Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija šport 7:29

Po Sloveniji teklo rekordnih 22.000 otrok

Atletska zveza Slovenije (AZS) je tudi letos izvedla množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi osveščati o pomenu zdravega načina življenja. Na teku, ki je potekal pod motom Začni mlad, tekmuj pošteno, je sodelovalo skoraj 200 vrtcev, osnovnih šol ter šol s prilagojenim programom, skupno več kot 22.000 otrok.

svet 7:28

Koalicija pod vodstvom Savdske Arabije napadla cilje v Jemnu

Vojaška koalicija pod vodstvom Savdske Arabije je davi v okolici jemenskega mesta Hudajda napadla več ciljev uporniških Hutijev. Po navedbah savdske tiskovne agencije SPA so se pri tem osredotočili predvsem na območja, kjer domnevno izdelujejo eksplozive, bombe ali podvodne mine, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Slovenija 6:34

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 132 prometnih nesreč, od tega 17 nesreč z lahkimi poškodbami in eno s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 55 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

svet kultura 6:00

Igralka Sophia Loren praznuje 85 let

Italijanska filmska igralka Sophia Loren, ki velja za zadnjo resnično filmsko divo, danes praznuje 85 let. Zaigrala je v več kot 100 filmih in kljub filmski karieri v Hollywoodu ostala ves čas povezana z Neapljem.

Slovenija 6:00

V Karavankah teden gorskega kolesarjenja in nov učni center

V okviru čezmejnega projekta Alpe Adria Karavanke se danes začenja Teden kolesarjenja v Karavankah. Danes bo stekla vodena tura po turnokolesarski poti Trans Karavanke, v soboto pa bodo v Javorniškem Rovtu pripravili Gorskokolesarski dan, ko bodo odprli tudi nov gorskokolesarski učni center Pristava.

svet kultura 5:30

Green Day prihodnje leto z novim albumom

Ameriški punk rockerji Green Day za februar leta 2020 napovedujejo nov album, ki bo nasledil ploščo Revolution Radio iz leta 2016. Navdih za skladbe na novem albumu Father of All Motherfuckers je pevec in kitarist Billie Joe Armstrong iskal v britanski soul glasbi in izvajalcih, kot sta Smokey Robinson in Amy Winehouse.