Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
PoSTAnite del naše zgodbe.

171

STA že 171 dni opravlja javno službo brez plačila zanjo s strani Vlade RS.Več

Ne/Ja - razbijalka mitov

STApodkast

Zadnje novice

šport 19:59

Mohorič: Cilj je bil napad na zmago

Matej Mohorič se je danes v Kopru razveselil drugega naslova državnega prvaka v cestni preizkušnji. Kot je po koncu povedal kolesar Bahrain Victoriousa, je bil cilj pred samo etapo poskusiti zmagati. Po kronometru je bil znova drugi Jan Polanc (UAE Team Emirates), ki bi raje imel en naslov kot dve drugi mesti.

šport 19:56

Švica izločila Turčijo

Švicarska nogometna reprezentanca je v tretjem krogu predtekmovanja evropskega prvenstva s 3:1 (2:0) premagala Turčijo. S tem je osvojila tretje mesto v skupini A, medtem ko je Turčija z zadnjim mestom postala druga reprezentanca za Severno Makedonijo, ki po prvem delu odhaja domov.

šport 19:53

Slovenska atletika si je v Bolgariji zagotovila prvo ligo

Slovenska atletska reprezentanca si je v bolgarski Stari Zagori zagotovila nastop v prvi ligi. V drugi ligi je zasedla tretje mesto, ki je kot zadnje vodilo v višjo ligo. Spet se je izkazal Kristijan Čeh, ki je zmagal v metu diska s 66,55 m, drugo slovensko posamično zmago je drugi dan EP dosegla Maruša Mišmaš Zrimšek na 5000 m (15:30,61).

šport 19:26

Mohorič novi državni prvak v cestni preizkušnji

Matej Mohorič je novi državni prvak v cestni preizkušnji. Kolesar Bahrain Victoriousa je najhitreje opravil s 172 km dolgo progo in po letu 2018 osvojil drugi naslov državnega prvaka. V vročem Kopru je bil drugi Jan Polanc (UAE Team Emirates), tretji pa Luka Mezgec (Bike Exchange).

šport 19:15

Šeglovi tri zmage na domačem mitingu

Ravne na Koroškem so gostile tradicionalni mednarodni plavalni miting, ki pa je v pokoronskem obdobju minil v skromni zasedbi. S tremi zmagami je izstopala domača plavalka Janja Šegel, ki je na 50 m delfin (27,55) in 50 m prsno (33,09) dosegla tudi osebna rekorda. Na 50 m prsno je morala zmago prepustiti favorizirani Tini Čelik iz Triglava (32,94).

Slovenija 18:52

Minister Poklukar pozval k cepljenju in premagovanju predsodkov in strahov

Ob tem, ko bodo pristojni prihodnji teden po napovedih ponudili možnost izbire med cepivi proti covidu-19, je minister za zdravje Janez Poklukar danes prosil ljudi, naj se cepijo. "Samo, če bomo kolektivno precepljeni, bomo varni vsi," je poudaril minister in pozval tudi k premagovanju predsodkov, pomislekov in strahov.