Pregled - lokalne volitve 2022, 24. 10. (ponedeljek)

Ljubljana, 24. oktobra - Pregled dogodkov, povezanih z lokalnimi volitvami, v ponedeljek, 24. oktobra.

KOPER - V koprski Levici ocenjujejo, da zdajšnja občinska oblast ni uresničila pričakovanj, zato so izbrali svojega županskega kandidata. To je Alan Medveš, ki se je za položaj potegoval že leta 2018. Obljublja, da bo stranka delovala proti klientelizmu, za razvoj mesta in podeželja, v sodelovanju z italijansko narodno skupnostjo in za sodelovanje občanov pri odločitvah. Navedel je še boj za pravice najšibkejših in delavcev ter zavzemanje za razvoj kulture v mestu. V primeru izvolitve bi se najprej posvetil gradnji stanovanj za mlade, je napovedal. Za to bi bilo treba po njegovem mnenju reformirati občinski stanovanjski sklad.

BREŽICE - Lokalni odbor SDS Občine Brežice je predstavil listo svetniških kandidatov. Ta ima štiri nosilce za štiri občinske volilne enote, ti so Andrej Vizjak, Aleksander Gajski, župan Ivan Molan in Katja Čanžar. Med programskimi poudarki je Vizjak za STA med drugim navedel nadaljnji razvoj zlasti trajnostne infrastrukture, prizadevanje za zagotovitev statusa mestne občine ter razvoj Brežic kot izobraževalnega, kulturnega, športnega, upravnega in zdravstvenega regijskega središča.

SEVNICA - Sevniški župan Srečko Ocvirk, kandidat s podpisi volivcev in podporo SLS, ki v tekmi za župansko mesto leta 2018 ni imel tekmeca, se bo za vnovični oz. četrti polni županski mandat pomeril z izzivalcem Alešem Žibertom. Ta kandidira s podpisi volivcev, pri njegovi županski kandidaturi ga podpirata tako Gibanje Svoboda kot SDS.

HRASTNIK - Hrastniški župan Marko Funkl je v Hrastniku predstavil izvedene projekte in načrte za nadaljnji razvoj Hrastnika. Kot napoveduje, bodo v naslednjih štirih letih zgradili nova občinska stanovanja, kjer bodo imele prednost mlade družine. Razvili bodo pilotni projekt stanovanjske zadruge. Do izgradnje doma za starejše bodo uredili center za starejše, ki bo deloval v sklopu že obstoječih javnih zavodov. Pripravili bodo tudi osrednjo strategijo za razvoj turizma v Občini Hrastnik.

apo/sag/rbo/lpc/apo
© STA, 2022