Pregled - šport, 17.11. (četrtek)

Ljubljana, 17. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 17. novembra.

CLUJ-NAPOCA - Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Cluj-Napoci pri Romuniji zmagala z 2:1 (2:0). Za Slovenijo sta v prvem polčasu zadela Benjamin Šeško in Andraž Šporar, za Romunijo pa v drugem Denis Dragus. V nedeljo bodo izbranci Matjaža Keka ob 15. uri igrali še proti Črni gori v Stožicah.

PODGORICA - Slovenska nogometna reprezentanca do 21 je zabeležila prvo zmago po zamenjavi generacije. Po septembrskem porazu v Kranju z 2:3 proti Bosni Hercegovini je tokrat na prijateljski tekmi v Podgorici z 1:0 (1:0) premagala Črno goro. Strelec edinega gola je bil že v peti minuti nogometaš Maribora Aljaž Antolin.

DOHA - Reprezentanca Senegala bo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Katarju nastopila brez prvega zvezdnika Sadia Maneja. Nogometaš Bayerna ima poškodovano fibulo in ga ne bo v sestavi za SP, sporočilo senegalske nogometne zveze povzema francoska tiskovna agencija AFP. Tik pred zdajci je do spremembe prišlo tudi v reprezentanci Argentine. Na treningu se je poškodoval napadalec Fiorentine Nicolas Gonzalez, selektor Lionel Scaloni pa je namesto njega v reprezentanco poklical soigralca Jana Oblaka pri madridskem Atleticu Angela Correo.

GUADALAJARA - Na svetovnem prvenstvu v taekwondoju v Guadalajari se je predčasno poslovil tudi olimpijec Ivan Trajković v kategoriji nad 87 kg. V tretjem krogu ga je ugnal četrti nosilec Mehičan Carlos Sansores. Trajković je ime ugoden žreb in bil v prvem krogu prost, nato pa neugodnega Libanonca Raya Rahyja ter se prebil med najboljših 16. Že pred tem je v kategoriji do 74 kg v drugem krogu izpadel tudi Lin Kovačič.

LJUBLJANA - Danes so v Slovenskem šolskem muzeju in muzeju športa v Ljubljani odprli razstavo z imenom Zbiramo, raziskujemo, obujamo: športna dediščina in Muzej športa. Razstava prikazuje razvoj slovenskega športa na številnih področjih, kot so gimnastika, kolesarstvo, atletika, vodni športi, drsanje, smučanje, planinstvo in plezanje ter igre z žogo.

DOHA - Sedanji predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fife) Gianni Infantino bo edini kandidat za prvega moža svetovnega nogometa na 73. kongresu, ki bo 16. marca v Kigaliju v Ruandi, je na kratko sporočila Fifa. Do roka za oddaje ni prišla nobena druga predsedniška kandidatura. Dvainpetdesetletni Švicar Infantino je bil za predsednika Fife prvič izvoljen na izrednem kongresu februarja leta 2016, junija 2019 pa je dobil nov mandat.

EDMONTON - Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v Edmontonu premagali Oilers s 3:1. Slovenski kapetan zmagovitih gostov Anže Kopitar ob štirih strelih ni dosegel točke, igral je dobrih 21 minut. Ekipa iz mesta angelov je s 23 točkami druga na zahodnem delu in v pacifiški skupini, vodi Vegas s tremi točkami več. Omenjeni ekipi sta skupno v ligi na tretjem in četrtem mestu, pred njima sta vodilni moštvi zahodnega dela, prva ekipa atlantske skupine Boston (28 točk), in New Jersey, ki ima na čelu metropolitanske skupine 26 točk.

DALLAS - Košarkarji Dallas Mavericks so brez prvega zvezdnika Luke Dončića, ki mu je trener namenil počitek, v ligi NBA doma z 92:101 izgubili proti Houston Rockets, ki je najslabša ekipa lige NBA to sezono. Brez zmage je ostal tudi Goran Dragić s Chicago Bulls, saj je v gosteh pri New Orleans Pelicans z ekipo izgubil s 110:124. Poraz so doživeli tudi Denver Nuggets, katerih član je Vlatko Čančar. Dončić si je prislužil prost večer, potem ko je dan prej odigral 40 minut in pomagal Dallasu, da je zadržal zmago proti Los Angeles Clippers.

ag/nem/lr/ic/jz/zza/ag
© STA, 2022