Pregled - šport, 23. 1. (ponedeljek)

Ljubljana, 23. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 23. januarja.

KRAKOV - Krakov, 23. januarja - Rokometaši Danske so si v današnjih tekmah 3., zadnjega kroga drugega dela svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem kot zadnji priigrali četrtfinale. Za ta dosežek so premagali Egipt s 30:25. Že pred tem so imeli nadaljevanje SP zagotovljeno Madžarska, Francija, Španija, Švedska, Nemčija, Norveška in Egipt. Slovenija je SP končala kot deseta. Znani so tudi že četrtfinali pari. V boju za medalje se bodo v sredo pomerili Danska in Madžarska, Švedska in Egipt, Norveška in Španija ter Francija in Nemčija.

PLANICA/TRBIŽ - Slovenska reprezentanca je na Olimpijskem festivalu evropske mladine 2023 v italijanski deželi Furlaniji Julijski Krajini osvojila prvo odličje. Smučarska skakalka Nika Prevc je v Planici zmagala na posamični tekmi na srednji skakalnici.

LJUBNO OB SAVINJI - Anka Pogačnik iz kranjskega Triglava in Vito Dragić bistriškega Impola sta najboljša judoista leta 2022 po izboru Judo zveze Slovenije. Med klubi je najboljši v državi ljubljanski Bežigrad.

BEOGRAD - Niz zmag Cedevite Olimpije v ligi Aba se je končal pri številki devet. Ljubljančani so na gostovanju pri Crveni zvezdi doživeli tretji poraz v tekmovanju. Izid je bil 100:95.

MELBOURNE - Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu so v četrtfinale napredovali Andrej Rubljov, Novak Đoković, Ben Shelton in Tommy Paul ter pri dekletih Karolina Pliškova, Magda Linette, Arina Sabalenka in Donna Vekić.

CHICAGO - Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL v gosteh ugnali Chicago z 2:1 in osvojili novi pomembni točki v boju za končnico. S 26. zmago v sezoni so se po treh zaporednih porazih vrnili na peto mesto na zahodu.

zzb/ag/nem/alz/zzb
© STA, 2023