Pregled - Slovenija, 22. 1. (nedelja)

Ljubljana, 22. januarja - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije v nedeljo, 22. januarja.

LJUBLJANA - Zaradi močnega vetra je Agencija za okolje tudi za danes izdala oranžno vremensko opozorilo za večino države. Še bolj vetrovno bo v ponedeljek, ko je ob sneženju pričakovati tudi snežne zamete in vetrolome. Veter bo najmočnejši v jutranjih urah. Burja bo na izpostavljenih mestih dosegala hitrosti do 140 kilometrov na uro. Veter je težave povzročal že s soboto zvečer, predvsem na ilirskobistriškem, kjer so sunki burje podrli več dreves.

PTUJ - Policisti še naprej intenzivno zbirajo obvestila o okoliščinah sobotnega tragičnega dogodka v Termah Ptuj, ko je otrok po utapljanju v bazenu umrl v bolnišnici. Policisti nadaljujejo preiskavo suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, so sporočili s Policijske uprave Maribor. V Termah Ptuj so ob dogodku pretreseni in izrekajo sožalje družini, njihovi predstavniki pa sodelujejo s pristojnimi organi v postopku preiskave dogodka, so zapisali v sporočilu za javnost.

KOBARID - V Kobaridu je v soboto po dveh letih spet potekalo tradicionalno novoletno srečanje Slovencev Videmske pokrajine in Posočja. Slavnostni govornik je bil minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon, srečanja so se udeležili številni gostje iz Videmske pokrajine in Slovenije.

LJUBLJANA - Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta je v organizaciji Zveze združenje borcev za vrednote NOB Slovenije v Ljubljani potekala spominska slovesnost. Slavnostna govornica, ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je poudarila, da si je treba prizadevati za zajezitev kulture sovraštva, saj ta lahko privede do najhujšega nasilja in zla.

apo/apo
© STA, 2023