Pregled - šport, 9. 2. (četrtek)

Ljubljana, 9. februarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 9. februarja.

NANTES - Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 11. krogu lige prvakov pripravili prijetno presenečenje. V Nantesu so domačo ekipo, sicer tretjo na lestvici skupine B, premagali z 32:31 in tako prišli do tretje zmage oziroma šeste točke v ligi.

LJUBLJANA - Košarkarice Slovenije so v 5. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo premagale Albanijo s 124:52.

BOLZANO - Slovenska hokejska reprezentanca je v prvi tekmi pripravljalnega turnirja v Bolzanu danes po podaljšku premagala Italijo z 1:0.

LJUBLJANA - Slovenska moška teniška reprezentanca bo septembra v svetovni skupini II Davisovega pokala gostila Luksemburg.

LJUBLJANA - Namiznoteniška zveza Slovenije je spet brez predsednika. Aleksander Igor Dreu, ki je delo opravljal od novembra leta 2022, ko je na volilni skupščini premagal Ernesta Mencigarja, je namreč nepreklicno odstopil. Kot je dejal za STA, je razlog odstopa po njegovem mnenju kritično finančno in organizacijsko stanje, ki ga sam ne more rešiti.

COURCHEVEL - Kanadčan James Crawford je novi svetovni prvak v superveleslalomu. Petindvajsetletni smučar je za svojo prvo zmago na tekmah najvišje ravni za zgolj stotinko ugnal favoriziranega Norvežana Aleksandra Aamodt Kildeja. Najboljši Slovenec Rok Ažnoh je osvojil 25. mesto.

LOS ANGELES - Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA v gosteh premagali ekipo Los Angeles Clippers s 110:104. Zaradi poškodbe še vedno ni v ekipi slovenskega zvezdnika Luke Dončića, je pa nova okrepitev Kyrie Irving na prvi tekmi za zmago prispeval 24 točk.

zzb/ic/tb/am/alz/nem/zzb
© STA, 2023