Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 12:29

Žan Kranjec zaradi orkana Biance na start v ponedeljek

Organizatorji tekmovanj za svetovni pokal alpskih smučarjev v Hinterstoderju so bili zaradi orkana, ki so mu nadeli ime Bianca, prisiljeni na novo določiti spored tekem. Moški veleslalom z Žanom Kranjcem v osrednji vlogi bo po novem v ponedeljek, alpsko kombinacijo bodo skušali izpeljati v nedeljo, superveleslalom bo v soboto.

svet 12:17

EU skrbi nevarnost izbruha mednarodnega konflikta v Siriji

Evropska unija je zaskrbljena zaradi zaostritve razmer v Siriji, kjer je bilo v zadnjih letalskih napadih režimskih sil ubitih najmanj 33 turških vojakov. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je danes na Twitterju pozval h končanju stopnjevanja napetosti in opozoril, da konflikt ogroža civiliste.

Slovenija 12:02

Ob Bohinjskem jezeru plačilo parkirnin tudi pozimi

Bohinjski občinski svetniki so na četrtkovi seji sprejeli sklep o novih cenah parkirnin na območju Bohinja. Novost je uvedba parkirnin na parkiriščih v bližini Bohinjskega jezera tudi v zimskem času, in sicer v višini pol evra na uro. V Bohinju tako nadaljujejo z začrtanimi ukrepi za zmanjšanje prometne obremenitve območja jezera.

gospodarstvo 11:50

Ponudbo za nakup Rimskega vrelca v Kotljah oddalo podjetje IIG-SL

Ponudbo za nakup kompleksa Rimski vrelec v Kotljah je oddalo slovenjgraško podjetje IIG-SL, ki se ukvarja z razvojem in investiranjem. Za kompleks je ponudilo 407.952 evrov, medtem ko je bila izhodiščna cena določena v višini 300.000 evrov brez davka, so sporočili z Občine Ravne na Koroškem.

svet 11:47

Zaradi koronavirusa v Švici prepovedali vse večje dogodke

V boju proti širjenju novega koronavirusa so oblasti v Švici preventivno prepovedale vse večje prireditve, na katerih pričakujejo več kot 1000 oseb, je danes sporočil notranji minister Alain Berset. Med drugim so odpovedali tudi znameniti avtomobilski salon v Ženevi, ki bi se moral odpreti prihodnji četrtek.

šport 11:40

Radovan Gačič novi selektor avstrijskih odbojkarjev

Slovenski odbojkarski strokovnjak Radovan Gačič, ki je to sezono vodil odbojkarice Nove KBM Branika, je novi selektor avstrijske reprezentance, danes poroča avstrijska agencija Apa. Gačič je nasledil Nemca Michaela Warma, ki je bil na čelu avstrijske vrste devet let, do novembra lani.

Slovenija 11:40

Slovenjgraška bolnišnica lani z višjimi prihodki in izgubo

Slovenjgraška bolnišnica je lani ustvarila 48,9 milijona evrov celotnih prihodkov, kar je dobrih pet odstotkov več kot leta 2018. Lanska izguba je znašala 746.435 evrov, leta 2018 pa 514.000 evrov. Vzrok izgube tiči v tem, da strošek dela ni zajet v ceni zdravstvenih storitev, ocenjuje direktor bolnišnice Janez Lavre.