Poslanci o predlogu novele zakona o osnovni šoli dokončno na naslednji seji

Ljubljana, 16. februarja - Poslanci so na izredni seji opravili drugo obravnavo predloga novele zakona o osnovni šoli in ga dopolnili s koalicijskimi dopolnili.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri bodo obravnavali novelo zakona o varstvu okolja, novelo zakona o osnovni šoli, predlog zakona o izvajanju uredbe o enotnem trgu digitalnih storitev, novelo zakona o spodbujanju digitalne vključenosti in mandatno-volilne zadeve.
Foto: Katja Kodba/STA

Po končanem glasovanju o dopolnilih, pa niso opravili še tretje, zadnje obravnave zakona, saj je več kot tretjina navzočih poslancev temu nasprotovala. Tako bodo dokončno o zakonu glasovali na naslednji seji.

Vladni predlog novele zakona o osnovni šoli predvideva nacionalno preverjanje znanja za tretješolce in določa, da je uspeh na teh v 9. razredu lahko eno od meril pri vpisu na srednje šole v primeru omejitev vpisa.

Poslanci v opozicijskih SDS in NSi so na seji sicer napovedali, da bodo glasovali proti, od poslancev koalicije pa je bilo pričakovati, da bodo predlog glede na razpravo pri glasovanju predvidoma podprli.

kab/lte
© STA, 2024