Pregled - šport, 24. 12. (sobota)

Ljubljana, 24. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v soboto, 24. decembra.

HOUSTON - Slovenski košarkarski as Luka Dončić je drugič v karieri dosegel vsaj 50 točk na tekmi severnoameriške lige NBA. Na gostovanju v Houstonu jih je nasul točno toliko in prispeval levji delež k zmagi Dallasa s 112:106. Zmago v pretekli noči so zabeležili tudi Chicago Bulls Gorana Dragića. Dončićev najboljši strelski izkupiček ostaja 51 točk, ki ga je dosegel 10. februarja letos proti Los Angeles Clippers.

LJUBLJANA - Najbolj izkušena slovenska skakalka, 34-letna Maja Vtič, je bila izbor glavnega trenerja slovenske skakalne reprezentance Zorana Zupančiča za uvodni preizkušnji silvestrske turneje v Beljaku. Tam bo barve Slovenijo zastopalo šest tekmovalk, na Ljubnem ob Savinji pa jih bo nastopilo dvanajst. V Beljaku, kjer se bo silvestrska turneja začela v torek s kvalifikacijami v Beljaku - tekmi bosta v sredo in četrtek, bodo nastopile Nika Križnar, Urša Bogataj, Ema Klinec, Nika Prevc, Katra Komar in Maja Vtič.

WASHINGTON - Arizona Coyotes so na domačem ledu v severnoameriški hokejski ligi NHL z 2:1 prekinili niz štirih zaporednih zmag Los Angeles Kings slovenskega kapetana Anžeta Kopitarja. Odločali so kazenski streli. V Washingtonu je medtem ruski superzvezdnik Aleksander Ovečkin z dvema goloma skočil na drugo mesto večne lestvice strelcev. Zdaj je pri 802 golih.

PARIZ - Nekdanji voznik formule 1 Philippe Streiff je umrl v 67. letu starosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. V karieri je Francoz enkrat privozil na stopničke. Po hudi nesreči leta 1989 se je posvetil organizaciji tekmovanj ter boju za varnostne izboljšave na dirkah in večjo vključenost invalidov v prometu.

zzb/tb/gj/zzb
© STA, 2022