Pregled - šport, 21. 5. (nedelja)

Ljubljana, 21. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v nedeljo, 21. maja.

BAKU - Jekaterina Vedenejeva je na evropskem prvenstvu v ritmični gimnastiki v Bakuju za Slovenijo osvojila prvo kolajno. V finalu s kiji, med osmerico se je uvrstila s šestim dosežkom, je prikazala brezhiben nastop in osvojila bronasto kolajno. V finalu s trakom, kamor se je uvrstila s tretjo oceno kvalifikacij, pa je bila četrta.

RIGA - Slovenska hokejska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji igrala šesto tekmo in doživela šesti poraz ter tudi teoretično izgubila možnosti za obstanek med najboljšimi. S Slovaško je izgubila z 0:1.

LJUBLJANA - Košarkarji Cedevite Olimpije so prvi finalisti lige Nova KBM. Polfinalno serijo proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur so zaprli v dveh tekmah, v finalu na tri zmage pa se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Krko in Helios Suns.

BUDIMPEŠTA - Slovenska kadetska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi evropskega prvenstva nogometašev do 17 let na Madžarskem izgubila z reprezentanco Španije, ki je slavila z izidom 3:1 (2:0). Slovenija bo zadnjo tekmo skupinskega dela odigrala v sredo, 24. maja, v Telkiju proti Italiji.

BERGAMO - Američan Brandon McNulty je zmagovalec 15. etape kolesarske dirke po Italiji. Na trasi od Seregna do Bergama (195 km) je po novem uspešnem begu ugnal Irca Bena Healyja in domačina Marca Friga. Med najboljšimi ni prišlo do sprememb, saj napadov ni bilo. Slovenski as Primož Roglič je poskušal na zadnjem klancu, a bolj zaradi pozicije na ozki cesti.

KAUNAS - Košarkarji Real Madrida so enajstič postali evropski klubski prvaki. V finalu zaključnega turnirja evrolige v Kaunasu so premagali Olympiakos z 79:78. Najboljši strelec Real Madrida je bil Sergio Rodriguez s 15 točkami, zmagoviti koš pa je tri sekunde pred koncem dosegel Sergio Llull. MVP F4 je bil Walter Tavares.

RIM - Rus Danil Medvedjev je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Rimu z nagradnim skladom 7,7 milijona evrov. V finalu je premagal Danca Holgerja Runeja s 7:5, 7:5. Za sedemindvajsetletnega Rusa je to jubilejni dvajseti naslov na turnirjih ATP - igral je 33. finale - in peti na turnirjih serije 1000. Hkrati je to njegova prva zmaga na peščenih turnirjih.

LOS ANGELES - Košarkarji Denver Nuggets so v tretji tekmi konferenčnega finala zahodne konference na gostovanju prepričljivo premagali Los Angeles Lakers s 119:108. Denver zdaj vodi že s 3:0 v seriji na štiri zmage in je le še zmago oddaljen od velikega finala lige NBA. Vlatko Čančar v dresu Denverja tokrat ni dobil priložnosti za nastop.

zzb/tb/am/alz/zza/nem/zzb
© STA, 2023