Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 20:25

Štirje predstavniki ruske atletike v primeru Lisenko suspendirani

Predsednik Ruske atletske zveze (RUSAF) Dmitrij Šljahtin in izvršni direktor zveze Aleksander Parkin sta bila kaznovana, ker sta "resno ovirala preiskavo dopinške kršitve ruskega skakalca v višino Danila Lisenka", je sporočila Komisija za integriteto športnikov (AIU) in obema, tako kot Lisenku in njegovemu trenerju, izrekla začasni suspenz.

svet 20:10

Ladja Ocean Viking v morju rešila še 90 migrantov

Humanitarna ladja Ocean Viking je danes v Sredozemskem morju s čolna rešila še 90 migrantov, potem ko je bilo na ladji že 125 ljudi, ki so jih rešili v minulih dneh. Organizacija Zdravniki brez meja je sporočila, da so danes rešeni migranti povedali, da so iz Libije odpluli v torek zvečer, našli pa so jih 82 navtičnih milj od libijske obale.

šport 20:04

Belakova v finalu Cottbusa, Bertoncelj praznih rok

Prvi dan kvalifikacij svetovnega pokala v športni gimnastiki v Cottbusu je veselje prinesel le v tabor slovenske ženske reprezentance. Teja Belak si je zagotovila finale na preskoku s tretjo oceno. Sašo Bertoncelj na konju z ročaji je v lovu na olimpijske igre 2020 v Tokiu naredil korak nazaj, saj je ostal brez finala na 12. mestu.

gospodarstvo 20:03

Opozicija z nekaj dopolnili uspešna tudi pri proračunu za leto 2021

Tako kot pri proračunu za leto 2020 je DZ tudi pri proračunu za leto 2021 potrdil nekaj dopolnil, ki jih je vložila opozicija. Izmed 55 vloženih dopolnil so večino glasov navzočih na seji prejela tri. Zdaj mora finančno ministrstvo pripraviti uskladitveno dopolnilo.

gospodarstvo 19:33

Ptuj s turističnim okvirjem iz aluminija za atraktivnejše fotografije mesta

Ptuj, ki letos obeležuje 1950 let prve pisne omembe, je dobil turistični okvir, ki tudi v številnih drugih mestih po svetu predstavlja turistično atrakcijo. Ptujskega so naredili iz Talumovega aluminija, postavljen je na desnem bregu Drave in ponuja lep pogled na veduto mesta. Fotografije najstarejšega mesta bodo tako še bolj atraktivne.