V dobrodelnem dnevu RTV Slovenija do 18. ure zbrali več kot 300.000 evrov, zvečer še posebna televizijska oddaja

Ljubljana, 10. avgusta - Zbiranju sredstev za žrtve poplav se je pridružila tudi Radiotelevizija (RTV) Slovenija, kjer so do 18. ure zbrali 308.687 evrov. V dobrodelnem dnevu Skupaj za Slovenijo sodelujejo vsi radijski programi, portal MMC in Televizija Slovenija, kjer bo ob 20. uri posebna dobrodelna oddaja.

Ljubljana.
RTV Slovenija.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Na RTV Slovenija ves dan poročajo o dogajanju v najbolj prizadetih krajih in o izjemni odločnosti in srčnosti ljudi na terenu, so zapisali na MMC.

Ob tem gledalce in poslušalce vabijo k darovanju s klicem na 01 472 00 11 ali SMS sporočilom s ključno besedo DARUJ5 oziroma DARUJ10 na 1919.

Do 18. ure so vključno s SMS-donacijami zbrali 308.687 evrov.

Klicni center, v katerem prostovoljci Rdečega križa in Karitasa skupaj z zaposlenimi na RTV Slovenija in nekaterimi znanimi obrazi zbirajo sredstva za ljudi, ki so utrpeli škodo v poplavah, deluje od 7. ure zjutraj.

Klic poteka tako, da klicatelj pove ime priimek in naslov ter znesek, ki ga namerava darovati. Na naslov bo nato prejel dve položnici s svojim zneskom, eno od Karitasa in eno od Rdečega križa. Donator se tako pri plačilu položnice sam odloči, kateri od organizacij bo nakazal svoj znesek. Denar bo namenjen območnim enotam obeh organizacij, ki so bile najbolj ogrožene.

npe/moz
© STA, 2023