Pregled - šport, 28. 12. (sreda)

Ljubljana, 28. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 28. decembra.

DALLAS - Slovenski košarkarski as Luka Dončić je kot prvi igralec v zgodovini severnoameriške lige NBA dosegel trojni dvojček s 60 točkami in najmanj 20 skoki. Ob tem je imel še odločilno vlogo pri izjemnem preobratu in zmagi njegovih Dallas Mavericks proti New York Knicks po podaljšku s 126:121. Presegel je še številne druge tako osebne kot ekipne mejnike.

BELJAK - Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je na uvodni tekmi silvestrske turneje v Beljaku zasedla tretje mesto. Zmagala je domačinka Eva Pinkelnig, ki je v svetovnem pokalu to zimo slavila drugo zmago. Po prvi seriji je bila na dobri poti do stopničk tudi Ema Klinec, a je po padcu s tretjega nazadovala na osmo mesto. Druga tekma bo v četrtek ob 13.00.

OBERSTDORF - Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud je zanesljivo dobil kvalifikacije pred uvodno tekmo 71. novoletne turneje v Oberstdorfu. Drugi je bil najboljši skakalec to zimo, Poljak Dawid Kubacki, tretje mesto pa je zasedel danes najbolj razpoložen Slovenec Timi Zajc. Na tekmo, ki bo v četrtek o 16.30, so se uvrstili vsi Slovenci.

BORMIO - Vincent Kriechmayr je zmagovalec smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Bormiu v Italiji. Kriechmayr je Avstriji prismučal 15. smukaško zmago na vedno zahtevni progi Stelvio. Na drugem in tretjem mestu sta Kanadčan in Norvežan James Crawford in Aleksander Aamodt Kilde. Edini slovenski predstavnik Martin Čater je smuk končal na 39. mestu.

SEMMERING - Mikaela Shiffrin je v 24 urah zmagala še na drugem veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark na prizorišču Semmering. Američanka je v finalu na vrh skočila z drugega mesta po prvi vožnji. V lovu na rekord je osvojila še 79. zmago v svetovnem pokalu. Edina slovenska finalistka Ana Bucik je tekmo končala na 14. mestu.

LJUBLJANA - Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 33. kroga lige ICEHL izgubili s celovško ekipo KAC z 1:6. Današnji poraz je sedmi v nizu v decembru, po njem pa so zeleno-beli ostali trdno zasidrani na predzadnjem mestu lestvice. V letu 2022 jih čaka še ena tekma v petek.

LJUBLJANA - Odbojkarska zveza Slovenije je decembra pripravila izbor najboljših odbojkarjev in odbojkaric leta 2022. Naziv najboljše odbojkarice je pripadel Saši Planinšec, najboljšega odbojkarja pa Gregorju Ropretu. Največ glasov za najboljšo odbojkarico in odbojkarja na mivki sta prejela Tjaša Kotnik in Rok Bračko.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL vpisali odmevno zmago. Na domačem ledu so s 4:2 premagali tihomorskega tekmeca, najboljšo ekipo pacifiške skupine in zahodne konference Vegas Golden Knights. Z zmago so utrdili položaj na drugem mestu pacifiške skupine.

zzb/tb/zza/am/alz/zzb
© STA, 2022