Pregled - šport, 23. 11. (sreda)

Ljubljana, 23. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 23. novembra.

DOHA - Nogometaši Belgije so na svoji uvodni tekmi svetovnega prvenstva v Katarju vknjižili pričakovano zmago. Z 1:0 (1:0) so v skupini F v Ar Rajanu premagali Kanado. Hrvaška nogometna reprezentanca, ki brani naslov svetovnega podprvaka, pa je v svoji uvodni tekmi v skupini F v Al Koru igrala 0:0 z Marokom.

DOHA - Španska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Katarju v Dohi premagala Kostariko s 7:0 (3:0). Pred tem je Japonska v isti skupini E ugnala Nemčijo z 2:1.

SZEGED - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. krogu lige prvakov na Madžarskem izgubili proti Picku iz Szegeda s 27:36 (12:18). Celjska zasedba bo naslednjo tekmo igrala 30. novembra, tedaj bo v skupinskem delu gostila ekipo iz Szegeda.

LAS PALMAS - Odbojkarice Calcita ne bodo prva slovenska ekipa, ki bi se skozi kvalifikacije prebila v ligo prvakinj. V tretjem, zadnjem krogu kvalifikacijskega dela jo je zaustavila španska ekipa La Laguna Tenerife, ki je s 3:2 dobila že prvo tekmo v Kamniku, boljša pa je bila tudi na povratni tekmi doma, in sicer s 3:1 (16, -17, 19, 19). V kamniški vrsti je bila s 14 točkami najučinkovitejša Maša Pucelj.

LJUBLJANA - Hokejisti SŽ Olimpije so v vnaprej odigrani tekmi 40. kroga lige ICEHL izgubili z beljaško ekipo VSV z 2:5 (0:2, 2:1, 0:2).

BRDO PRI KRANJU - Na sedežu Nogometne zveze Slovenije (NZS) na Brdu pri Kranju so izžrebali pare 4. kroga pokala Pivovarne Union. Koper, ki brani naslov prvaka, se bo v prvoligaškem obračunu meril z Domžalami. Trenutno vodilno ekipo Prve lige Telemach Olimpijo iz Ljubljane pa čaka obračun v gosteh z drugoligašem Nafto 1903. Preostali pari so Cherrybox24 Tabor Sežana - Rogaška, Aluminij - Fužinar Vzajemci, Celje - Bosch Bračič Videm, Rudar Velenje - Maribor, Kety Emmi&Impol Bistrica - Bravo in Primorje - Zavrč.

PALMA DE MALLORCA - Nogometaši Dobovca so danes začeli nastope v elitnem delu lige prvakov v futsalu. Na turnirju skupine B na Majorki je bil njihov prvi tekmec domača ekipa Mallorca. Španci so bili boljši z 8:2. V elitni skupini B sta še poljska Piasta iz Gliwic ter hrvaška ekipa Novo Vrijeme Makarska.

MALAGA - Teniški reprezentanci Avstralije se je v polfinalu Davisovega pokala pridružila še Hrvaška. Ta je v drugem četrtfinalnem obračunu v Malagi premagala domačo ekipo Španije z 2:0 v zmagah, potem ko je dobila oba posamična dvoboja. V četrtek nato sledita še zadnja dva četrtfinala Italija - ZDA in Nemčija - Kanada.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL izgubili tretjič zaporedoma. Kralje so na domačem ledu premagali gostje z atlantske obale ZDA, New York Rangers, ki so slavili z izidom 5:3. Slovenski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce, je pa asistiral pri dveh zadetkih kraljev. Kralji s 24 točkami ostajajo druga najboljša ekipa v pacifiški skupini zahodne konference.

DENVER - Košarkarji Denver Nuggets so v severnoameriški ligi NBA doživeli sedmi poraz v tej sezoni. Od zasedbe iz Kolorada so bili v domači dvorani boljši igralci Detroit Pistons, ki so z izidom 110:108 prekinili niz sedmih porazov. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar tokrat ni dobil priložnosti za igro.
Detroit je z razmerjem štirih zmag in 15 porazov predzadnja ekipa lige NBA in povsem na repu razpredelnice vzhodne konference. Denver z razmerjem 10:7 zaseda sedmo mesto na zahodu.

tb/ic/ad/lr/alz/am/ag/ad
© STA, 2022