Pregled - Slovenija, 6. 7. (sobota)

Ljubljana, 6. julija - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v soboto, 6. julija.

LJUBLJANA - Vikend, v katerem so počitnice začeli v večini avstrijskih in nekaterih nemških zveznih deželah, je pričakovano prinesel povečan promet na slovenskih cestah. Promet je bil večji del dneva zgoščen na cestah, ki vodijo proti turističnim središčem in Hrvaški, zastoji so nastajali predvsem na ljubljanski obvoznici in primorski avtocesti.

LJUBLJANA - Gorski reševalci so imeli polne roke dela s pomočjo planincem. Policisti so opozorili, da število nesreč v gorah narašča in pozvali k previdnosti. Letalska policijska enota je z dežurno ekipo za reševanje v gorah samo do 18. ure posredovala petkrat. Od 1. junija do danes je bilo po podatkih Policijske uprave Kranj helikopterskih reševanj 42.

ČRNA NA KOROŠKEM - Na Ludranskem vrhu nad Črno na Koroškem je potekalo 33. vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo, letos so v ospredje postavili predvsem pomen solidarnosti. Po besedah osrednjega govornika, novega evropskega poslanca Vladimirja Prebiliča solidarnost ni zgolj lepilo, ki drži našo skupnost skupaj, temveč je tudi temelj naše prihodnosti. Kot je dodal, so podnebne spremembe, migracije in ekonomske neenakosti globalni izzivi, ki zahtevajo skupne rešitve in sodelovanje.

zc/zc
© STA, 2024