Pregled - Slovenija, 13. 4. (sobota)

Ljubljana, 13. aprila - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v soboto, 13. aprila.

LJUBLJANA - SD na volilnem kongresu voli novo vodstvo. V drugi krog predsedniške tekme sta se prebila gospodarski minister Matjaž Han in evropski poslanec Milan Brglez, medtem ko sta vodja poslanske skupine Jani Prednik in župan Ajdovščine Tadej Beočanin že izpadla.

LJUBLJANA - Gibanje Svoboda Mladi bo še naprej vodil Matej Grah, so na volilnem kongresu sklenili člani podmladka največje parlamentarne stranke. Grah, sicer tudi kandidat Gibanja Svoboda za evropske volitve, je ob izvolitvi izpostavil pomen povezovanja mladih in učinkovitega zastopanja njihovih interesov. Zbrane je nagovoril predsednik stranke Robert Golob, ki je izrazil podporo mladim in njihovim prizadevanjem.

LJUBLJANA - Veljati je začela uredba o podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje fotonapetostnih naprav in sprejemnikov sončne energije. Med drugim prinaša obvezno postavitev sončnih elektrarn na večje novozgrajene gospodarske objekte in javno infrastrukturo ter parkirišča, ne pa tudi na stanovanjske objekte.

LJUBLJANA - Bonitetni agenciji Fitch in Moody's sta v petek potrdili bonitetno oceno Slovenije pri A oziroma pri A3 s stabilnimi obeti. Agenciji pričakujeta, da bo Slovenija obvladovala javnofinančni primanjkljaj in tako svojo zadolženost v naslednjih dveh letih uspešno zniževala, so zapisali na finančnem ministrstvu.

zc/moz
© STA, 2024