Pregled - šport, 10. 12. (sobota)

Ljubljana, 10. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v soboto, 10. decembra.

DOHA - Znana sta polfinalna para na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju. Hrvaški in Argentini sta se pridružila Maroko in Francija. Maročani so premagali Portugalsko z 1:0, Francija pa je bila boljša od Anglije z 2:1. Prvi polfinale bo v torek, drugi pa v sredo.

VAL D'ISERE - Žan Kranjec je osvojil tretje mesto na veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Val d'Iseru v Franciji. Slovenski as je bil po prvi vožnji 11., z drugim najboljšim časom druge vožnje pa je pridobil kar devet mest ter se še na drugem veleslalomu sezone po vrsti prebil na stopničke.

SESTRIERE - Marta Bassino je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Sestriereju v Italiji. Italijanka je nadoknadila zaostanek sedmih stotink sekunde iz prve vožnje ter se zavihtela na vrh zmagovalnega odra. Slovenska predstavnica v finalu Ana Bucik je pridobila pet mest ter prve veleslalomske točke v tej sezoni osvojila s 13. mestom.

HOCHFILZEN - Slovenska biatlonka Polona Klemenčič je na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu osvojila 17. mesto v zasledovanju in dosegla novo najboljšo uvrstitev v karieri.

HOCHFILZEN - Biatlonska štafeta Norveške je prepričljivo dobila tekmo svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu. Slovenska četverica Miha Dovžan, Lovro Planko, Jakov Fak in Rok Tršan je zasedla 10. mesto.

TITISEE-NEUSTADT - Reprezentanca Avstrije v smučarskih skokih je zmagovalka prve tekme mešanih ekip te sezone v nemškem Titisee-Neustadtu. Na drugem mestu je končala Norveška in na tretjem Nemčija. Slovenija je ostala na četrtem mestu iz prve serije, na koncu pa je zaostala za 65,9 točke za Avstrijo.

WINTERBERG - Slovenska deskarja Gloria Kotnik in Žan Košir sta na ekipnem paralelnem slalomu v Winterbergu, na prvi tekmi svetovnega pokala alpskih deskarjev v sezoni, zasedla šesto mesto.

RIBNICA - Rokometaši Rika Ribnice so se uvrstili v osmino finala evropskega pokala. Na povratni tekmi 3. kroga so premagali avstrijski Fivers Margareten s 30:28, pred tednom dni na Dunaju pa so slavili s 35:33.

JESENICE - Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v domači dvorani Podmežakla v tekmi alpske lige premagali italijanski Merano s 5:0.

DALLAS - Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA izgubila s 105:106 proti Milwaukee Bucks. Srečanje je odločil Brook Lopez sedem sekund pred koncem dvoboja, v katerem je za poraženo zasedbo Luka Dončić dosegel 33 točk, 11 podaj, šest skokov in dve ukradeni žogi v 37 minutah na parketu.

zzb/lr/ad/nem/am/ic/ag/jz/lr
© STA, 2022