Pregled - šport, 29. 11. (torek)

Ljubljana, 29. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v v torek, 29. novembra.

DOHA - Na svetovnem prvenstvu v Katarju so bile odigrane tekme zadnjega kroga predtekmovanja v skupinah A in B. V osmino finala so se uvrstile Nizozemska, Senegal, Anglija in ZDA. Izidi: Nizozemska - Katar 2:0, Senegal - Ekvador 2:1, Anglija - Wales 3:0, ZDA - Iran 1:0.

LJUBLJANA - Hokejisti Sija Acronija Jesenic in SŽ Olimpije so se uvrstili v finale državnega prvenstva. V drugih polfinalnih tekmah so danes Jeseničani s 7:0 premagali LedX Celje, Ljubljančani pa s 3:1 Triglav Kranj in napredovali s skupnim izidom 2:0 v zmagah. Prva finalna tekma bo 10. januarja naslednje leto.

LJUBLJANA - Izida 18. kroga Prve lige Telemach: Gorica - CB24 Tabor Sežana 1:1, Maribor - Bravo 3:0.

KONTIOLAHTI - Šved Martin Ponsiluoma je zmagovalec uvodne biatlonske tekme sezone v Kontiolahtiju na Finskem. Za 20-kilometrsko progo je ob enem zgrešenem strelu potreboval 49:36,5 minute. Točke svetovnega pokala sta osvojila tudi Jakov Fak in Miha Dovžan.

STOCKHOLM - Slovenske biatlonke so odlično odprle sezono 2022/23. Lena Repinc je na uvodni tekmi pokala IBU v Idrefjällu s stoodstotnim streljanjem osvojila četrto mesto, novinka v reprezentanci Anamarija Lampič pa je na 7,5 km dolgem krogu morala kar štirikrat v kazenski krog, s šestim mestom pa potrdila normo za nastop v svetovnem pokalu.

TORINO - V ponedeljek je presenetljivo odstopil celotni upravni odbor najuspešnejšega italijanskega nogometnega kluba Juventusa iz Torina, vključno s predsednikom Andreo Agnellijem. Vodstvo se je na ta način odzvalo na finančne težave kluba, vključno s preiskavo državnega tožilstva o morebitnih računovodskih goljufijah, so sporočili po izredni seji uprave.

DENVER - Košarkarji Chicago Bulls in Denver Nuggets so ponoči zabeležili zmagi v rednem delu severnoameriške lige NBA. Bulls so s 114:107 ugnali Utah Jazz, pri čemer je slovenski as Goran Dragić v dobrih 13 minutah dosegel sedem točk, Denver pa je bil s 129:113 boljši od Houston Rockets. Tokrat se Vlatko Čančar v 19 minutah na parketu ni vpisal med strelce.

zzb/tb/nem/ag/alz/zza/zzb
© STA, 2022