Pregled - šport, 23. 2. (četrtek)

Ljubljana, 23. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 23. februarja.

PLANICA - Katharina Althaus je zmagovalka prve tekme smučarskih skakalk na svetovnem prvenstvu v Planici. S tem je izkušena Nemka s svetovnim naslovom na srednji skakalnici nasledila Emo Klinec, zmagovalko 2021. Slednja je danes končala šele kot 19. Najboljša Slovenka je bila Nika Križnar na 11. mestu.

PLANICA - Smučarska tekača, Norvežan Johannes Hösflot Klaebo in Švedinja Jonna Sundling sta dobitnika prvih zlatih kolajn na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici. V sprintu v klasični tehniki sta tako ubranila naslova iz Oberstdorfa pred dvema letoma.

PLANICA - Slovenska smučarska tekača Eva Urevc in Miha Šimenc sta izpadla v izločilnih bojih sprinta v klasični tehniki na svetovnem prvenstvu v Planici. Urevc je bila v svoji skupini zadnja, šesta ter zasedla 27. mesto, Šimenc pa je bil skupno 22., potem ko je bil udeležen v padcu in v svoji skupini zasedel peto mesto.

PLANICA - Smučarski skakalci so danes opravili tri serije uradnega treninga na srednji skakalnici v Planici, ki so bile za slovenske reprezentante odločilne za uvrstitev med četverico za petkove kvalifikacije. Na treningih pod Poncami sta bila med šesterico najbolj razpoložena Anže Lanišek, nastopil je le dvakrat, in Timi Zajc. Oba sta krojila vrh. Selektor Robert Hrgota je po treningu sporočil, da bodo v kvalifikacijah nastopili Lanišek, Zajc, Jelar in Kos.

COTTBUS - Slovenska telovadka Lucija Hribar, ki je to sezono v odsotnosti Teje Belak in Tjaše Kysselef prvo ime reprezentance, je uspešno začela novo gimnastično sezono. Na svetovnem pokalu v nemškem Cottbusu, 46. turnirju prvakov, se je 21-letna članica Zelene jame na dvovišinski bradlji s peto oceno 13,033 uvrstila v sobotni finale.

LJUBLJANA - Športna zveza Ljubljane in Mestna občina Ljubljana sta podelili priznanja najboljšim športnikom, športnikom invalidom, ekipam in trenerjem za dosežke v minulem letu. Najboljša športnika sta postala dvakratna olimpijska prvakinja v smučarskih skokih Urša Bogataj ter olimpijski podprvak v veleslalomu Žan Kranjec. Najboljša moška ekipa v glavnem mestu je odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana, ženska pa rokometni klub Krim Mercator.

LJUBLJANA - Slovenska moška košarkarska reprezentanca je po treh dneh treningov v ljubljanskih Stožicah odpotovala v Talin, kjer se bodo v petek z Estonci pomerili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Članom reprezentance se je pridružil Aleksej Nikolić, ki bo v tokratnih kvalifikacijah kapetan izbrane vrste, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

LJUBLJANA - Nekdanji trener Maribora in Mure Ante Šimundža s svojim Ludogorcem ni imel sreče v "play offu" za uvrstitev v 1/8 finala konferenčne nogometne lige. Na povratni so bolgarski prvaki, ki jih vodi, v Bruslju po streljanju enajstmetrovk izgubili proti Anderlechtu.Prvo tekmo v Razgradu so Bolgari dobili z 1:0, na povratni po rednem delu izgubili z 1:2, zmagovalca nato ni dal podaljšek, ampak streli z bele pike. Belgijci so zadeli tri, varovanci Šimundže pa so tri zgrešili.V osmini finala ne bo še enega nekdanjega igralca Maribora. Norveški Bodö Glimt, za katerega igra Nino Žugelj, je namreč izpadel proti poljskemu Lechu, potem ko se je v Skandinaviji tekma končala brez golov, so Poljaki na povratnem obračunu v Poznanju zmagali z 1:0. Slovenec je v igro vstopil v 76. minuti, takoj po prejetem golu svoje ekipe.

zza/ic/zzb/alz/am/ag/zzb
© STA, 2023