Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija gospodarstvo 15:52

Za krepitev kompetenc mladih več kot dva milijona evrov

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori nekaj več kot dva milijona evrov vrednemu javnemu razpisu Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost. Razpis bo v kratkem objavilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, so danes sporočili iz službe vlade.

gospodarstvo 15:51

Ljubljanska borza: SBI TOP nekoliko navzgor

Ljubljanska borza je današnje trgovanje končala z 0,44-odstotno rastjo indeksa blue chipov SBI TOP. Borzni posredniki so sklenili za 727.920 evrov poslov, za vlagatelje pa so bile najbolj zanimive Krkine delnice, ki so k skupnemu prometu prispevale polovico.

gospodarstvo 15:48

Kemis mora nelegalno zgrajeni podzemni rezervoar odstraniti do 15. aprila

Inšpektorat RS za okolje in prostor je z odločbo z dne 14. oktobra Kemisu naročil, da mora nelegalni objekt, podzemni rezervoar za požarno vodo, v sklopu reciklažnega centra na Vrhniki odstraniti do 15. aprila 2020, so danes sporočili z okoljskega ministrstva. V primeru neizpolnitve te obveznosti bo stekel postopek izvršbe.

svet 15:43

Številni mrtvi v napadu na mošejo v Afganistanu

V napadu na mošejo v Afganistanu je bilo danes ubitih najmanj 28 ljudi, še več deset pa je ranjenih, so sporočile afganistanske oblasti. V mošeji je odjeknila močna eksplozija, v kateri se je delno porušila tudi streha stavbe, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 15:26

Institucionalno varstvo na Koroškem obeležuje 130-letnico

S prireditvijo in v družbi številnih gostov so danes v Koroškem domu starostnikov v Črnečah obeležili 40-letnico doma in 130-letnico institucionalnega varstva na Koroškem. Dom v Črnečah je najstarejši na Koroškem in poznan kot nosilec razvoja storitev. Po oceni stroke bi v regiji potrebovali vsaj še en dom starejših. Zanj si prizadevajo na Ravnah.

gospodarstvo 15:24

Munich Re v četrtletju s 76 odstotkov višjim dobičkom

Nemška pozavarovalnica Munich Re je v tretjem četrtletju ustvarila 850 milijonov evrov čistega dobička, kar je 76 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V pozavarovalnici dober poslovni rezultat pripisujejo uspešnemu nastopu na trgu. Posebej so zadovoljni s prihodki od investicij, na roko pa so jim šli tudi ugodni menjalni tečaji.