Pregled - šport, 28. 11. (ponedeljek)

Ljubljana, 28. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 28. novembra.

DOHA - Reprezentanca Brazilije je na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju v skupini G premagala Švico z 1:0 in si zagotovila nastop v osmini finala. Edini zadetek je v 83. minuti dosegel Casemiro. Srbija in Kamerun sta v tej skupini remizirala, izid je bil 3:3, kar pomeni, da imajo Brazilci zdaj šest točk, Švica tri, Kamerun in Srbija pa po eno. Popoldne je bila odigrana tudi ena od dveh tekem v skupini G, Gana je premagala Južno Korejo s 3:2.

DOHA - Portugalska nogometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Katarju v drugem krogu skupine H premagala Urugvaj z 2:0 (0:0) in se prebila v osmino finala. Oba gola je dosegel Bruno Fernandesa v 54. in 93. minuti. Po drugi turnirski zmagi si je že zagotovila nastop v izločilnih tekmah, pred današnjo zmago je bila v Katarju boljša tudi od Gane s 3:2. Po dveh krogih je Portugalska zbrala šest, Gana ima tri, Urugvaj in Južna Koreja pa po eno točko. Para zadnjega kroga sta Gana - Urugvaj in Južna Koreja - Portugalska, obe tekmi se bosta v petek, 2. decembra, pričeli ob 16. uri.

DOHA - Slovenski sodnik Slavko Vinčič bo na svetovnem prvenstvu v Dohi sodil še drugo tekmo. Mednarodna nogometna zveza mu je zaupala deljenje pravice še na torkovem sosedskem obračunu Anglije in Walesa, so zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Mariborčan je na SP že sodil tekmo med Argentino in Savdsko Arabijo. Mariborčanu bosta na tekmi pomagala tudi Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrta sodnica bo Japonka Yoshimi Yamashita, v video sobi pa bosta glavna video sodnika Nemec Marco Fritz in njegov pomočnik Paolo Valeri iz Rima.

DALLAS - Košarkarska zasedba v severnoameriški ligi NBA Dallas Mavericks namerava podpisati pogodbo z 32-letnim veteranom Kembo Walkerjem, poročata portala ESPN in The Athletic. Pripeljati želijo organizatorja igre, s čimer bi nekoliko razbremenili glavnega snovalca igre Dallasa slovenskega zvezdnika Luko Dončića, so viri potrdili za ESPN. Dallas se je trenutno znašel v precejšnjih težavah, po četrtem zaporednem porazu pri Milwaukee Bucks je na 11. mestu v razvrstitvi zahodne konference, z razmerjem zmag in porazov 9:10. Dončić je s 33,1 točke na tekmo vodilni strelec v ligi NBA v tej sezoni. Dallas ima težave predvsem pri doseganju košev, ko je Dončić na klopi, navaja portal ESPN.

PRAGA - Čehinja Ester Ledecka, trikratna olimpijska prvakinja v alpskem smučanju in deskanju na snegu, je sporočila, da je vrnitev na tekmovanja zaradi poškodbe prestavila na naslednje leto. Sedemindvajsetletna šampionka si je poleti na treningu zlomila ključnico. Čehinja sicer še vedno upa, da se bo lahko udeležila svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Courchevelu/Meribelu, od 6. do 19. februarja, in nato SP v deskanju na snegu v Bakurianiju, od 19. februarja do 5. marca.

LJUBLJANA - S skupno zmago Švedinje Linn Grant se je končala sezona evropske turneje v golfu. Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je zadnji turnir končala na 13. mestu, v skupni razvrstitvi pa je bila 22. Koledarsko leto bo 18-letna Ljubljančanka končala okoli 65. mesta na svetu.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angelesa z Anžetom Kopitarjem so davi v severnoameriški ligi NHL doživeli nepričakovan poraz proti Ottawi, ki si je do te tekme delila zadnje mesto v ligi z Anaheimom. Kanadčani so po podaljšku slavili s 3:2. Anže Kopitar je na ledu prebil skoraj 20 minut, a na nasprotna vrata sprožil le en strel.

am/alz/ad/ic/jz/zza/zzb/ag/ad
© STA, 2022