Zveza slovenskih društev na Hrvaškem za predsednico znova izvolila Barbaro Riman

Reka, 20. maja - Zveza slovenskih društev na Hrvaškem je danes na volilni skupščini na Reki za predsednico izvolila dosedanjo predsednico zveze Barbaro Riman. Za njeno namestnico so izvolili Jasmino Dlačić, ki je bila namestnica tudi v prejšnjem mandatu, so za STA sporočili iz zveze. To je po besedah Barbare Riman potrdilo, da delovanje zveze gre v pravo smer.

Hrvaška, Reka.
Predsednica Zveze slovenskih društev na Hrvaškem Barbara Riman.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Delegati, ki so sodelovali na volilni skupščini, so Barbaro Riman in Jasmino Dlačić izvolili soglasno.

"Predsedniki oziroma predsednice slovenskih društev so nama še enkrat izkazali zaupanje, kar je očitno potrdilo, da delava v pravo smer oziroma da zveza dela v pravo smer," je za STA po izvolitvi dejala Barbara Riman.

Ob tem je napovedala, da se bo zveza v naslednjem štiriletnem mandatu trudila za pomladitev društev in za uveljavitev pravic, ki jih ponujata Republika Hrvaška in Republika Slovenija, ter se s svojimi projekti prijavljala na javne razpise.

"Delali bomo tudi na boljšem medsebojnem razumevanju, se trudili, da bi postali vidnejši in da bi slovenska skupnost na Hrvaškem postala vsakodnevno prisotna tako v Sloveniji kot na Hrvaškem," je še dodala Barbara Riman, ki se že 27. maja odpravlja v Split, kjer tamkajšnje slovensko društvo praznuje 30 let delovanja.

Zveza slovenskih društev na Hrvaškem je krovna organizacija, ki združuje in povezuje vsa slovenska društva na Hrvaškem. Trenutno je slovenskih društev na Hrvaškem 16, največja med njimi so na Reki, v Zagrebu in Splitu.

Zveza je bila ustanovljena leta 1992, 30 let delovanja pa je obeležila 10. maja letos na Reki. Slovesnosti se je udeležil tudi slovenski predsednik Borut Pahor.

tib/lkr
© STA, 2022