STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet kultura 5:30

Avstralski animiran celovečerec Memoir of a Snail na sporedu jeseni

Avstralski animiran celovečerec režiserja Adama Elliota z naslovom Memoir of a Snail o osamljeni nepridipravki Grace, katere strast so zbiranje okrasnih polžev in ljubezenski romani, je na letošnjem filmskem festivalu v Annecyju osvojil nagrado cristal za najboljši celovečerni film. Na filmska platna v ZDA bo film prišel novembra.

šport 0:30

Celjane čaka Slovan iz Bratislave

Nogometaše Celja bodo danes doma ob 20.15 odigrali prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij proti slovaškemu prvaku Slovanu iz Bratislave. Če bi Celjani izločili Slovake, bi si že zagotovili šest tekem v jesenskem skupinskem delu enega izmed evropskih tekmovanj.

šport 0:30

Pariz 2024: Začenjajo se prva tekmovanja

Do uradne otvoritve 33. poletnih iger moderne dobe v Tokiu sta še dva dneva, vendar bodo prvi športniki na delu že danes. Popoldne se bosta namreč začeli predtekmovanji na nogometnem turnirju in v ragbiju 7. Kot prvi se bodo pod olimpijskimi krogi ob 15. uri pomerili nogometaši Argentine in Maroka v skupini B ter Uzbekistana in Španije v skupini C.

Slovenija 0:30

Vlada med drugim o zakonih s področja zdravstva

Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala izhodišča za pripravo predloga zakona o priznavanju poklicnih kvalifikacij v zdravstvu, s katerim želijo poenostaviti in pospešiti zaposlovanje tujih zdravstvenih delavcev. Obravnavala bo tudi izhodišča za pripravo zakona o inštitutu za medicinsko in drugo izvedenstvo na področju socialne varnosti.

svet 23.7.2024 22:40

Direktorica tajne službe ZDA odstopila zaradi poskusa atentata na Trumpa

Direktorica tajne službe ZDA Kimberly Cheatle je danes odstopila s položaja, ker agencija ni uspela preprečiti poskusa atentata na nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, poročajo ameriški mediji. Aktualni predsednik Joe Biden se ji je zahvalil za opravljeno delo in zagotovil, da bo neodvisna preiskava prišla do dna dogodkom 13. julija.