobnosti v zvezi z izvedbo volitev in ustanavljanjem Sveta romske skupnosti bodo izvoljenim predstavnikom romskih skupnosti v občinskih svetih predstavljene tudi 24. januarja ob 9. uri na dogodku, ki ga bo urad organiziral v M Hotelu v Ljubljani. Na tem dogodku bodo izvoljeni predstavniki romskih skupnosti v občinskih svetih lahko kandidaturo za člana Sveta romske skupnosti vložili tudi osebno.

pse/mo
© STA, 2023