Pregled - šport, 7. 4. (petek)

Ljubljana, 7. aprila - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v petek, 7. aprila.

LJUBLJANA - Po današnjem žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije sta znana polfinalna para slovenskega nogometnega pokala. V polfinalu Pokala Pivovarne Union 26. aprila se bo ljubljanska Olimpija pomerila z Aluminijem, Maribor pa čaka obračun z Bistrico.

LJUBLJANA - Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je v pogovoru za današnjo izdajo časnika Ekipa SN potrdil informacije, da si želijo, da bi se v reprezentanco vrnil nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Vendar pa ne kot zamenjava za zdajšnjega selektorja Aleksandra Sekulića, ampak kot pomoč trenerskemu štabu. Kokoškov v severnoameriški ligi NBA trenutno opravlja naloge pomočnika glavnega trenerja pri ekipi Brooklyn Nets.

TREBNJE/RIBNICA/KOPER - Rokometaši Trima iz Trebnjega so v 21. krogu lige NLB doma premagali Slovenj Gradec s 37:27, Riko Ribnica je bila na domačem parketu boljša od Krškega s 36:33 (18:15), Gorenje Velenje pa je slavilo v gosteh pri Kopru z 29:25 (13:13).

BOGOTA - Najvišje uvrščena slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uvrstila v četrtfinale teniškega turnirja WTA serije 250 z nagradnim skladom 238.000 evrov v Bogoti v Kolumbiji. Zidanšek je v osmini finala v dveh nizih premagala Mirjam Björklund iz Švedske s 7:6 (3), 7:6 (3). Za preboj v polfinale tega turnirja se bo Zidanšek, ki je 110. igralka sveta, merila z Američanko Peyton Stearns, ki na lestvici WTA zaseda 116. mesto.

AUGUSTA - Španec Jon Rahm, Norvežan Viktor Hovland in Američan Brooks Koepka so odlično začeli nastope na legendarnem mastersu v golfu v Augusti. Igrišče je trojka zmogla s po 65 udarci in si priigrala lepo izhodišče pred današnjim nadaljevanjem, ko naj bi igralce v ameriški zvezni državi Georgia oviral dež. Superzvezdnik Tiger Woods je imel v uvodu obilo težav in končal s 74 udarci.

BILBAO - Kolumbijec Sergio Higuita je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Baskiji. Na razgibani trasi v okolici Amorebieta-Etxana je v sprintu skupine favoritov ugnal Italijana Andreo Bagiolija in Danca Mattiasa Skjelmoseja. Edini Slovenec na dirki Domen Novak je zasedel 109. mesto. V skupnem seštevku še naprej vodi Danec Jonas Vingegaard, ki ima pred sobotno zadnjo etapo v skupnem seštevku 13 sekund naskoka pred Špancem Mikelom Lando. Na tretje mesto je napredoval Skjelmose, ki zaostaja 32 sekund.

LAS VEGAS - Hokejisti Los Angeles Kings so davi po srednjeevropskem času doživeli še drugi poraz po vrsti v severnoameriški ligi NHL. Kralji so v derbiju pacifiške skupine v gosteh morali priznati premoč Vegas Golden Knights, ki je na vrhu tako razpredelnice pacifiške divizije kot zahodne konference. Poraz ni usoden, saj so si kralji že zagotovili končnico. Hokejisti iz igralniške meke so slavili z izidom 5:2. Med strelci za kralje je bil znova tudi slovenski as Anže Kopitar.

PHOENIX - Košarkarji Phoenixa so med najbolj vročimi ekipami ta hip v ligi NBA. Ponoči so s 119:115 ugnali vodilno ekipo zahoda Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem in dosegli sedmo zaporedno zmago. Čančar je v 20 minutah dosegel dve točki, a tudi tri skoke, dve ukradeni žogi in dve blokadi. Za slovenske ljubitelje košarke pa je bil v ospredju dvoboj med Oklahoma City Thunder in Utah Jazz. S 114:98 je slavila Oklahoma in s tem spet priprla vrata Dallasu in Luki Dončiću za preboj v dodatne kvalifikacije, turnir play-in, in končnico lige.

DALLAS - Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je pričakovano zavrnilo pritožbo moštva Dallas Mavericksov. Lastnik kluba Marc Cuban se ni strinjal s sodniškimi odločitvami ob porazu proti Golden State Warriors 22. marca. Je pa vodstvo lige priznalo, da bi uradniki na tekmi lahko svoje delo opravili bolje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

alz/nem/tb/am/ag/tb
© STA, 2023