Pregled - šport, 2. 1. (ponedeljek)

Ljubljana, 2. januarja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 2. januarja.

NEW YORK - Slovenski superzvezdnik Luka Dončić je bil drugič zapored in devetič skupno imenovan za najboljšega igralca zahodne konference lige NBA. Dončić je v tednu od 26. decembra do 1. januarja popeljal Dallas Mavericks do treh zmag, na tekmah proti New York Knicks, Houston Rockets in San Antonio Spurs pa je skupno dosegel 146 točk oz. povprečno 48,7 točke, 13 skokov, 10,7 podaje, 2,3 ukradene žoge in 1,3 blokade.

DŽEDA - Slovenska motociklista Simon Marčič in Toni Mulec sta v drugi etapi vzdržljivostnega relija Dakar od Sea Campa do Alule zasedla 70. oz. 72. mesto. V skupnem seštevku je Mulec nekaj mest izgubil, Marčič pa pridobil. Med motociklisti je bil v današnji etapi najhitrejši Američan Mason Klein, med avtomobilisti pa Katarec Naser Al-Atijah.

BEOGRAD - Košarkarji Cedevite Olimpije so v 13. krogu lige Aba premagali Mego s 96:82. Vpisali so jubilejno deseto zmago v ligi Aba, s katero so začasno skočili na prvo mesto lestvice. To je hkrati njihova sedma zaporedna zmaga v regionalnem tekmovanju; nazadnje so izgubili v začetku novembra doma proti FMP.

LJUBNO OB SAVINJI - Slovenska smučarska skakalka in dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj si je ob padcu na nedeljski zadnji tekmi silvestrske turneje v okviru svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji strgala križno vez, je v izjavi za medije sporočila Smučarska zveza Slovenije.

SAO PAULO - Krsto s truplom legendarnega brazilskega nogometaša Peleja so pripeljali na stadion njegovega nekdanjega kluba Santosa, kjer se bodo navijači lahko poslovili od trikratnega svetovnega prvaka s svojo reprezentanco. Navijači lahko hodijo mimo krste na razdalji približno pet metrov. V torek bo pogrebni sprevod ponesel truplo skozi sosesko, kjer še vedno živi Pelejeva mati, do pokopališkega stolpa Memorial Necropole Ecumenica.

DENVER - Košarkarji Denver Nuggets so v severnoameriški ligi NBA ponoči na domačem parketu s 123:111 ugnali najboljše moštvo rednega dela Boston Celtics. S trojnim dvojčkom se je izkazal Nikola Jokić, slovenski košarkar Vlatko Čančar pa je za Denver dosegel osem točk.

zzb/alz/zzb
© STA, 2023