Pregled - šport, 2. 11. (sreda)

Ljubljana, 2. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 2. novembra.

LJUBLJANA - Izmed štirih slovenskih posameznikov v nogometni ligi prvakov sta se dva uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Samirju Handanoviću, ki se je svojim Interjem med najboljših 16 ekip, se je danes pridružil Kevin Kampl, njegov Leipzig, za katerega je Slovenec igral celo tekmo, je v odločilni tekmi s 4:0 premagal Šahtar iz Donjecka.Benjamin Šeško s Salzburgom, ki je v odločilni tekmi z 0:4 izgubil proti Milanu - Šeško je igral od 62. minute, bo evropsko sezono nadaljeval v evropski ligi, Jan Oblak pa je z Atleticom sezono končal.

OSLO - Celjski rokometaši so z 29:31 doživeli peti poraz v tej sezoni lige prvakov, Elverum pa je prišel do prve zmage.

BENETKE - Košarkarji Cedevite Olimpije tudi po četrtem krogu evropskega pokala ostajajo edina ekipa v skupini A brez zmage. Na gostovanju v Benetkah so morali priznati premoč Umani Reyer, ki je s 76:68 zabeležila drugo zmago.

MURSKA SOBOTA - Nogometaši Mure so v zaostali tekmi 15. kroga v Murski Soboti premagali Bravo z 1:0.

LJUBLJANA - Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je določil 14 igralcev, ki se bodo sredi septembra pomerili z Izraelom in Nemčijo. Iz ekipe, ki je igrala na evropskem prvenstvu v Nemčiji, sta zraven le Edo Murić in Žiga Samar.

LJUBLJANA - Začela se je prodaja dnevnih vstopnic za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023, ki bo potekalo med 21. februarjem in 5. marcem 2023. Cene vstopnic se gibljejo od 15 evrov do 64 evrov za stojišča. Navijači bodo lahko spremljali najmanj dve tekmi na dan, bogat glasbeni program in številne dogodke na različnih prizoriščih.

zzb/nem/ic/jz/zzb
© STA, 2022