Pregled - šport, 22. 3. (sreda)

Ljubljana, 22. marca - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 22. marca.

LA MOLINA - Belgijski kolesar Remco Evenepoel je v tretji etapi dirke po Kataloniji prvič ugnal slovenskega asa Primoža Rogliča. V zaključku zahtevne etape s ciljem v La Molini je bil v medsebojnem obračunu močnejši, ga premagal za dve sekundi in se v seštevku treh etap z njim časovno izenačil. A Roglič je vseeno obdržal skupno vodstvo. Slovenski as, tekmovalec ekipe Jumbo-Visma, ima namreč ob enakem času boljše etapne uvrstitve.

LJUBLJANA - Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je prek družbenih omrežij sporočil, da je končal sezono. To sezono samo še kavč selektor, je zapisal na Instagram. Najstarejši od bratov Prevc je padel pred tremi tedni na treningu na svetovnem prvenstvu v Planici. Odnesel jo je zgolj z nekaj podplutbami in lažjim pretresom možganov.

SAITAMA - Slovenska umetnostna drsalka Daša Grm je kratki program na svetovnem prvenstvu v Saitami na Japonskem končala na 33. mestu. S tem je ostala brez nastopa v prostem programu, kjer ima pravico nastopa najboljših 24 tekmovalk.

BUDIMPEŠTA/LJUBELJ - Evropska nogometna zveza se je odzvala na trditev Nogometne zveze Madžarske, da ji je izdala soglasje, da madžarski navijači na tekmah lahko uporabljajo zastavo Velike Madžarske. Še več, Uefa je Madžarski zagrozila celo s sankcijami.

zzb/ic/alz/ag/zzb
© STA, 2023