STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 18:41

Evropske borze večinoma s padci, nafta se draži

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma znižali, med vlagatelji pa se je okrepila zaskrbljenost glede morebitne zaostritve razmer na Bližnjem vzhodu. Nafta se zaradi tega dodatno draži, evro v primerjavi z dolarjem pa izgublja na vrednosti.

svet 18:33

V Berlinu policija prekinila kongres o Palestini

Nemška policija je danes v Berlinu približno dve uri po začetku prekinila kongres o Palestini in zaprosila okoli 250 udeležencev, da zapustijo dvorano. Po navedbah enega od organizatorjev je policija pred stavbo, kjer je potekal kongres, pridržala več ljudi.

svet 18:28

Bela hiša iransko grožnjo Izraelu označila kot resno

Grožnje Irana o maščevanju Izraelu za nedavni napad na konzulat v Damasku so resne, je danes sporočila Bela hiša. V Washingtonu so ob tem dodali, da bodo poskrbeli, da bodo Izraelci imeli, kar potrebujejo za obrambo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 17:59

Ukrajina znova pozvala k izključitvi Rusov in Belorusov iz OI v Parizu

Ukrajina je v odprtem pismu, ki ga je naslovila na Mednarodni olimpijski komite (Mok) in Mednarodno rokoborsko zvezo (UWW) vnovič pozvala k izključitvi Rusov in Belorusov z olimpijskih iger poleti v Parizu. Pojasnili so, da nekateri športniki, ki bi lahko nastopili pod nevtralno zastavo, podpirajo ruski vojaški napad na njihovo državo.

svet 17:53

V Nemčiji omogočili lažje spreminjanje podatka o spolu

V Nemčiji bo po novem lažje urediti spremembo podatka o spolu kar na upravnih enotah. Za to je danes glasovala večina v spodnjem domu nemškega parlamenta, zgornjemu domu zakona, ki bo stopil v veljavo 1. novembra, ni treba potrditi, poroča nemški portal dnevnika Tagesschau.