Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 8:43

Nafta cenejša

Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju znižale. Vlagatelje po navedbah analitikov skrbi naraščanje okužb z novim koronavirusom, ki bi lahko prekinilo že tako skromno okrevanje globalnega gospodarstva. Spremljajo predvsem razmere v ZDA in na Kitajskem, dveh največjih porabnicah črnega zlata, piše nemška tiskovna agencija dpa.

kultura 8:43

V Mali galeriji Banke Slovenije razstava Urbano tkanje

V Mali galeriji Banke Slovenije so v sodelovanju z oddelkom za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete pripravili razstavo z naslovom Urbano tkanje. Študentom je s preoblikovanjem galerijskega prostora uspelo ustvariti pretkana drevesa, ki subtilno naseljujejo prostor in vabijo obiskovalca v navidezni gozd.

gospodarstvo 8:39

Azijske borze v rdečem

Indeksi na osrednjih azijskih borzah so se danes obarvali rdeče. Vlagatelje po navedbah analitikov skrbi naraščanje števila okužb z novim koronavirusom, ki bi lahko podaljšalo okrevanje globalnega gospodarstva, piše francoska tiskovna agencija AFP.

svet 8:33

ZDA zaradi zlorab Ujgurov s sankcijami proti funkcionarjem kitajske partije

ZDA so zaradi hudih zlorab človekovih pravic pripadnikov muslimanske manjšine Ujgurov v provinci Xinjiang uvedle sankcije proti več uradnikom kitajske komunistične partije, je v četrtek sporočil ameriški državni sekretar Mike Pompeo. Čeprav ZDA ostro kritizirajo ravnanje z Ujguri na Kitajskem, pa so tokrat prvič dejansko uvedle sankcije.

šport 8:27

Porto po spodrsljaju Benfice pred novim naslovom

Nogometno prvenstvo Portugalske je tako rekoč odločeno. Drugouvrščena Benfica iz Lizbone je v četrtek zvečer na gostovanju pri Famalicau iztržila le točko (1:1) in tri kroge pred koncem za Portom zdaj zaostaja že osem točk.

svet 8:13

Tudi začasna predsednica Bolivije okužena s koronavirusom

Bolivijska začasna predsednica Jeanine Anez je v četrtek sporočila, da so pri njej s testom potrdili okužbo z novim koronavirusom. Kot je zatrdila, se sicer dobro počuti in bo še naprej delala od doma oziroma v samoizolaciji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 8:00

Za Kopitarja letošnje poletje daljše, prihodnja sezona pa še s precej vprašaji

Sezono slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je močno zaznamovala pandemija novega koronavirusa. Ker njegova ekipa ni prišla do mest, ki bi vodila v končnico, se je zanj končala predčasno, dlje časa kot običajno poleti je zdaj tudi v Sloveniji, zaveda pa se, da je nadaljevanje lige NHL v naslednji sezoni še nekoliko negotovo.