Pregled - šport, 3. 1. (torek)

Ljubljana, 3. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v torek, 3. januarja.

OBERSTDORF - Slovenska tekačica na smučeh Eva Urevc je na tretji tekmi novoletne turneje na 10 kilometrov klasično v Oberstdorfu zasedla deveto mesto. To je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu na preizkušnjah na razdalji.

INNSBRUCK - Poljak Dawid Kubacki je zmagovalec kvalifikacij za tretjo tekmo novoletne turneje v svetovnem pokalu smučarskih skokov v avstrijskem Innsbrucku. Na tekmo se je uvrstilo vseh šest Slovencev, najboljši med njimi pa je bil Anže Lanišek na tretjem mestu.

NEW YORK - Potem ko je bil najboljši igralec zadnjih dveh tednov v zahodni konferenci lige NBA, je Luka Dončić pričakovano postal še najboljši igralec meseca decembra na zahodu. To je zanj tretje tovrstno priznanje po novembru 2019 in februarju 2022. Na petnajstih tekmah v minulem mesecu, na katerih je Dallas zabeležil enajst zmag, je imel slovenski superzvezdnik povprečje 35,1 točke, 9,3 podaje in 8,45 skoka.

HOUSTON - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks slavil sedmo zaporedno zmago v severnoameriški ligi NBA. V gosteh so bili Mavericks boljši od Houston Rockets s 111:106. Dončić je ob tem dosegel 39 točk. Goran Dragić s Chicago Bulls in Vlatko Čančar z Denver Nuggets pa sta vpisala poraz.

LJUBLJANA - Slovenska košarkarska reprezentanca se bo v začetku avgusta dvakrat pomerila z Grki. Slovenska košarkarska zveza je na spletni strani sporočila, da se bosta izbrani vrsti pomerili 2. avgusta v areni Stožice. To bo prva tekma v pripravljalnem obdobju pred nastopom na svetovnem prvenstvu med 25. avgustom in 10. septembrom. Reprezentanci z obema zvezdnikoma Luko Dončićem in Giannisom Antetkounmpom se bosta dva dni kasneje srečali še atenski dvorana Oaka.

SALT LAKE CITY - V ameriški zvezni državi Utah je v ponedeljek v nesreči z motornimi sanmi umrl dirkač relija in zvezdnik kanala Youtube Ken Block.

CINCINNATI - Član ekipe Buffalo Bills v ligi ameriškega nogometa NFL Damar Hamlin se je zgrudil na igrišču med dvobojem proti Cincinnati Bengals in je v kritičnem stanju v bolnišnici, je sporočilo vodstvo lige v izjavi za javnost. Kot so sporočili iz moštva Buffalo, je Hamlin doživel zastoj srca.

SAO PAULO - V Braziliji so po večurnih pogrebni slovesnosti pokopali nogometno legendo Peleja. Potem ko so imeli navijači dan pred pogrebom priložnost, da se še zadnjič poslovijo od velemojstra nogometne igre, so zadnje pogrebne slovesnosti opravili v ožjem družinskem krogu na pokopališču Memorial Necropole Ecumenica v Santosu. Pele je v četrtek umrl po dolgotrajnem boju z rakom. Njegov klub Santos je sporočil, da se je od legendarnega igralca na stadionu poslovilo več kot 230.000 navijačev.

zzb/tb/alz/gj/zzb
© STA, 2023