Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 10:33

Slovenska strelska para na EP v Bologni brez četrtfinala

Na strelskem evropskem prvenstvu z malokalibrskim orožjem na 25 in 50 metrov v Bologni je bila danes na sporedu mešana ekipna tekma v disciplini malokalibrska puška leže 50 metrov. Živa Dvoršak in Rajmond Debevec ter Urška Kuharič in Robi Markoja si prek kvalifikacij niso izborili četrtfinalnega nastopa.

šport 10:30

Andraž Struna našel klub v Romuniji

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Andraž Struna, ki je nazadnje igral na Cipru pri Anorthosisu Famagusti, bo kariero nadaljeval v vrstah romunskega prvoligaša Voluntarija. Tridesetletni Pirančan se je tako za eno sezono preselil na stadion Anghel Iordanescu, kjer bo igral pod vodstvom 54-letnega italijanskega trenerja Cristiana Bergodija.

svet 10:29

Iranski vrhovni vodja izključil možnost pogovorov z ZDA

Iranski vrhovni voditelj, ajatola Ali Hamenej, je danes izključil vsakršno možnost pogovorov z ZDA. Hamenejeve besede se nanašajo na ugibanja o morebitnem srečanju med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem ob robu zasedanja Generalne skupščine ZN v New Yorku, ki se začenja ta konec tedna.

gospodarstvo 10:10

Previdno vzdušje na evropskih borzah

Na osrednjih evropskih borzah danes vlada previdno vzdušje. Vlagatelji si še niso opomogli po sobotni novici o napadih na največjo rafinerijo nafte v Savdski Arabiji. Na drugi strani pa jih spodbuja upanje, da bodo največja svetovna gospodarstva uvedla nove stimulativne ukrepe. Evro krepko izgublja.

kultura 10:04

Performa & Platforma vabi k okušanju umetnosti

Mariborska festival sodobnih performativnih praks Performa in Platforma sodobnega plesa sta ponovno združila moči. Letos postavljata v središče oralnost in z njo okus ter vabita gledalce, da se pridružijo ob okušanju umetnosti.

gospodarstvo 10:01

Boeingi 737 max brez časovnice za vzlet, FAA naj bi napravil kup napak

Časovnica, kdaj bodo letala 737 max ameriškega proizvajalca Boeing znova poletela v nebo, ni postavljena, je v ponedeljek dejal prvi mož ameriške Zvezne uprave za civilno letalstvo (FAA) Stephen Dickson. "Na prvem mestu je varnost in ne lovimo nobenih rokov," je poudaril. Stroka naj bi bila medtem zelo kritična do dela in odziva FAA v tej zadevi.

Slovenija 10:01

V tolminskem športnem parku uradno odprli kolopark

V športnem parku Brajda v Tolminu so v ponedeljek v okviru Evropskega tedna mobilnosti uradno odprli kolopark oziroma poligon pumptrack. Kot je dejal tolminski župan Uroš Brežan, je bila investicija v višini 40.000 evrov glede na ostale naložbe v športni park relativno majhna, a bo glede na izkazan interes prinesla veselje velikemu številu mladih.