Pregled - šport, 9. 5. (torek)

Ljubljana, 9. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v torek, 9. maja.

NEAPELJ - Francoz Aurelien Paret-Peintre je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke po Italiji. Najboljši je bil iz ubežne skupine, drugouvrščeni Norvežan Andreas Leknesund pa je prevzel majico vodilnega na Giru. Razmerje med najboljšimi se po današnji etapi ni spremenilo. V najboljšem položaju je še vedno Belgijec Remco Evenepoel. Za Evenepoelom sta najboljša od kandidatov za končno zmago še naprej Portugalec Joao Almeida (UAE Team Emirates) in slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma). Tretji je Paret-Peintre s 30 sekundami zaostanka, četrti je Almeida z natanko minuto zaostanka za Norvežanom, Roglič zaostaja še 12 sekund več.

DOHA - Judoistka Kaja Kajzer je na svetovnem prvenstvu v Dohi po dveh zmagah osvojila deveto mesto v kategoriji do 57 kg, Martin Hojak je izgubil prvo borbo v kategoriji do 73 kg.

KOEBENHAVN - Slovenska hokejska reprezentanca je z zmago končala pripravljalno obdobje pred svetovnim prvenstvom elitne skupine v Rigi. Slovenci so na zadnji testni tekmi pred SP v danes Koebenhavnu premagali Dansko s 3:1 (1:0, 2:1, 0:0). Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v predtekmovalni skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma jo čaka v soboto, 13. maja, ko se bo pomerila s Švico.

VRHNIKA - V finalu 1. futsalske lige se je prvemu finalistu Dobovcu danes pridružila ekipa Siliko Vrhnika. V odločilni peti tekmi so Vrhničani s 3:0 premagali Meteorplast Šic bar. Siliko se bo z Dobovcem meril za naslov, Meteorplast pa z ekipo Bronx Škofije za bron. Finale se bo začel 12. maja.

MADRID - Nogometaši Real Madrida in Manchester Cityja so se na prvi tekmi polfinala lige prvakov razšli z rezultatom 1:1 (1:0). Povratna tekma bo 17. maja v Manchestru. Za 14-kratne evropske prvake in branilce naslova iz Španije je bil natančen Vinicius v 36. minuti, za goste iz Anglije pa je v polno zadel Kevin De Bruyne v 67. minuti. V drugem polfinalu bosta igrala milanska tekmeca AC Milan in Inter. Prva tekma bo v sredo ob 21. uri.

PIREJ - Košarkarji Olympiacosa so drugi polfinalisti evrolige. Četrtfinalno serijo proti Fenerbahčeju so dobili s 3:2; na odločilni tekmi v Pireju so danes zmagali s 84:72. Na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo 19. in 21. maja v Kaunasu, se je po treh zmagah proti Žalgirisu že uvrstila Barcelona, preostala dva udeleženca pa bosta znana v sredo. Monaco in Maccabi Tel Aviv se bosta na odločilni peti tekmi srečala ob 20. uri, Real Madrid in Partizan pa bosta začela eno uro kasneje.

EDMONTON - Hokejisti Edmonton Oilers, ki so v uvodnem krogu končnice severnoameriške lige NHL izločili Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, so na tretji tekmi drugega kroga zahodne konference proti Vegas Golden Knights doma doživeli grenko razočaranje. Gosti iz ameriške kockarske Meke so namreč gladko zmagali s 5:1 in v boju na štiri zmage povedli z 2:1.

tb/zzb/am/ag/zza/ic/nem/alz/tb
© STA, 2023