Pregled - šport, 22. 12. (četrtek)

Ljubljana, 22. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v četrtek, 22. decembra.

AMSTERDAM - Slovenski kolesar Primož Roglič bo v naslednji sezoni nastopil na eni od treh klasičnih večtedenskih preizkušenj, dirki po Italiji. Novico je danes sporočila njegova ekipa Jumbo Visma. Na Touru ga ne bo, Vuelta pa je še preveč oddaljena, da bi že zdaj delali načrte.

RADOMLJE - Slovenski nogometni prvoligaš iz Radomelj ima novega trenerja članskega moštva. To funkcijo prevzema Oliver Bogatinov, štiriinštiridesetletni strokovnjak, ki ima za seboj veliko izkušenj pri delu s slovenskimi prvoligaši, so na družbenih omrežjih objavili Radomljani.

ZÜRICH - Brazilija je ostala na vrhu svetovne jakostne lestvice reprezentanc Mednarodne nogometne zveze (Fifa), Argentina pa je po osvojenem naslovu svetovnega prvaka napredovala na drugo mesto. Francija, ki je po porazu v finalu na SP v Katarju predala krono prvaka, je napredovala na tretje mesto. Slovenska reprezentanca je napredovala še za eno mesto in je 61.

SALZBURG - Hokejisti SŽ Olimpije so v zaostali tekmi 9. kroga lige ICEHL izgubili s Salzburgom z 0:7 (0:2, 0:4, 0:1).

MADONNA DI CAMPIGLIO - Švicar Daniel Yule je zmagovalec drugega slaloma sezone za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Madonni di Campiglio. Za osem stotink sekunde je ugnal Norvežana Henrika Kristoffersena, na tretjem mestu pa je z zaostankom 18 stotink končal Nemec Linus Strasser. Slovenca Štefan Hadalin in Tijan Marovt že v prvi vožnji nista prišla do cilja.

CHICAGO - Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA premagali ekipo Minnesota Timberwolves s 104:99. Luka Dončić je za zmagovite goste v 37 minutah zbral 25 točk, 10 podaj in devet skokov. Ekipa Chicago Bulls, za katero Goran Dragić tokrat ni igral, je v Atlanti s 110:108 v napetem zaključku premagala Hawks. Chicago je dan prej zmagal v Miamiju, ko je Dragić proti svoji nekdanji ekipi dosegel osem točk in požel ovacije navijačev domačih ob vstopu v igro.

ag/tb/nem/jz/am/ag
© STA, 2022